Gebeliğe Hazırlık Ekim Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
32 yaşındayım canım. ALLAH tez vakitte o mutluluğu tattırsın size. Benim eşim yine vazgeçti yapmaktan o sorumluluğa giremem sen mutlu ol diye yapalım dedim ama yapamam dedi
alla allaaa iyi de o zaman neden evlendi eşin. Senin çocuk istemek en doğal hakkın bir bayan olarak. Vaz geçmek nedir, seninle anlaşma mı yaptı eşin evlenirken çocuk istemeyeceksin diye. O sorumluluğa er yada geç girecek bence ne kadar erken girerse o kadar iyi ikiniz içinde.. Ne desem boş üzüldüm senin adına

bende ilk defa kullandım ama silikten koyuya doğru gidiyor
senin hep koyu hiç görmedim bu şekilde inşallah sonucu güzel olur

32 yaşındayım canım. ALLAH tez vakitte o mutluluğu tattırsın size. Benim eşim yine vazgeçti yapmaktan o sorumluluğa giremem sen mutlu ol diye yapalım dedim ama yapamam dedi
eşiniz biraz bencillik yapmış sanki tabikide çocuk istemek bir kadının en doğal hakkı fakat eşiniz sorumluluğa girmek istemiyor ama unuttuğu birşey var biz bayanların biyolojik saati gün geçtikçe artıyor hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Sen de kullanıyor musun canım sadece eşin mi kullanıyor ? Genelde 3-4 şişeden sonra faydasını gördüklerini söylüyorlar ama bakalım bu ay benim ilkti.
ben kullanmıyorum canım, benim yumurtalık hormon gibi herhangi bir sorunum yok.. Bende ne yazıkki "T" şeklinde rahim problemi var.

Eşime bugün alıcam Çakşır Suyu yeniden aklıma gelmişken onu halledeyim

Eşler "şuan hazır değilim" demek de haklı olabilirler ancak hiç istemiyorum diyemezler bence.
Sırf onunla evli olunduğu için annelik hakkı ellerimizden alınamaz. Bu nedenle er yada geç sözünüze katılıyorum.

Ancak "iyi de neden evlendi o zaman" sözünüze katılamayacağım, çiftler sadece çocuk yapmak için evlenmez, aynı evde yaşamak, aynı hayatı paylaşmak için evlenirler aslında ilk etapta. Herkes üremek istemeyebilir :)

Sırf bu söz ile büyütülen ve çocuğu bir sebep ile olamayan (kısırlık vs.) çiftler bunalıma giriyor.
Çünkü aileleri onları evlilik = çocuk şeklinde büyütüyor. Evliliği çocuk yapmanın ilk adımı olarak görüyorlar.

Evli olup hem kadının ve hem erkeğin hiç bir şekilde çocuk istemediği durumlar da var mesela, onlara "ee çocuk yapmayacaktıysanız neden evlendiniz" diyemeyiz mesela tamamen tercih meselesi.

Ama eşlerden biri istiyor ve diğeri istemiyor ise, bunu hayatlarını birleştirmeden önce mutlaka konuşulmuş olması gerekiyor. Düşünsenize kadın olarak çocuk istiyorsunuz ama adam istemiyor, siz onunla evli kaldığınız sürece belkide hiç anne olmak için çabalayamayacaksınız bile.

Bu durum da olan arkadaşa sesleniyorum, Eşine "Sen çocuk istemiyorsun, eğer bu istememe şuan için hazır hissetmediğin için ise beklerim ancak hayır ben asla istemiyorum gibi bir durum ise kusura bakma sırf ben senin ile evli olduğum için annelik hakkımı elimden alamazsın" de.

Evet canım. Çok haklısın. Aslnda şöyle benim orda demek istediğim tabiki çocuk için evlenilmiyor. Aile bence aile kavramı anne baba ve çocuktur. Ancak o zaman tam bir aile olunur düşüncesindeyim. Şuan öyle bir dönemdeyiz ki inasanlar herşeyi artık rahat rahat yaşayabiliyor. Çocuk olmayacaksa evlenmeye de gerek yok. Birlikte yaşanabilir. Artık toplulumumuz bu tür şeylere malesef çok doğal gözüyle bakabiliyor.

Merhaba aylar ayları kovaladı geldik Ekim ayına. 26 Ekim bat ile bekliyorum. 2 yılı geçen evliliğim sonucu nedeni bilinemeyen infertilite teşhisi ile yumurta geliştirici ilaç kullanarak bir umut bekliyordum. Her ay yaşadığım hayal kırıklıklarına daha fazla dayanamayıp bu ay tüp bebek merkezine gittik ve öyle iyi bir doktora denk geldik ki nihayet bir sorun buldu ve şimdi çözümü için uğraşacağız. Benim gibi neden bulamayıp, bilinmezlikte sürüklenenler için belki bir bakış açısı olur diye yazmak istedim. Bu ay hayırlısı ile hamile kalacağımız ay olsun

Gözünüz aydın olsun canım sonuçta bir sebep bulunmuş bunun üstüne yürünecek ve tedaviniz başarıyla sonuçlanacak allahın izniyle. Peki sıkıntı neymiş canım, onca doktorun göremediği şey neymiş?

bir de vitamin ilacı kullanıyorum demişsin onun da adını paylaşır mısın? Bu son gittiğin doktorunda bilgilerini paylaşır mısın.

Doktorlar aslında diyor ki; nedeni bilinemeyen diye bir şey yok, sadece şuanda biz nedenini bulamıyoruz.
Benim yumurtam çok güzel büyüyor çatlıyor fakat rahim filmimde doktorun gördüğü şu; tüplerim yumurtadan uzakta, yani çatlayan yumurtayı yakalayamıyor. O rahim filmim (HSG) 1 yıldır nice kadın doğumcuların elinden geçti kimse böyle bir şey söylememişti.
Çözümü için henüz bir yol çizmedik, tetkikleri yapacağız sonra yeniden konuşacağız.

Hiç kür vs yapmadım ama hayıt, civanperçemi gibi bitkilerin hepsinin içinde olduğu ballı bir karışım var. Aylardır yumurta takibi yapan doktorum macunu kullandığım ay yumurtamın daha hızlı büyüdüğünü söyledi. Tabi ben doktora macundan bahsedemedim Adı C-life

Ben Medipol Mega hastanesinin tüp bebek merkezine gittim. Bu forumda adını çokça duyduğum Ayşe hanım ile ilk görüşmemi pazartesi yaptım. Söylenildiği kadar canayakın ve işine hakim. İnşallah bizi amacımıza ulaştırır.

Çok uzun yazdım ama birilerine yardımcı olabilirsem ne mutlu bana, sonuçta biz birbirimizin halinden anlarız

anladım canım. tekrardan çok geçmiş olsun. en kısa zamanda tedavisi de yapılır önünüze bakarsınız. Ben de bu ay civanperçemi, hayıt tohumu ve aslan pençesini karıştııp çayını içtim 12 gün boyunca sabah akşam. Ayrıca doktorun verdiği bir vitamin var onu da kulalnmaya başladım . Yumurtam 2 gün pik yaptı ilk kez. ama gebelik olmadı. kısmet. C-Life ben de duydum. Medpol Megaya benim bir arkadaşımda gitti tüp bebek için. Evet orayı çok tavsiye ediyorlar. Şidi bakalım incir kürü deneyeyim diyorum ama oda prolaktini yükseltebiliyormuş.

İçtiğiniz çayın namını ben de çok duydum, etkili olacağına inanıyorum. Bir yolu deneyip en az 3 ay beklemek gerekiyor etkisini görebilmek için. Malesef çok kompleks bir olay, yumurtalık, tüp rahim, sperm

Doktorun verdiği takviyeyi dediğin gibi ay kullnıcam zaten onda kararlıyım. Bun kürlerde ek takviye olsun diye yapıyorum. Acaba bu ay da çaya mı devam etsem yoksa incir kürünü de mi denesem bilemedim. Bir yanım çaya devam et diyor. Çünkü çayda kulandığım hayıt tohumu da yumrta geliştirici eksi var. İncir kürünün prolaktin üzerinde etkisi var yükseltebilirmiş.

Erken yumurtlamış olabilir misiniz? Veya bitti dediğiniz adet halk arasında geçen üstüne göre (yerleşme kanaması) olabilir mi?
Erken yumurtladığımı sanmıyorum çünkü hep geç adet oluyorum ben 40 -45 günü bile buluyor bazen..adetimde 5 gün sürdü bugün tekrar test yaptım aynı koyulukta çıktıı heralde yumurtladığımda T çizgisi C den daha koyu olacak

Eklentiler

• 33928160-29CC-4CA8-BB05-FA3C47B931D7.jpeg
    78,5 KB · Görüntüleme: 39
Bilmiyorum ki bana da haber ver lütfen bende bu ay ilk defa ovülasyon testi kullanıcam sende böyle çıkınca benim de kafam karıştı
Canım bugünki testim yine aynı koyulukta çıktı

Eklentiler

• 01A9B4A6-B65B-4D64-BB33-F7265D6625AB.jpeg
    78,5 KB · Görüntüleme: 40
Bence de çay incir küründen daha mantıklı geliyor. Kararını destekliyorum

Kızlar merhabaaa
2 ay 15 günde Regl oldum son adet tarihim 21 ağustos.15.gün olmayınca herhalde düzeldi dedim ama hala gelmedi.19-20 eylülde kahverengi akıntılar oluştu acaba dedim test yaptım bi şey yok.22 eylülde kan tahlili yaptırdım yine bi şey yok.hala Regl olmadım sadece ara ara kahverengi akıntı oluyor,dün yine test yaptım yine tek çizgi .virüsün yoğun olduğu bi bölgedeyim doktora gitmeyi erteliyorum o yüzden.
Bu arada son regl döneminde gittim 15 günde bir oluyorum diye bi şey yok dedi doktor stres dedi.
Hala gebelik olma ihtimali var mı?idrar testinde 1 haftada çıkmaz mi?başına gelen varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Bence sen yinede bugünleri değerlendir ne olur ne olmaz. Ama yok ben eminim bu yumurtlama değil diyorsan, bir erken dönem gebelik testi yap.

Sürekli gittiğin bir doktor varsa veya hemen bugün git ve ovülasyon testlerinden onada bahset

Canım sen bir adet söktürücü iç. Kanda da çıkmamış emin olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…