Ek besin tarifleri

somon balikli sebze corbasi(6 aydan sonra bebek beslenme uzmanimizdan aldigim bir tarif )

kibritkutusu buyuklugnde somon baligi

1cm incliginde 3 yuvarlak pirasa

bir parmak kalinligi ve uzunlugunda patates ve havuc

Cok az brokkoli ciceklerinden saplarindan degil(bazi bebeklerde gaz yapabiliyor ki bana bile yapiyor)
1 tepeleme yemek kasigi misir unu

1 tatli kasigi irmik istege göre zeytin yag yada tereyagi benim tercihim zeytin yagi

1 tatli kasigi karisik tahilli esmer un yada soya unu

balik haric tum malzemeyi mumkunse düdüklüde eger mümkün degilse buhariyla vitamini kacmasin diye kavanoza koyun bir miktar su ile agzini kapatin kavanozuda ici su dolu tencereye koyun kisik ateste pisirin.Kavanozu acip icine minicik dogradiginiz baligi ekleyin yeniden kaynatmaya birakin pismesi cabuk oluyor balidin plastik tel suzgecten yada blendirdan gecirin.

pirasa ve brokkoli baligin tadini bastiriyor eger isterseniz kimyon atin hem gazi ali hemde somon baliginin kokusunu bastirir.AFIYET OLSUN BEBISLERIMIZE

6. AYDAN İTİBAREN, kahvaltıda yumurta sarısına başlamak gerekirken, sebze çorbasının tuzsuz hazırlanması ve içine her gün bir kuşbaşı büyüklüğünde dana eti konulması bebeğin gereksinimleri açısından önemli. Ayrıca günlük mayalanmış yoğurt, rendelenir rendelenmez yedirilen meyve püresinin daha fazla besin değeri taşıdığını unutmamak gerekiyor. Püresi yapılacak meyveler arasında elma, armut, şeftali, kivi ve muz yer alırken altıncı aydan sonra portakal suyu da içirilebiliyor.

Ben kuşbaşı eti bilmiyordum her çorbaya atacağım bir tane bundan sonra.

Sağol canım sizlerden de tarifler bekliyoruz:))
Ben her tarifte heyecanlanıyorum yapıyorum. Bizimki yemiyor ne fayda:))

Bu da mantıklı geldi.....
tarifin adı kırmızı beyaz
1 adet orta boy domates, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir(tuzsuz), 1 ince dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. domatesin kabuklarını çıkarıp rendeleyin, ekmeğin kabuğunu çıkarıp içini ufalayın. peynir ve zeytinyağı ile birlikte domatese ekleyin. çatalla iyice ezin.bebeğinize servis yapın. afiyet olsun

Meyveli muhallebi(7.aydan itibare)

Malzemeler :
2 adet gün kurusu kayısı
1 adet kurutulmuş incir
1 adet medine hurması
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı :
Kayısı,incir ve hurma minik minik doğranıp, 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.
Pişirdikten sonra dilerseniz püre haline getirip, dilerseniz parçacıklı kullanabilirsiniz. Ben püreyi tercih ettim.
Tereyağını eritip,mısır ununu ekleyin ve mısır unu hafif pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.
Mısır unu kavrulduktan sonra,meyve püresini içerisine ekleyin ve karıştırarak 5 dakika pişirmeye devam edin.
Kıvam muhallebi gibi olmalı, katılaşma olursa çok az su ilavesi yapabilirsiniz.
Piştikten sonra ılımasını bekleyip, 1 tatlı kaşığı pekmezi ilave ediyoruz.

Balık çorbası

patates, havuç, maydanoz, brokoli, 1 küçük diş sarımsak kaynatılır, tel süzgeçten geçirilir, diğer tarfta hangi balığı kullanacaksanız az miktar suyla haşlanır sebze çorbasının içine minik minik elle parçalanarak atılır (suyuyla birlikte) bir taşım daha kaynatılıp 1-2 damla limon suyu eklenir kaseye alınca zeytinyağı ilave edilir, afiyet olsun

Ben anne sütüyle yapıyorum cnm Hipp marka sütsüz organik pirinçli muhallebiyi. Anne sütünü benmari usulü ısıtıyorum, direk toz halindeki muhallebiyle karıştırıyorum hooop al sana muhallebi:KK34:

Oooo iyimiss :) cok tesekkur ederim.

Meyveli muhallebi(7.aydan itibare)

Malzemeler :
2 adet gün kurusu kayısı
1 adet kurutulmuş incir
1 adet medine hurması
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı :
Kayısı,incir ve hurma minik minik doğranıp, 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.
Pişirdikten sonra dilerseniz püre haline getirip, dilerseniz parçacıklı kullanabilirsiniz. Ben püreyi tercih ettim.
Tereyağını eritip,mısır ununu ekleyin ve mısır unu hafif pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.
Mısır unu kavrulduktan sonra,meyve püresini içerisine ekleyin ve karıştırarak 5 dakika pişirmeye devam edin.
Kıvam muhallebi gibi olmalı, katılaşma olursa çok az su ilavesi yapabilirsiniz.
Piştikten sonra ılımasını bekleyip, 1 tatlı kaşığı pekmezi ilave ediyoruz.

Bu da baya besleyicidir. Tebrikler

bizde kahvaltıya başladık peynir yumurta sarısı pekmez tahıllı mamanın içerisine kariştırıp veriyorum meyve püresi yiyor seviyorda çorba olarak

1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 top et
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı mercimek
tümünü haşlayıp süzgeçten geçiriyorum biraz zeytin yağı koyup az nane az kimyon ekleyip kaynatıyorum

2 çorba kaşığı pirinci suda haşlayıp süzgeçten geçiriyorum içine nane ve zeynin yağı ekleyip yogurtla karıştırıyorum bunu da çok seviyor

az miktarda tavuk havuç patates ve pirinçi haşlayıp süzgeçten geçirdikten sonra yağ ekleyip çorba yapıp veriyorum

günlük yoğurt yiyor gece kaşık maması veriyorum

Anne sütü ile taze kabak çorbası

1 adet küçük yeşil kabak(150 gr)
1 adet ince havuç (70 gr)
5-6 sap maydonoz veya dereotu
250 ml su
100 ml anne sütü
1 tatlı kaşığı organik zeytinyağı

Minik tencerenize 250 ml suyu koyup içine yıkayıp soyup rendelediğiniz havuç ve kabağı ilave ediyoruz.
Sebzeler yumuşadığında içine ince doğradığınız maydonoz veya dereotunu ilave ediyoruz.
Altını kapattıktan sonra da anne sütü ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Tel süzgeçten geçiriyoruz.

Zeytinyağı ve anne sütünü pişirme işlemi bittikten sonra ilave edelim ki besin değerleri kaybolmasın.

Sağılmış sütlerinizle ne yapacağınıza karar veremiyorsanız bu çorba iyi bir değerlendirme şekli. Üstelik içine anne sütü girdiği için bebeğinizin tadını kabullenmesi kolaylaşıyor.

İlk kez vereseğiniz besinler için alerji riskine karşı mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

slm arkadaslar elımde ek besınlerle ılgılı edındıgım kıtap var degısık tarıfler var sızınle paylasmak ıstedım bu tarif altıncı aydan ıtıbaren yazıyo PUDINGMIKS MALZEMELER bır adet orta boy elma yarım muz bes adat kuru kaysı yarım cay bardagı kuruuzum bırbucuk su brd su YAPILISI kuru kaysıları ortadan acarak ıkıye bolupsapları ayıklanmıs uzumlerle bırlıkte yıkayarak tencereye koyun elma ve muzun kabuklarını soyupınce ınce dılımleyıp tencereye ekleyın ve uzerıne suyu ekleyın kaysılar yumusayana dek 15 20 dk pısırın blendırdan gecırıp oda sıcaklıgında servıs edın önerıler bolumumundede bu karısımıyogurduna da ekleye bılırsınız yazıyo bebıslere afıyet olsun

bizde kahvaltıya başladık peynir yumurta sarısı pekmez tahıllı mamanın içerisine kariştırıp veriyorum meyve püresi yiyor seviyorda çorba olarak

1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 top et
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı mercimek
tümünü haşlayıp süzgeçten geçiriyorum biraz zeytin yağı koyup az nane az kimyon ekleyip kaynatıyorum

2 çorba kaşığı pirinci suda haşlayıp süzgeçten geçiriyorum içine nane ve zeynin yağı ekleyip yogurtla karıştırıyorum bunu da çok seviyor

az miktarda tavuk havuç patates ve pirinçi haşlayıp süzgeçten geçirdikten sonra yağ ekleyip çorba yapıp veriyorum

günlük yoğurt yiyor gece kaşık maması veriyorum
Güzelmiş. Pirinçli uoğurtlu karışımı bende deneyeyim bari.
nane koyuyor musunuz ya, ben baharat eklemeye çekiniyorum
Bende baharat koymuyorum ama kimyon gaz açısından nane de kalsiyumu çok fazla barındırdığı için konulabilir bence.
Anne sütü ile taze kabak çorbası

1 adet küçük yeşil kabak(150 gr)
1 adet ince havuç (70 gr)
5-6 sap maydonoz veya dereotu
250 ml su
100 ml anne sütü
1 tatlı kaşığı organik zeytinyağı

Minik tencerenize 250 ml suyu koyup içine yıkayıp soyup rendelediğiniz havuç ve kabağı ilave ediyoruz.
Sebzeler yumuşadığında içine ince doğradığınız maydonoz veya dereotunu ilave ediyoruz.
Altını kapattıktan sonra da anne sütü ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Tel süzgeçten geçiriyoruz.

Zeytinyağı ve anne sütünü pişirme işlemi bittikten sonra ilave edelim ki besin değerleri kaybolmasın.

Sağılmış sütlerinizle ne yapacağınıza karar veremiyorsanız bu çorba iyi bir değerlendirme şekli. Üstelik içine anne sütü girdiği için bebeğinizin tadını kabullenmesi kolaylaşıyor.

İlk kez vereseğiniz besinler için alerji riskine karşı mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.
Aahhhh ahh keşke o kadar anne sütüm olabilse:KK43:(
slm arkadaslar elımde ek besınlerle ılgılı edındıgım kıtap var degısık tarıfler var sızınle paylasmak ıstedım bu tarif altıncı aydan ıtıbaren yazıyo PUDINGMIKS MALZEMELER bır adet orta boy elma yarım muz bes adat kuru kaysı yarım cay bardagı kuruuzum bırbucuk su brd su YAPILISI kuru kaysıları ortadan acarak ıkıye bolupsapları ayıklanmıs uzumlerle bırlıkte yıkayarak tencereye koyun elma ve muzun kabuklarını soyupınce ınce dılımleyıp tencereye ekleyın ve uzerıne suyu ekleyın kaysılar yumusayana dek 15 20 dk pısırın blendırdan gecırıp oda sıcaklıgında servıs edın önerıler bolumumundede bu karısımıyogurduna da ekleye bılırsınız yazıyo bebıslere afıyet olsun
Bu da besleyici bir tariff. Denemeye değerr.

Ev yapimi tarhana corbasi da cok faydali aslinda.bende yok ama yapabilir miyim ki?ya da migros vs marketlere bakmali...

Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?

Ya kızlar ben tarhana meselesini anlamıyorum pek. Her yöreye göre farklı siz hangi tarhanadan bahsediyorsunuz? Marketlerde olandan mı? Baharatlı bi çorba değil mi tarhana ayrıca?

tarhana konusunda benimde bir fikrim yok şahsen ben pek sevmem ve bizim buralarda pek fazla içilmez herkesin yaptığı şekilde değişiyor belki ondan da sevmedim markette olanda nasıldır bilemiyorum

X