bir tarifde benden olsun balkabağı çorbası;
balkabağı, patates, havuç, zeytinyağı ve labne
balkabağı, patates, havuç(az) bunları pişiriyorum pişmeye yakın çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum piştikten sonra bir tatlı kaşığı
labneyi katarak karıştırıp bebişime yediriyorum
Bizim yediğimiz gb karnıbaharı haslayıp yoğurtla karıştırsak yerler mi acaba?
valla bizim kız bayılıyor karnıbahara
kayınvalıdeme yaptırmıstım ben sağolsun yapmış yoğurtla karıştırdık yedi
Evde karnıbahar vardı bugün onu yedireyim bari:)
Karnabahar gaz yapmaz mi ki?
Cok guzel tarifler :) Kimyon zaten emziren annelerin de hic vazgecmemesi gereken bi baharatmis.gaza birebir.
Anne sutuyle muhallebi yapabilir miyim acaba?tarif bilen var mi aranizda?
Bence anne sütünü kaynatamadığımız için yapamayız gb. Ama hazır piriçli muhallebilerden alıp su yerine anne sütü ile karıştırabilirsin.
Henüz yapmadım ama yapılacaklar listeme eklediğim bir tarif sizlerlede paylaşıyım kızlar
Organik bebe bisküvisi
2 çay bardağı organik tam buğday unu
yarım çay bardağı organik irmik
2 çay bardağı organik pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu
Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi (organik mevsim meyvesi tercihimiz)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağına, un hariç tüm malzemeler eklenip yoğurulur, hamuru kontrol altında tutmak için un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur hazırlanır,
İstenilen şekiller verilerek,
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk altın rengi olana kadar pişirilir.
Püf Noktalar :
Fırın içerinde beklerse çok kuru olur, hemen çıkarmak gerekiyor.
Ben parmak şeklinde yapıp Berra'ya diş kaşıyıcısı olarak veriyorum, bir miktarını ise rondadan çekip direkt katıyorum kahvaltısına, ezmek zorunda kalmıyorum.
Çok sert olmasın isterseniz, hafif sıcaklığını korurken cam kavanoza koyup ağzı kapalı saklanırsa ezmesi daha kolay bir kıvam alıyor.