- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
hehhhh tamda bu işte. yani o kısa mesafede yarım debriyajla ilerleyebilirm problem olmazIsıkların arası kısa mesafe oldugu ıcın bence ılk ısıkta durduktan sonra kalkınca bı sure yarım debrıyaj gıt yıne ısık gorunce debrıyaja tam bas, yanı o ısıklar arası mesafede ayagını debrıyajdan cekmene gerek yok yarım debrıyajle gıdebılırsın
Sarı ışık yandığı zaman bile yarım debriyajı dinlerken arkadakiler kornaya basmaya başlıyor zaten :) Araba titremesi gibi bir durum olursa debriyaja bassam sonuna kadar hafif hafif de ilerler mi peki yine o an yarım debriyajı ayarlayamazsam tekrarEvet aynen öyle,araba titreyince ya gaza ya frene bas diyor sana,süre uzayınca stop ediyorKavrama noktasında fazla yukarı kaldıriyorsun yani kalkış pozisyonu oluyor. Bu yarım debriyaj işini keşke hiç göstermeseler,ciddi kafa karıştıran birşey. Sadece yokuşta kullandırılsa sıkıntı olmayacak ama ilk bunu öğretiyorlar,ayağınız ,debriyaj+fren/debriyaj+gaz durumuna alısamıyor. Pratikte bunlar kullanılmalı aktif trafikte zira kimse ışıkta öndeki aractakinin arabayı dinleyecek,kavramayı bekleyecek durumuna sabredemiyor
Teşekkür ederimBu arada bu yarım debriyaj sık kullanıldığı zaman araca zarar verir bilgin olsun. İleride kendi aracınla giderken yarım debriyajı kullanma , başarılar diliyorum sana.
İlerler. Debriyaja aniden basarsan aniden kalkar araba,yavaşça basarsan frene basmıyorsan ilerler ama dediğim gibi frende olsun ayağın kesinlikle. Her an durabilecek gibiSarı ışık yandığı zaman bile yarım debriyajı dinlerken arkadakiler kornaya basmaya başlıyor zaten :) Araba titremesi gibi bir durum olursa debriyaja bassam sonuna kadar hafif hafif de ilerler mi peki yine o an yarım debriyajı ayarlayamazsam tekrar
tamamm teşekkür ederim :)İlerler. Debriyaja aniden basarsan aniden kalkar araba,yavaşça basarsan frene basmıyorsan ilerler ama dediğim gibi frende olsun ayağın kesinlikle. Her an durabilecek gibi
İnşallah zaten kötü olan yeri bunları deneme şansım yok sınavda bide yapmaya calışıpda yapamadığım an bittim. Çok soru sordum helal edin hakkınızıUmarım iyice kafan karışmıyordur. Pratikle bu biraz farklı oluyor. Dilerim sınavda başarılı olursun.
Rica ederim. Helal olsun.İnşallah zaten kötü olan yeri bunları deneme şansım yok sınavda bide yapmaya calışıpda yapamadığım an bittim. Çok soru sordum helal edin hakkınızı
Canim bikere vitesi boşa alma bire tak ayağın depriajda kalsın boşa alırsan hocaların yanında panik yapabilirsinMerhaba. Haftasonu direksiyon sınavım var ve ben çok panik yaptım 2 buçuk ay oldu derslerim biteli son 1 ders bırakmıştım sınavdan önceye kalsın diye onuda dün aldım. Dolayısıyla sanki unuttum gibi araba kullanmayı ama dün hocam gayet iyisin unutmamışsın dedi. Şimdi sizlere sorum olacak ben düşünüyorum düşünüyorum araba kullanırken neler yaptığımı şuanda hatırlayamıyorum kafam karısıyo. Mesela bi kavşak var. O kavşağı dönene kadar tam 3 tane ışık yanıyo 3ünde de dur kalk yapıyosun 2 saniye geçmeden. Birisi bana anlatsın lütfen neler yaptığını.Ben kısaca anlatayım şehir içinde düz yolda 40 la falan ilerliyorum ilerde kırmızı yandığını görünce ayağımı gazdan çekip debriyaja basıp frenle duruyorum. Sonrada vitesi boşa alıyorum sarı yanacağı zaman vitesi 1 alıp ayağımı yarım debriyaj yapıp yeşil yanınca frenden ayağımı çekip gaza basıyorum ama 2 saniye sonra tekrar durmam gerekiyor o sürede ayağım debriyajda kalmış oluyo.Hani normalde debriyajdan ayağını hemen çekme derler ya ben kalkış yapıyorum 2 saniye sonra bir ışık daha o sırada debriyaja tam mı basmalıyım yoksa ayağım yarım debriyajda mı ilerliceme ben ne yapacağımı bilemiyorum. Bazen çok güzel sorunsuz o yoldan geçiyorum bazende stop ettiriyorum veya araba ileri geri titremeye başlıyo ve ben sorunsuz geçtiğim zaman nasıl yaptığımı hatırlayamıyorum nolur yardımcı olun
ortasiını yap...peki o zaman ne yapıcam hemen köküne kadar basmalı mıyım debriyaja
Yokuş değil ama benim takıldığım nokta, kırmızı ışıkta peş peşe duruyorum 2-3 saniye arayla. Şimdi mesela dediğin gibi ilk ışıkta kalkış yaptım 2 saniye geçmeden yine duruyorum normalde düz yolda giderken debriyajdan ayağını hemen çekme diyorlar ya işte ben debriyajdan çekerken gaza basıp hafif ilerliyorum yine bi ışık sonra duruyorum yine bi oşık kafam karıstı o arada ne yapacağımı bilemiyorum.
Lolita gecebildin mi ne yaptinAyy kizlar simdiden heycan basti beni ya yarin direksiyon sinavim war ufff cok heycan yaptim nedense yaaa ;(ins hepimiz gecerisss yaaa
Lolita gecebildin mi ne yaptin
Sonucu soylemediler mi.Sanirim gectim cnm
Herseyi yaptim eksiksiz.
Ama sozlu olarak bisi demediler.hocam superdin dedi.komisyon bisi demio zaten.gectigime inaniyorum.cunku ne stop ettirdim ne sinyalleri unuttum yani gorev tamamins.sen girdinmi gricekmisin cnm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?