İş kazası hakkında

oznurus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2024
11
0
1
29
Merhaba arkadaşlar,
8 martta iş yerimde yüksekten düşme sonucu topuğum kırıldı, yanımda amirim ve diğer çalışma arkadaşlarım da vardı. Acile gittik fakat acildeki doktor basit burkulma dediği için ilk müdahalede iş kazası diye gösteremedik açıkçası o can acısıyla aklıma da gelmedi. İki gün sonra poliklinik muayenesinde öğrendim zaten durumumum ciddi olduğunu.

Sormak istediğim aslında şu; ameliyat geçirdim şu an 45 günlük raporum var, süresi dolunca tekrar uzatacak doktorum. Benim bu durumda ayağa kalkmam ortalama 6-7 ay, o da tam randımanlı olmayacak. Çalışmak istemiyorum çünkü iş gereği sürekli ayaktayım. Benim çalışan olarak haklarım nelerdir, ayrıldığım zaman tazminat hakkımı nasıl koruyabilirim? Zaten iş kazasını geçtik artık ama herkes çok ayrı şey söylüyor belki bir bilen vardır. Maddi açıdan da zor duruma düştük doğal olarak, mahkeme ile uğraşmak istemiyorum ama mecbur kalırsak da başvururuz. Sadece haklarım neler ve tazminatımı nasıl alabilirim bilmek istiyorum, konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim
Teşekkür ederim

Back