Ehliyet Almak İsteyenlerin Ve Gidenlerin Alanı!!

hayırlı olsun arkadaşlar
benim derslerim 22 martta başlıyor
ben direksiyon dersi almıcam sadece sınavına girecem
arabayı çok iyi kullanıyorum çünkü

hepimize başarılar:)

Canım bence kurstan dersi al;çünkü sınava kursun araçlarıyla gireceksin;araca yabancılık çekmezsin.

kızlar bugun yanlız ben vardım dıreksıyon kursunda esım ve oglumda geldı saatı doldurana kadar kullandım ayrıca bugun gerı park etmeyı ve one park etmeyı ögrendım yanlız 1 kere ıstop ettırdım oda tam debrıyaja basamadım ayagımı onde tutmuşum.hoca hadı yıne orduevıne kadar götur dedı ve cok mutlu oldum sehır ıçıne cıktım kavıslerden gectım 2 defa sollama yaptım superdı genel olarak

Selam kızlar;direksiyon sınavını atlattım;izlenimlerimi hemen aktarayım :D

Benim sınava girdiğim yer biraz kalabalıktı;hem sınava girecekler hem de trafik yükü açısından.ısim sırasına göre almadılar bizi,ellerindeki listeye göre aldılar.

Sınavda çok rahattım,bu sürüşüme de yansıdı;rahat bir sınav geçirdim.Rahat olmak için de sınav saatinden yarım saat önce sınav yerine gidin;biraz dolaşın.Stresi atmaya çok yardımcı oluyor.

Hangi hocadan ders aldıysanız hocanız yanınızda oluyor,gerektiği zaman da yardım ediyorlar.Benim ihtiyacım olmadı yardıma.

Araç konusunda da stres yapmayın;kursta hangi araçla ders aldıysanız sınava o araçla giriyorsunuz.

Komisyon sizi konuşturuyor araçta.Arkanıza dönerek cevap vermeyin kesinlikle :D

Kemerinizi sakın unutmayın;sinyallerinizi de;ben az kaldı kemerimi unutuyordum;son anda farkettim :D

Bazen yolda giderken;yolda otobüs durağı varsa,durağın olduğu yerde sağa çek;dur deniyormuş;buna aldanmayın arkadaşlar.Duraklarda minibüs ve otobüs dışındaki araçların durmaları yasaktır.Böyle bir durum başınıza gelirse;otomobillerin duraklarda durması kurallara aykırı deyin ve yola devam edin.(Benim başıma gelmedi ama,bunu duymuştum daha önceden)

Sizi yanıltmak için aracı hızlandır diyebilirler;hız sınırlarının dışına çıkmayın.

Size bir püf noktası;eğer komisyon sürüşünüzü olumlu bulduysa hayırlı olsun diyor araçtan inerken yerimseniben (Bana böyle dediler :D)

ızlenimlerimden sonra sınavda neler yaptığımı anlatayım :D

Çağırdılar araçtan,gittim hemen arabaya...Oturdum,merhabalar,günaydın dedim,onlar da karşılık verdiler.Sınav belgemle kimliğimi hocama verdim,o da komisyona uzattı.Araca diğer komisyondan bir iki kişi geldi,onlar bir şeyler sorarken ben hemen koltuğumu ve aynalarımı ayarladım;kemerimi taktım debriyaja bastım,konuşmalar bitince başlayalım dediler;hemen vitesi boşa atıp arabayı çalıştırdım;sonra 1. vitese aldım,el frenini bırakıp sinyalimi yaktım;sağı solu kontrol edip araca gaz verdim.Benim başladığım yerde kavşak vardı kavşaktan geçtim,gazı verip aracın vitesini ikiye attım :D ıkinci kavşağa gelince kırmızı ışıkta durdum,vitesi 1 e aldım(Bu vites konusu çok önemli,atmayı unutursanız puan kırıyorlar.),yeşil yanınca devam ettim yavaş bir şekilde,döneceğiz dediler hemen ayağımı gazdan çekip sinyalimi yaktım,döndüm.ıleride trafik durunca zaten fazla gaz vermemiştim,hemen debriyaja basıp sarsmadan aracı durdurdum,vitesi tekrar bire aldım,yol açılınca devam ettim,başladığım yere yaklaşınca aracı aldığın yerde durdur dediler,sağ sinyalimi yaktım;aracı aldığım yerde durdurdum.Sonra aracı boşa aldım,kontağı kapattım,tekrar vitesi bire attım,el frenini çektim,pedalları bıraktım,kemerimi çözdüm.Kimliğimi aldım;koltuğumu geriye çektim,komisyona kolay gelsin dedim;çıktım araçtan :D

verdiğin bilgiler için teşekkürler
ben de 17 nisan da girecem sınava..bakalım nasıl olacak hiç bugüne kadar direksiyona oturmadım...heyecanlandım şimdiden...

Son düzenleme:
hıç korkmayın kızlar super bışı heyecan fılen kalmıyor koltuga oturunca.bende ılkkez kendım oturup surdum harıkaydı.

Ben de geçmişim hihoyyyt
Ama gelen kağıtlarda sadece geçti-kaldı falan yazıyormuş;puanımı öğrenemedim delikafadulden Bir ara kursa uğrayınca soracağım zemuszemus

verdiğin bilgiler için teşekkürler
ben de 17 nisan da girecem sınava..bakalım nasıl olacak hiç bugüne kadar direksiyona oturmadım...heyecanlandım şimdiden...

Rica ederim canım

Hiç korkma;benim de daha önceden hiç direksiyona oturmuşluğum yoktu;ama sınavda ne geri kaydırma yaşadım ne stop ettirme :D Ki ikisi de korkulu rüyamdı :D

Ders haklarını sonuna kadar kullan,gerekirse bedelini öde;özel ders al...Kolay gelsin :D

kızlar bugun yanlız ben vardım dıreksıyon kursunda esım ve oglumda geldı saatı doldurana kadar kullandım ayrıca bugun gerı park etmeyı ve one park etmeyı ögrendım yanlız 1 kere ıstop ettırdım oda tam debrıyaja basamadım ayagımı onde tutmuşum.hoca hadı yıne orduevıne kadar götur dedı ve cok mutlu oldum sehır ıçıne cıktım kavıslerden gectım 2 defa sollama yaptım superdı genel olarak

Evet gerçekten süpermiş :D ıkinci gün bu kadarına cesaret edememiştim ben :D

egedenizi canım ben çok cesaretlıyım gercekten ve gözum dıkız aynasındaydı hep sureklı esımı ızledım bambaska bışey

egedenizi canım ben çok cesaretlıyım gercekten ve gözum dıkız aynasındaydı hep sureklı esımı ızledım bambaska bışey

Evet harika bir his gerçekten...Bu arada ben derslerimi devamlı olarak şehiriçinde aldım (hatta ilk dakikadan itibaren :roflol:) ama bana sorsalar ilk iki gün şehiriçine çıkmaya cesaret edemezdim :D

Hatta bayağı komik olmuştu benim ilk günüm :D ıkişer kişi formatında kullanıyorduk biz araçları,Üçüncü arkadaşı da bırakırız diye yolda almışlar (üçüncü arkadaş hamileydi,ben de asıl bu yüzden ciddi korktum).Ben de kapalı alan falan vardır,(çünkü ızmir'de Balçova ilçesinde böyle bir alan vardı,hatta okula giderken devamlı önünden geçtiğim bir alandı;şimdi ne durumda bilmiyorum) oraya gideriz sanıyordum;tam ilçe merkezinde bir yerlerdeyiz;hoca hadi direksiyona dedi benim benzim attı :roflol: El mahkum geçtik :roflol: Bir sorun olmadan tek parça halinde ilk günü tamamladım :D Zaten asıl korktuğum;arkada hamile olan arkadaşa zarar gelmesiydi.Aracın kasislerde yollarda hoplaması zıplaması bakımından;bu tarafın yolları biraz bozuk;ne kadar düzeltilmeye çalışılsa da diyelim ki bu yıl düzeltilse ertesi yıla çökükler oluşuyor;asfaltla kapatmaya çalışıyorlar bu yüzden yollar yamalı bohçaya döndü :roflol: Ne kadar kaçmaya çalışsan da burda yollar biraz dar olduğundan hem bu manevra riskli hem de her noktada aynı sorun var...

Son düzenleme:
Evet harika bir his gerçekten...Bu arada ben derslerimi devamlı olarak şehiriçinde aldım (hatta ilk dakikadan itibaren :roflol:) ama bana sorsalar ilk iki gün şehiriçine çıkmaya cesaret edemezdim :D

Hatta bayağı komik olmuştu benim ilk günüm :D İkişer kişi formatında kullanıyorduk biz araçları,Üçüncü arkadaşı da bırakırız diye yolda almışlar (üçüncü arkadaş hamileydi,ben de asıl bu yüzden ciddi korktum).Ben de kapalı alan falan vardır,(çünkü İzmir'de Balçova ilçesinde böyle bir alan vardı,hatta okula giderken devamlı önünden geçtiğim bir alandı;şimdi ne durumda bilmiyorum) oraya gideriz sanıyordum;tam ilçe merkezinde bir yerlerdeyiz;hoca hadi direksiyona dedi benim benzim attı :roflol: El mahkum geçtik :roflol: Bir sorun olmadan tek parça halinde ilk günü tamamladım :D Zaten asıl korktuğum;arkada hamile olan arkadaşa zarar gelmesiydi.Aracın kasislerde yollarda hoplaması zıplaması bakımından;bu tarafın yolları biraz bozuk;ne kadar düzeltilmeye çalışılsa da diyelim ki bu yıl düzeltilse ertesi yıla çökükler oluşuyor;asfaltla kapatmaya çalışıyorlar bu yüzden yollar yamalı bohçaya döndü :roflol: Ne kadar kaçmaya çalışsan da burda yollar biraz dar olduğundan hem bu manevra riskli hem de her noktada aynı sorun var...

hehehe benimde aynı oldu yahu,hoca hemen direksiyona oturttu,şehiriçi arabalar insanlar çukurlar hatta hoca hiçbir çukuru pas geçmiyorsun dedi:::)))))))hepsinin tek tek tadına baktımda:::))))))))))ama bu bir yöntem bana kalsa, demekki hemen şehiriçine girince daha iyi öğreniliyor,bizim kursun geçen dönem direksiyon sınav sonuçlarına baktım hiç kalan yok herkes en az 85 puanla geçmiş inşallah bizlerde de öyle olur..

16 Yıllık ehliyet sahibiyim ve iddia ediyorum ki benim diyen pek çok erkekten daha güzel araba kullanırım. Bana göre güzel araba kullanmak demek akrobatik hareketlerle trafiği felç eden değil, trafik kurallarına uygun araba kullanmaktır. Buradan Canım Babacığıma tekrar teşekkür etmek istiyorum onun desteği, bana aşıladığı özgüven olmasaydı direksiyon başına bile oturamazdım herhalde :))))

kızlar benim sınavda 17 nisanda bizim kurs sınavdan sonra direksiyon dersi vercekmiş.eşim dün akşam ısrarıma dayanamayıp azıcık kullandırdı yine.süperdi valla o hiçbirşeye karışmadı.yanlız yanımızda bebeğimiz olduğı için azcık yol katedebildim.

16 Yıllık ehliyet sahibiyim ve iddia ediyorum ki benim diyen pek çok erkekten daha güzel araba kullanırım. Bana göre güzel araba kullanmak demek akrobatik hareketlerle trafiği felç eden değil, trafik kurallarına uygun araba kullanmaktır. Buradan Canım Babacığıma tekrar teşekkür etmek istiyorum onun desteği, bana aşıladığı özgüven olmasaydı direksiyon başına bile oturamazdım herhalde :))))

Kesinlikle...Çoğu kuralları çiğnemenin kendilerini bir adım öne götürdüğünü iddia eder...Özellikle hızlar konusunda...

hehehe benimde aynı oldu yahu,hoca hemen direksiyona oturttu,şehiriçi arabalar insanlar çukurlar hatta hoca hiçbir çukuru pas geçmiyorsun dedi:::)))))))hepsinin tek tek tadına baktımda:::))))))))))ama bu bir yöntem bana kalsa, demekki hemen şehiriçine girince daha iyi öğreniliyor,bizim kursun geçen dönem direksiyon sınav sonuçlarına baktım hiç kalan yok herkes en az 85 puanla geçmiş inşallah bizlerde de öyle olur..

Olabilir tabii,şimdi ilçe trafiğine çıktığımda daha rahat ediyorum :) (Yanlış anlaşılmasın;kursun aracıyla :D Ehliyeti daha teslim almadım :D Ehliyetsiz trafiğe çıkılmaz zaten...)

Ama İzmir Merkez trafiğine çıkmak hala düşündürüyor beni :roflol:

kızlar evet y araba kullanmak çok güzelmiş..bende direksiyon sınavına 31 ocakta girmitim..o zamandan beri hep ben kullanıyorum..her yere ben götürüyorum..hep böyle kullanmayı istemiştim..
çok rahatım trafikte sanki yıllardır kullanıyorum..halbuki ilk kez kursta oturmuştum ama çok cesaretliydim..kendine güvenen yapar..
bu arada erkekelr hiç te güzel kullanmıyorlarmış bunu farketim..o kadar çok kural ihlal ediyorlarki.bunlara nasıl vermişler ehliyeti diyorsunuz..bide ahkam kesiyorlar kadınlar berbat diye.

kızlar evet y araba kullanmak çok güzelmiş..bende direksiyon sınavına 31 ocakta girmitim..o zamandan beri hep ben kullanıyorum..her yere ben götürüyorum..hep böyle kullanmayı istemiştim..
çok rahatım trafikte sanki yıllardır kullanıyorum..halbuki ilk kez kursta oturmuştum ama çok cesaretliydim..kendine güvenen yapar..
bu arada erkekelr hiç te güzel kullanmıyorlarmış bunu farketim..o kadar çok kural ihlal ediyorlarki.bunlara nasıl vermişler ehliyeti diyorsunuz..bide ahkam kesiyorlar kadınlar berbat diye.

Süper ya...Ben de ehliyeti teslim alayım,başlayacağım tekrar araba kullanmaya...

Trafik konusunda da çok haklısın;eskiden çok dikkatimi çekmezdi ama şimdi gözüme batıyor tüm hatalar.O kadar çok kural ihlali yapan var ki...Dönerken sinyal vermeyeni mi dersin;kavşakta park edeni mi...Hız sınırını aşanı mı...Sıkıştırmaya çalışanı mı...Ne ararsan var...

Ayrıca onların kurallara uyma olayı ehliyeti alana kadar...Ehliyet aldıktan sonra bir çıkıyorlar sokağa;kural filan hak getire...

Bugün de puanlar gelmediği için sonucumu öğrenememiştim;hem de burada ehliyet işleri çabuk ilerler;sertifikanın çıkıp çıkmadığını sormaya gittim.

Ders veren hoca beni tebrik etti;en yüksek puanı sen aldın dedi ben aynen böyle :1shok: Nasıl yani falan demişim;hoca da tam direksiyon dersine çıkıyordu;git yukarıda öğrenirsin dedi :roflol: Tamam dedim çıkıyorum hemen :roflol: Sınavım çok iyi geçmişti ama o kadarını da beklemiyordum;bu arada 96 almışım :dance::sm_cool:

Son düzenleme:
Back