Börekler El Açması Su Böreği

Son üçte olmayayım gerisi sıkıntı değil. Tarifi yapmak istedim yaptım, 1.olmasam da olur
Hayırlısı olsun canım benim Ellerine sağlık vallahi kuzum bende denemek istiyorum ama bir deneyemedim zahmetli geldi gözüme belki birgün denerim

O yüzden korkup yapmaya denenmiyor
Önceden yufkaları açıp serince haşlama çabuk oluyor aslında.
Bir gün denerim inşallah bu zamana kadar benim için zirve kolay baklava denemesiydi onu da orta boy tepsiye yapmıştım

Valla maşallah. Annem ben kendimi bildiğimden beri yapar su böreği. siz yeni yapmaya başlayan biri olarak çok güzel yapmışsınız kırk yıldır yapıyorum deseniz inanırım. yufkalarınızın inceliği haşlayip soğuk suya attığınızda yırtılmaması kizarmişlığının tam kıvamında olması mutfak tecrübesinden geliyor tabiki.

kıymalı denemenizide öneririm. benim annem yarım kilo kıymayı kavurur suyu cekene kadar sonra sadece tuz karabiber birazda kuru nane atar su boreginin icine koyar. o da cok lezzetli oluyor.

Maşallah çok dikkatli incelemişsinizKimi o kısımları atlayıp direk sunum fotolarına geçiyor. Bu 3.yapışım,yufka açmayı bilince bir de püf noktalarını öğrenince sorun olmuyor.
Sponsor labne olduğu için peynirli yapmak zorunda kaldım. Kıymalı da denemeyi düşünüyorum, normalde zaten kıymalı yemekleri, kıymalı böreği severiz ailecek. Su böreği de de muhakkak güzel olur
Teşekkür ederim yorumunuz için

Ooo nefis gözüküyor ellerine saglık basarılar dilerim

Elinize sağlık çok güzel acmissiniz

annem kücüklüğumden beri yapar her bayram her ramazan yapılır bizim evde annemden cok gordüm. yufkalar kalın olursa guzel olmaz ayrıca her yufkayı tek parca sicak suya atip tek parca soguk suya koyup tek parça parça tepsiye almak puf noktasidir.

Kiymayı kendiniz icin yaptığınızda denemenizi tavsiye ettim. yoksa bu yarismaya peynirli olur tabiki.

Yarışmada basarılar diliyorum. birinci olursunuz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…