- 7 Mayıs 2021
- 1.827
- 2.158
- Konu Sahibi golgelericinde
- #4.561
Harikaaaa hadi bakalımmmÇatlatma iğnesi oldum ilk defa bu ay, bakalım sonuç nasıl olacak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Harikaaaa hadi bakalımmmÇatlatma iğnesi oldum ilk defa bu ay, bakalım sonuç nasıl olacak
Benim ilk gebeliğimde kalbi durmuştu . İlk gebelik olduğu için kürtaj değil de İlaçla düşürtmüştü doktorAh ben de çok üzüldüm çok ağladım ama kabullendim. Sağlıklı olsun, Allahım beni sağlıkla imtihan etme diye dua ediyordum hep, belki de sağlıksız olacaktı, nasip diyorum.
Geç döllenme vs olunca geç duyulabiliyormuş ama benim öyle bir ihtimalim yok, Yumurtlama tarihimi biliyorum 12 gün sonra da pozitifi görmüştüm zaten.
Yok canım hicbir doktor söylemedi. Aslında ben en son 4 ay önce gittim hsg için oda alttan ultrason ile bakmadı sadece hsg çekti. Belki vardı ozaman bakılsaydı görülürdü. Hsg den önce 1 seneye yakın zamanda hiç kontrole gitmemiştim. Keşke gitseymişim. Şimdi sürekli kendi mi suçluyorum niye gitmedim diye. Ama yorulmuştum işte sürekli aynı şeyleri duymaktan. Ne bileyim böyle birsey olacağını aklıma bile gelmezdi.Bu zamana kadar hiçbir doktor görmedi mi bunu kuzum? Şaşırdım, nasıl oluşmuş acaba öyle. Üzülme sakın, inşallah hayırlı sonuçlar çıkar. Şimdiden moralini bozma, herşey güzel olacak inan bana.
İnsanın aklına gelmez ki kuzu bi belirti de yasamadiysan nerden bileceksin kendini suçlama o yüzden belki güzel şeyleri çağıracak bu hastalık iyi düşünelim iyi olsun inşallah sakın ola içini karartma bu mübarek günde bol bol dua dualarım seninleYok canım hicbir doktor söylemedi. Aslında ben en son 4 ay önce gittim hsg için oda alttan ultrason ile bakmadı sadece hsg çekti. Belki vardı ozaman bakılsaydı görülürdü. Hsg den önce 1 seneye yakın zamanda hiç kontrole gitmemiştim. Keşke gitseymişim. Şimdi sürekli kendi mi suçluyorum niye gitmedim diye. Ama yorulmuştum işte sürekli aynı şeyleri duymaktan. Ne bileyim böyle birsey olacağını aklıma bile gelmezdi.
Yaptım şimdi tekrar test. İğne gününü saymazsak 14. Gün bugün. Doktorun iğne günüyle mi 15 demişti sana canım?Doktorum bana regl olmazsan 15.gün test yap dedi kuzum. İnşallah iğne etkisi değildir ve hamişsindir Rabbim hayırlı etsin
Kızlar günaydın.
Nasıl başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.
Benim sürecimi hatırlayan bilir.
Ama kısa ve özet anlatayım.
3.5 senedir gebelik düşünüyorum olmuyor.
4 ay önce hsg çektirdim.sonuc temiz çıktı.
Eşim sperm testi verdi. Ileri hızlı hareketlilik biraz düşük çıktı. Ama tamamen engel değil di.
Takviye ilaç kullanıyordu 3 aylık tedavi.
Perşembe günü devlet hastahanesinde randevum vardı gittim.
Ilgisi kafama yatmadı. Geçiştirdi beni.
Neyse özel hastahaneye gittim.
Dr. Çok ilgili alakalı ve açıklayıcı bir bayandı sağolsun.
Benim her iki tarafta da kistlerim vardı.
Ben aslında onları kontrol için gitmiştim.
Dr. Baktı kistlerin yok dedi sadece sağ tarafta 1.3 mm var başka yok dedi.
Sag tarafta 7-8 tane yumurtan oluşmuş,
Sol tarafta 1 tane 18mm yumurta var dedi.
Yumurtlaman çok iyi yaşına göre dedi.
Neyse geleyim can sıkıcı kısma.
Ama.... Rahim duvarın çok kalın olması gerekenden çok fazla dedi. Hemde adetin biteli 12 gun olmasına rağmen dedi.
Bu şekilde olmamalıydı dedi.
Ve bir şey daha var...
Rahim içerisinde büyük bir et parçası var dedi.
Yani hocam dedim kist yada miyom gibi birşey mi dedim. Hayır dedi bildiğimiz olmaması gereken bir et parçası.
Buradan parca alicam ve patalojiye yollicam dedi.
Iyi huylumu kötü huylumu önce ona bakıcaz dedi.
Hocam sen ne diyorsun dedim.
Yıkıldım..
Peki ne olcak dedim...
Şimdi git, adetini bekleyelim dedi.
Şayet olmaz isen adet dedi.
Adetin 3. Günü gel tekrar bakalım dedi.
Sonra senden bir parça alicam yollicam çıkacak sonuca göre ameliyat dedi.
Eğer iyi sonuç çıkar ise ameliyat ile alırız hem rahim duvarındaki işlemi yaparız hemde et parçasını alırız dedi.
Bu şekilde zaten hamilelik çok zor dedi.
Ama sonuç İnşaAllah olmaz ama kötü gelirse ozaman farklı konuşuruz dedi.
Ben ne için gittimne ile karşılaştım. 2 gündür uyku yok yeme yok içme yok deliriyorum sanki.
Kızlar dr. A kızmayın nasıl bu şekilde konuşuyor diye. Emin olmadan diye.
Çünkü aslında bana söyleme konusunda çok düşündü. Onu öyle düşünceli görünce hocam var ise birşey onu düşünüyorsanız lütfen bana söyleyin açık konuşun ben herşeyi bilmek istiyorum dedim. Keşke demeseydim.
Bu arada bende daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. Dr. Da sordu varmıydı diye bildiğim yoktu dedim.
Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin.
Durum bu şekilde. Iyi değilim.
Bilmiyorum ne yapıcam.
Hayat ile bağlantımı yitirdim sanki.
Canım 15 gün sonra yap demişti ama senin var gibi ya, iğne etkisi 12-13 günde geçiyor diyorlardı. Yarın kan ver bakalım yine de birde bu hangi marka test? Benimde sadece 1 testim var, acaba 15.gün sadece onu mu yapsam yoksa birkaç tane alıp 12.gündem itibaren yapmaya başlasam mı kararsızımYaptım şimdi tekrar test. İğne gününü saymazsak 14. Gün bugün. Doktorun iğne günüyle mi 15 demişti sana canım?
Üstteki dünkü test alttaki bu sabah. Bekleyen testte çizgi biraz siliniyor o yüzden bugün çok bir koyulaşma olmamış ama silikleşme de olmamış. Bakalım yarın kan vereyim tekrar tam netleşir
Artırmed markası canım ben haziranda da bu test ile gebeliği öğrenmiştim.Canım 15 gün sonra yap demişti ama senin var gibi ya, iğne etkisi 12-13 günde geçiyor diyorlardı. Yarın kan ver bakalım yine de birde bu hangi marka test? Benimde sadece 1 testim var, acaba 15.gün sadece onu mu yapsam yoksa birkaç tane alıp 12.gündem itibaren yapmaya başlasam mı kararsızım
Belirtin falan var mı? Birde birliktelik için doktorun ne demişti? Bize 36.saat ilk birliktelik, sonrasında gün aşırı, sizinde mi öyle?Artırmed markası canım ben haziranda da bu test ile gebeliği öğrenmiştim.
Valla 13. Gün yapma da çünkü arada bir tarih oluyor. İğne gününü saymazsak 14. Gün test günü aslında. 12 13 14 öyle bakabilirsin ya da direkt 14. Gün yapabilirsin.
Geçen ay iğne kullandığımda ben 11. Günden yapmaya başladım kuruma çizgisi gibi bir çizgi gördüm 12. Gün hiç çizgi kalmadı tam 14. Gün de adet olmuştum.
İğneden önceki gün, iğneden 36 saat sonra, hemen onun 24 saat sonrası ve daha sonra gün aşırı 1 hafta demişti.Belirtin falan var mı? Birde birliktelik için doktorun ne demişti? Bize 36.saat ilk birliktelik, sonrasında gün aşırı, sizinde mi öyle?
Yok canım daha önce hiçbir doktor söylemedi. 4 ay önce hsg çektirdim altan ultrason ile bakmadı sadece hsg çekimi yaptı temiz dedi. Hsg den 1 yıl önce gitmiştim ozaman da birşey demediler. Yani en son alttan ultrason ile 2 yıla yakın zaman önce bakilmıştı böyle birsey söylemedi. Belki vardı görmedi. Yada ne olduysa 2 yıl içinde oldu. Ama bende birşey olduğu belliydi zaten ben hep çikolata kistlerime bağlardım herşeyi. Aşırı sancılarım olurdu. Adet öncesi ve sonrası ara kanamalarım olurdu. Adetim aşırı sancılı geçerdi. Meğer çikolata kistinden değilmiş.Hatırlıyorum kader arkadaşlarıyız.
Bu durumuna üzüldüm fakat bu durumda kendine daha fazla yüklenmemeye çalış, sonuçların gelsin bu başına gelen şeylerin sorumlusu gibi yıkma kendine ağırlığı derdi veren Rabbimin sana elbelt çıkış yolu vardır. Hep daha güzel yanlarına bakarak caresiz olmadığına sevin kuzum. Belki daha güzel olacak düzeltilirse ameliyatla filan.Cok şükür yaşına göre güzel yumurtlama var olması .Inşallah güzel gelecek sonucun Allahın izniyle ben. umarım Rabbim güzel haberlerini vermeyi nasip eder bizlere. Daha önce hiç mı doktorlar bunu anlamadi kac yıl olmuş? Kafam orasını anlamadi. Sonradan mı büyüdü acaba ?
Senin adına çok sevindim canım iyi takip edemiyorum tesadüf gördüm yazını. Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşaAllah. Dilerim bu ay güzel habr alırsın.Çatlatma iğnesi oldum ilk defa bu ay, bakalım sonuç nasıl olacak
Aslında belirti yaşamışım canım ama ben hep çikolata kistlerime bağlamıştım belirtileri ama öyle değilmiş. Meğer çikolata kistlerim yok olmuş.Adet oncesi sonrası ara kanamalarım olurdu. Ara ara aşırı sancılarım olurdu. Adetim çok fazla sancılı geçerdi. Bilmiyorum canım bilemiyorum meğer belirtilerim varmış ben konduramamışım başka şeylere. Dualarınız için çok teşekkür ederim canım Allah hepinizden razı olsun.İnsanın aklına gelmez ki kuzu bi belirti de yasamadiysan nerden bileceksin kendini suçlama o yüzden belki güzel şeyleri çağıracak bu hastalık iyi düşünelim iyi olsun inşallah sakın ola içini karartma bu mübarek günde bol bol dua dualarım seninle
İğneden önceki günde doktora mı gitmiştin ki? Ben gider gitmez yumurtaya bakıp iğne yaptıİğneden önceki gün, iğneden 36 saat sonra, hemen onun 24 saat sonrası ve daha sonra gün aşırı 1 hafta demişti.
İğneden önceki gün olmadı iğne sabahı oldu bizim ve diğer günler. Yani 3 gün üst üste sonra gün aşırı. Eşimde sperm sorunu yok bu arada.
Belirti olarak uzandığım yerde uyuyorum ama iğnede de hcg olduğu için 10 gün sonrası kendimi dinlediğimde uyku halim devam etti, kasık batması, adet olacakmış gibi kasılmalar hala devam ediyor adet oldum sanıyorum, 2 gün önce afedersin çok fazla gazım oldu. Göğüslerim de hassas. Ama bunlar hep adet öncesi de olan şeyler bir tek uyku hali bu kadar baskın olmuyor bende.
Yumurta takibi yaptığı için femara bitince 2 kez gittim gittiğimde ertesi gün iğne yapmamı uygun gördüİğneden önceki günde doktora mı gitmiştin ki? Ben gider gitmez yumurtaya bakıp iğne yaptı
Şükür iyiyim canım bu ayın 15 inde randevum var onu beklyrm heyecanla sende ne var ne yok evrakları toplamaya başladın mıKızlar nasilsiniz Yusra-61 aşılama nasıl gidiyor canim M mavili_yeshll Sende ne var ne yok canim bayadır rastlayamıyorum sana
Bu mübarek günde güzel düşünelim dualarimdasin canim Rabbım kabul eylesinAslında belirti yaşamışım canım ama ben hep çikolata kistlerime bağlamıştım belirtileri ama öyle değilmiş. Meğer çikolata kistlerim yok olmuş.Adet oncesi sonrası ara kanamalarım olurdu. Ara ara aşırı sancılarım olurdu. Adetim çok fazla sancılı geçerdi. Bilmiyorum canım bilemiyorum meğer belirtilerim varmış ben konduramamışım başka şeylere. Dualarınız için çok teşekkür ederim canım Allah hepinizden razı olsun.