Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de çok umutluydum A R Y A A R Y A takip ediyorum seni.. Kısmet gerçekten.
Ben de bir sonraki ay çatlatma iğnesi olacağım, çatlatma iğnesi ile gebe kalan çok insan gördüm burda ama malesef olmama ihtimali her zaman var.
@Selizay ın dediği gibi pozitif görmek evet bu sürecin başı ama ilerde bir sorunla karşılaşmak İnan daha zor, bunu ben de kürtaj olmuş biri olarak söylüyorum.
Geç olsun güç olmasın sözü cuk oturuyor bizim olayımıza, adet olduğum her ay ben de çok üzülüyorum ama sonra beklenti olmadan geçirdiğim üç beş gün bana çok iyi geliyor ve sonra tekrar umut etmeye başlıyorum.
İçimizdeki umut hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Gördüğüm okuduğum kadarıyla sen de teslimiyet duygusu çok fazla, Allah bir gün mükafatını verecek inşallah🙏
Sağol canım, inşallah 🤲❤️ geçen gün eşimin kuzeni mesaj attı. 10 gün arayla evlenmiştik. Bebiş var mı falan diye sordu, kendisinin de 1 aylık bebeği var. Fotoğrafını attı, bebeğe bayıldım, güzel dileklerimi ilettim ama bir yanım burkuldu. Zaten bu hayatta sahip olduğum hiçbir şeyi kolaylıkla elde etmedim, hep üzüldüm hep yoruldum. Bu da böyle oldu ama yine de vardır Rabbimin bir bildiği 🤲

Sağol canım, inşallah 🤲❤️ geçen gün eşimin kuzeni mesaj attı. 10 gün arayla evlenmiştik. Bebiş var mı falan diye sordu, kendisinin de 1 aylık bebeği var. Fotoğrafını attı, bebeğe bayıldım, güzel dileklerimi ilettim ama bir yanım burkuldu. Zaten bu hayatta sahip olduğum hiçbir şeyi kolaylıkla elde etmedim, hep üzüldüm hep yoruldum. Bu da böyle oldu ama yine de vardır Rabbimin bir bildiği 🤲
Malesef bu tarz tacizlere hepimiz maruz kalıyoruz, bu yola girmeden önce bebeğin tek ilişkide olduğunu düşünen okumuş cahil ben bile yaptım bunu. Şimdi düşününce çok utanıyorum 🤷🏻‍♀️
Başka sayfalarda yazdım ama yine yazayım hayal kırıklığını ve içindeki boşluğu paylaşıyorum. ‘ sen hiç çevrende tüm yolları tüketip de bebek sahibi olmayan gördün mü?’ Ben görmedim. Düşünüyorum da yıllar sonra olan olsa bile elbet oluyor allah nasip ediyor.
Bizim yolumuz biraz uzun ama bebeklerimiz doğunca çok şanslı olacaklar, her annenin kuzusu kıymetlidir ama biz onlara zor ulaştık ve başka olacak. İnanıyorum umudumu kaybetmemeye çalışıyorum sürekli telkin ediyorum kendimi.
Bir gün olacak 🤲🤗

Kızlar selam. 4 yıllık evliliğimde 3 ay önce doğum kontrol hapı kullanımını bırakıp çocuk düşünmeye başladım. Doktora gittim vajinal muayeneye girdim doktor güzel sorun yok, kan değerlerinde normal denemeye başlayabilirsin dedi. İlk ay 45. günde adet oldum. ilacı yeni bıraktığım için vücudun dengesi şaştı diye düşünüp çok önemsemedim, normaldir dedim. 2. ay 33. günde oldum yine tutmadı. bu ay yani 3. ay 34 gündeyim hala adet bekliyorum gelecek gibi de hissetmiyorum ağrım yok. Son zamanlarda bu sitede takılıp birşeyler öğreniyorum. Polikistik over olabilir miyim acaba ? ondan mı bu düzensizlik ? Ama muayeneye gittiğimde olsa doktor söylemez miydi? Yoksa hamile miyim ? Bir düşünceniz var mı kızlar ?

Kızlar selam. 4 yıllık evliliğimde 3 ay önce doğum kontrol hapı kullanımını bırakıp çocuk düşünmeye başladım. Doktora gittim vajinal muayeneye girdim doktor güzel sorun yok, kan değerlerinde normal denemeye başlayabilirsin dedi. İlk ay 45. günde adet oldum. ilacı yeni bıraktığım için vücudun dengesi şaştı diye düşünüp çok önemsemedim, normaldir dedim. 2. ay 33. günde oldum yine tutmadı. bu ay yani 3. ay 34 gündeyim hala adet bekliyorum gelecek gibi de hissetmiyorum ağrım yok. Son zamanlarda bu sitede takılıp birşeyler öğreniyorum. Polikistik over olabilir miyim acaba ? ondan mı bu düzensizlik ? Ama muayeneye gittiğimde olsa doktor söylemez miydi? Yoksa hamile miyim ? Bir düşünceniz var mı kızlar ?
Doğum kontrol hapı kullanmış biri olarak çok normal canım, gebelik olup olmadığını şuan kimse bilemez ki:) test yap istersen

çok çok üzüldüm başınız sağ olsun yerine koymaya çalıştığınızı fark ediyorum sanki.... ama biraz daha kafanızı toparlayınca deneseniz sizin için daha iyi olmaz mı? varsa bile siz en ufak şeye çok gerilirsiniz bu anlar aklınıza gelir ayrıca beta vücuttan atılmamış olabilir....
Tesekkur ederim.. dogru yerine koymaya calisiyorum oyke boş ki yeri suan.. toparladım zihnimi kabullendim hazir hissediyorum fazlasıyla.. beta vücuttan atılmadan tekrar yükselmez mi acaba
Cok örnek var regl olmadan hamile kalan ki bana da umut oldu iste..
Ha bir de dusuk sonrasi kanamam uzun surdu vücuttan fazlasıyla atıldı.. bilmiyorum bu yüzden regl olmamış olabilirim

bende bu ay ilk defa hayatımda gebelik testi yaptığımı ve çift çizgi çıktığını gördüm bu fikre katılıyorum zihni çok bunaltmaktan galiba :)
Ben son hamileligimde ruyamda uc kere cift çizgi gördüm ve uyanıp test yaptım cift çizgi..
Bazi rüyalar hele sabah görülenler aynen cikabiliyor

Kuzu bana düşmez yazmak ama etkilendiğin için öyle rüyalar görüyor olabilirsin. Burada kimler kimler ruyada görüp test yaptı.. Çok düşünüp odaklandıgın için zihnin dinlenmiyor. Bence bi süre korunarak bu ruh halini atmalısın. Bir de beta hcg değerin daha sıfırlanmamış olabilir. Ona da baktır istersen.. Sıfırlanmadığı içinde belirti yaşıyot olabilirsin..
Aslında bayagi attım hatta eltik dogum yapti bir haftadır onunla ilgileniyoruz erken doğum bebek kuvezde diğer cocuklari bendeydi falan.. geçtim yani başkalarına seviniyorum.. ruya da öyle gercek gibiydi ki kavusmam inanç yerlestirdi Allahim kalbime hayirlisi artik
Birde esim hic istemiyordu oyke etkileyiciydi ki ruyam sabah cok ağladım kendisi teklif etti .. kısmetim de varsa gelecektir

Ne zaman düzene girer peki ? Siz bıraktığınızda ne kadar sürmüştü düzene oturması?
Bana doktorum hapı bırak 2-3 ay kadar korun ki hapın vücuttaki etkileri geçsin demişti. Yani hapı bırakıp hemen hamile kalmak çok sağlıklı değil sanırım, aksi yönde bir bilgim de yok açıkçası ama benim doktorum bu şekilde yönlendirmişti. Ben hapı bırakıp kontrole gittiğimde miyom olduğunu öğrendim operasyon geçirdim falan derken benim sürecim farklı biraz ama aynı zamanda bir düştüğüm de var. O yüzden durumlarımız farklı olsa da hap sonrası 3 ay diye biliyorum; tabi bu kanun değil bünyeden bünyeye değişir.
Siz de biz gibi evlilik sonrası yıllarca korunanlardansınız ah şimdiki aklım olsa ne korunması aynı ay başlardım😂

Aslında biz şuana kadar 4 farklı doktora gittik. Hepsi de denemede 1 yıl dolmadan önermiyoruz, yapmıyoruz dediler. Bu son doktorum bu ay hsg ve sperm testi önerebilir zaten 10.ayımızdı. Kasım 11 olacak
Bwlki daha erkendir idrar testinde gözükmüyor olabilir mi gec olmuşsa..
Benim bir öncekinde 3. Hafta testi yapmış olmama rağmen bayagi silikti

Çatlatma iğnemin 13.günüydü bugün, az önce test yaptım negatif çıktı. Rüyamda tüm gece test yapıp aniden beliren ikinci kırmızı çizgiyi gördüm. Biraz da umutlanmıştım açıkçası, maddi manevi çok yoruldum. 😞 @Selizay @karaca3443
Üzme kendini benimde çatlatma iğnesinde çatlamamıştı bak femera kullandım aşılama olacaktım kendisi çatladı belki de seninki de benim gibi olur seni çok iyi anlıyorum o iğnede bende o kadar umutlanmıştım Kİ negatifi görünce çok üzüldüm umarım tez zamanda olumlu sonuçlar alırsın🙏🏻🙏🏻🙏🏻bi de yanlış hatırlamıyorsam senin 1 yıl olmadı bak benim 1 yıl + 5. Ayım olacak kasımda ve ilk defa çatlama gördüm inşallah olumlu olur ama benim hala bi yanım umutlan biyanımda umutlanma üzülürsün diyor

Tesekkur ederim.. dogru yerine koymaya calisiyorum oyke boş ki yeri suan.. toparladım zihnimi kabullendim hazir hissediyorum fazlasıyla.. beta vücuttan atılmadan tekrar yükselmez mi acaba
Cok örnek var regl olmadan hamile kalan ki bana da umut oldu iste..
Ha bir de dusuk sonrasi kanamam uzun surdu vücuttan fazlasıyla atıldı.. bilmiyorum bu yüzden regl olmamış olabilirim
bilemiyorum çok fazla zira kimyasal olarak olmuş olabilir ama düşük sonrası hele bir de haftası 11 haftalıksa hemen kalınır mı bilemiyorum zira rahmin eski boyutuna gelmesi gerekiyor diye biliyorum önce... Rabbim inşallah bir an evvel kucağınızı doldursun acınızı dindirsin biraz uzaklaşıp bu durumu düşünmeyin ansızın gelsin mucize....

Ben son hamileligimde ruyamda uc kere cift çizgi gördüm ve uyanıp test yaptım cift çizgi..
Bazi rüyalar hele sabah görülenler aynen cikabiliyor
ben hayatımda ilk defa bir kaç gün önce gebelik testi gördüm ondan önce hiç görmemiştim bilinç altımı doldurduğum için olduğunu düşünüyorum 28 ekim adet günüm ve gebelik belirtim yok yani gerçek değil sadece psikolojimi doldurduğum için rüya görmüşüm....

Bana doktorum hapı bırak 2-3 ay kadar korun ki hapın vücuttaki etkileri geçsin demişti. Yani hapı bırakıp hemen hamile kalmak çok sağlıklı değil sanırım, aksi yönde bir bilgim de yok açıkçası ama benim doktorum bu şekilde yönlendirmişti. Ben hapı bırakıp kontrole gittiğimde miyom olduğunu öğrendim operasyon geçirdim falan derken benim sürecim farklı biraz ama aynı zamanda bir düştüğüm de var. O yüzden durumlarımız farklı olsa da hap sonrası 3 ay diye biliyorum; tabi bu kanun değil bünyeden bünyeye değişir.
Siz de biz gibi evlilik sonrası yıllarca korunanlardansınız ah şimdiki aklım olsa ne korunması aynı ay başlardım😂
Ahh inanın bende bilseydim korunmazdım bu kadar uzun süre. Hiç bilmiyordum, herşeyi burada öğrendim pkos, ovulasyon dönemi . Çabuk olur diye düşünmüştüm şimdide yaşım ilerliyor diye tedirginim :KK43: 29 yaşındayım. 30umda doğursam ikinci çocuk için zaman yok :) 34-35 te de hamile kalabilir miyim bilmiyorum :)

Kızlar bende doktora gittim sabah. Doktora kızarak başladım. Klomen verdiniz takip etmediniz ve kist yaptı. Çamur gibi regl 4. gün hiç birşey gelmiyor falan dedim. Ulstrason tertemizdi kist yapacak olsa zaten verirdim dedi. Sonra ben devam edince iğne parası falan geveledi. Alttan almaya başladı. Kimyasal gebelik geçirmiş olabilir misin test yaptın mı dedi. Bende 1 kere silik çıktı ertesi sabah bomboştu. Yaptım negatif dedim. Neyse ultrasonda baktı ve tertemiz. Yumurtalarına bak dedi kist falan hiç birşey görünmüyor dedi. Rahmin içinde bak sıvı var atılmayı bekliyor yavaş yavaş atılacak dedi. Rahmin şekli bak düzgün kalınlığı güzel. Herşey gayet yolunda... Sen çok stres yapmışsın dedi..
Kısacası kist yokmuş. Ama çamur gibi reglim oldu ve 4.gün gelen giden yok:işsiz:

bilemiyorum çok fazla zira kimyasal olarak olmuş olabilir ama düşük sonrası hele bir de haftası 11 haftalıksa hemen kalınır mı bilemiyorum zira rahmin eski boyutuna gelmesi gerekiyor diye biliyorum önce... Rabbim inşallah bir an evvel kucağınızı doldursun acınızı dindirsin biraz uzaklaşıp bu durumu düşünmeyin ansızın gelsin mucize....
Insallah cok tesekkur ederim..
Allahim isteyen herkesin kucagini doldursun🙏

Üzme kendini benimde çatlatma iğnesinde çatlamamıştı bak femera kullandım aşılama olacaktım kendisi çatladı belki de seninki de benim gibi olur seni çok iyi anlıyorum o iğnede bende o kadar umutlanmıştım Kİ negatifi görünce çok üzüldüm umarım tez zamanda olumlu sonuçlar alırsın🙏🏻🙏🏻🙏🏻bi de yanlış hatırlamıyorsam senin 1 yıl olmadı bak benim 1 yıl + 5. Ayım olacak kasımda ve ilk defa çatlama gördüm inşallah olumlu olur ama benim hala bi yanım umutlan biyanımda umutlanma üzülürsün diyor
26 aylık evliyim ama 10 aydır bebiş istiyoruz canım. 9.ayda femara kullandım, gelişmedi. 10.ayda çok güzel gelişti ve ilk defa ovitrelle iğne oldum. Umutlandım da açıkçası, Rabbim hepimizin kucağını tez zamanda doldurur inşallah

X