Ek gıdadan nefret ediyorum

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur

Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.

Son düzenleme:
Küçükken annem yedirirmiş ben kusarmısım. (Asırı yediriyormus gerci ) Sonrasında Bi süre kendi halime bırakmıs. Yeme isteğim gelişmiş. Bunu da deneyebilirsiniz, cok yüksek ihtimalle kıyamıyorsunuz. Anne, baba sizin iştahınız nasıl?

Cocuk bu ya,her biri baska cesit iste. Birakin yemesin. Ac kalinca oyle bir yer ki,siz bile sasarsiniz. Daha cok kucuk,ben ek gidaya 11.ayda anca gecmistim,sadece yogurtla o da. Gelisimi gayet iyiydi. Dert etmeyin bu kadar siz hasta olursaniz cocuga kim bakacak? Oyle dusunun

yere sofra bezi serin. mama sandalyesini streç film ile kaplayın. yemeklerde giymesi için bi de tulum alın. etraf battı diye de bu kadar dert etmeyin. çocuk bu tabi ki dökecek.
Tulumu var zaten ama saç baş rezil oluyor. Benimde bileğim sakat olduğu için yıkayamıyorum. Eşimin gelmesi gerekiyor bitlenecek çocuk :KK43: birde bu cidden bilerek yapıyor. Gözüme bakıp püskürtüp hemen heryerine bulaştırıyor

İlla yesin diye beklentiye girmemelisin
Bende blw yaptım
İlk iki üç ay bir iki ısırıktan öteye geçmedi
Hiç müdahele etmedim zorlamadım
Zamanla yemeye başladı
Duvarlarım defalarca çorbalarla yoğurtla kaplandı :)
Hiç umrumda olmadı
Çıktığı kadar sildim yaza boyanır nasıl olsa
Önlükten nefret ediyor bende takmadım
Evde gidiği giysilerden neyle beslendiğini anlayabilirsin :) malum lekeler çıkmıyor ama dert değil evde giydirmeye devam ediyorum
Çok stres yapan aşırı üstüne düşen kimi görsem bebekleri ya zorla yiyor ya aşırı yemek seçiyor
Bu kadar kasmayın
Fırsat verin
Bırakın döksğn dağıtsın canı isterse bi kaşık yesin
Meyve doğrayıp koyun önüne mandalina vs yumuşak olanlardan
Mamada içiyormuş zaten aç kalmaz
Zamanla düzeniniz oturur

Cocuk bu ya,her biri baska cesit iste. Birakin yemesin. Ac kalinca oyle bir yer ki,siz bile sasarsiniz. Daha cok kucuk,ben ek gidaya 11.ayda anca gecmistim,sadece yogurtla o da. Gelisimi gayet iyiydi. Dert etmeyin bu kadar siz hasta olursaniz cocuga kim bakacak? Oyle dusunun
Geçen denedim dedimki mama vermeyeceğim aç kalsın çorba içecek mi bakalım. İçmedi. 9 saat aç kaldı, açlıktan uyumadı, sürekli ağladı ama içmedi çorba. Yine mama yaptım pes edip :110:
Gelişimi soracağım ilk kontrolde bu konuyu da soracağım. Gerçekten gözüm seyiriyor artık dediğiniz gibi ben hasta olacağım

Tulumu var zaten ama saç baş rezil oluyor. Benimde bileğim sakat olduğu için yıkayamıyorum. Eşimin gelmesi gerekiyor bitlenecek çocuk :KK43: birde bu cidden bilerek yapıyor. Gözüme bakıp püskürtüp hemen heryerine bulaştırıyor
bilerek yapıyor diyorsunuz da daha 10 aylık ya :KK70: ne kadar biliyor olabilir ki?

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Henuz cok kucuk sabirli olun lutfen
Yemegince yemiyor niye bu kadar yipratiyorsunuz kendinizi kizim agzina almazdi hicbirseyi neler yapmistim neler kizima oglumda herseyi yiyordu hic secmeden
Yese guzel evet ama napalim zorla tikamayiz ki agzina

Geçen denedim dedimki mama vermeyeceğim aç kalsın çorba içecek mi bakalım. İçmedi. 9 saat aç kaldı, açlıktan uyumadı, sürekli ağladı ama içmedi çorba. Yine mama yaptım pes edip :110:
Gelişimi soracağım ilk kontrolde bu konuyu da soracağım. Gerçekten gözüm seyiriyor artık dediğiniz gibi ben hasta olacağım
Sizinle inatlasiyor,hic ustune dusmeyin. Ac kalip aglamasi bir yana sizin sinir hastasi olmaniz diger yana. Hangisi daha cabuk gecer? Oyle dusunmek lazim. Ben cok biraktim kendi haline. Meme bagimlisi bir psikopatti benim oglum. Ben zitlasirdim o zitlasirdi. Simdi yalvariyor yemek yiyeyim diye :KK66: uzulmeyin yani gececek. Sadece akil sagliginizi koruyun,sizi cok iyi anliyorum,cok daha beterlerini yasamis bir arkadasiniz olarak :KK66:

bilerek yapıyor diyorsunuz da daha 10 aylık ya :KK70: ne kadar biliyor olabilir ki?
Napıyor biliyor musun :KK70: ağzında tutup gözümün içine bakıyor. Sonra pıft diye püskürtüp hemen elimin altından elini bulaştırıyor. Sileceğimi bildiği için hızlı yapıyor bunu. Hatta geçen gün sol eliyle elimdeki mendili tutup sağ eliyle pat diye bastırdı mama sandalyesinin tabelasına, kızııım dedim direk o elini gözlerine sürdü. Sonra yine bakıyor gözümün içine. Biliyor değil de ne bu :KK70:

Napıyor biliyor musun :KK70: ağzında tutup gözümün içine bakıyor. Sonra pıft diye püskürtüp hemen elimin altından elini bulaştırıyor. Sileceğimi bildiği için hızlı yapıyor bunu. Hatta geçen gün sol eliyle elimdeki mendili tutup sağ eliyle pat diye bastırdı mama sandalyesinin tabelasına, kızııım dedim direk o elini gözlerine sürdü. Sonra yine bakıyor gözümün içine. Biliyor değil de ne bu :KK70:

oyun sanıyor heralde.

sıkmayın canınızı ya. hepimiz böyleydik zamanında ki bizim annelerimiz sizin gibi uğraşmıyordu bile. mama mı vardı sanki pirinç lapası ile büyüdük ama büyüdük.

Çocuklara yemek yemeyi ögretirken aslında inatlaşmayı da ögretiyoruz
İlk kızımda zorladım yemedi 18 yaşında hala yemiyor

Diger kızımda yemedi kaldırdım
Muz elma havuç gb kendi eli yiyecegi meyveler koydum önüne yemek istedikçe yedi

Mama istiyorsa mama verin
Muhallebi yapın

En başta siz kendinizi odaklayın yemediginde yedirmeyeceginize

Benim haylaz kendisine hazırladığım yemeği değil de bizim yemeğin suyuna banilmis ekmek yemeye bayılıyordu. Önlüklerini koparıp atardı. Her yeri batırırdı. Masaya örtü sermiyorum. Sandalyesinin altına muşamba sererdim. Yemekle oynamaya minciklamaya bayılırdi. Hala da eliyle yemeyi sever:olamaz: kendi yemeklerinizden vermeyi denediniz mi onları yiyor mu?

Aynısından bende de var(dı). Artık 4 yaşında. Kreşte ufak ufak yemeğe başlamış. Evde de saldım artık. Canı isterse. Hala çorba, yoğurt, peynir ağızına sürmez. Bir şekilde büyür derlerdi de inanmazdım. Büyüdü işte. Allah yardımcınız olsun. Çok zor. Çok sinir bozucu.

Benim bebeğim 14 aylık aramızdaki tek fark mama değil meme. Sütüm yaramadığı gibi, kilo alımı da yok denecek kadar az.Mutfakta hep yapıp yapıp yediremediğim yemekler duruyor. Yemiyor içmiyor illa meme illa meme. Koli bandıyla kendime yapıştırmayı düşünmüştüm. Geceleri zaten kabus. Bazen emzirirken kendimden sıkılıyorum. Aç kalsa da yediremiyorum. Üzerine düşmüyorum , yapıp yapıp bırakıyorum önüne. Ama ağzını açar ama elini çarptığı gibi çorbalar yemekler havada uçuşur. Paşa gönlü bilir. Sabırlı olun

Benim haylaz kendisine hazırladığım yemeği değil de bizim yemeğin suyuna banilmis ekmek yemeye bayılıyordu. Önlüklerini koparıp atardı. Her yeri batırırdı. Masaya örtü sermiyorum. Sandalyesinin altına muşamba sererdim. Yemekle oynamaya minciklamaya bayılırdi. Hala da eliyle yemeyi sever:olamaz: kendi yemeklerinizden vermeyi denediniz mi onları yiyor mu?
Bizim yemeklere niyetleniyor ama tadına bakınca yemiyor. Özellikle ekşi varsa. Az baharatlı yapmayı denedim bugüne kadar bamya fasulye lahana ve köfte verdim ama yemiyor onlarıda

Sizin bu gerginliğiniz kesinlikle çocuğunuzu olumsuz etkiliyor.1 yaşına kadar ek gıda bir şey ifade etmez en önemlisi anne sütü yokluğunda mamadır.Şu an yese de yemese de çok da önemli değil yani.Ayrıca hiçbir canlı kendini aç bırakmaz bunu unutmayın.Yanlış zamanlarda deniyor olma ihtimaliniz yüksek.El kadar çocuktan fazla beklenti içerisindesiniz.

Birlikte yemeyi deneyin. Bir tabak kendi önünüze, bir tabak onun önüne köyün. Tabi az bir şey köyün ki döküldüğünde delirmeyin. Bir kaşık kendi ağzınıza bir kaşık onun ağzına verin. Donem dönem yemek istemedikleri oluyor. Biz 5 aylık ek gıdaya başladık kilo alma sorunu olduğu için. Hep ana kucaginda sofranın yanına alırdım. 6 aylıkken mama sandalyesiyle sofraya almaya başladım. Bir kaşık bana bir kaşık ona şeklinde. Sevdigi sevmediklerini not ettim. Arada denesem de zorlamıyorum. Bir buçuk yaşında balkabağını yemez, yerse akşama çok kıvranır ağlar, vermiyorum. 10 aylık civarında benim tabağını kontrol ederdi aynısı mi var tabagimda diye. Onun menusundekini 2 katı yapar ben de yerdim. Tek ona yedirmek yerine birlikte yemeyi deneyin.

X