Ek besin tarifleri

Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?

Benim de senin gibi kafam karisikti ama dun bi arkadasim bebegine verdigini soyledi.anneler yapti dedi.detaylari sormadim.bi de yayla corbasindan bahsetti.

Ev yapimi tarhana corbasi da cok faydali aslinda.bende yok ama yapabilir miyim ki?ya da migros vs marketlere bakmali...

migrosta organik ürünler oluyor, tarhana da vardır bence..

Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?

tarhananın besin değeri çok yüksek..çok fazla değişim göstermiyor yöreden yöreye,bildiğimiz turuncu renkteki tarhana. acısız olanları var. pazarda, internette bile satılıyor..Allahtan benim kv yaptı:)ben şimdilik suyla pişiriyorum

kızlar hiçbirşeyi blendırdan geçirmeyelim ve metal çatalla ezmeyelim.içindeki bütün vitaminler ölüyor,bebeğimize faydası olmuyor.cam rendede yapmaya çalışabiliriz.biraz zahmetli oluyor ama uğraşmaya değer.
ben de bir tarif vereyim.ek besine geçildiğinde yatmasına yakın muhallebi yedirin deniliyor ya pirinç ununun bir faydası yok.hazır mamaları da hiç sevmiyorum zaten.ben kızıma bunu yedirirdim.
1 yaşına kadar su koullanılıyor tabi.suya pirinç unu yerine yulaf unu koyuyordum.bazen kepek de atıyordum.tatlandırmak için de pekmez kullanıyordum.gerçekten faydalı bir muhallebi.

Ben bunu pek yapamıyorum doğrusu. Birde mantığıma pek yatmıyor gb. Ona kalırsa pişirdiğimiz tencere de metal değilmi? Süzdüğümüz tel süzgeç te öyle. O yüzden blenderda pek sakınca görmüyorum ben.

kızlar benim kızımda 5 ay 18 günlük.ek gıdaya başladım çünkü sütüm azaldı zaten doğru dürüstte emmiiyor.ilk meyve püresiyle başladım sonra kendim yoğurt yapıp yedirdim daha sonra da muhallebiye başladım.yaklaşık bır haftadır corba veriyorum 3-4 kaşık.bugünde ilk defa kahvaltı verdim.ama az da olsa emdirmeye çalışıyorum günde 3-4 defa ancak emiyor.arada bir mama veriyorum.kafam çok karışık acaba doğru mu yapıyorum..örnek belenmesi
8-9 gibi kahvaltı veriyorum( şimdilk 4-5 kasık).10 gibi emziriyorum (cok az emiyor) .11.30 gibi yogurt veriyorum (80cc).12 gibi biraz daha emziriyorum.13 gibi çorba veriyorum.(4-5 kaşık)14.30 gibi emziriyorum.(biraz uzun emiyor)16 gibi meyve hazırlıyorum.17.30 gibi emziriyorum.19.30-20 arasıda muhallebi veriyorum ve yatırıyorum.gecede kendisi ne zamn emerse emziriyorum.sizce cok mu az alıyor anne sütünü

Blenderı şu yönden tercih etmiyorum ben, pütürlü bırakmadığı için meyveyi sebzeyi ilerde çocuk o şekilde yemekte zorlanıyor. Genelde doktorların söylediğ bu. Bende o yüzden blender tercih etmiyorum ilerde sıkıntı yaşamamk için

merhaba arkadaşlar benim bebegimde altı aylık oldu ve bende bilmiyorum ne yedirecegimi biraz biraz yogurt yediriyordum inek sütü bir yaşına kadar zaralıymış dogal olarak yorurdu da zararlı oluyormuş günde birtane yumurta yiyordu oda zararlı deiyolar tarhana çorbası yapıyorm sebze çorbası yapmıştım pek sevmedi istifar etti ne yedircegimi ne yapacagımı hiç bilmiyorm bu arda dişi çıktı oglumun alttan iki tane

Yoğurtlar meyve piresinin zamanları yer değiştirmeli canım meyve puresi öğlen yoğurt aksam üstü uykularda yardımcı olur hem.

Metal süzgeç kullanmıyorum ben temiz bebegim icin ayırdığım tul mendili kullanıyorum.tencere olanakta cam seramik kullanıyorum.
Ayrıca blenderin soyle bı zararımda vark ki cocuk puturlu yemek yemiyo sonradan yutamıyor midesi bulanıyor çevremde cok gördüm. Tercih etmeyin.

Bebek tarhanası satılıyor e bebekte vardı sanırım organik. Ben akrabımızın yaptıgı Tarhanadan vericem cok az baharatı var tuzu yok . O baharatta suya koyununa tarhana üste çıkıyor ve hemen kasıklar alınabilir.

Bu arada tariflere bakıyorum kabak domates var ikisi de mevsimi degil. Yedirmeyin bence hormonlu seyleri. Cok kısır bı donemdetiz ek gıda icin maalesef geçirebileceğimiz meyve az sebze az. Olanlarda ya kabiz yapıyor ya da gaz. Elma havuç patates muz bunlar kabiz yapıyor karnıbahar mercimek soğan bunlarda gaz yapar. Ne yedircez bilmiyorum. Bı yeşil yapraklı sebzeler var geriye

Bence bi sıkıntı yok gb. 4-5 dk da emse yetiyor demekki.boyu kilosu da iyiyse sıkıntı yok demekki
Yoğurt yapılınca inek sütünn kimyası değişiyor. Ben veriyorum yoğurdu. Çok ta seviyor kızım.

Her öğününde blender kullanmıyorum. Kahvaltıda pütürlü oluyor maması. O yüzden çorbalarda da kullanmakta bencede bir sıkıntı yok.

Bebek tarhanasını duymamıştım. Alıp deneyeceğim en kısa zamanda.

Ayrıca sebze ve meyveler konusunda çok haklısın. Bende korka korka bi sebze çorbası verdim( karnıbahar, brokoli vs vardı).ama kızım hiç rahatsız olmadı. Demekki artık gelişmiş sindirim sistemi.

sebze çorbasını benimki de sevmedi. ben de tarhanayla karıştırıp verdim, yedi.

asıl sorun metal bıçak değmesi sanırım.
pütürlü gıdalara alışması lazım zaten

yoğurt sütten yapılsa da sütle yoğurt farklıdır.6 aylık bir bebeğin mutlaka yoğurt yemesi lazım sakın vermemezlik etme canım.yumurta sarısının şimdilik 4te biri,zaman geçtikçe yarısının, sonrada tümünün verilmesi gerekiyor.2 günde bir yedir yumurta.
aslında seramik tencerede de pişirilebilir sonuçta vitamini öldürdüğü biliniyor bir de pütürlü yemeye alışmaları lazım.

benim bebeğim 6.5 aylık emziriyorum yenibaşladım ek besine hep yoğurt veriyorum geçen bi mercimek çorbası verdim meyve suyu sıkıyorum taze onlardanda veriyorum daha çeşitlendirmedim. birde diyolar ya tvde günde 2 çay bardağını geçmesin ek besin diye o ne zamana kadar geçerli ne zaman arttırıcaz..

ya ben yoğurdu sabah vermemim nedeni doktorum önerdi.gaz filan yapmasın diye sabah yoğurdu yedir dedi.bende öyle yapıyorum.bide işime geldi çünkü işe başladığım zaman kayınvalidem bakacak.sabah yoğurdu yedirmek onun açısından da kolay olacak.çünkü ben her gün meyveyi değişik değişi hazırlıyorum.o benim gibi hazırlayabiliiir mi bilmiyorum ama yoğurdu direk yedireceği için sıkıntı olmaz benimde içime siner.işten gelincede ben kendim hazırlarım güzelce meyvesini diyorum.

ona aldırma bence. yediği kadar yesin. tabi önce anne sütü..doymazsa ek gıda

Tarhana çorbası verdim dün. Çok bayılmadı ama içti.

Benim kiz beğenmedi tarhanayı ben buna ne yedirmem bilmiyorum toplamda 2 yemek kasığı anca yiyordur herseyden o kadar yiyor ama masada biz yerken ağzına bitdiler verelim bayılıyor napcam bilmiyorum ya

Benim kiz beğenmedi tarhanayı ben buna ne yedirmem bilmiyorum toplamda 2 yemek kasığı anca yiyordur herseyden o kadar yiyor ama masada biz yerken ağzına bitdiler verelim bayılıyor napcam bilmiyorum ya

Canım bence normal o kadarcık yemesi. Bizimki de ennn fazla yarım çay bardağı yiyor. O da sevdiği birşeyse. Git gide artacak bu miktarlar. Ayrıca saglık ocağındaki hemşire bana yediğiniz yemeklerin suyundan falan da verebilirsin artık dedi. Onları seviyorsa azar azar onlardanda verebilirsin bence.

Bol tahıllı bebek keki

Malzemeler:
2 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı süt
1 yerli küçük muz
8 tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu
4 tepeleme tatlı kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
2 yumurta sarısı, tel çırpıcıyla çırpılır, 1/2 çay bardağı pekmez ilave edilip köpürene kadar çırpmaya devam edilir. Sıvıyağ ve süt eklendikten sonra ayrı bir kapta karıştırılmış unlar, karbonat eklenir. Son olarak 1 muz çatalla ezilip püre yapılarak kek karışımına katılır ve biraz daha çırpıldıktan sonra yağlanmış bir fırın kabına dökülür. Benim kullandığım kap yaklaşık 30 cm çaplı bir porselen sahan. Önceden ısıtılmamış fırında 180 C’de 30 dakika pişirilir.

8 aydan büyük bebekler parmak besin olarak kendileri yiyebilecekleri gibi, 7. aydan itibaren de süt ya da ıhlamur gibi bitki çaylarıyla ıslatılarak kahvaltı olarak verilebilir

Kayısılı muhallebi

Malzemeler:

3 gün kurusu kayısı

1 ceviz rendesi

1 yemek kaşığı tepeleme irmik

1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu

300 ml su

Tarif:

3 gün kurusu kayısı 200 ml suda iyice yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulup minik minik doğrandıktan sonra haşlama suyuna eklenir. 100 ml daha su ilave edilir. 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu, 1 yemek kaşığı tepeleme irmik ve 1 ceviz rendesi ile pişirilir. Afiyetle miniğe yedirilir :))

Armutlu tatlı

1 büyük armut rendesi

150ml su

1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu

1 çay kaşığı tereyağ

1 ceviz rendesi

Karıştırıp birkaç kez fokurdayana kadar pişirin, ateşte çok uzun tutmayın ki armutun vitaminleri ölmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…