Canım senin konunu görünce hemen üye olup yazmak istedim. Küçücük yaşında zor zamanlar atlatmışsın ama hala hayallerin uğruna dimdik ayaktasın, cesaretinden ve gücünden ötürü seni tebrik ediyorum yolun açık olsun. Sana tavsiyem kendini sakın başkalarıyla kıyaslayıp yıpratma, sen sensin ve ne olursa olsun biriciksin. Dışarıdan çoğu insan kusursuz bir hayata sahipmiş gibi görünebilir ama bu aslında buz dağının görünen yüzü, kimse kendi eksiklerini dışarıya yansıtmak istemez. Ben de 19 yaşında bir kızım. benim de çevremde gerçekten çok havalı görünen, pahalı kıyafetler giyip pahalı telefonlar kullanan kızlar var. Onları görünce ilk başlarda ben de üzülüyordum, ama sonrasında çoğunun imkanlarının ya da aileleri ile aralarındaki bağların o kadar da dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını fark ettim. Çok cool görünen kızlar bir bakıyorsun lisede 100 lira burs almak için fellik fellik koşturuyorlar, ay sonunu getiremiyorlar, herkese borçlular. Daha geçen bir arkadaşım maddi durumu kötü olan ailesine yks'den sonra bana iPhone alacaksınız diyordu, telefon 40 bin civarı
yani her pahalı ürün kullananın hali vakti, ailesi ile iletişimi iyi olacak diye bir şey yok. Devir resmen gösteriş devri olmuş tatlım perde arkasını hiç bilemeyiz. Allah inşallah sana her şeylerin en güzellerini nasip etsin
Bu arada yks için dershaneye gitmeni de çok tavsiye etmem, dershanede her ders için genelde bir tane hocaya bağımlı kalıyorsun ve hocanın anlatım tarzı sana çok uymazsa işler zorlaşıyor, bir de çok pahalı zaten. eğer evde sınırsız internet erişim imkanın ya da yakınında internete ulaşabileceğin bir kütüphane varsa Youtube hocaları ile ilerlemeni tavsiye ederim. Gerekirse takibinin yapılması için arada online koçluk da alabilirsin, koçluklar da ucuz değil ama dershane masrafı kadar da tutması mümkün değil ve sınava hazırlık sürecinde bir takibin yapılması da çok önemli. Bu arada her test kitabını almak zorunda da değilsin çünkü kitapların çözümleri de Youtube'da var yine
sosyal ve fen derslerinin testlerini mesela videoları izleyerek çok rahat çözebilirsin.
Tavsiye kanallar olarak da Türkçe için rüştü hoca, kadir gümüş, aker kartal çok iyidir. Coğrafyanın kodları da çok güzel bir kanal. Matematik için rehber matematik, mert hoca, matematiğin güler yüzü çok iyidir. Fizik için altuğ güneş harikadır, vip fizik de güzeldir. Kimyada benim hocam görkem şahin çok güzel anlatır. Biyoloji için senin biyolojin, doktor biyoloji, fundamentals biyoloji kaliteli kanallar. Bu hocaların hepsi de eğlenceli, samimi anlatır insanı rahatlatırlar. Bir sene boyunca tecrübe ettim bu hocaları, onlara kefilim yani
Çok karmaşık yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir. Seni ve kedişini çok çok öpüyorum