Ek besin tarifleri

İleriki aylarda lazım olacak bir tarif hoşuma gitti;

Balık püresi

Malzemeler:

100 gram derisi alınmış beyaz etli balık
1 adet defne yaprağı
200 gram pişmiş ve ezilmiş patates ve balkabağı
1 çay kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı maydanoz
Sebze suyu veya normal su

Yapılışı:
Balığı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra, üzerini geçecek kadar sebze suyu ile birlikte tencereye koyun. Defne yaprağını da ilave edip kısık ateşte pişirin, 8-10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. (balığın piştiğinden emin olun). Pişen balığı sebze püresi ile karıştırın, tereyağını ve maydanozu bu arada ilave edin. Karışımı sulandırmak için balık suyunu kullanabilirsiniz. Ağzı kapalı bir kapta 2 gün buzdolabında saklayabilirsiniz ya da kalan balık püresini köfte şeklinde yapıp una bulayın ve tereyağında kızartın.

Ne güzel tarifler eklemişsin canım. Sağol valla. Birde aklıma takıldı balığı kimileri 6. Aydan sonra verilebilir diyor. Kimileri de daha farklı.. Normali ne zaman acaba?

Ne güzel tarifler eklemişsin canım. Sağol valla. Birde aklıma takıldı balığı kimileri 6. Aydan sonra verilebilir diyor. Kimileri de daha farklı.. Normali ne zaman acaba?

Benim bildiğim et, balık gibi şeyler 8. Aydan itibaren veriliyor. Doktorumuza soralım birdahaki kontrolde

ona aldırma bence. yediği kadar yesin. tabi önce anne sütü..doymazsa ek gıda

bende emzirme taraftarıyımm onun için ek besine çok yüklenmiyorum nasıl olsa yiyecek ileride anne sütü herşeyden iyi bence.

birde kavanoz mamalarından veriyormusunuz ben bikere karışık meyve püresi aldım ama beğenmedi şuan en savdiği yoğurt bakalım. organikşeyler vermeye çalışıorum tatlı tuzlu falan vermiyorum şimdiden alışsın istemiyorum istemesemde ilerde yiyecek zaten şimdiden alışmasa iyi olur..

Anne sütünün besleyiciliği artık azaldı canım. Yüklenmek değil ama vermek gerektiğini düşünüyorum.
Birde kış mevsimi oldugu için fazla da cesit olmadığı için bende verdim kavanoz mamalarından. Benimki yemedi. Aynı sebzeleri ben yaptım yedi. Şimdiden tatlarına alışması iyi olur bence ilerde zorluk çekmezsin canım.

çok sağol alyaa haklısın bende sebze çorbasına falan başlayacağım inşllh günlük mü bişiriyosunuz yoksa 2 güne bir falan mı yapıyosunuz sizin bebeğiniz kaç aylık..

bir tarif de benden olsun
pırasa
havuc
biraz dere otu
fındık kadar tereyağı
irmik
1 tatlı kaşığı kadar yulaf
suyla pişirip çorba yaptım,pişerken güzel kokuyodu valla.malzemelerin miktarlarını yazmadım siz göz kararı koyarsınız artık.evde yulaf yoksa koymasanız da olur.

çok sağol alyaa haklısın bende sebze çorbasına falan başlayacağım inşllh günlük mü bişiriyosunuz yoksa 2 güne bir falan mı yapıyosunuz sizin bebeğiniz kaç aylık..

Valla biz 6 buçuk aylık olduk canım ama ben 5. Ayda tattırmaya başladım. Yeni yeni de öğün olarak veriyorum. Çorbayı ve yoğurdu gün aşırı yapıyorum. İki küçük mama kavanozuna olacak sekilde çorba ve aynı kavanozlara da yoğurt yapıyorum. Benimki meyve pek yemiyor zaten.

balığı bizim doktor vermeyin dedi, balık,bal,süt dışında herşeyi verebilirisn dedi, arada olabilir ama sebze olarakda patlıcanı önermiyoruz dedi.

bende çoğunluk yoğurt veriyorum daha kere çorba verdim bide meyvelerden tattırıyorum yavas yavaş pek acele etmiyorum canım iyi yapıyosun gün asırı ii fikir bende öyle verebilirim teşekkürler :)

bunu benim oglan kesin sever elimle bikaç kez ekmek ufalayıp peynirden domatesin içinden parça alıp zeytinyagına banıp yedirmiştim şaplata şaplata yemişti şu standart pekmez labne ekmek içi ıhlamur ceviz menüsünden yaptım bugün zoraki yedi püskürttü hiç sevmedi offf nezormuş çocuk büyütmek

Benimkinde yemiyor artık kahvaltıyı. Zaten zorla veriyordum bugün hiç vermedim. Biraz ara verip farklı ni formatta şansımı denicem bakalım(

Benimkinde yemiyor artık kahvaltıyı. Zaten zorla veriyordum bugün hiç vermedim. Biraz ara verip farklı ni formatta şansımı denicem bakalım(

bugün kahvaltıda kendi tükettgmz ekmek içiyle denicem etimekleri sevmedimi ne azcık yumurta ıhlamur labne biraz pekmez cevizde koysammı koymasammı bilemıorm bgn cevizsiz vericem belki cevizi sevmemştir baklm böle yer die tahmn edıorm koca insan gibi bizim yediğimiz şeyleri daha çok sevıo inan napcam ben bu çocuga

bir tarifte benden olsun denemeyi düşünüorum burayada paylaşmak istedim

BESLEYİCİ ISPANAK ÇORBASI 6AY VE ÜSTÜ

MALZEMELER

et suyu 375ml
pırasa 30gr
ıspanak 500gr
süt 100ml - 1yaş altına formül veya anne sütü
yumurta sarısı 1
tereyag 1tatlı kaş.
patates nişastası 1tatlı kaşığı

bir tencerede tereyagında pırasa ve ıspanagı sotele et suyunu ekle sebzeler pişince ayrı bi kapta hazırladığınız yumurta sarısı nişasta ve sütü çırpıp çorbaya ekle birsüre daha pişirip blendrdan gecirin...

Dayanamadım bugünde verdim etimele pekmezi ezdim az ceviz koydum yine sevmedi. Labneyi tek yiyor. Yumurta sarısını da tek yiyor. Ama doyurucu olmuyor işte. Alternatif bulursan banada öner.

Hem farklı bir kahvaltı hemde diş kaşıma bisküvisi tarifi buldum.Kesinlikle bebeğin ağzında kırılmıyormuş, Önce bisküviyi yazayım:

2 çay bardağı irmik
2,5 çay bardağı pirinç unu
1,5 çay bardağı buğday unu(esmer ya da beyaz farketmez)
4 kaşık tereyağı
1 su bardağına yakın kayısı püresi

kayısı püresi için 4-5 kayısı kurusunu 1 su bardağı suda iyice haşladım. haşlanırken su bittikçe ekledim. sonra blendırdan geçirdim. bu püreyi 1 su bardağı elde ettim ama hamurun kıvamına göre kattım. kendiniz azar azar katarak kıvamını ayarlayın.

hamuru merdaneyle 1 cm. kalınlığında açtım, dikdörtgen bisküviler kestim. 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişti.

tadı pekmezliden daha nefis oldu. ben de bayılarak yiyorum.

bomba kahvaltımız

1 bebe bisküvisi (havanda dövdüm, ufalandı iyice)
1 ceviz içi (onu da havanda dövdüm)
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tahin
1 yumurta sarısı
kıvamını açmak için kaynar su

kaynar su yerine bebeğinizin ayına göre sulandırılmış inek sütü, anne sütü, kendi hazırladığınız meyve suyunu da kullanabilirsiniz ama zaten tatlı bir tarif olduğundan kaynar su yakıştı bence.

afiyet olsun bebişlereee

Son düzenleme:
bende 2009 temmuz annesiyim nacize tavsiyem süt grubu ile pekmezi karıştırmayın çünkü calsiyum demir emilimini engeller ben hiç vermedim ikisini bir arada.birde ben ne kadar tahıl ve ne kadar o mevsimin sebzesi varsa hepsinden bir küçük parça alıp pişirdim birde içine et balık veya tavuk koydum ve baya faydasını gördüm 3 senede sadece 1 kere hasta oldu kızım inşallah sizede faydası.Rabbim bebekleimizin hepsine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin

ben de etsuyu atıyorum her sebze çorbasına. (ilikli kemikleri kaynatıp buz torbalarına doldurdum ve dondurdum).

"Bebeklere ek besin verirken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü basit gibi görülen hatalar ileri yaşlarda ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor. Örneğin bebeklere 1 yaşından önce verilen tuz damarlarda birikerek erken yaşta hipertansiyon hastası olmalarına yol açabilir." Dr. Şebnem Ersoy Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Şu yazıda faydalı bilgiler var:
Bebeklere 1 Yaşından Önce Tuz Yasak!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…