Ehliyet Almak İsteyenlerin Ve Gidenlerin Alanı!!

kızlar sonuclar bekledıgımden daha guzel hatta hemen hemen aynı çok mutluyum ilkyardım 100
Motor 98
Trafık 96

Ben sıraya gıtmışım hıç kursa gıtmedım evde hep kendım calıştım ona ragmen super puanlarım darısı herkesın ve dıreksıyon sınavını gecmeye

MOTOR 93

TRAFİK 100

İLKYARDIM 90

işte benimkilerde bunlarrrrrrrrrrr

trafik 90
motor 90
il yardım 93 benimde....
ofiste azcık çalışmayla bu kadar

kızlar hayırlı olsun direksiyon sınavınızda da başarılar a.s.

merhaba arkadaslar bende kursa kaydoldum ve 17 nisanda sınavım varr bide 6 aylıkk oglum varrr:) nasıl calısıcamm bilmiyorumm kitabı okuyarak peek bişey anlamıyorumm testmi cözsem diye düşünüyorummmmm offffff cok heycanlıyım yaaaaa

merhaba arkadaslar bende kursa kaydoldum ve 17 nisanda sınavım varr bide 6 aylıkk oglum varrr:) nasıl calısıcamm bilmiyorumm kitabı okuyarak peek bişey anlamıyorumm testmi cözsem diye düşünüyorummmmm offffff cok heycanlıyım yaaaaa

canım heyecan yapmana gerek yok.Kitabının içindeki soruları çöz birde çıkmış soruları internetten çöz yeter.

ben başladım bile.netten bol bol geçmiş soruları çözüyorum.kursa gitmiycem.sadece bugün 6 saat motor vardı ona gittim geldim anlamadığım bi çok şeyi öğrendim.hepimize kolay gelsin.

bende baktım biraz netten zaten sorular mantık yürütülerek bile çözülebilir
ama motor ve ilk yardım biraz bilgi gerektiriyor
yinede derslere katılmak istiyorum ben.
en gereksiz gördüğüm bilgi trafikte hayatımı kurtarabilir
hepimize kolaylık versin Allah ım kazasız belasız sürüşler inşaallah ...

Kızlar merhaba,
Türkiyede ehliyet fiyatları nasıl beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olucam şimdiden teşekkürler.
Ben kıbrıstayım burada 1400 lira 10 saatlik sürüş eğitiminden sonra sınavsız veriyorlar,ama türkiye ye dönüşte değiştirmek gerekiyor ve ekstradan ücret ödüyorsun o yüzden kararsız kaldım araba kullanmayı biliyorum sadece ehliyet lazım

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Merak ettiğiniz her türlü bilgi bu linkte var.

Ben de 13 Şubat taki sınava girdim kızlar.Geçmişim;cumartesi günü direksiyon sınavım var.
Yazılıdan korkmayın,sadece internette çıkmış sorulara çalışsanız bile yeterli puanı alabilirsiniz.
Benim tam sınav dönemime denk geldi;yazılıdan bir hafta kadar önce internette çıkmış soruları çözdüm;o kadar yeterli geldi.Puanlarım da ilkyardım ve trafik 90,motor ve araç tekniği 85.

Bunun haricinde bir şey soracağım size;malum direksiyonu geçtikten sonra vergi dairesine ehliyet harcı ödeniyor.Bu parayı kredi kartından taksitle ödeyebilir miyim?Bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
hayırlı olsun arkadaşlar
benim derslerim 22 martta başlıyor
ben direksiyon dersi almıcam sadece sınavına girecem
arabayı çok iyi kullanıyorum çünkü

hepimize başarılar:)

Sorun değil tatlım,bugün vergi dairesine gidip sordum;kredi kartı ile ödeme yapılmıyormuş.

Benim direksiyon derslerim bitti kızlar,isterseniz bazı noktaları sıralayayım size.

Öncelikle rahat olmaya çalışın.ılk direksiyona geçişte,hele de daha önce araç kullanmadıysanız stres oluyor,bunu en aza indirmeye çalışın;o şekilde rahat edersiniz.

Korkmayın,hocalar bir sorun çıktığında müdahale ediyorlar,onların bulunduğu koltukta da pedallar var zaten.

Hocalar araç kullanırken gerekli komutları size veriyorlar,bu konuda gerilmenize gerek yok.

Yola çıkmadan önce mutlaka ve mutlaka kemerinizi takın.Aynalarınızı ve koltuğunuzu kendinize göre ayarlayın.Kontrol için aynalarınızı kullanın,başınızı sağa sola çevirerek de kontrol edin.Sinyalleri unutmayın.Aracı trafiğe çıkarırken çok dikkatli olun,eğer bir araç geliyorsa bekleyin,yol boşalınca trafiğe çıkın.(Sıralayınca korkutucu gelebilir;bana da öyle geliyordu başlarda,ama bir süre sonra bu kontroller ve çıkışlar otomatikleşiyor.Rahat olun.)

Eğitimlerde düz vites araçlar kullanılıyor,ama vitesler konusunda stres yapmanıza da gerek yok;üç dört gün içinde vitesi kendiniz atmaya başlıyorsunuz zaten.(Vitesler konusunda bir nokta daha,vites topuzu üzerindeki vites geçiş şemasını öğrenin,bakmadan vites atmaya çalışın.Vites değiştirirken mutlaka debriyaja tam basın.)

Seyir halinde bazen size çeldirici sorular yöneltebilirler ya da komut verebilirler.Derslerde nasıl öğrendiyseniz,bunu o şekilde söyleyip uygulayın.(Çeldirici komutlar ve sorular da ilk derslerde olmuyor.)

Direksiyon derslerinde sinirlerinizi test etmek için bazı yöntemler kullanıyorlar,sakin olmaya çalışın(Yani trafikte nasıl ve ne zaman sinirleneceğinizi ve sinirinizin şiddetini ölçmeye çalışıyorlar,ama panik yapmayın;bunlar da ilk günlerde olmuyor)

Aracı stop ettirmekten korkmayın.Bu her tecrübedeki sürücünün başına gelebilen bir şeydir.Debriyaja sonuna kadar basın,anahtarınızı araca ilk taktığınız konuma alın ve tekrar aracınızı çalıştırın.

Son düzenleme:
saol canım ya denemişliğim olduğu halde en korktuğum şey direksiyon sınavı bi hata yaparsam diye şimdiden karnıma ağrılar giriyor..

arkadaşlar direksiyon dersleri zor şartlarda olunca sınav kolay geçiyor.
Ben akşam 5 ile 6 arasında kurs almıştım trafiğin tam en yoğun olduğu zamandı sınavdada pazar 3,30 gibi sürdüm yollar bana bomboş gibi geldi daha rahattı yani
Allah kolaylık versin hocalar yardım ediyor ama ettirecek davranışta bulunmamak daha iyi kolay gelsin

saol canım ya denemişliğim olduğu halde en korktuğum şey direksiyon sınavı bi hata yaparsam diye şimdiden karnıma ağrılar giriyor..

Ben de biraz sıkıntılıyım bu yüzden :D Ama ne kadar rahat olursak hata da o kadar azalacaktır yerimseniben

kızlar en önemlisi heyecan yapmamak ya başaramazsam derseniz illaki hata yaparsınız
herkes sürüyor ben neden yapamayayım derseniz kendinizi daha rahat hissedersiniz
önemli olan kendinize güvenmeniz sonuçta eğiticimiz bile bu işi annesinin karnında öğrenmedi değilmi ama...

Selam kızlar;direksiyon sınavını atlattım;izlenimlerimi hemen aktarayım :D

Benim sınava girdiğim yer biraz kalabalıktı;hem sınava girecekler hem de trafik yükü açısından.ısim sırasına göre almadılar bizi,ellerindeki listeye göre aldılar.

Sınavda çok rahattım,bu sürüşüme de yansıdı;rahat bir sınav geçirdim.Rahat olmak için de sınav saatinden yarım saat önce sınav yerine gidin;biraz dolaşın.Stresi atmaya çok yardımcı oluyor.

Hangi hocadan ders aldıysanız hocanız yanınızda oluyor,gerektiği zaman da yardım ediyorlar.Benim ihtiyacım olmadı yardıma.

Araç konusunda da stres yapmayın;kursta hangi araçla ders aldıysanız sınava o araçla giriyorsunuz.

Komisyon sizi konuşturuyor araçta.Arkanıza dönerek cevap vermeyin kesinlikle :D

Kemerinizi sakın unutmayın;sinyallerinizi de;ben az kaldı kemerimi unutuyordum;son anda farkettim :D

Bazen yolda giderken;yolda otobüs durağı varsa,durağın olduğu yerde sağa çek;dur deniyormuş;buna aldanmayın arkadaşlar.Duraklarda minibüs ve otobüs dışındaki araçların durmaları yasaktır.Böyle bir durum başınıza gelirse;otomobillerin duraklarda durması kurallara aykırı deyin ve yola devam edin.(Benim başıma gelmedi ama,bunu duymuştum daha önceden)

Sizi yanıltmak için aracı hızlandır diyebilirler;hız sınırlarının dışına çıkmayın.

Size bir püf noktası;eğer komisyon sürüşünüzü olumlu bulduysa hayırlı olsun diyor araçtan inerken yerimseniben (Bana böyle dediler :D)

ızlenimlerimden sonra sınavda neler yaptığımı anlatayım :D

Çağırdılar araçtan,gittim hemen arabaya...Oturdum,merhabalar,günaydın dedim,onlar da karşılık verdiler.Sınav belgemle kimliğimi hocama verdim,o da komisyona uzattı.Araca diğer komisyondan bir iki kişi geldi,onlar bir şeyler sorarken ben hemen koltuğumu ve aynalarımı ayarladım;kemerimi taktım debriyaja bastım,konuşmalar bitince başlayalım dediler;hemen vitesi boşa atıp arabayı çalıştırdım;sonra 1. vitese aldım,el frenini bırakıp sinyalimi yaktım;sağı solu kontrol edip araca gaz verdim.Benim başladığım yerde kavşak vardı kavşaktan geçtim,gazı verip aracın vitesini ikiye attım :D ıkinci kavşağa gelince kırmızı ışıkta durdum,vitesi 1 e aldım(Bu vites konusu çok önemli,atmayı unutursanız puan kırıyorlar.),yeşil yanınca devam ettim yavaş bir şekilde,döneceğiz dediler hemen ayağımı gazdan çekip sinyalimi yaktım,döndüm.ıleride trafik durunca zaten fazla gaz vermemiştim,hemen debriyaja basıp sarsmadan aracı durdurdum,vitesi tekrar bire aldım,yol açılınca devam ettim,başladığım yere yaklaşınca aracı aldığın yerde durdur dediler,sağ sinyalimi yaktım;aracı aldığım yerde durdurdum.Sonra aracı boşa aldım,kontağı kapattım,tekrar vitesi bire attım,el frenini çektim,pedalları bıraktım,kemerimi çözdüm.Kimliğimi aldım;koltuğumu geriye çektim,komisyona kolay gelsin dedim;çıktım araçtan :D

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım yollar artık seni bekliyor desene
bende rahat olacağımı tahmin ediyorum
darısı bize inşaallah...

hayırlı olsun canım yollar artık seni bekliyor desene
bende rahat olacağımı tahmin ediyorum
darısı bize inşaallah...

Evet canım inşallah :D Darısı size...

Ben sabahtan biraz heyecanlıydım da arabaya geçince heyecan kalmadı gibi bir durumdaydım,tabii bitince iyice rahatlıyorsun :D

Back