Günaydınlar. Çok iyi bir konu açılmış bende geleyim bari :)) benim ikizlerim var bir kız bir erkek. Şuan tam.5.5 ayligiz. Doktorum ek gıdaya başlattı. Zaten mama ile büyüyoruz. Memeyi 4 ay kadar içtiler ne ettiysem olmadi memeyi bıraktılar.
Benim Doktorum hiç 3 gün kural filan söylemedi, sadece meyve verme sebzeler ile başlayalım dedi. Sebzeleri tek tek iyice purelenmis olacak.sekilde verelim dedi sonra gözlemleyin herhangi bir alerji filan olmuyorsa karıştırıp verebilirsiniz dedi
Meyve şuan için vermeyin dedi. Bebekler tatlıyı sevdiği için sebzeleri sonra yemeyebilir dedi hangi sebzeleri vereyim diye sorduğumda mevsim sebzelerini verebilirsin dedi.
Bende kabak, karnabahar, brokoli, havuç, ıspanak, patates ve kendi yaptığım yogurt veriyorum.
Yogurt tek olarak sevmediler ikiside. Ama tek.olarak diretiyorum yedirmeye hos ben annesi olarak bende cok sevmem yogurt Ama. Ispanak ile karistirdim yediler havuç ile karistirdim yediler, sevdiler. Karnabahar tek olarak kızım çok sevdi, oğlan ağzını burusturuyor bende 2 tane olduğu için şanslıyım herhalde iyi gozlemliyorum
Bu pureleri yaparken içine 1,2 damla zeytinyağı da katıyorum. Biz su içmeye de başladık bu arada doktor başlattı.
Başka ne yapabilirim bilmiyorum mercimek, sebze puresine et suyu bunları ne zaman kalatacagim acaba?
aklıma sebze de gelmiyor sanki çocuklara hep aynısını veriyormuş gibi hissediyorum.
Allah'ım herkesin bebişlerini sağlıkla huzurla buyutmemizi nasip etsin inşallah