Çocuk Hastalıkları El ayak agiz hastalığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Genelde salgın seklinde görülen bir durum bu...okula gidiyorsa birkaç gün göndermeyin.Genelde bir kere geçiren tekrar geçiriyor .Üç sene önce okul öncesi siniflarimizda salgın yaşandı
Evet dikkat ediyorum ama bnim kizim 16 aylik suram agriyo bile diyemiyo öyle agliyo

Nerden kaptı hastalığı. Bizim drumuz da şüphelenmişti kızımda ama parka giden falan bi çocuk değil daha o yüzden el ayak ağız hastalığı değildir demişti sonra da geçti zaten kızartılar. Yani parka falan mı gitti havuza mı gitti.

Nasil bir kizariklik canim bnimki durdum yere ateslendi sonra tek tek bunlar cikmaya basladi belki senin kizinun hastaligi disina vurmustur canim istersen yuzunu cekmeden sadece yaranin resminiat yardimci olmaya calisiyim ama insallah değildir bu hastaluk

Cok tskr ederim bnim kiziminki daha yeni olmaya basladi tuzlu sirkeli suyla yikiyorum vucudunu bu artmasini engellermi

Cok sagolun moral oldunuz umarim kizim da atlatir tez vakitte

Parka gittik canim bide yan komsumun cocugunda vardi bunlar bna geldi ondan bulasti gibi geliyo oda yeni öğrendi bu hastalik oldugunu

Atesi cok yuksek dun sabahtan belli 3 gun suruyormus atesi umarim aksama biseyi kalmaz dua edin nolur

Parka gittik canim bide yan komsumun cocugunda vardi bunlar bna geldi ondan bulasti gibi geliyo oda yeni öğrendi bu hastalik oldugunu
Türkiyede aslında uzun süredir görülmeyen yapılan aşılardan dolayı ancak suriyeli vs mültecilerden geçen bir hastalık bilgisini vermişti dr bana. Yani çocuğu parktan koparamıyosun. 17 aylık oldu kızım asla durmuyor parkı görünce. Korumak için ne yapılır bilemedim. Antibakteriyel mendiller sıvılar falan mı taşımak lazım yanımızda herhalde Allahım acil şifa versin kuzuya sana da güç kuvver versin canım. İnşallah en kısa sürede atlatır

Atesi cok yuksek dun sabahtan belli 3 gun suruyormus atesi umarim aksama biseyi kalmaz dua edin nolur
İnşallah.
Damla vermedi mi doktor, o acısını hafifletmek için herhalde.
Yememesine takılmayın, hastayken aç kalmak normal.
Biraz kilo kaybı da olabilir.
Gittikçe hafifleyecektir.
Hiç beslenemezse serum veriyorlar.
Gerek kalmaz inşallah.

Erken fark etmek de iyi degilmi zaten poposu cok kötü yara seklinde tuzlu suyla yika dedi ebe bnde oyle yapuyorum artmamasi icin ne yapmam gerekiyo biliyomusunuz
Şeker yaraların iyileşmesini geciktirdiği için şekerden uzak dur. Kaşıntıyı önlemek için losyon kullanabilirsiniz bize eczacımız doktorun önerisiyle birkaç kremi karıştırarak bir ürün hazırlamıştı ne olduğunu hatırlamıyorum
Doktorunuza yada eczacıya danışın boğazına hiçbirşey sürmeyeceksiniz
Çorbalar vs yakıcı olur yoğurt muz ve bebek mamalarıyla 2-3 gün idare etmeye çalışın
Tekrar çok geçmiş olsun

Biraz acımasızca geliyor kulağa ama olacaksa da olacak ne yapalım.
Bunun için kalabalığa sokmamak veya sürekli her şeyi steril etmeye çalışmak daha büyük problem.
Allah'a emanet, elden gelen bir şey yok bu konuda, önleyici bir şey de yok.

Cok takr ederim canim dediklerine dikkat edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…