ekim annlerinin lohusa dönemi hazırlıkları

engidi

prenses kizimin kardesi
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
573
0
arkadaşlar lohusalık için de bi takım hazırlılar yapıyoruz. bi fikir verebilir misiniz acaba.. öncelikle pijamanız veya geceliğiniz uzun kollu mu kısa kollu mu... ekim ayında hangisi daha kullanışlı olur acaba?:CüvCüv::uhm::uhm::uhm:

Aynı şeyi bende düşünyorum. Yazlık alsak 1 ay sonra giyemeyeceğiz. Kışlık alsak doğumda giyemeyeceğiz. Yani şimdilik yazlık alırız sonra mecburen tekrar alacağız. Benim kışlık pijamalarımın bana olacağını sanmıyorum zaten

evet bende senin gibi düşünüyorum. hem önden düğmeli pijamam yok ki benim. eşofman tarzıydı hep.. hastenede kullanmak için kısakollu daha mantıklı. ama alıp bir defa giyip bi kenara da atmak istemiyorum.

ben hepsine kısa kollu aldım...kış içinde sorun olmaz benim evim acaip sıcak oluo çünkümmmyerimseniben....

lal akşam bi siteye baktım. ankaradaymış pijama dünyası adı. fiyatları da çok uygun...bak linki de bu...
almayan diğer arkadaşlara da fikir olur belki...

Pijama Dünyası

ben dün kendime gecelik-sabahlık takımı aldım, genelde hep kısa kollu geceliklerim zaten kışın evimiz sıcak çok üşürsek pijama giyeriz artıkın yerimseniben

ben 2 tane kisa kollu gecelik aldim.Hastanede serum takildigi icin kisa kollu olmasi gerekiyor. Ev icin uzun kollu pijama takimi aldim. Misafirlere ikram etmek icin Lohusa Sekeri aldim, Lohusa serbet icin.

evet canım bi de şerbet olayı var. ama bu çok yaygın değil bizim tarafta. biraz insiyatifimize kalmış bi şey. lohusa şerbeti için bi de lohusa şerbet takımı yapılıyo. sürahi ve bardaklar süleniyo falan. ne kadar çok ayrıntı var ya. b de lohusa yatağı hazırlıycaz tabi. onun da özel olması gerekiyor...ve bi şey daha lohusa bandı. hani kırmızı. bakıyorum tokacılara hoşuma giden bişey bulamadım daha. alan arkadaşlar reim yükleyeblir mi acaba. nasıl bir taç aldınız...

Ay lohusa şerbetini unutmuştum ben. Hemen listeme ekliyorum...
Bu arada Bardaklar ve sürahi nasıl süsleniyor?? Biraz tarif edermisin bizde yapalım
a.s.

ya bende bu şerbet takımlarından görmüştüm eminönünde bebek şekerlerini almaya gittiğim gün bi baktım yok keşke daha önce alsaymışım artık kendim yapmaya çalışıcam şekerleri hazırlarken kalan malzemelerle bide bizim bi akraba hastanede dagıtmıştı çok hoşuma gitmişti sezercik olucagım için bende yapsammı diyorum insan herşeye heves ediyor ya

normal su takımında 6 bardak olur ya. sadece onlara yapsak yetmez dimi.. 6 kişiden fazla gelen olacak kesin. ee o zaman napıcaz... pratik çözümler bulan arkadaşlar var ama. bardaklardaki o süsleri lastikli falan yapıp yıkarken çıkaranlar falan...

evet arzum hastanede dağıtmak ta güzel bi fikir aslında. çok ta şık olur. ama hazırlaması götrümesi nasıl olur acaba. daha önce böyle yapmış arkadaşlar yardımcı olur belki bize...

bu da biraz değişik bi lohusa şerbeti tarifi. limon ve portakalla tatlandırılmış. ben hayatımda sadece 1 defa içtim ve tadını da hiç hatırlamıyorum. hangisinin tadi daha güzeldir acaba..

MALZEMELER:

5lt su
2 su bardağı toz şeker
300gr lohusa şekeri (kimileri buna kızamık şekeri de diyor.)
1 adet imon
1 adet portakal
10 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın

YAPILIŞI:
Suyun içine sekeri, tarcini, karanfilleri ve lohusa sekerini koyup kaynatın.
Kaynamaya başlayınca içine portakal ve limonun sularını sıkıp kabuklarını da ilave ederek 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Tencerenin kapagini kapatıp o sekilde sogumaya bırakın.
Soguyunca süzün.

ben yeni düz bardaklar almıştım. 18 tane takım. onların üzerine sadece incecik mavi kurdele geçirip ortalarına nazar boncuğu yapıştıracağım... sade ve şık olacaklar Tepsiyide tüllerle süslerim herhalde
Lastikli olması iyi fikir canım ya çok sağol
a.s.

ben yeni düz bardaklar almıştım. 18 tane takım. onların üzerine sadece incecik mavi kurdele geçirip ortalarına nazar boncuğu yapıştıracağım... sade ve şık olacaklar Tepsiyide tüllerle süslerim herhalde
a.s.

bencede ayet güzel olur mavi boncukla. resim isteriz ama bitincevereliniortak

evet arzum hastanede dağıtmak ta güzel bi fikir aslında. çok ta şık olur. ama hazırlaması götrümesi nasıl olur acaba. daha önce böyle yapmış arkadaşlar yardımcı olur belki bize...
ben sade hastane için yapabilirsem yapıcam şimdi düşünüyorumda mayıs topiginde 40mevlütündede diyolardı bizim mevlütler kalabalık olur en az 30kişi bardak yetiştiremem mevlütte yapmıcam yani hastane içinde akrabamız çok şık plastik bardakta vermişti kadeh şeklinde ufaktı iç at öle yaparım herhalde o bardaklardan bulabilirsem lastikli yaparım 10-12tane inş. yeter ev içinde 12tane hiç açılmamış limonata bardagım var düz eve gelen olursa şerbette varsa yeter işte buarada şerbetin tadı benim hatırladıgım yarım bardakta tıkanmıştım fçok tatlıı fıstıklı bademliydi ama olsun yapmak lazım limonluda degişik olur not alim hemen

a.s.

sade herzaman daha şık oluyo bence inş. biran önce yaparsında eklersin bizede model olur senden kopya çekeriz:eek:

X