EHLİYET HAKKINDA YARDIM!!

Arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?
3 Ay önce kız kardeşim ehliyeti kazandı! Fakat belgesini kurstan geç aldık (Maalesef ki ihmal ettik :KK43: )
Karakoldan ehliyet randv. alınamıyor durdurulmuş. Randv. alamıyoruz şuanda!
Kursa gittik dediler ki siz randv. almdan gidin alın! Bugün bankaya gittik harç yatırdık.. sonra Emniyete gittik..
Randv. olmadan vermiyoruz elimizde de kart yok zaten dediler!
Soru 1 = Ocak'tan sonraya kalırsak stajyer mi olacak durduk yere?
Soru 2 = Stajyer olursa 2 senenin sonunda tekrar ceza puanı almazsa tekrar mı kursa başvuracak? Yeniden mi kursa ücret ödeyecek?

Lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Kimse doğru düzgün açıklama yapmıyor.. hep varsayımlarla hareket ediyorlar.

Şimdiden teşekkür ederim.
canım bana kurstaki hocanın söylediği şuydu; 'başvurusu ne zaman olursa olsun ocaktan sonra alacak kişiler stajyer olacak' ama bu hocanın söylediğiydi resmi bir yerde filan okumadım.

canım bana kurstaki hocanın söylediği şuydu; 'başvurusu ne zaman olursa olsun ocaktan sonra alacak kişiler stajyer olacak' ama bu hocanın söylediğiydi resmi bir yerde filan okumadım.

Hocanızın dediği doğru bugün yine emniyete gittim başka bir emniyete randv. alamadığım için stajyer olacağını söyledi..
Dün başka bir emniyete gitmiştim randv. olmadan olmaz demişti.. bugün gittiğim yerde dün gelseydiniz yapardık dedi..
Sağlık olsun artık..

Hocanızın dediği doğru bugün yine emniyete gittim başka bir emniyete randv. alamadığım için stajyer olacağını söyledi..
Dün başka bir emniyete gitmiştim randv. olmadan olmaz demişti.. bugün gittiğim yerde dün gelseydiniz yapardık dedi..
Sağlık olsun artık..
canımız sağolsun ben de ocaktan sonra alcam ehliyetimi.2 yıl ceza yememeye bakacağız artık

Tabi ki de kuralların olması gerekiyor! Çok güzel de olmuş bu sistem.
Fakat bizim derdimiz biz önceden alıyoruz kazanıyoruz ve normal ehliyet alma hakkına sahibiz parasını dahi bu şekilde yatırıyoruz. Sırf randv. dolayı alamamak çok saçma.
3'e 5'e bakan bir insan değilim ama ben şimdi alma şansım varken.. harç parasını dahi yatırmışken ben randv. yüzünden 2016 'nın zamlı sisteminden neden yararlanayım? Sistem tamamen değişmiş çünkü.
Para kısmını bilmiyorum ama istanbulda böyle işte napabilirsin ki. Kaç milyon kişi yaşıyor. Çok çok önceden davranmak gerekiyor. Sağlık olsun napalım. Bu arada sürücü kursunuz ne kadar kötüymüş şu cevapları bile burdan değil onlardan öğrenmeniz gerekiyordu sizi yönlendirmemişler hiç

Aynen.. bir de bizim ki kaldı direksiyondan (Parktan) 2 defa. Özel hocalar bile tuttuk ki bir an önce alalım diye :)
Kursumuz hiç ilgili değil.. dosyamız 2 buçuk haftada çıktı bizi 3 haftada aradılar. Neredeyse 1 aydır da randv. almaya çalışıyoruz.
Ben buna şansızlık değil tamamen haksızlık olarak algılıyorum..

Bende iki defa parktan kaldım ve benim kursumda ilgisizdi, çok uzun aralıklarla sınava aldılar beni, bir kersde kafalarına göre iptal etmişlerdi sınavımı, bir gün önce haberim oldu. Yani öyle böyle derken tee geçen ay girdiğim üçüncü sınavda geçtim, dosyamda iki hafta önce hazırlandı anca. Aynı kurstan mıydık acaba ki :)) Randevu için biri yardımcı olacaktı, pek ilgilenmedi sonradan.
Yeni harç ne kadar olur ki acaba?

Para kısmını bilmiyorum ama istanbulda böyle işte napabilirsin ki. Kaç milyon kişi yaşıyor. Çok çok önceden davranmak gerekiyor. Sağlık olsun napalım. Bu arada sürücü kursunuz ne kadar kötüymüş şu cevapları bile burdan değil onlardan öğrenmeniz gerekiyordu sizi yönlendirmemişler hiç

Sürücü kursumuz yüzünden geç kaldık biraz da çünkü 3 haftada dosyamızı verdi bize.. derslere bile çağırmadılar hep bizim aramalarımızla gittik.. kağıthane zor bir bölge sarı çizgi olayı var park esnasında 2 defa kaldı kız kardeşim ki normalde araba kullanmayı biliyor.. park sorunu yüzünden bize ders vermek yerine isterseniz hoca tutabilirsiniz dediler.. dışarıdan özel hoca tuttuk.. kurs arabasının aynısından araba kiraladık..
Çünkü yeterli eğitim vermediler diğer kurslar 7 - 8 e kadar çalışırken bizim ki 5 buçukta dersi bitiriyordu orada da şansınız varsa yarım saat çalıştırıyorlardı.
Şimdi ise hiç bir bilgileri yok hatta dün aradık.. çok şikayet var Ada hanım muhtemelen 1 ay daha uzatılır bu durum.. ama dava açma hakkınız var diyorlar.. böyle rezil bir açıklama olabilir mi?
Parasında değilim ama bir ehliyet neredeyse 2 bin tl tutar mı? Burada ki yeni kayıt olacak arkadaşlara söylüyorum kurs çok önemli ve çok iyi bir yer seçin.

Bende iki defa parktan kaldım ve benim kursumda ilgisizdi, çok uzun aralıklarla sınava aldılar beni, bir kersde kafalarına göre iptal etmişlerdi sınavımı, bir gün önce haberim oldu. Yani öyle böyle derken tee geçen ay girdiğim üçüncü sınavda geçtim, dosyamda iki hafta önce hazırlandı anca. Aynı kurstan mıydık acaba ki :)) Randevu için biri yardımcı olacaktı, pek ilgilenmedi sonradan.
Yeni harç ne kadar olur ki acaba?

Yaşadığınız olayları aynen yaşadık bizde.. Kağıthane'ye bağlı bizim kursumuz olabilir valla :))
Ama para alacakları zaman hemen arıyorlardı.. kursa 5 kere numaramı verdim derslere çağırsınlar bizi diye..
Kuzenimle aynı dönem kayıt olduk .. bizden 700 istediler 650 e anlaştık kuzenimin kursu 450 istemiş.
Harç parasını da bugün moralim çok bozuldu Amir dün gelseydiniz keşke deyince.. çok anlamadım 15 tl mi ne dedi fark parasını ama çok iyi anlayamadım gerçekten.. ama sağlık raporunu falan yenileyecekmişsiniz.

Bugün gittim Şişli'ye.. dün gelseydiniz yapardık dediler ama bugün olmuyor dedi :KK43:
Dün Kağıthane'ye gitmiştim keşke dün gitseydim Şişli'ye
Neden olmuyomuskı canım anlamadım:KK43: saglık olsun canını sıkma sonucta tekrar sınava gırmeyeceksın sadece ceza puanı gırıyor ısın ıcıne.

Neden olmuyomuskı canım anlamadım:KK43: saglık olsun canını sıkma sonucta tekrar sınava gırmeyeceksın sadece ceza puanı gırıyor ısın ıcıne.

Çok fazla talep varmış.. bizim durumumuzda baya bir kişi varmış.
Dün son randv. vermişler ellerinde belge yetersizmiş.. İstanbul'da yaşadığım için yoğunluğun az olduğu bir bölgede bulamadık.
Kursumuz çok yanlış bilgiler vermiş bize.. onların yüzünden bu kadar oyalandık :KK43:
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi sağlık olsun artık..

Yaşadığınız olayları aynen yaşadık bizde.. Kağıthane'ye bağlı bizim kursumuz olabilir valla :))
Ama para alacakları zaman hemen arıyorlardı.. kursa 5 kere numaramı verdim derslere çağırsınlar bizi diye..
Kuzenimle aynı dönem kayıt olduk .. bizden 700 istediler 650 e anlaştık kuzenimin kursu 450 istemiş.
Harç parasını da bugün moralim çok bozuldu Amir dün gelseydiniz keşke deyince.. çok anlamadım 15 tl mi ne dedi fark parasını ama çok iyi anlayamadım gerçekten.. ama sağlık raporunu falan yenileyecekmişsiniz.
kurs onemlı ama hoca da onemlı. ben arabanın a sını bılmıyordum. ılk defa surucu kursunda ogrendım ve benım hocam her derste ders alanına kadar bana surdurttu hem de cok yogun bır yerde. Dıger hocalar yapmıyordu bunu sadece benım hoca yapıyordu. Bıraz aksı ve acıksozlu bır ıhtıyardı ama saolsun sayesınde ılk seferde gectım . Sınav gunu aksama kadar sadece ıkı kısı gecmıstı ve ben aksam son kısı olarak sınava gırdım. Bızım hoca sınır kupu tabı, hocam bıraz tuyo verın parkta dedım, sen zaten kalırsın dedı bana:KK45: moral alt ust tabı. Neysekı gectım, bu stajyerlık olayına kaldıgımızı da bılmıyordum tesadufen ogrendım. Evraklarımı da araya bırını sokarak bu pazartesı teslım ettım, ehlıyetı hemen vermıyorlar zaten bana persembe gel al dedıler ama ben haftaya pazartesı gıdebılıcem ehlıyetımı almaya

Dün son randv. vermişler ellerinde belge yetersizmiş.. İstanbul'da yaşadığım için yoğunluğun az olduğu bir bölgede bulamadık.
Kursumuz çok yanlış bilgiler vermiş bize.. onların yüzünden bu kadar oyalandık :KK43:

Aynen canım Istanbul malesef buyuk sıkıntı, kardesım balıkesırde aldı yarım saatte vermısler ehlıyetı. Ben de sadece evrakları verdım ehlıyetımı alamadım elıme. Aslına bakarsan uygulama da cok sacma sonucta randevu alamıyosunkı ınternetten,. En azından bır daha sınava gırmıycez o stresı yasamıycaz, yenı sıstem yuzunden bırcok kısı sınav parası kaldın bı daha sınav parası derken baya zarar gordu. Ben sınava gırdıgımde parkta dırek bırakıyolardı sonra park kısmına kolaylık getırdıler ıkıncı hak felan verdıler.

Yok benim kurs farklı yerde, hatta burdan bir üyeyle kursdaş çıktıydık :) Derslere çağırıyorlardı haklarını yemiyim. Tekrar sağlık raporuyla uğraşmak canımı sıktı işte bak şimdi.

Ya aslında biz ehliyetlerini alamayanlar, hep birlik olup şikayet etsek bu durumu, belki sesimizi duyarlar, tek tek bağırınca yankı yapmıyor :)

Ee ellerinde belge olmaması bizim suçumuz mu, biz baştan kaybetmişiz o zaman.

Yok benim kurs farklı yerde, hatta burdan bir üyeyle kursdaş çıktıydık :) Derslere çağırıyorlardı haklarını yemiyim. Tekrar sağlık raporuyla uğraşmak canımı sıktı işte bak şimdi.

Ya aslında biz ehliyetlerini alamayanlar, hep birlik olup şikayet etsek bu durumu, belki sesimizi duyarlar, tek tek bağırınca yankı yapmıyor :)

Bizim kurstaki hocanın demesine göre dava açma hakkımız varmış.. her şeyi kılıfına uyduracaklar kimi kime şikayet edeceğiz ki?
Biz sesimizi duyuran kesimiz kabullenen ve bunda ne var ki diyen o kadar çok insan var ki ..
Bir umut uzatılabilir işte seminer yapılmış orada konuşulmuş ocak ayını bekleyelim başka şansımız yok gibi.. yarında sistem kapanıyor haftaya sistemi kaçırmadan sürekli düzenli takip edelim..
Aynen tekrar sağlık raporu çıkacak fotoğrafta vardı sanırım ama onu bir daha soracağım..
Anlamadığım şey sınavı 2015 te kazanıp 2016 nın kurallarını uygulatabiliyorlar
Ama evrakları 2016 ya taşıyamıyorlar.. modern soygunculuk ben buna diyorum!

X