Sorun değil tatlım,bugün vergi dairesine gidip sordum;kredi kartı ile ödeme yapılmıyormuş.
Benim direksiyon derslerim bitti kızlar,isterseniz bazı noktaları sıralayayım size.
Öncelikle rahat olmaya çalışın.ılk direksiyona geçişte,hele de daha önce araç kullanmadıysanız stres oluyor,bunu en aza indirmeye çalışın;o şekilde rahat edersiniz.
Korkmayın,hocalar bir sorun çıktığında müdahale ediyorlar,onların bulunduğu koltukta da pedallar var zaten.
Hocalar araç kullanırken gerekli komutları size veriyorlar,bu konuda gerilmenize gerek yok.
Yola çıkmadan önce mutlaka ve mutlaka kemerinizi takın.Aynalarınızı ve koltuğunuzu kendinize göre ayarlayın.Kontrol için aynalarınızı kullanın,başınızı sağa sola çevirerek de kontrol edin.Sinyalleri unutmayın.Aracı trafiğe çıkarırken çok dikkatli olun,eğer bir araç geliyorsa bekleyin,yol boşalınca trafiğe çıkın.(Sıralayınca korkutucu gelebilir;bana da öyle geliyordu başlarda,ama bir süre sonra bu kontroller ve çıkışlar otomatikleşiyor.Rahat olun.)
Eğitimlerde düz vites araçlar kullanılıyor,ama vitesler konusunda stres yapmanıza da gerek yok;üç dört gün içinde vitesi kendiniz atmaya başlıyorsunuz zaten.(Vitesler konusunda bir nokta daha,vites topuzu üzerindeki vites geçiş şemasını öğrenin,bakmadan vites atmaya çalışın.Vites değiştirirken mutlaka debriyaja tam basın.)
Seyir halinde bazen size çeldirici sorular yöneltebilirler ya da komut verebilirler.Derslerde nasıl öğrendiyseniz,bunu o şekilde söyleyip uygulayın.(Çeldirici komutlar ve sorular da ilk derslerde olmuyor.)
Direksiyon derslerinde sinirlerinizi test etmek için bazı yöntemler kullanıyorlar,sakin olmaya çalışın(Yani trafikte nasıl ve ne zaman sinirleneceğinizi ve sinirinizin şiddetini ölçmeye çalışıyorlar,ama panik yapmayın;bunlar da ilk günlerde olmuyor)
Aracı stop ettirmekten korkmayın.Bu her tecrübedeki sürücünün başına gelebilen bir şeydir.Debriyaja sonuna kadar basın,anahtarınızı araca ilk taktığınız konuma alın ve tekrar aracınızı çalıştırın.