EHLİYET HAKKINDA YARDIM!!

Stajyer ehliyet alacak kardeşiniz,bu sene halledemeyeceģiniz için muhtemelen.
Başka semtten randevu almayı deneyin,bazı semtler cidden yoğun oluyor,ehliyette ve pasaportta yaşadım ben bu durumu,cözümü böyle bulmuştum o dönem. Şimdi pasaportumu yenileyeceğim randevu alamadım,başka semtte deneyeceğim şansımı.

Gerçekten çok teşekkür ederim..
Kendimden çok istiyorum almasını çünkü ben evleneceğim.. ve evde benden başka araba kullanan yok.. onun kullanması lazım.
Stajyer olursa tek başına kullanamayacak arabayı.. yarın sabahın ilk saatlerinde başka bir emniyete gideceğim.. umarım ve umarım hallederiz.
bu arada stajer olunca trafıge tek cıkabılıyor. sadece ceza almaması gerekıyor stajer ehlıyetını normale cevırmesı ıcın. Trafıkte yanında bırı olması gerektıgı zorunlulugu yok .

Arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?
3 Ay önce kız kardeşim ehliyeti kazandı! Fakat belgesini kurstan geç aldık (Maalesef ki ihmal ettik :KK43: )
Karakoldan ehliyet randv. alınamıyor durdurulmuş. Randv. alamıyoruz şuanda!
Kursa gittik dediler ki siz randv. almdan gidin alın! Bugün bankaya gittik harç yatırdık.. sonra Emniyete gittik..
Randv. olmadan vermiyoruz elimizde de kart yok zaten dediler!
Soru 1 = Ocak'tan sonraya kalırsak stajyer mi olacak durduk yere?
Soru 2 = Stajyer olursa 2 senenin sonunda tekrar ceza puanı almazsa tekrar mı kursa başvuracak? Yeniden mi kursa ücret ödeyecek?

Lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Kimse doğru düzgün açıklama yapmıyor.. hep varsayımlarla hareket ediyorlar.

Şimdiden teşekkür ederim.

Canım şehir önemli mesela ben bir hafta önce izmirden aldım. Sabah 7 de gittim kendi aramızda sıra yaptık sonra trafik şubedeki memur sıra numarası verdi. Allahtan ben hamileydim öncelik tanıdılar fazla bekletmediler. Diğer şehirlerde randevu sistemi var sanırım. Malesef stajyere kaldı işiniz. Ama normal ehliyetle arasında sadece 25 ceza puanı var. 2 yıl boyunca 75 ceza puanını bitirmediği sürece normal ehliyete dönüyor. Korkulcak bişey yok yani. Normal ehliyeti olanında zaten 100 ceza puanı var. Eğer ceza puanlarını bitirirse tekrardan kursa gitmek zorunda kalacak.

Merhaba ,bende sizinle aynı durumdaydım.Ehliyet için hakkımı Nisan ayında kazanmıştım ama kurs hocamın seçimlerden sonra yeni ehliyet çıkacak ozaman alırsın demesiyle ertelemiştim.Bu çıkan kanun daha yeni 11inde mi ne girdi yürürlüğe ve açık bir şekilde kursa kayıt-hak kazanma ayrımı yapılmamasından dolayı kanun herkesi kapsıyor.Eğer 1 Ocak 2016 tarihine kadar işlem yaptıramazsanız,stajyer ehliyetine kalacaksınız.

Stajyer ehliyetin şuan için kesin bilinen tek olayı 2 sene boyunca geçerli ceza puanını aşmamak,eğer aşarsanız tekrar sınava tabii tutuluyorsunuz.

Size önerim eğer gidebilecek yakın bir il varsa oraya gidin veya sabah erken saatte bulunduğunuz emniyete gidin,randevulu kişiler gelmemiş olabiliyor ve sizde biraz çirkeflik yaparak işinizi halledebiliyorsunuz arkadaşım bu şekilde yaptı.Ben de işimi Kocaelinde halletmek durumunda kaldım.

Arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?
3 Ay önce kız kardeşim ehliyeti kazandı! Fakat belgesini kurstan geç aldık (Maalesef ki ihmal ettik :KK43: )
Karakoldan ehliyet randv. alınamıyor durdurulmuş. Randv. alamıyoruz şuanda!
Kursa gittik dediler ki siz randv. almdan gidin alın! Bugün bankaya gittik harç yatırdık.. sonra Emniyete gittik..
Randv. olmadan vermiyoruz elimizde de kart yok zaten dediler!
Soru 1 = Ocak'tan sonraya kalırsak stajyer mi olacak durduk yere?
Soru 2 = Stajyer olursa 2 senenin sonunda tekrar ceza puanı almazsa tekrar mı kursa başvuracak? Yeniden mi kursa ücret ödeyecek?

Lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Kimse doğru düzgün açıklama yapmıyor.. hep varsayımlarla hareket ediyorlar.

Şimdiden teşekkür ederim.
canım ben de mayıs 2015 hak kazandım. Sonra bı ogrendımkı bu ayın sonuna kadar ehlıyetı almazsam stajyer ehlıyet oluyormus, yanı ne zaman hak kazanırsan kazan bu sene sonuna kadar ehlıyete cevrılmelıymıs

Defalarca randevu almaya calıstım alamadım. sonra esım bırını buldu tanıdık,guc bela oraya gıdınce numara verdıler. O sekılde basvurdum haftaya da alıcam ehlıyetımı. Yogunkuktan hemen veremıyolar sadece evrakları verebıldım
Sız hangı sehırdesınız. Eger ıstanbuldaysanız sabah erkenden sıslı emnıyet mudurlugune gıdın 8de. Durumu anlatın sıra numarası almaya calısın

İstanbul'un bütün ilçeleri dolu.. bildiğiniz bir yer var mı gidebileceğimiz? Başka bir şehre gitmemiz mümkün değil çünkü 2 günümüz kaldı.. bizim adımıza başkası alsa olur mu diyeceğim ama dosya bizde ..
sabah erkenden sıslıye gıt canım durumu anlat. Ben sıradayken bır bayan sordu sabah erken gelın sıra alın dedıler. zateh ehlıyetı hemen vermıyorlar bırkac gun sonra cıkıyor ama onemlı olan 31 ınden once evrakları teslım etmen

O randevu parmak izi sirasinda ise yarıyor sadece ehliyetin teslim edildiği birimde degil randevusuz ve torpilli gelip one gecen coktu randevu almadan direk parmak izi bölümüne gidip memurla konuşun halleder bence
Bu arada sordugunuz soruya da cevap vereyim 1 ocaktan itibaren stajer sayılıyor

1 Ocaktan sonra alınanlar stajyer kabul edilicekmiş. Kazanılmış hak olur öyle şeymi olur diye düşündüm ama babam polis ona sordum.O söyledi.

Arkadaşlar yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim..
Şimdi başka bir emniyetten geldim ve bana ne dedi ki " Dün gelseydiniz yapardık ama maalesef bugün yapamıyoruz" moralim alt üst oldu..
Dün gittiğim emniyet hiç bir açıklama yapmadı bile direk randv. olmadan olmaz dedi!
Sağlık olsun artık ne yapalım..

Not: %100 Stajyer ehliyet oluyormuş... Emniyetten söylediler.

sabah erkenden sıslıye gıt canım durumu anlat. Ben sıradayken bır bayan sordu sabah erken gelın sıra alın dedıler. zateh ehlıyetı hemen vermıyorlar bırkac gun sonra cıkıyor ama onemlı olan 31 ınden once evrakları teslım etmen

Bugün gittim Şişli'ye.. dün gelseydiniz yapardık dediler ama bugün olmuyor dedi :KK43:
Dün Kağıthane'ye gitmiştim keşke dün gitseydim Şişli'ye

Tam emin olmamakla birlikte ceza puanı olmaması iyi bişey diye biliyorum. 75 e ulaşırsa ceza kesiyorlar. Zaten normal sürücülerin ceza puanı sınırıda 100. Stajyerde kurallara daha çok dikkat etmesi gerekiyor o kadar. Bir de 5 yılda bir sağlık raporu almak zorunda. Yani 2 yılda ceza puanı dolmazsa kursa tekrar gitme gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. Bence bu sistem çok iyi oldu. Trafik magandalarının çok olduğu bir ülkede böyle bir şeyin olması gerekiyordu. Ayrıca zaten ek bir şey yok uymamız gereken kurallara uyuyoruz o kadar

Kapsıyor ehliyeti ne zaman almaya hak kazandığınız değil ne zaman aldığınız önemli. Puan toplarsa sorun toplamamış olursa problem yok, kullanmaya devam edecek.

Bende halledemedim, napalım canım ucunda ölüm yok ya.. Hayır bilseydik bu sene için bu kadar kafa yormazdık yani.

Aynen.. bir de bizim ki kaldı direksiyondan (Parktan) 2 defa. Özel hocalar bile tuttuk ki bir an önce alalım diye :)
Kursumuz hiç ilgili değil.. dosyamız 2 buçuk haftada çıktı bizi 3 haftada aradılar. Neredeyse 1 aydır da randv. almaya çalışıyoruz.
Ben buna şansızlık değil tamamen haksızlık olarak algılıyorum..

Tam emin olmamakla birlikte ceza puanı olmaması iyi bişey diye biliyorum. 75 e ulaşırsa ceza kesiyorlar. Zaten normal sürücülerin ceza puanı sınırıda 100. Stajyerde kurallara daha çok dikkat etmesi gerekiyor o kadar. Bir de 5 yılda bir sağlık raporu almak zorunda. Yani 2 yılda ceza puanı dolmazsa kursa tekrar gitme gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. Bence bu sistem çok iyi oldu. Trafik magandalarının çok olduğu bir ülkede böyle bir şeyin olması gerekiyordu. Ayrıca zaten ek bir şey yok uymamız gereken kurallara uyuyoruz o kadar

Tabi ki de kuralların olması gerekiyor! Çok güzel de olmuş bu sistem.
Fakat bizim derdimiz biz önceden alıyoruz kazanıyoruz ve normal ehliyet alma hakkına sahibiz parasını dahi bu şekilde yatırıyoruz. Sırf randv. dolayı alamamak çok saçma.
3'e 5'e bakan bir insan değilim ama ben şimdi alma şansım varken.. harç parasını dahi yatırmışken ben randv. yüzünden 2016 'nın zamlı sisteminden neden yararlanayım? Sistem tamamen değişmiş çünkü.

X