Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?
Ev yapimi tarhana corbasi da cok faydali aslinda.bende yok ama yapabilir miyim ki?ya da migros vs marketlere bakmali...
Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde tamamlayıcı en iyi ek besinin tarhana çorbası olduğunu vurguladı.
Artan, tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin oldukça önemli olduğunu, bazı aminoasitleri dengeli olarak içerdiğini, özellikle B vitamini yönünden zengin olduğunu, kalsiyum, demir ve çinko bulundurduğunu kaydetti. Tarhananın yapımında bölgelere göre küçük farklılıklar bulunduğuna işaret eden Artan, ''Bu farklılıkları gidererek tarhanayı bir bebek besini haline getirmenin yolu, tarhanayı sütle pişirmekten geçiyor. Su yerine sütle yapılan tarhana, besinsel değeri oldukça yüksek, yeterli ve ideal bebek ek besinidir'' dedi.
Tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin yeterli olduğunu ve ekstra tuz eklememesi gerektiğini dile getiren Artan, ''Sütle pişirilen tarhana anneler için hazırlaması kolay ve ekonomik bir çözüm. Mümkünse tarhanayı 6. aydan sonra süt ile pişirerek vermemiz gerekiyor'' diye konuştu.
kızlar hiçbirşeyi blendırdan geçirmeyelim ve metal çatalla ezmeyelim.içindeki bütün vitaminler ölüyor,bebeğimize faydası olmuyor.cam rendede yapmaya çalışabiliriz.biraz zahmetli oluyor ama uğraşmaya değer.
ben de bir tarif vereyim.ek besine geçildiğinde yatmasına yakın muhallebi yedirin deniliyor ya pirinç ununun bir faydası yok.hazır mamaları da hiç sevmiyorum zaten.ben kızıma bunu yedirirdim.
1 yaşına kadar su koullanılıyor tabi.suya pirinç unu yerine yulaf unu koyuyordum.bazen kepek de atıyordum.tatlandırmak için de pekmez kullanıyordum.gerçekten faydalı bir muhallebi.
Ben bunu pek yapamıyorum doğrusu. Birde mantığıma pek yatmıyor gb. Ona kalırsa pişirdiğimiz tencere de metal değilmi? Süzdüğümüz tel süzgeç te öyle. O yüzden blenderda pek sakınca görmüyorum ben.
kızlar benim kızımda 5 ay 18 günlük.ek gıdaya başladım çünkü sütüm azaldızaten doğru dürüstte emmiiyor.ilk meyve püresiyle başladım sonra kendim yoğurt yapıp yedirdim daha sonra da muhallebiye başladım.yaklaşık bır haftadır corba veriyorum 3-4 kaşık.bugünde ilk defa kahvaltı verdim.ama az da olsa emdirmeye çalışıyorum günde 3-4 defa ancak emiyor.arada bir mama veriyorum.kafam çok karışık acaba doğru mu yapıyorum..örnek belenmesi
8-9 gibi kahvaltı veriyorum( şimdilk 4-5 kasık).10 gibi emziriyorum (cok az emiyor) .11.30 gibi yogurt veriyorum (80cc).12 gibi biraz daha emziriyorum.13 gibi çorba veriyorum.(4-5 kaşık)14.30 gibi emziriyorum.(biraz uzun emiyor)16 gibi meyve hazırlıyorum.17.30 gibi emziriyorum.19.30-20 arasıda muhallebi veriyorum ve yatırıyorum.gecede kendisi ne zamn emerse emziriyorum.sizce cok mu az alıyor anne sütünü
Ben bunu pek yapamıyorum doğrusu. Birde mantığıma pek yatmıyor gb. Ona kalırsa pişirdiğimiz tencere de metal değilmi? Süzdüğümüz tel süzgeç te öyle. O yüzden blenderda pek sakınca görmüyorum ben.
migrosta organik ürünler oluyor, tarhana da vardır bence..
tarhananın besin değeri çok yüksek..çok fazla değişim göstermiyor yöreden yöreye,bildiğimiz turuncu renkteki tarhana. acısız olanları var. pazarda, internette bile satılıyor..Allahtan benim kv yaptı:)ben şimdilik suyla pişiriyorum
Bence bi sıkıntı yok gb. 4-5 dk da emse yetiyor demekki.boyu kilosu da iyiyse sıkıntı yok demekkikızlar benim kızımda 5 ay 18 günlük.ek gıdaya başladım çünkü sütüm azaldızaten doğru dürüstte emmiiyor.ilk meyve püresiyle başladım sonra kendim yoğurt yapıp yedirdim daha sonra da muhallebiye başladım.yaklaşık bır haftadır corba veriyorum 3-4 kaşık.bugünde ilk defa kahvaltı verdim.ama az da olsa emdirmeye çalışıyorum günde 3-4 defa ancak emiyor.arada bir mama veriyorum.kafam çok karışık acaba doğru mu yapıyorum..örnek belenmesi
8-9 gibi kahvaltı veriyorum( şimdilk 4-5 kasık).10 gibi emziriyorum (cok az emiyor) .11.30 gibi yogurt veriyorum (80cc).12 gibi biraz daha emziriyorum.13 gibi çorba veriyorum.(4-5 kaşık)14.30 gibi emziriyorum.(biraz uzun emiyor)16 gibi meyve hazırlıyorum.17.30 gibi emziriyorum.19.30-20 arasıda muhallebi veriyorum ve yatırıyorum.gecede kendisi ne zamn emerse emziriyorum.sizce cok mu az alıyor anne sütünü
Yoğurt yapılınca inek sütünn kimyası değişiyor. Ben veriyorum yoğurdu. Çok ta seviyor kızım.merhaba arkadaşlar benim bebegimde altı aylık oldu ve bende bilmiyorum ne yedirecegimi biraz biraz yogurt yediriyordum inek sütü bir yaşına kadar zaralıymış dogal olarak yorurdu da zararlı oluyormuş günde birtane yumurta yiyordu oda zararlı deiyolar tarhana çorbası yapıyorm sebze çorbası yapmıştım pek sevmedi istifar etti ne yedircegimi ne yapacagımı hiç bilmiyorm bu arda dişi çıktı oglumun alttan iki tane
Yoğurtlar meyve piresinin zamanları yer değiştirmeli canım meyve puresi öğlen yoğurt aksam üstü uykularda yardımcı olur hem.
Metal süzgeç kullanmıyorum ben temiz bebegim icin ayırdığım tul mendili kullanıyorum.tencere olanakta cam seramik kullanıyorum.
Ayrıca blenderin soyle bı zararımda vark ki cocuk puturlu yemek yemiyo sonradan yutamıyor midesi bulanıyor çevremde cok gördüm. Tercih etmeyin.
Bebek tarhanası satılıyor e bebekte vardı sanırım organik. Ben akrabımızın yaptıgı Tarhanadan vericem cok az baharatı var tuzu yok . O baharatta suya koyununa tarhana üste çıkıyor ve hemen kasıklar alınabilir.
Bu arada tariflere bakıyorum kabak domates var ikisi de mevsimi degil. Yedirmeyin bence hormonlu seyleri. Cok kısır bı donemdetiz ek gıda icin maalesef geçirebileceğimiz meyve az sebze az. Olanlarda ya kabiz yapıyor ya da gaz. Elma havuç patates muz bunlar kabiz yapıyor karnıbahar mercimek soğan bunlarda gaz yapar. Ne yedircez bilmiyorum. Bı yeşil yapraklı sebzeler var geriye
merhaba arkadaşlar benim bebegimde altı aylık oldu ve bende bilmiyorum ne yedirecegimi biraz biraz yogurt yediriyordum inek sütü bir yaşına kadar zaralıymış dogal olarak yorurdu da zararlı oluyormuş günde birtane yumurta yiyordu oda zararlı deiyolar tarhana çorbası yapıyorm sebze çorbası yapmıştım pek sevmedi istifar etti ne yedircegimi ne yapacagımı hiç bilmiyorm bu arda dişi çıktı oglumun alttan iki tane
yoğurt sütten yapılsa da sütle yoğurt farklıdır.6 aylık bir bebeğin mutlaka yoğurt yemesi lazım sakın vermemezlik etme canım.yumurta sarısının şimdilik 4te biri,zaman geçtikçe yarısının, sonrada tümünün verilmesi gerekiyor.2 günde bir yedir yumurta.merhaba arkadaşlar benim bebegimde altı aylık oldu ve bende bilmiyorum ne yedirecegimi biraz biraz yogurt yediriyordum inek sütü bir yaşına kadar zaralıymış dogal olarak yorurdu da zararlı oluyormuş günde birtane yumurta yiyordu oda zararlı deiyolar tarhana çorbası yapıyorm sebze çorbası yapmıştım pek sevmedi istifar etti ne yedircegimi ne yapacagımı hiç bilmiyorm bu arda dişi çıktı oglumun alttan iki tane
aslında seramik tencerede de pişirilebilir sonuçta vitamini öldürdüğü biliniyor bir de pütürlü yemeye alışmaları lazım.Ben bunu pek yapamıyorum doğrusu. Birde mantığıma pek yatmıyor gb. Ona kalırsa pişirdiğimiz tencere de metal değilmi? Süzdüğümüz tel süzgeç te öyle. O yüzden blenderda pek sakınca görmüyorum ben.
benim bebeğim 6.5 aylık emziriyorum yenibaşladım ek besine hep yoğurt veriyorum geçen bi mercimek çorbası verdim meyve suyu sıkıyorum taze onlardanda veriyorum daha çeşitlendirmedim. birde diyolar ya tvde günde 2 çay bardağını geçmesin ek besin diye o ne zamana kadar geçerli ne zaman arttırıcaz..
Tarhana çorbası verdim dün. Çok bayılmadı ama içti.
Benim kiz beğenmedi tarhanayı ben buna ne yedirmem bilmiyorum toplamda 2 yemek kasığı anca yiyordur herseyden o kadar yiyor ama masada biz yerken ağzına bitdiler verelim bayılıyor napcam bilmiyorum ya