- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.116
-
- Konu Sahibi PrensesAnnesi_
Ben sabrediyorum o sikinti degil ama kizim daha 16 aylik yutkunamiyo cok aci cekiyo atesi cok lutfen dua edin bizeGecmis olsun cok . Biraz sabir gerekli kendiliginden geciyor evet.
Amin allah razi olsun canim ❤Çok geçmiş olsun evet zor bir hastalık olduğunu duydum. Rabbimiz acil şifalar versin..
Evet dikkat ediyorum ama bnim kizim 16 aylik suram agriyo bile diyemiyo öyle agliyoGenelde salgın seklinde görülen bir durum bu...okula gidiyorsa birkaç gün göndermeyin.Genelde bir kere geçiren tekrar geçiriyor .Üç sene önce okul öncesi siniflarimizda salgın yaşandı
Artmamasi icin ne yapmak gerekiyo biliyomusunuzAllah şifa versin.
Geçen sene geçirdi oğlum, damla vermişti doktor ağzı için ama kullanmadık sanırım.
Bilmeden başkasına da bulaştırdık, sonra kapandık eve.
Nasil bir kizariklik canim bnimki durdum yere ateslendi sonra tek tek bunlar cikmaya basladiÇok geçmiş olsun, allah şifa versin
Nasıl başladı acaba bu rahatsızlık? Yani nasıl belirti verdi direk o döküntüler mi çıktı?
Benim kızım da nezle neredeyse 1 haftadır, bugün gözü akmaya başladı. Yanağında da bir kızarıklık var yarın sabah doktora götüreceğim ama endişelendim
Cok tskr ederim bnim kiziminki daha yeni olmaya basladi tuzlu sirkeli suyla yikiyorum vucudunu bu artmasini engellermiBenim oğlum geçirdi. İlaç yok zaten kendi kendine atlatıyor. Meyve suyu çorba falan verin. Propolis verin antibiyotik yerine. Merak etmeyin korkulacak bir şey değil. Pekmez içsin vücudunun direncini arttıracak şeyler içirin. Propolisi direk ağzına damlatırsanız ağzındaki yaralara da iyi gelir.
Hayir yok akinti canimGözünde akıntı varsa kızamık da olabilir.
Cok sagolun moral oldunuz umarim kizim da atlatir tez vakitte2 sene önce yeğenime Antalya tatili dönüşü olmuştu. Sudan bulaşıyormuş. O dönemde yaygındı. Net hatırlamıyorum kaç günde geçtiğini. Ama geçmişti. İçiniz rahat olsun. Yalnız ablamlarda grip olmuştu. Ablam eşi griptiler. O da aslında aynı virüsmüş. Yetişkinlerde grip şeklinde oluyormuş. Çocuklarda bu şekilde. Kötü görünüyor biliyorum ama korkulacak bişey değil. Geçmiş olsun.
Parka gittik canim bide yan komsumun cocugunda vardi bunlar bna geldi ondan bulasti gibi geliyo oda yeni öğrendi bu hastalik oldugunuNerden kaptı hastalığı. Bizim drumuz da şüphelenmişti kızımda ama parka giden falan bi çocuk değil daha o yüzden el ayak ağız hastalığı değildir demişti sonra da geçti zaten kızartılar. Yani parka falan mı gitti havuza mı gitti.
Yok cok şükür tskr ederimOlmayabilir de ay telaşlandırmıyım. Burun akıntısı öksürük ateş falan yoksa korkmayın. :)
Sanmıyorum bunun için bir şey yapılabileceğini, bilmiyorum da.Artmamasi icin ne yapmak gerekiyo biliyomusunuz
Atesi cok yuksek dun sabahtan belli 3 gun suruyormus atesi umarim aksama biseyi kalmaz dua edin nolurSanmıyorum bunun için bir şey yapılabileceğini, bilmiyorum da.
Biz el-ayak olduğunu öğrenene kadar iyileşme evresine girmişti.
1 gün çok ağır geçti, baygın gibiydi.
Sonra keyifsiz iştahsızdı, ama ateş ya yoktu ya yüksek değildi.
Zaten öğrenene kadar iş işten geçmiş oluyor.Parka gittik canim bide yan komsumun cocugunda vardi bunlar bna geldi ondan bulasti gibi geliyo oda yeni öğrendi bu hastalik oldugunu
Evet canim bn erken fark ettim ama atesi oldugu icin erken fark ettim rabbim yasatmasin kimseyeZaten öğrenene kadar iş işten geçmiş oluyor.
Türkiyede aslında uzun süredir görülmeyen yapılan aşılardan dolayı ancak suriyeli vs mültecilerden geçen bir hastalık bilgisini vermişti dr bana. Yani çocuğu parktan koparamıyosun. 17 aylık oldu kızım asla durmuyor parkı görünce. Korumak için ne yapılır bilemedim. Antibakteriyel mendiller sıvılar falan mı taşımak lazım yanımızda herhaldeParka gittik canim bide yan komsumun cocugunda vardi bunlar bna geldi ondan bulasti gibi geliyo oda yeni öğrendi bu hastalik oldugunu
İnşallah.Atesi cok yuksek dun sabahtan belli 3 gun suruyormus atesi umarim aksama biseyi kalmaz dua edin nolur❤
Şeker yaraların iyileşmesini geciktirdiği için şekerden uzak dur. Kaşıntıyı önlemek için losyon kullanabilirsiniz bize eczacımız doktorun önerisiyle birkaç kremi karıştırarak bir ürün hazırlamıştı ne olduğunu hatırlamıyorumErken fark etmek de iyi degilmi zaten poposu cok kötü yara seklinde tuzlu suyla yika dedi ebe bnde oyle yapuyorum artmamasi icin ne yapmam gerekiyo biliyomusunuz
Biraz acımasızca geliyor kulağa ama olacaksa da olacak ne yapalım.Türkiyede aslında uzun süredir görülmeyen yapılan aşılardan dolayı ancak suriyeli vs mültecilerden geçen bir hastalık bilgisini vermişti dr bana. Yani çocuğu parktan koparamıyosun. 17 aylık oldu kızım asla durmuyor parkı görünce. Korumak için ne yapılır bilemedim. Antibakteriyel mendiller sıvılar falan mı taşımak lazım yanımızda herhaldeAllahım acil şifa versin kuzuya sana da güç kuvver versin canım. İnşallah en kısa sürede atlatır
Cok takr ederim canim dediklerine dikkat edicemŞeker yaraların iyileşmesini geciktirdiği için şekerden uzak dur. Kaşıntıyı önlemek için losyon kullanabilirsiniz bize eczacımız doktorun önerisiyle birkaç kremi karıştırarak bir ürün hazırlamıştı ne olduğunu hatırlamıyorum
Doktorunuza yada eczacıya danışın boğazına hiçbirşey sürmeyeceksiniz
Çorbalar vs yakıcı olur yoğurt muz ve bebek mamalarıyla 2-3 gün idare etmeye çalışın
Tekrar çok geçmiş olsun