Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım benim içime doğmuş herhalde ben adımı yazdırmadım bile😁
Klomen ile 3 yumurta oluşmuştu ama eşimin sperm sonuçları düşük çıkınca doktor kendi halinizde deneyin dedi.

Eşime bazı ilaçlar aldım.. kürler hazırladık.. Şimdi 3 ay kadar onları kullanacak.. Bu ay tekrardan sperm testi verecek durumunu görmek için bir de ürolog gidecek.. Kendi halimr bırak biraz dedi bende karışmıyorum kendi istediği zaman gidecek..

Bende tüp bebek için hastane bakıyorum. Doktorum kenan sofuoğlu (kavacık medistat) ekibi ile çalışıyor mantıklı geldi yorumlar hep çok iyi ama özel kliniği olunca masraf daha da katlanıyormuş biraz o beni geri çekti..
Kavacık medistate gene Oya gökmen varmış gene yorumları çok iyi onu düşünüyorum.. Şimdi tüp bebek üzerinden ne yapabilirime bakıyorum..
devlet desteği için aşılama yaptırsam mı diye de düşünüyorum. 3 aşılama 1 tüp bebek parası yapıyormuş.. Ama devlete yapasam daha uyguna gelir mi?

Böyle kafamda deli sorular ile günü geçiriyorum.. Artık gebe kalmanın çok ötesinde bir durum😀
Allah hepmiizin yardımcısı olsun kuzum. Dilerim hiçbirşeye gerek kalmadan kendiliğinden olur. Sperm sorunu bizdede vardı eşime takviye verdi doktor 3 aylık onu kullanıyor. Ekstra birşey istemiyor yapmıyorum Bende. İste öyle kuruyemiş falan tarzı şeyler tüketiyor sadece. Çok düşünme canım kafana çokta takmamaya çalış dicem ama oda zor. Biraz kendi haline bırak bakalım uğraşmayıp düşünmeyince kendiliğinden olur belki. Bende geçenlerde özel bir hastahaneden kaba bir fiyat araştırdım. Tüp bebek için 35 bine yakın bir fiyat çıkarttı.
Aslında onun bile garantisi yokta işte bir umut diyip sarsılıyoruz tüp bebeğe.
Benim görümcem 2 tüp bebek 2 aşılama yaptırdı yinede olmadı. Son yaptırdığı tüp bebek te kese oldu bebek olmadı.
Ne bileyim işte canım allah nasip etmeyince etmiyor işte olmuyor .
Rabbim cümlemizin gönlündeki muradını nasip etsin inşaAllah. Sıkma çok canını. Stres yapma kendine. Hayırlısı olsun.

Merhaba kızlar Çarşamba günü akşam saatlerinde erken gebelik testinde silik çıktı regl günüme iki gün vardı yani cumartesi günü regl günüm olacaktı neyse Perşembe günü sabah bı baktım akıntım var açık renkli dedim galiba kimyasal oluyo o gün öğlen kan testi yaptırdım 5.7 çıktı tamam dedim kimyasal akıntım devam ediyo ve gittikçe artıyor o gün azdı cuma günü bildiğiniz regl oldum yoğundu hatta pıhtılı geldi tamam dedim kimyasal cumartesi günü birden azaldı ve pazar günü tamamen bitmişti yani iki gün az bir gün yoğun oldu kanamam ama göğüs ağrım geçmedi ve bel ağrımda azda olsa vardı neyse biraz aklım karıştı ağrıların gecmemesine yol üstünde eczaneden gebelik testi aldım bugün ve sonuç böyle çıktı yani anlamadım kimyasal olsa şimdiye değer düşerdi kanama bitti sonuçta çünkü Haziran ayında da yaşadım ozaman kanamam 5 6 gün sürmüş değerim düşmüştü hemen hatta 12 di ozaman sizce bu durumun ne?

Eklentiler

• IMG_20211004_170949.jpg
    IMG_20211004_170949.jpg
    151,6 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20211004_162221.jpg
    IMG_20211004_162221.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 64
yaa yazdıklarınıza o kadar güldüm ki çok tatlısınız 😂 aklımızdan bir nebze oluruz gibi bu yolculukta da kocalardan olmasak iyi olcak gibi 😂😂

benimkide çok ağrılı canım yani hayat 1. gün bende duruyor tuvalete bile gitmek istemem yerimden kalkıp dediğin gibi ağrı kesici olmadan aslaa aslaa geçmş bacaklarım bile uyuşuyo benim ağrıdan. arvelesin gebeliğe engel olduguna çook şaşırdım hiç içmiyordum zaten kesmiyor 😂 dexday diye bi ağrı kesici içiyorum ben valla gebeliğe engelmi değilmi bilmiyorum ama içmezsem yaşam koşullarıma karşı çok büyük engeller yaşıyorum 😂 ağrı kesicisiz çözüm bulursan banada haber ver :)

yaaa hayırlı olsuunn çok sevindmmm güzel bi hamilelik süreci geçirirsin umaımmmm
Çok teşekkür ederim kuzum. Bir nebzede olsa yüzünüze tebessüm kondurabiliyorsam ne mutlu bana. 😊
Ya hep stres hep streste olmuyor ki canım. Tamam hepimiz burda aynı şey için toplandık ama bazen geyik te gerek çok stres oluyoruz çünkü..ki bu uzak durmamız gereken birşey. Accıkta gülelim canıımmm🤣

Selam kızlar bir sürü alıntı yaptırmıştır ama telefon sapıttı gitti hepsi öncelikle hamis olan arkadaşlara hayırlı olsun demek istiyorum sizin adınıza çok sevindim sağlıkla gelsin miniklerimiz 🥰 aryacim hayirlisi olur inşallah doğum günü hediyesi olsun sana önümüzdeki ay bebisin insallaj güzel haberlerini alirix adet sancısı çok çekenlerden biri de benim kusmali falan geçiyor hatta benim çözümü söyle buldum ne kadar kalın kıyafet var altıma giyiyorum sıcak su torbasını fa alıp yatiyorm uyandığımda sancim geçmiş oluyor ama bi kaç aydır oyle fazla sancı olmuyor 😊 kizlar bir de takvime göre bugün yumurtlama günü ovulasyon testi yaptım gene silik çıkıyor hangisine uymam gerek anlam veredim ilk defa deniyorum testi tecrübesizim birde ben çok bitki çayı iciyorum ya gebelik düşündüğüm için zararı olur mu beybiler soracaklarm bu kadar yarışmacı arkadaşlara başarılar 😅😅

Allah hepmiizin yardımcısı olsun kuzum. Dilerim hiçbirşeye gerek kalmadan kendiliğinden olur. Sperm sorunu bizdede vardı eşime takviye verdi doktor 3 aylık onu kullanıyor. Ekstra birşey istemiyor yapmıyorum Bende. İste öyle kuruyemiş falan tarzı şeyler tüketiyor sadece. Çok düşünme canım kafana çokta takmamaya çalış dicem ama oda zor. Biraz kendi haline bırak bakalım uğraşmayıp düşünmeyince kendiliğinden olur belki. Bende geçenlerde özel bir hastahaneden kaba bir fiyat araştırdım. Tüp bebek için 35 bine yakın bir fiyat çıkarttı.
Aslında onun bile garantisi yokta işte bir umut diyip sarsılıyoruz tüp bebeğe.
Benim görümcem 2 tüp bebek 2 aşılama yaptırdı yinede olmadı. Son yaptırdığı tüp bebek te kese oldu bebek olmadı.
Ne bileyim işte canım allah nasip etmeyince etmiyor işte olmuyor .
Rabbim cümlemizin gönlündeki muradını nasip etsin inşaAllah. Sıkma çok canını. Stres yapma kendine. Hayırlısı olsun.
Yok artık stres yapmıyorum. Yumurtlama dönemim ama gram dert etmedim. Dün sadece ağrım niye olmuyor diye test yaptım. Psikoloji artık sıfırlandıgı için hissetmemişim😄 Değerlendirmek içinde uğraşmadık..
Artık sorun belli olduğu için bekleme modundayız… Hayırlısı olursa olur olmazsa olmaz.. Tüp bebekte biraz gerilirim belki.. tüp bebeğe geçtiğimizde gene tuttu tutmadı derdi olur belki ama zaten 3 ay sonra başlayacağımız için onu da takmıyorum. Sadece doktor nasıl bulacağım onu düşünüyorum 🤨

Merhaba kızlar Çarşamba günü akşam saatlerinde erken gebelik testinde silik çıktı regl günüme iki gün vardı yani cumartesi günü regl günüm olacaktı neyse Perşembe günü sabah bı baktım akıntım var açık renkli dedim galiba kimyasal oluyo o gün öğlen kan testi yaptırdım 5.7 çıktı tamam dedim kimyasal akıntım devam ediyo ve gittikçe artıyor o gün azdı cuma günü bildiğiniz regl oldum yoğundu hatta pıhtılı geldi tamam dedim kimyasal cumartesi günü birden azaldı ve pazar günü tamamen bitmişti yani iki gün az bir gün yoğun oldu kanamam ama göğüs ağrım geçmedi ve bel ağrımda azda olsa vardı neyse biraz aklım karıştı ağrıların gecmemesine yol üstünde eczaneden gebelik testi aldım bugün ve sonuç böyle çıktı yani anlamadım kimyasal olsa şimdiye değer düşerdi kanama bitti sonuçta çünkü Haziran ayında da yaşadım ozaman kanamam 5 6 gün sürmüş değerim düşmüştü hemen hatta 12 di ozaman sizce bu durumun ne?
Canım silik çizgi var şayet kimyasal ve adet olmuş olsa idi çıkmazdı bence çizgi. Sen keşke tekrar beta batırsaydın kafan rahat olsaydı. Belki üzerine adet oldun. O da olabiliyor çünkü. Benim yengem hamileliği boyunca her ay düzenli adet oldu. Hamile olduğunu bile bilmiyordu ki 4 aylık olunca tesadüfen öğrendi. Düşün yani. Sen beta baktır kuzum haman bugün.

Canım silik çizgi var şayet kimyasal ve adet olmuş olsa idi çıkmazdı bence çizgi. Sen keşke tekrar beta batırsaydın kafan rahat olsaydı. Belki üzerine adet oldun. O da olabiliyor çünkü. Benim yengem hamileliği boyunca her ay düzenli adet oldu. Hamile olduğunu bile bilmiyordu ki 4 aylık olunca tesadüfen öğrendi. Düşün yani. Sen beta baktır kuzum haman bugün.
Ayyy keşke öyle bişey olsa ama nebilim ihtimal vermedim kanama olunca yarın baktirirm heralde anlaşılır

Yok artık stres yapmıyorum. Yumurtlama dönemim ama gram dert etmedim. Dün sadece ağrım niye olmuyor diye test yaptım. Psikoloji artık sıfırlandıgı için hissetmemişim😄 Değerlendirmek içinde uğraşmadık..
Artık sorun belli olduğu için bekleme modundayız… Hayırlısı olursa olur olmazsa olmaz.. Tüp bebekte biraz gerilirim belki.. tüp bebeğe geçtiğimizde gene tuttu tutmadı derdi olur belki ama zaten 3 ay sonra başlayacağımız için onu da takmıyorum. Sadece doktor nasıl bulacağım onu düşünüyorum 🤨
3 ayın varmış kuzum. Iyi araştır. Gerekirse yakın çevrende farklı şehirde varsa orayada gidebilirsen git. Ama iyi araştır. Hadi hayırlısı bakalım İnşaAllah gerek kalmaz 🤲🤲🤲🤲🤲🤲

Bilmem ki keşke bilebilsem neden olabiliyor merak etmiyor değilim 😜 Amin canım. Bu arada sen nasılsın neler yapıyorsun iyi misin sürecin nasıl gidiyor?
Vala işte bı ay testte ovulasyon da pikimsi şeyler görüp heyecan yapıp test alıyorum ama negatif bazı aylar zaten pik yok ikinci çizgi dahi yok

aaaa daha yeni bir bayan doktora gitmiştin sen canım ne ara tüp bebeğe karar verdin eşinin tam olarak neyi var? hareket mi hız mı sayısı mı? hsg çektirdin mi peki? gelmeyeli bir şey kaçırmışım ?
Kız bacım sen nerelerdesin asıl. Bakıyorum da bizi iyice boşladın. Bak varya kalp kalbe karşıymış bugün aklımdan da geçtin ha nereye kayboldu dedim. İyimisin.😊

Vala işte bı ay testte ovulasyon da pikimsi şeyler görüp heyecan yapıp test alıyorum ama negatif bazı aylar zaten pik yok ikinci çizgi dahi yok

Peki canım tüp filan istemiyor musun acaba bu konuda düşüncen ney? Pik olayı çok oldu sende önceki aylarda biliyorum. Gerçi görende bazen aynı görmeyen ama görmese de insan stres olabiliyor bazen.

Benden küçük bir tavsiye hastanesi olan doktorla çalışman hangi ildesin bilmiyorum ama reklam değilde işini gerçekten araştırarak devam eden kişilere yönel bence, doktor Çağrı Gülümser’in profiline bakmanı öneriyorum.
Öncesinde de danışacağın şeylere yanıt verir diye tahminim var.

Sayı ve ileri hızda problem yok. Morfoloji de 8 geldi o da iyi ama kimisi gün aşırı diyor ne diyim ki 😁 akşam ikna edeyim ben, he he 💃🏼

Canım sıkıntı yoksa canın nasıl isterse, gün aşırı da olur, her akşam da bu istek size kalmış. 👍 Yumrtlama gördün mü yapış bırakma :KK70:ne tutar belli olmaz. Benim fikrim bu şekilde.

Merhabalar ben grubunuzu yeni fark ettim başlık ararken tüp bebekle ilgili bende inşallah Ekim de tüp bebek tedavisine başlıyorum ismim Tülay 33 yaşında 10 senelik evliyim beni de ekler misinz gruba bilgilerinizden faydalanmak isterim çok tşkler şimdiden rabbim hepimizin kucağını hayırlısından doldursun inşallah

X