Ek besin tarifleri

aryamm38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
3.109
153
Ek besine geçtiğimiz şu dönemde bebişimize verdiğimiz farklı tarifleri burada paylaşalım.

İlk olarak ben başlayayım;
Ben kalvaltıda 1 etimek içini suyla yada ıhlamurla ezip içine 1 tatlı kaşığı kadar labne ve 1 çay kaşıgı kadar da un haline getirilmiş ceviz koyuyorum. Bazen pekmezde ekliyorum. Birde vücudu biraz alıştıktan sonra çeğrek yumurta ekleyeceğim.

Bizim kahvaltımız bu kadar. Siz nasıl veriyorsunuz? Farklı çorba tarifleri varsa ekleyelim kızlar.

bir tarifde benden olsun balkabağı çorbası;

balkabağı, patates, havuç, zeytinyağı ve labne

balkabağı, patates, havuç(az) bunları pişiriyorum pişmeye yakın çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum piştikten sonra bir tatlı kaşığı
labneyi katarak karıştırıp bebişime yediriyorum

Bunu dünde okumuştum yapmaya karar verdim ama henüz balkabağı alamadım bi türlü. En kısa zamanda deneyeceğim.

Bizim yediğimiz gb karnıbaharı haslayıp yoüutla karıştırsak yerler mi acaba?

Bizim yediğimiz gb karnıbaharı haslayıp yoğurtla karıştırsak yerler mi acaba?

Karnabahar gaz yapmaz mi ki?

Bende öyle düşünüp vermiyordum ama 4. Aydan itibaren olan kavanoz mamalarında karnıbahar ve brokoli var. Birde burda veren arkadaşlar da olunca sanırım veriliyor. Bende ilk vericem ama gazdan korkuyorum az az veririm artık.

irmikli semizotu maması6.aydan itibaren)

200 gr semizotu
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı tereyağı
az miktarda dil,lor yada kaşar peyniri
250 ml sıcak su

yağı eritin ve irmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun
suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak irmiğin topak olmasını önleyin.
10 dk. karıştırarak pişirin
yıkayıp doğranmış semizotunu ilave edin
kapağını kapatıp semizotu yumuşayıncaya kadar pişirin..
püre haliine getirin..

sebzeli makarna püresi6. aydan itibaren)

1 kase makarna
1-2 baş brokoli
1 tatlı kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı havuç,
1 tatlı kaşığı bezelye

makarnayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayın
ayrı bir tencerede brokoli mısır bezelye ve havucu haşlayın
makarnanın suyunu dökmeden tüm suyunu çektirin
haşlanmış makarnaya haşlanmış sebzeleri ekleyin
püre haline getirin..

sebzeli yeşil çorba(6.aydan itibaren)

1 kase semizotu
1 adet orta boy rendelenmiş patetes
1 adet orta boy rendelenmiş patetes
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı sıcak su
1 tutam kimyon..

zeytinyağında soğan domates patetes kabak ve semizotunu birkaçdakika pişirip sıcak suyu katın
kaynamaya başlayınca mercimek ve pirinci ekleyin
15 dk kaynatın
çorbanın altını kapattığınızda kimyonu ilave edin
karıştırıcı ile karıştırın

mercimek eklediğiniz çorbalara kimyonda eklerseniz gaz yapmasını önlemiş olursunuz.

Cok guzel tarifler :) Kimyon zaten emziren annelerin de hic vazgecmemesi gereken bi baharatmis.gaza birebir.
Anne sutuyle muhallebi yapabilir miyim acaba?tarif bilen var mi aranizda?

Bence anne sütünü kaynatamadığımız için yapamayız gb. Ama hazır piriçli muhallebilerden alıp su yerine anne sütü ile karıştırabilirsin.

Henüz yapmadım ama yapılacaklar listeme eklediğim bir tarif sizlerlede paylaşıyım kızlar

Organik bebe bisküvisi

2 çay bardağı organik tam buğday unu
yarım çay bardağı organik irmik
2 çay bardağı organik pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu
Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi (organik mevsim meyvesi tercihimiz)

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağına, un hariç tüm malzemeler eklenip yoğurulur, hamuru kontrol altında tutmak için un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur hazırlanır,
İstenilen şekiller verilerek,
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk altın rengi olana kadar pişirilir.

Püf Noktalar :
Fırın içerinde beklerse çok kuru olur, hemen çıkarmak gerekiyor.
Ben parmak şeklinde yapıp Berra'ya diş kaşıyıcısı olarak veriyorum, bir miktarını ise rondadan çekip direkt katıyorum kahvaltısına, ezmek zorunda kalmıyorum.
Çok sert olmasın isterseniz, hafif sıcaklığını korurken cam kavanoza koyup ağzı kapalı saklanırsa ezmesi daha kolay bir kıvam alıyor.

Cok guzel tarifler :) Kimyon zaten emziren annelerin de hic vazgecmemesi gereken bi baharatmis.gaza birebir.
Anne sutuyle muhallebi yapabilir miyim acaba?tarif bilen var mi aranizda?

Bence anne sütünü kaynatamadığımız için yapamayız gb. Ama hazır piriçli muhallebilerden alıp su yerine anne sütü ile karıştırabilirsin.

Ben anne sütüyle yapıyorum cnm Hipp marka sütsüz organik pirinçli muhallebiyi. Anne sütünü benmari usulü ısıtıyorum, direk toz halindeki muhallebiyle karıştırıyorum hooop al sana muhallebi

irmik,makarna ve tam tahıllı ekmeğin çok faydalı olduğunu duymuştum ben de

Vaayy bu da güzel. İçinde ne olduğunu biliriz hemde.

ıspanak püresi

200 gr ıspanak(iyice yıkanmış,ince doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı

zeytinyağında domatesi çevirin,ıspanağı ekleyip az karıştırın..daha sonra pirinç ve kaynar su ekleyin..
pişince blanderdan geçirin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…