Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ahh inanın bende bilseydim korunmazdım bu kadar uzun süre. Hiç bilmiyordum, herşeyi burada öğrendim pkos, ovulasyon dönemi . Çabuk olur diye düşünmüştüm şimdide yaşım ilerliyor diye tedirginim :KK43: 29 yaşındayım. 30umda doğursam ikinci çocuk için zaman yok :) 34-35 te de hamile kalabilir miyim bilmiyorum :)
Ben de 28 yaşımdayım; hep bu yaşta anne olmak isterdim ama nasip değilmiş vakti varmış demek.
Artık tıp gelişti o yüzden 35 tem sonrada olur olacaksa öyle düşünmeyin :)
Ben de 3 çocuğum olsun isterdim hep kalabalık aile severim ama daha ilki olmadı 🤷🏻‍♀️🤗

Üzme kendini benimde çatlatma iğnesinde çatlamamıştı bak femera kullandım aşılama olacaktım kendisi çatladı belki de seninki de benim gibi olur seni çok iyi anlıyorum o iğnede bende o kadar umutlanmıştım Kİ negatifi görünce çok üzüldüm umarım tez zamanda olumlu sonuçlar alırsın🙏🏻🙏🏻🙏🏻bi de yanlış hatırlamıyorsam senin 1 yıl olmadı bak benim 1 yıl + 5. Ayım olacak kasımda ve ilk defa çatlama gördüm inşallah olumlu olur ama benim hala bi yanım umutlan biyanımda umutlanma üzülürsün diyor
Doğal yolla çatlamayan yumurta çatlatma iğnesi ile de çatlamaz demişti bana bir doktor ama benim buna mantığındaki hiç yatmadı, adı üstünde doğal yolla çatlayacak olsun çatlatma iğnesi neden veriliyor ki?
Sizin yumurta neden çatlamadı, doktorunuz bir şey söyledi mi bunla alakalı? Merak ettim şimdi, ben de bir sonraki ay içim düşünüyorum da.
Kızlar bende doktora gittim sabah. Doktora kızarak başladım. Klomen verdiniz takip etmediniz ve kist yaptı. Çamur gibi regl 4. gün hiç birşey gelmiyor falan dedim. Ulstrason tertemizdi kist yapacak olsa zaten verirdim dedi. Sonra ben devam edince iğne parası falan geveledi. Alttan almaya başladı. Kimyasal gebelik geçirmiş olabilir misin test yaptın mı dedi. Bende 1 kere silik çıktı ertesi sabah bomboştu. Yaptım negatif dedim. Neyse ultrasonda baktı ve tertemiz. Yumurtalarına bak dedi kist falan hiç birşey görünmüyor dedi. Rahmin içinde bak sıvı var atılmayı bekliyor yavaş yavaş atılacak dedi. Rahmin şekli bak düzgün kalınlığı güzel. Herşey gayet yolunda... Sen çok stres yapmışsın dedi..
Kısacası kist yokmuş. Ama çamur gibi reglim oldu ve 4.gün gelen giden yok:işsiz:
O kist çatladı da atılmayı mı bekliyor acaba yoksa hiç kist oluşmamış mı anlayamadım ben o kısmı?
Bazen böyle konuşmak gerekiyor demek ki iyi yapmışsın canım🤗

Çatlatma iğnemin 13.günüydü bugün, az önce test yaptım negatif çıktı. Rüyamda tüm gece test yapıp aniden beliren ikinci kırmızı çizgiyi gördüm. Biraz da umutlanmıştım açıkçası, maddi manevi çok yoruldum. 😞 @Selizay karaca3443 karaca3443
Canım çok üzüldüm açıkçası ben senden umutluydum bu ay. Ama sıkma canını olacak elbet.

Şimdi akıl vermek gibi algılama lütfen haddime değil zaten. Ama bu kadar zamandır sperm testi ve hsg çektirmemek belki de boşa giden zamandır senin için. Devlete mi gidiyorsun bilmiyorum ama acilen sperm testi ve hsg çektirmen gerekiyor bence. Evet 1 yıl bekleyin diyorlar ama ya bu kadar zaman spermde bir yetersizlik olduğu için olmadıysa? Bir takviye gerekiyorsa? Belki tüpünde yapışıklık var hsg ile açılacak? Umarım hepsi çok iyidir. Ama yazık değil mi sana her ay üzülüyorsun.

Hani olur bir gün diyip akışına bırakıyor olsan inanki bekle evet ama bir kez bu sürece girince akışına bırakılmıyor ve görüyorum çok üzülüyorsun.

Nolur beni yanlış anlama. Görüyorum çabaladığını o yüzden bunları yazmadan edemedim. Ama en azından sperm testi verilmeliydi bu kadar zamanda doktorlar nasıl atlıyor anlamıyorum. Yumurta takibi öncesi bile ilk ona bakılmalı.

Doğal yolla çatlamayan yumurta çatlatma iğnesi ile de çatlamaz demişti bana bir doktor ama benim buna mantığındaki hiç yatmadı, adı üstünde doğal yolla çatlayacak olsun çatlatma iğnesi neden veriliyor ki?
Sizin yumurta neden çatlamadı, doktorunuz bir şey söyledi mi bunla alakalı? Merak ettim şimdi, ben de bir sonraki ay içim düşünüyorum da.

O kist çatladı da atılmayı mı bekliyor acaba yoksa hiç kist oluşmamış mı anlayamadım ben o kısmı?
Yok kist hiç oluşmamış. Yumurtaların hepsi çatlamış. Çatlamayan yumurta da yok dedi. Bak hepsi normal boyutunda dedi.

Kızlar bizim sonuca da bakabilir misiniz sorun var mı

Eklentiler

• IMG_20211026_120440.jpg
    IMG_20211026_120440.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 55
Canım çok üzüldüm açıkçası ben senden umutluydum bu ay. Ama sıkma canını olacak elbet.

Şimdi akıl vermek gibi algılama lütfen haddime değil zaten. Ama bu kadar zamandır sperm testi ve hsg çektirmemek belki de boşa giden zamandır senin için. Devlete mi gidiyorsun bilmiyorum ama acilen sperm testi ve hsg çektirmen gerekiyor bence. Evet 1 yıl bekleyin diyorlar ama ya bu kadar zaman spermde bir yetersizlik olduğu için olmadıysa? Bir takviye gerekiyorsa? Belki tüpünde yapışıklık var hsg ile açılacak? Umarım hepsi çok iyidir. Ama yazık değil mi sana her ay üzülüyorsun.

Hani olur bir gün diyip akışına bırakıyor olsan inanki bekle evet ama bir kez bu sürece girince akışına bırakılmıyor ve görüyorum çok üzülüyorsun.

Nolur beni yanlış anlama. Görüyorum çabaladığını o yüzden bunları yazmadan edemedim. Ama en azından sperm testi verilmeliydi bu kadar zamanda doktorlar nasıl atlıyor anlamıyorum. Yumurta takibi öncesi bile ilk ona bakılmalı.
Özele gidiyorum canım, hatta ben doktoruma da söyledim hsg falan bakalım, eşimde kontrollerini yaptırsın. Hayır şuan henüz erken, 3 ay yumurtlama takibi sonrasında bunlara bakıcaz dedi. Doktor bana 15.gün test yap demişti, pozitife dönme ihtimali olmaz değil mi?

Özele gidiyorum canım, hatta ben doktoruma da söyledim hsg falan bakalım, eşimde kontrollerini yaptırsın. Hayır şuan henüz erken, 3 ay yumurtlama takibi sonrasında bunlara bakıcaz dedi. Doktor bana 15.gün test yap demişti, pozitife dönme ihtimali olmaz değil mi?
Aklım almıyor böyle doktorları 🤦🏼‍♀️ Neyse canım sen daha iyisini bilirsin gönlünce olsun her şey.

Önceki ay 13. Gün negatif görünce araştırdım ben dönen varmış nadir de olsa. Ama benim dönmemişti. Herkesim vücudu bir değil umarım senin döner 🙏 iğne gününü saymadan 13. Gün değil mi bugün?

26 aylık evliyim ama 10 aydır bebiş istiyoruz canım. 9.ayda femara kullandım, gelişmedi. 10.ayda çok güzel gelişti ve ilk defa ovitrelle iğne oldum. Umutlandım da açıkçası, Rabbim hepimizin kucağını tez zamanda doldurur inşallah
Hım anladım o zaman femera yerine klomen kullansalar iğnesini daha yüksek o sanırım bi de kafaya takmamaya çalış zor biliyorum bak en azından sana tedaviye başlanmış benim 1 yıl olmadan hiç bi şey yapılmadı şu 5 aydır başladım tedaviye sadece bak ben sadece aşılamaya hazırladım ve çatladı süpriz oldu ilk defa çatladı bende umutluyum ama korkuyorum

Yüzün nasıl kuru mu ? Yağlı mi ?benim tenim aşırı yağlı değildir ama bunlar çıkarken yağlaniyor bedenim ben kuru edecek soğuk suyla sabunla yıkıyorum. O iyi geldi benimkine o da kurudu canım kayboldu .
çok enteresan ama ben de bu durumu yaşıyorum bu ay ama ben herhangi ilaç takviye falan almadım neden bu şekilde oldu bilmiyorum yüzüm ve vücudumun bazı yerleri sivilcelendi ve yağlandı cildim günlük duş alıyorum bir de :) ama adete 2 gün kala hemen geçmeye yakın iyileştiler bu galiba tutmadığına işaret diye ona yordum

Aklım almıyor böyle doktorları 🤦🏼‍♀️ Neyse canım sen daha iyisini bilirsin gönlünce olsun her şey.

Önceki ay 13. Gün negatif görünce araştırdım ben dönen varmış nadir de olsa. Ama benim dönmemişti. Herkesim vücudu bir değil umarım senin döner 🙏 iğne gününü saymadan 13. Gün değil mi bugün?
Evet, 13 Ekim'de iğne olmuştum. Üzerinden 13 gün geçti

Yüzün nasıl kuru mu ? Yağlı mi ?benim tenim aşırı yağlı değildir ama bunlar çıkarken yağlaniyor bedenim ben kuru edecek soğuk suyla sabunla yıkıyorum. O iyi geldi benimkine o da kurudu canım kayboldu .
Benim t bölgesi yağlı, diğer bölgeler kuru.
Sivilcelerin çıktığı yerler yanak bölgesi daha çok

Valla bunun çatlaması beni de çok şaşırttı çatlatma iğnesi vurundum çatlamadı adet oldum sonra hsg çekindim temiz çıktı eşime de gene kalitesi çok az bi sorun vardı garanti olsun diye ona da vitamin başladık vitamin içinde arı sütü çakşır kökü ekstresi falan var bu ayın femera başlandı kullandım bu ayın 19 da aşılama olacaktım doktor da çok şaşırdı senin yumurtan çatlamış bi ağrı hissediyor musun dedi bende ayın 18 de akşam 7 gibi bi poşet kaldırdım çok keskin bi ağrı hissettim dedim hala ara ara oluyo dedim 1 kasım da test yap dedi ama çatlatma iğnesi ile olmayan femera ilacı ile olması beni de çok şaşırdım ve doktor bu konuda hiç bi şey demedi doktor da şaşırdı çünkü bi de ben ekstra onun faydası mı bilmiyorum internette görüp çoban çökerten diye bi çay içtim yumurtalıklara iyi geliyor die umarım tutar dualarım artık kabul olsun nolur 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

çok enteresan ama ben de bu durumu yaşıyorum bu ay ama ben herhangi ilaç takviye falan almadım neden bu şekilde oldu bilmiyorum yüzüm ve vücudumun bazı yerleri sivilcelendi ve yağlandı cildim günlük duş alıyorum bir de :) ama adete 2 gün kala hemen geçmeye yakın iyileştiler bu galiba tutmadığına işaret diye ona yordum

Hormonsal birazcık ya adete yakın olur kimisinde 1 sivilce çıkar kimisinde daha yoğun. Soğuk kompleks deneyin geçmesine yardımcı olur. Benim adete yakın 1 sivilcem olurdu gülerdim ergen gibi çünkü bu 3 aydır oluyordu tek olmasına gülerken bu ay çok çok aşırı oldu ilaçlar aldım çatır çatır çıkarttılar sonucta aldığım ilaçlar hormon içerikli. 2 gündür kayboldu gitti söndüler 😊 şaşırtıcı şeyler .

Hormonsal birazcık ya adete yakın olur kimisinde 1 sivilce çıkar kimisinde daha yoğun. Soğuk kompleks deneyin geçmesine yardımcı olur. Benim adete yakın 1 sivilcem olurdu gülerdim ergen gibi çünkü bu 3 aydır oluyordu tek olmasına gülerken bu ay çok çok aşırı oldu ilaçlar aldım çatır çatır çıkarttılar sonucta aldığım ilaçlar hormon içerikli. 2 gündür kayboldu gitti söndüler 😊 şaşırtıcı şeyler .
evet benimde öyle aslında en fazla 1 yada 2 sivilcem olurdu ama bu ay inanılmaz falza oldu yanak bölgem özellikle herkes canını bir şeye mi sıkıyorsun diyor o derece :) şaşırdığım da o ek hormon falan da almadım sizinki normal ama ben de hsg sonrası olduğu için strese yordum açıkçası sivilce çıkanlar yavaş yavaş elenmiş zira....

Benim t bölgesi yağlı, diğer bölgeler kuru.
Sivilcelerin çıktığı yerler yanak bölgesi daha çok

Benimde öyle kuzum bunun öyle olmasının nedeni maske takmak oldu normalde yağlı değil yüzüm bedenim orta tondur. Birde yüzünü tutmussundur yanma oluyor mu o bölgelerde ates oluyor benim.🙈sabunla dengeliyorum ph seviyesini şimdi pamuk gibi 🤣birdaha olursa doktora gideceğim çok kötü hissettiriyor insana kendisini .

X