- 6 Ekim 2015
- 1.396
- 1.957
- 83
Az kalmis hadi hayirlisi:) ben 12. Gun kan testi yaptirmistim bosuna jel kullanmayim diye
Tesekkurler moralin icin:) Bayramimiz kutlu olsun. Cocuklarimiz cok daha sevgi dolu bir ulkede buyurUmutsuz olma canim benim de ilk asilamamda tuttu. Insallah gönlüne göre olur hersey. Ben hepiniz icin dua ediyorum. Rabbim isteyen herkese versin
Kzlar bu arada belirtilerle ilgili bisiler soyleyeyim size. Ben asilamanin 12. Gunu test yaptim pozitif cikti. 9. Gunden itibaren midemde inanilmaz yanma vasladi. Ama bu mide rahatsizligindan da olabilir. Onun haricinde belirtiler adet belirtileriyle ayniydi. Ara ara kasiklarima agri giriyordu. (Kasik agrisi hala oluyor ara ara.) Hatta hastaneye giderken de hasta olacagim sanirim diye gittim. Bide gogus uclarimda vok hafif bi hassasiyet vardi. Ama benim adetten once de olur genelde. Ben testin negatif çıkacağına o kadar emindimki esim bile o gun ne yapacagini sasirmisti. Alisverise gotureyim seni falan dedi ki normalde nefret eder
Yani diyecegiim yok belirtim oldu, olmadi diye ne caninizi sıkın ne de fazla umutlanin. Biliyorum çok zor dayanmak ama akışına birakmaya calisin. Kendinizi iyi hissetmeye calisin. Moralinizi yüksek tutun.
Son olarak Cumhuriyetimizin 92. Kurulus yıldönümü kutlu olsun.
Desteğin için çok tesekkur ederim ama ne bilim negatif görmekten heralde umut kalmadı..bide aşılama sırasında çok sıkışık değildim belki ondandir..senin sorunun neydi canim ne kadarlik evlisinUmutsuz olma canim benim de ilk asilamamda tuttu. Insallah gönlüne göre olur hersey. Ben hepiniz icin dua ediyorum. Rabbim isteyen herkese versin
Kzlar bu arada belirtilerle ilgili bisiler soyleyeyim size. Ben asilamanin 12. Gunu test yaptim pozitif cikti. 9. Gunden itibaren midemde inanilmaz yanma vasladi. Ama bu mide rahatsizligindan da olabilir. Onun haricinde belirtiler adet belirtileriyle ayniydi. Ara ara kasiklarima agri giriyordu. (Kasik agrisi hala oluyor ara ara.) Hatta hastaneye giderken de hasta olacagim sanirim diye gittim. Bide gogus uclarimda vok hafif bi hassasiyet vardi. Ama benim adetten once de olur genelde. Ben testin negatif çıkacağına o kadar emindimki esim bile o gun ne yapacagini sasirmisti. Alisverise gotureyim seni falan dedi ki normalde nefret eder
Yani diyecegiim yok belirtim oldu, olmadi diye ne caninizi sıkın ne de fazla umutlanin. Biliyorum çok zor dayanmak ama akışına birakmaya calisin. Kendinizi iyi hissetmeye calisin. Moralinizi yüksek tutun.
Canm sen bir test yap emin ol çıkacaktır..idrar ve kan testi de..doktorun bu kadar uzun tutmasının sebebi kesin olsun diye..hiçbir doktor onermiyo zaten hemen yapılmasını ama emin ol neyse oSağol, çok heyecanlıyım yaa. Korku basıyo beni gün geçtikçe
evet tatil bana tatil edildiğini söylediler devlet hastanesindeki doktorlarımarkadaşlar 30 ekim cuma devlet hastaneleri tatil mi?
her fırsatı tatile çeviriyorlar artık. tedavisi olan var , kontrolü olan var ... sağlık sektöründeki tatil nedir anlamıyorum ki!!! kar yağar tatil, yağmur yağar tatil, olay var tatil , 1 gün eksik çalıştırıp millettin cebinden izin parası kesiyorlar kimse fark etmiyor bile ...evet tatil bana tatil edildiğini söylediler devlet hastanesindeki doktorlarım
Kesinlikle katiliyorum saglikta tatil olmamasi lazim.önemsemiyorlar malesefher fırsatı tatile çeviriyorlar artık. tedavisi olan var , kontrolü olan var ... sağlık sektöründeki tatil nedir anlamıyorum ki!!! kar yağar tatil, yağmur yağar tatil, olay var tatil , 1 gün eksik çalıştırıp millettin cebinden izin parası kesiyorlar kimse fark etmiyor bile ...
kaldı bizim tahliller.. özelde dünya para alıyorlar 1 kan tahlili için.
Desteğin için çok tesekkur ederim ama ne bilim negatif görmekten heralde umut kalmadı..bide aşılama sırasında çok sıkışık değildim belki ondandir..senin sorunun neydi canim ne kadarlik evlisin
Progesteron yuksekligini ne zaman olcturdun adetin 21. Gunu mu? Bi sorum da bu yuksekligin bir belirtisi oluyor mu ornegin ymurtlama.sonrasi baslayan gogus agrisi ya da yumurtlama sorunu gibi?Umutsuz olma. Sen kendini hazırla sadece. Bak ben kendimden örnek vereyim. Ben 12 sene sonra doğmuşum. Annemlerin 12 sene boyunca gitmediği doktor kalmamış hem ankarada hem istanbulda. Defalarca aşılama denemişler. Sorun babamdaymış. İkisininde kullanmadığı hormon ilacı kalmamış. Ama olmamış. Tam vazgeçip artık olmuyor, gidelim evlat edinelim dedikleri zaman ben olmuşum. :) canım o zaman gelmek istedi demekki.Sen kendini rahat bırak. Zaten olacak diye düşün. Tabi sana bunları söylüyorum ama ben de uygulayamıyorum :)
Ben 12 sene sonra doğduğum için bide ya benimde o kadar sene çocuğum olmazsa orkusu vardı bende. Ya annemle babam gibi olursam diye çok korkuyordum. Ama teknoloji değişti, imkanlar çoğaldı artık. öyle düşünmemek gerekiyor sanırsam.
ben 2.5 senelik evliyim. yaklaşık 1.5 senedir bebek istiyorduk ama olmamıştı. Benim progesteronum çok yüksekolduğu için rahimde problem vardı. Birde daha önce over torsiyon (Yumurtalık dönmesi) geçirdiğim için yumurtalığımın birisi çok az çalışıyor. Eşimde bi problem yoktu. 3-4 aydır kortizon kullanıyorum. Progesteronum sonunda biraz olsun düştü. Geçen ay 3 tane de yumurtam olmuştu. Doktorum aşılama yapalım dedi. Denedik ilk aşılamada tuttu işte.
Senin sorunun ne canım?
Benim de 12. Gün yazını okuyunca heycanlandım ama bana 17.-18. Gün gel dediler kan testi için. Daha 5 gün var yani
Progesteron yuksekligini ne zaman olcturdun adetin 21. Gunu mu? Bi sorum da bu yuksekligin bir belirtisi oluyor mu ornegin ymurtlama.sonrasi baslayan gogus agrisi ya da yumurtlama sorunu gibi?
Bende de progeteron dusuklugu var. Yumurtladiktan sonra normalde 14. Gun regl olursin ben 11. Gun oluyorum bu da implantasyon suresini kisaltiyor. Asilama oncesi progesteron kullandiginda 15. Gun regl oliyordum. Ama ilk asilamamda progesteeona ragmen 11. Gun oldum ve uzuldum buna. Ben de gogus agrisi yumurtlamadan 1 gun sonra basliyo ve adete kadar suruyor. Sen de progesteron yuksek ya acaba durum farkli mi oluyor gogus agrisi olmuyor mu ya da gec mi basliyor? Bi sorum da 12. Gun idrarda yapinca cikmadi mi? Cok sordum ya kusura bakma merak iste:)yok canım adetin 21. günü değil. Bu benim 3. doktorum diğerleri anlamamıştı. Önceki doktorumbi test aldırmıştı clear blue kolat hamilelik kiti diye. Yumurtlama günlerini gösteriyor. Ben 2 ay boyunca hiç göremedim o yumurtlama günlerini. Yani yumurtlama sorunu vardı bende. Şimdiki doktorum klomen ve menegon verdi. Sonrasında ilaca başlamamdan 3 gün sonra kan testi istedi. Yani yumurta takibi yaparken ultrason günlerinde aynı zamanda kan testi de istedi. Hormonlarımı sürekli kontrol etti. o tahlillerde çıktı. Belirti olarak ben bişey hissetmedim ama rahimde bi yapı farklılığı oluyormuş sanırım. Doktor ultrasonla anlayabiliyor onu.
Senin ne problemin var canım?
Bende de progeteron dusuklugu var. Yumurtladiktan sonra normalde 14. Gun regl olursin ben 11. Gun oluyorum bu da implantasyon suresini kisaltiyor. Asilama oncesi progesteron kullandiginda 15. Gun regl oliyordum. Ama ilk asilamamda progesteeona ragmen 11. Gun oldum ve uzuldum buna. Ben de gogus agrisi yumurtlamadan 1 gun sonra basliyo ve adete kadar suruyor. Sen de progesteron yuksek ya acaba durum farkli mi oluyor gogus agrisi olmuyor mu ya da gec mi basliyor? Bi sorum da 12. Gun idrarda yapinca cikmadi mi? Cok sordum ya kusura bakma merak iste:)
Umutsuz olma canim benim de ilk asilamamda tuttu. Insallah gönlüne göre olur hersey. Ben hepiniz icin dua ediyorum. Rabbim isteyen herkese versin
Ay sen ne güzel konusuuosun öyle tesekkur ederim..bende hiç problem görülmedi bu zamana kadar eşimin sayıda ve morfoloji de sorun vardı ama Dr önemli değil değildi.18 milyon ve morfoloji 2 idi..aşılama yaptım bu ay sayı 75 milyon olmuş morfolojisi bilmiyoruz isalah olurUmutsuz olma. Sen kendini hazırla sadece. Bak ben kendimden örnek vereyim. Ben 12 sene sonra doğmuşum. Annemlerin 12 sene boyunca gitmediği doktor kalmamış hem ankarada hem istanbulda. Defalarca aşılama denemişler. Sorun babamdaymış. İkisininde kullanmadığı hormon ilacı kalmamış. Ama olmamış. Tam vazgeçip artık olmuyor, gidelim evlat edinelim dedikleri zaman ben olmuşum. :) canım o zaman gelmek istedi demekki.Sen kendini rahat bırak. Zaten olacak diye düşün. Tabi sana bunları söylüyorum ama ben de uygulayamıyorum :)
Ben 12 sene sonra doğduğum için bide ya benimde o kadar sene çocuğum olmazsa orkusu vardı bende. Ya annemle babam gibi olursam diye çok korkuyordum. Ama teknoloji değişti, imkanlar çoğaldı artık. öyle düşünmemek gerekiyor sanırsam.
ben 2.5 senelik evliyim. yaklaşık 1.5 senedir bebek istiyorduk ama olmamıştı. Benim progesteronum çok yüksekolduğu için rahimde problem vardı. Birde daha önce over torsiyon (Yumurtalık dönmesi) geçirdiğim için yumurtalığımın birisi çok az çalışıyor. Eşimde bi problem yoktu. 3-4 aydır kortizon kullanıyorum. Progesteronum sonunda biraz olsun düştü. Geçen ay 3 tane de yumurtam olmuştu. Doktorum aşılama yapalım dedi. Denedik ilk aşılamada tuttu işte.
Senin sorunun ne canım?
Cok can sıkıcı insani delirtirler bunlar ama sen uzme kendjni yine de. Bu foruma baslarken benimle ayni gun asilamasi olacak bir arkadas vardi. Catlatma ignesini vurmadan once yumurtasinin catladigini hissetmis ama yine de igneyi yapmisti. Bir gun sonra dr a gittiginde yumurtasinin gercekten de catladigini soylemis dr ve iptal etmis asilamayi. O gece yine de bir ihtimal diye birliktelik onermis dr ve normal sekilde hamile kaldi. Bende ise hersey yolunda gitmesine ragmen hamilelik olmadi. Demem o ki nasip olacak olursa hic bir sey mani degil. Siringanin ucuna 10 cmlik bir kateter takiyolar yolu kisalsin diye senin spermler en fazla 1 saat sonra ayni yere gelmis olur. Onemli olan rahim sivisini atlayip rahimin icine verilmesi. Hepimizin en iyi ihtimalle sansi %15 zaten dua edelim de sira bize gelmis olsunmerhaba arkadaşlar bu gün aşılamam oldu ama tatil olduğu için spermi dışarda yıkatıp hazırlattık doktorum gelmedi başkasını yönlendirdi oda speklumu yerleştirdi ve şırıngayı enjekte etti çantadaki katateri neden kullanmadıklarını sorunca farketti katateri aynı yere enjekte ettim farketmiyor aynı şey deyip geçiştirdiler spermler bir saat içinde transver olması lazım demişti doktorum termos içinde yarım saatte karşıya ulaştık yarım saatte doğumhane kapısında beklettiler aşılayacak doktor sezeryandaymış son anda yaptılar bişey anlamadım sitres sitres sinirler alt üst oldu sırf tatil yüzünden ince kateter takılmadan sadece şırıngayla aşılama olan oldumu acaba şırınganın ucundaki iğne bile yok sadece şırınga
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?