ekim annlerinin lohusa dönemi hazırlıkları

Ben ilk mayısta olmasına rağmen uzun kollu dizimin hafiif aşağısında almıştım çokta rahat ettımm..

şimdide uzun kolllu alıcam hastaneden gezinirken kısa kollu olmaz sabahlığım var ama sevmıyorum o yuzden uzun kollu önden düğmeli ayaklarıma kadar uzun olmayan bi gecelik...

benımde uzun kollu ıkı takımım var ama uzun kollu alacaklara tavsıyem dırseklerınıze kadar rahatlıkla kıvrılabılen olsun gorumcem 1hafta once dogum yaptı bız onu hıc akıl edememıstık tansıyon olcerken cok zorlandı ve cıkardı oyuzden aklınızda bulunsun kolları rahat yukarı kıvrılsın yerimseniben

ben lohusa bantimi kendim süsledim. Normal kirmizi bir tac aldim üstüne kirmizi boncuklar ve bir nazar boncuk tuturdum bence güzel oldu. Örnek internete bulmustum bir bayan satiyordu bende ona bakarak kendim yaptim.

ben kolları dirseğe kadar olan turvakal kol dedikleri bir pijama takımı aldım, önden düğmeli. kumaşı ince saten gibi. yalnız insan doğumdan sonra ve emzirirken inanılmaz terliyor, üstünde ne varsa fazla geliyor. bu yüzden lohusalık dönemi için fazla kalın ve kışlık pijamalar tercih etmemek iyi olur. önden açılabilir olması emzirme için kolaylık sağlıyor. normal dogumda alttan sık sık muayene olacagı için (sezeryande nasıl olur bilmiyorum) pijama yerine gecelik daha pratik oluyor.

bende uzun kollu çok kalın olmamak şartıyla önden düğmeli 2 takım pijama ısmarladım birinin rengide mavi olcak ben zaten gecelikle rahat edemem hastanede de evdede sürekli gelen giden oram açılcak buram açılcak en iyisi pijama uzun kolluda beni sıkmayacaktır zaten üşütmeyeyim bebeğim gazlı olmasın diye çorap bile giyicem

ben hastahane için gecelik aldım iki tane ve ikiside düz altı önden düğmeli kolsuz zaten takıntım vardır gecelik çok uzun olmucak dolanıyom kalıyom içinde ve kollarıma biley değmicek uzandığımda bile :)herkesede haber verdik ziyaretçi istemiyoruz diye zaten normal doğum olucak inş.24 saat kalıcam orda ne gerek var başımda kalabalığa hem bana hem çocuğa eziyet.yüzümü kızartıp söledim valla.evdede yatak yapmayı düşünmüyorum çünkü bizde kadınlı erkekli gidilir bebek göz aydınına onun içinde eşofman takımları aldım rahat rahat.şerbetse bizde büyük fincanlarda verilir. yanınada un kurabiyesi adetimiz böledir.ve süslemeyi düşünmüyorum çünkü şerbet fincanları geri verilirken içine küçük nazar boncukları atılır gelenler tarafından.bebek mevlidiyse daha önce yiğenlerimde başımıza gelen bazı olumsuzluklardan dolayı yapmayı düşünmediğim bişey riski göze alamam doğrusu.

emzirme sütyeni alırken nelere dikkat ediyosunuz. bedeniniz nasıl ayarlıyosunuz. şuanki beden mi yok sa büyük boy mu almayı planlıyosunuz arkadaşlar....

ben bir gecelik bir de pijama takımı aldım. ikisi de kısa kollu. geceliğim diz altı.. belki bir gecelik daha alırım, doğum şekli belli olsun da. kırmızı kurdelalı bir lohusa tacı aldım. emzirme sütyenimi geçen ay almıştım ama değiştirmek şartıyla. gidip onu değiştirmem lazım 1 ay dolmadan aslında. çünkü küçük gelecek gibi. 1 beden büyük almakta fayda var sanırım. ben çok fazla kullanibeleceğimi düşünmüyorum, o yüzden sadece 1 tane aldım. kendi çamaşırlarımı kullanırım yine.

dogumdan sonra yatagimi ,odami baskalari gorecegi icin yatagima hangi nevresim takimi mi sersem diye dusunuyorum..hic kullanmadigim krem rengi saten bi takimim var guzel durur ama rahat edebilirmiyim saten le kararsiz kaldim ..evim temiz cok sukur o konuda rahatim doguma yakin pasta borek birseyler hazirlayip dondurucuya atsam mi misafire ikram icin kolaylik olur ...
lohusa serbeti hazirlamak istiyordum ama Turkiyeden malzeme almayi unuttum hollandada bulamam o is yatti ....

emzirme sütyenimi alırken birçok marka içerisinden kalıbı bedenime en uyumlu olanını deneyip aldım gittiğim yerde denemeye izin veriyorlardı.ve satıcı kadın su anki bedenımden bır beden buyuk almamı önermişti ileride içerisine göğüs pedide koyacaksın dedi iyiki öyle almısım.ben dagi marka aldım kalıbını cok begendim tavsiye ederim.

dogumdan sonra yatagimi ,odami baskalari gorecegi icin yatagima hangi nevresim takimi mi sersem diye dusunuyorum..hic kullanmadigim krem rengi saten bi takimim var guzel durur ama rahat edebilirmiyim saten le kararsiz kaldim ..evim temiz cok sukur o konuda rahatim doguma yakin pasta borek birseyler hazirlayip dondurucuya atsam mi misafire ikram icin kolaylik olur ...
lohusa serbeti hazirlamak istiyordum ama Turkiyeden malzeme almayi unuttum hollandada bulamam o is yatti ....

canım saten takımı evlenırken almıstım ben.ve sadece bır gece dayanabildim sürekli kayıp durdum üzerinde hem sadece ben kaymadım yastık yorgan ne varsa kaydık ve cok rahatsız bir durum oluyor.belkı sadece yorgan falan satenli olsa ıdare eder ama carşafı yastıgı saten hıç onermem.pamuklu saten nevresim takımları var onlara çok şık duruyor onlara bir bak istersen.

gundelige pamuklu saten kullaniyorum cok memnunum zaten ama saten biraz daha agir duruyor o yuzden kararsiz kaldim bi serip deneme yapayim:) hosuma giderse onlari sererim dedigin gibi kayip durursam pamuklu sateni kullanirim.

canım saten takımı evlenırken almıstım ben.ve sadece bır gece dayanabildim sürekli kayıp durdum üzerinde hem sadece ben kaymadım yastık yorgan ne varsa kaydık ve cok rahatsız bir durum oluyor.belkı sadece yorgan falan satenli olsa ıdare eder ama carşafı yastıgı saten hıç onermem.pamuklu saten nevresim takımları var onlara çok şık duruyor onlara bir bak istersen.

kızlar ya ben kendıme gecelık almadım sevmıyorum hemde rahat edemem. o yüzden 2 tane pjema tk. aldım bırı uzun kollu dığerı sıfır kollu sıfır kollunun üstüne olmazsa sabahlık gyerm dye düşündüm. bı tanede emzırme sutyenı aldım eğer kullanabılırsem yıne alırım. bırde ben kılot olayına takıldım yüksek bellı kılotlardanmı almamız gerekıyor kafamçokkarıştı

sevda pijamaların önü düğmeliyse sorun yaşamazsın. bende iki haftadır lohusa pijamalarına bakıyorum vazgeçtim almıycam. önü düğmeli normal pijama alıcam. gerek yok gibi geldi bana. kilotunu yüksek bel al öyle öneriyo kulanan arkadaşlar. sezeryen olma ihtimaline karşı da kullnışlı oluyomuş..

külotta yüksek bel en kullanışlısıymış hanımlar hem hamile külatları gibide rahatsız olmuyormuş. ben şimdi 2 de korse aldım sezeryan olmazsa ilk haftadan itibaren kullanılabiliyormuş sezeryandada dikişler alındıktan itibaren eee hemen tedbirlere başlamak lazım diymi sarkmayalım daha ilk günden :)emzirme sütyeninide 2 beden büyük almıştım alırken iyikide öle yapmışım tam geliceğini farkettim şimdiden.

antika canım korse bende düşünüyorum. arkadaşım sezeryen olduğu halde doktoru hemen giydirmiş.sakınca görmemiş. korseyi alırken bedenini nasıl ayarladın. doğumdan önceki bedeninden mi aldın. özellikleri nasıl korsenin bilgi verir misin..

ya kizlar bu korse bacaklimi olmali bacaksiz sadece bele gecirilenlerdenmi olmali?bacaklilar cok sikar, belden olanalinda kenarlari dikis yerlerine gelebilir diye dusunuorum. buyuk ihtimal sezeryan olucam. ve gobegimin sarkmasindan cok korkuyorum. zaten benim catlaklarim kasiklarimda olustu cok musait olucak yani\:gitme:

engidi ben iki çeşit aldım korseleri canım biri bacaklı biri bacaksız ama ikiside külot tiplerinden sadece ağ bölgesinden dikişli ne yanlarda ne önde dikişi yok bedenide şu anki durumumdan bir benden küçük aldım çünkü doğumdan sonra direk 5-6 kilo arası birden gidiyor ve toparlayabilmesi için sıkması gerekli.ayrıca bu çamaşırcılarda satılanlardan almadım onlar genelde yün ve bel fıtığı için kullanılan tipler direk medikal malzemeler satan yerden aldım.

Bende bacaksız korselerden aldım. Dikişsiz külotun göğüslere kadar yüksek olduğunu düşün. ışte öyle bir model. Düşmemesi içinse ucuna silikon koymuşlar

ben Chez Elleden aldim, dogum sonrasi icin yaziyor üstünde. Beden L aldim cünkü kilo versem bile göbek 5 aylik gibi kaliyor ondan M olmaz gibi geldi bana.
Bacaksiz bir model benimki.

X