- 19 Mayıs 2011
- 3.247
- 6.288
- 358
- 37
- Konu Sahibi kelebek0788
-
öncellikle bu uzun yorumun icin cok tsk ederim... bütün konularda katiliyorum....
hissetme olayina gelince obir konumda da yazmistim.... hayir hissetmedim bir yalanini da yakalamadim...nasil diyeyim beni el üstünde tasidigini zanediyordum... yani ne bilim nedeni olmadan gelen cicekler, basimi vurup kanattigimda bikere gelen bileklik hediyesi belki bunlar vicdan azabindan diyelim...okula giderken daha beni sabah arabayla alip ellinde kahve kahvaltiliklar... madii yönlerini birak, ben master tezimi felan hazirlarken son günlrde gelip maketime yardim edip sabahlamalar, bana destek mesajlari...ailem cevremdekiner bile diyordu bu adam sana bakarken gözleri parliyor... evlendigimizden kisa süre sonra isyerinden arkadasiyla konusuyordu ( is yerindekinler bu pisligi biliordu, cünkü kadin bir zamanlar calistiklari yerde restoranti felan temizlemis) is arkadasiyla ne konusuyorsa , sonra dediki benim ihtyacim olan hersey evimde suan benim gözüme bakarak beni gülümsetiyor.....kavga sevmezdi etmezdik, az etsek bile gel barismadan yatmayalim derdi...
yani demek istedigim, hissetmedim, böyle davraninca nasil göze carpa bilir ki bisey... kendimi etrafimdakinleri cok sorguladim... am yok yok yok
evet kadina biliormus beni en basindan benim iliskim var evlenicem, bu kacamagi kabul edersengir benimle bu yola demis... kadinda kabul etmis...bunu bana kendisi söyledi salak !!!
Merhaba,
diger konumda evlendikten bir ay sonra esimin baska kadindan baba olacagini ögrendimi yazmistim...
Konum maalesef yorumlara kapandi...
ama benim bu konuyla ilgili sormak istediklerim var... basiniza böyle bisey geldi mi ? aldatilma olayi vs...
benim yasadiklarimdan sonra icimde büyük bir" insallah ömür boyu mutsuz olursun, yasadiklarimi yasarsin " öfkesi uyandi...olayin uzerinden bir yil gecti, 7 aydir ayriyiz ama hala öfkem dinmedi... yasadiklarimdan sonra onun bidaha mutlulugu tatmasini asla istemiyorum, hata yasattiklarinin bedellini en agir sekilde ödemesini istiyorum...o da kadinda
hic basiniza geldi mi yada duydunuz mu, bir kadinin ahinin bu dünyada ciktigini ? yoksa eden gercekten yaptigi ile mi kaliyor ?
E bu dünyada çıkmasa öteki dünyada çıkar.Yani yapılanların karşılıksız kalması imkansız sonucta.Hatta siz bunu istemeseniz dahi olacak olan bu.Düşünmenize bile gerek yok yani.Allah yukarda :) ''iyiki.''
Ben de seneler önce eski nişanlım tarafından çok zor bir zamanımda terk edildiğime dair konu açmıştım. 5 sene oldu o adamı içimde hiç affedemedim. Geçenlerde seneler sonunda onun hayatını öğrendim. Mesleğinde çok yükselmiş, çok iyi konuma gelmiş, evlenmiş,çocuklanmış. Ben hala ellerim cepte yalnız.. Bilmiyorum belki bir anlık böyle düşünüyorum ama adalet yok sanırım bu dünyada.
Ah etmek haklı sebeptense günah değildir ama dediğiniz doğru. Boş yere mutlu olmasın, beni üzdüğü kadar üzülsün diye bekleyip enerjisini negatife çeviriyor insan. Bence konu sahibi de böyle birinden kurtulduğu için bu olaydan alabileceği olumlu mesajı alıp, pozitif bir şekilde yoluna devam etmeli. Arkaya bakmak zaman kaybından başka birşey değil. Yani yalnız olmamın sebebi o kişinin pişman olmasını beklemekten değil, umrumda bile olmadı yıllardır ama içimde bir yerde sanırım iyi durumda olmamasını istemek vardı. Adalet beklemek yerine iyi ki kurtuldum diyebilmek önemli. Herşey tecrübe... Bence konu sahibini de çok güzel şeyler bekliyor.al işte, boşuna ah ettin belki üzüldün çok demi veya yıllarca haliyle içinde kin besledin, önüne geçemiyorsun ya bazıları sudan çıkmış ak kaşık gibi ne yapsa da başına iyi şeyler geliyor, sonunda kinini tut tut başına kötülük gelsin diye içini karart nafile yine mutlu olduğunu görüp duyarsın yani.
dönüp dolaşıp onu buluyor belki tamam ama bazen biz göremiyoruz belki çok yaşlandığında başına kötülük gelecek hasta olucak mesela ama kimse bakmayacak oh mu diycez o zaman o da saçma, bilmiyorum hayatta görüyor insan yaptığını başına gelmeden ölmezmiş ama ah eden insan görmeyebilir yani kriter değil ah etmek benim bildiğim, hem günah da zaten böyle kötü düşünmek.
belki daha zamani gelmemistir... bir yerde okumustum allah herkesin yaptiginin cezasini hemen verseydi bu dünyada yasayan insan kalmazdi....ama inaniyorum duyulacagina...ben böyle biseye sahit olmustum: bir adam oda almanyada yasiyordu, türkiyeden evlenip gelini buraya getirmisti... ama alman bir dostu vardi ve oda hamile kaldi... adam karisinida cok seviyordu bu dostundan da kopamiyordu, nasil oluyorsa.... sonra birgün esi dayanamadi ve türkiyeye döndü babasin yanina kisa bir süre sonra....babasi geceler boyunca aglamis allaha yalvarmis... sonra bu adam baskasiyla evleniyor, iki cocugu oluyor taksicilik yapior ( türkiyeye dönmüstü) ve birgün taksisinde ölü bulunuyor, sebebi baska bir kadin.... ilk esi bunu ozamanlar gazeteden ögreniyor, mersinde yasanmis bir olay.... o ilk esi yillar sonra evleniyor ve simdi cok mutluymusBeni aldatan kişiye ah ettim gayet mutlu mesut yaşıyor hayatını görmedim kaç sene geçti aradan sadece unuttum içimde az bir uhde kaldı. Keşke görsem o bana yaşattığı acıyı onun yaşamasını.
evet bende bu yolu deneyecem, hatta aklima bile getirmemeye calisiorum... ama bazen ellimde degil, dizide bile bir kiz cocugu görsem babasi ile, hemen aklima geliyor ve icim sizliyorSosyal medyadan takip etmeyi bırakın . Ben öyle yaptım . Asla ve asla bakmıyorum . Ortak hiç kimseyle görüşmüyorum . Size acı vercek Herşeyden uzaklaşmadıkça kendinize gelemezsiniz. Görümce ile ortak arkadaşla ondan size laf getirecek herkesle iletişiminizi kesin . Takip ettikçe aklınızdan atamazsınız acınız sürekli tazelenir .
kesinlike büyük konusmamak gerekmis haklisiniz...okuyan duyanlarin ici yaniyor birde benim cektiklerimi düsünebilsenizınsan ah edıyor ama hıc kötü seyler yaşamayada bilir bilinmıyor ki, ah ederek hırs yaparak gecırmeyın hayatınızı ama işte elde degıldır demı düşünmesı bıle zor içim yandı okurken, yasıycagınız varmıs her şey ınsanlar için işte. benim de basıma türlü garıp kötü olaylar geldi kimin gelmedi ki zaten kimse benım basıma gelmez demesin bellı olmuyor kimin ne yasıycagı şu hayatta.
amin allah hicbir kiz evladina yasatmasin...ben b durumda ailelere de cok aciyorum, kendi ailemi cünkü gördüm ne hale geldiler....sen dogur büyüt okut kizini, herkesin imrenerek baktigi bir genc olsun sonra adi pisligin biri gelsin hayatini maf etsin...Diger konunuzu gormustum ama banli oldugum icin yorum yapamamistim.
Cok kotu bi durum, Allah kimsenin basina vermesin.
Duruma bakarsak gozlerinin onunde aci cektigini gormek en buyuk hakkin senin. Canini cok kotu yakti zamaninda.
Ama bi soyle dusun: ahirette bedelini odemiyceksen diger tarafta oduyceksin elbet, ve emin olki diger tarafta bedeller misli bi sekildedir. Ya bu dunyada yada obur dunyada, goruceksin. Sakin beddua etme sen yinede. Bu bi kapkac cinin senin cantani calmasinin ardindan; basina vurup kafasini kirmaya benzer. Hapislere dusersin herseye ragmen. Hakliyken haksiz yere dusme beddua ederek. Allaha havale et.
belki düsmesi icin önce yükselmesi lazimdir? umudunuzu kabetmeyin, hersersin belkide zamani vardi ( ne üzel teselli ediyorum birde kendimi edebilsemBen de seneler önce eski nişanlım tarafından çok zor bir zamanımda terk edildiğime dair konu açmıştım. 5 sene oldu o adamı içimde hiç affedemedim. Geçenlerde seneler sonunda onun hayatını öğrendim. Mesleğinde çok yükselmiş, çok iyi konuma gelmiş, evlenmiş,çocuklanmış. Ben hala ellerim cepte yalnız.. Bilmiyorum belki bir anlık böyle düşünüyorum ama adalet yok sanırım bu dünyada.
amin allah hicbir kiz evladina yasatmasin...ben b durumda ailelere de cok aciyorum, kendi ailemi cünkü gördüm ne hale geldiler....sen dogur büyüt okut kizini, herkesin imrenerek baktigi bir genc olsun sonra adi pisligin biri gelsin hayatini maf etsin...
haklisiniz etmemeye calisiorum ama cok zor....
amin..Allahim sabir versin sizede ailenizede.
Peki onun ailesi ne yorum yapti bu olanlara?
Allahın adaletinden şüphe edilmez.... Hayırlıysa burda değilse öbür tarafta muhakkak eden ettiğini bulur....Merhaba,
diger konumda evlendikten bir ay sonra esimin baska kadindan baba olacagini ögrendimi yazmistim...
ama benim bu konuyla ilgili sormak istediklerim var... basiniza böyle bisey geldi mi ? aldatilma olayi vs...
benim yasadiklarimdan sonra icimde büyük bir" insallah ömür boyu mutsuz olursun, yasadiklarimi yasarsin " öfkesi uyandi...olayin uzerinden bir yil gecti, 7 aydir ayriyiz ama hala öfkem dinmedi... yasadiklarimdan sonra onun bidaha mutlulugu tatmasini asla istemiyorum, hata yasattiklarinin bedellini en agir sekilde ödemesini istiyorum...o da kadinda
hic basiniza geldi mi yada duydunuz mu, bir kadinin ahinin bu dünyada ciktigini ? yoksa eden gercekten yaptigi ile mi kaliyor ?
Seninki yağlı kapıymış. Keyfinden yapışmamış kadın buna :)amin..
ailesi, biliyordu diyemem, cünkü cok masraf yaptilar, tek oglan, ailenin durumu iyi oluncada döktülerde döktüler....maddi durumuda var yani bu yönün onlar acisindan... yaklasik oglunun evi dügünü derken, adam oglum (ev borcu haric>) borcla evlenmesin diyerek, 80 000 euro döktü ogluna, dügüne herseye....hani obir konumda bir arkadas demisti ya kimse hissetmedi mi hayir yaninda yasadigi ailesi bile hissetmedi, adamlar oglunun bu pisligi birak bilseler, sezseler bile bukadar maddi yönden döker ler miydi? kayinbabam cok iyi bir insan, bu olay basta onlarida yikti, kayinvalidem görümcem bende kaldilar destek oldular bana allah yukarda hak yiyemem....kayinbabam benim evde bayilip durdu ne o kadini ne o cocugu kabul ederim diye...nezaman cocugun dogumu yaklasti, ibre tamamen oraya döndü...gayrimeshur cocuk dogdu herkesin aski oldu, (ilk torun), esimin halalari bikere beni sormazken nasil oldum diye kadinin yanina gitmeler hastaneye evlerine davet etmeler... kadin bana anlatti, kayinvalidemle yazisiorlarmis, iste ona demis benim oglunu evden kovdugumu vs...ve 7 aydir kayinvalidem birak gelmeyi bikere bile nasil oldugumu sormadi...görümcemi yukarda anlattim, sonra artik onunla da iliskimi kestim..kayinbabam biz ayri yasamaya basladiktan sonr abile yazik, ellinde cicekle bayramda ziyaretime geldi düsün...ama sonra ögrendim ki , yanikendisi dedi, aileyi o kadini evlerine cagiran o mus kadini torununu gidip getiriormus, kadini yani sofralarina oturtuyor, ha birde baska adamdan olan obir gayrimeshur kiziyla gelip gidiormus kadin...birde tabi ekstradan onlardan da madi destek görüyor...
Seninki yağlı kapıymış. Keyfinden yapışmamış kadın buna :)
İşte o kadınla düşüp kalkma akılsızlığını yapmayacaktı . Daha önce de dedim. Kadının neyin peşinde olduğu belli ..
Aile çanak tutunca resmen rahatlamış Adam ya... Bunun olmasını bekler gibi..
vay be ne kayinbabalar var diyesim geldiamin..
ailesi, biliyordu diyemem, cünkü cok masraf yaptilar, tek oglan, ailenin durumu iyi oluncada döktülerde döktüler....maddi durumuda var yani bu yönün onlar acisindan... yaklasik oglunun evi dügünü derken, adam oglum (ev borcu haric>) borcla evlenmesin diyerek, 80 000 euro döktü ogluna, dügüne herseye....hani obir konumda bir arkadas demisti ya kimse hissetmedi mi hayir yaninda yasadigi ailesi bile hissetmedi, adamlar oglunun bu pisligi birak bilseler, sezseler bile bukadar maddi yönden döker ler miydi? kayinbabam cok iyi bir insan, bu olay basta onlarida yikti, kayinvalidem görümcem bende kaldilar destek oldular bana allah yukarda hak yiyemem....kayinbabam benim evde bayilip durdu ne o kadini ne o cocugu kabul ederim diye...nezaman cocugun dogumu yaklasti, ibre tamamen oraya döndü...gayrimeshur cocuk dogdu herkesin aski oldu, (ilk torun), esimin halalari bikere beni sormazken nasil oldum diye kadinin yanina gitmeler hastaneye evlerine davet etmeler... kadin bana anlatti, kayinvalidemle yazisiorlarmis, iste ona demis benim oglunu evden kovdugumu vs...ve 7 aydir kayinvalidem birak gelmeyi bikere bile nasil oldugumu sormadi...görümcemi yukarda anlattim, sonra artik onunla da iliskimi kestim..kayinbabam biz ayri yasamaya basladiktan sonr abile yazik, ellinde cicekle bayramda ziyaretime geldi düsün...ama sonra ögrendim ki , yanikendisi dedi, aileyi o kadini evlerine cagiran o mus kadini torununu gidip getiriormus, kadini yani sofralarina oturtuyor, ha birde baska adamdan olan obir gayrimeshur kiziyla gelip gidiormus kadin...birde tabi ekstradan onlardan da madi destek görüyor...
biz 7 yil beraberdik, kadinla tanismasi benimleyken, kadin varken bana evlenme teklifi ediyor, nisananlaniyor, kadin hamileyken ve o bunu biliyorken benimle evleniyor... yani sonradan ögrenme gibi biseyde yok....bebegin düsmesini beklemis sözde...baskalarin hayati iste bukadar basitsenle tanışıp evlenmesi ne kadar sürdü peki ? kadından sonra mı tanıştınız siz kadın hamileyken mı ?kelebek0788
kalmaz kalmaz sıkma canını. sen de birilerinin kötülüğünü isteye isteye isteye kafasında planlarla gezen bir tilki olur çıkarsın. her günün her dakikan ve hatta her anın planla programla kinle tuzakla geçiverir... kadının adı çıkabilir hatta o kadınla evlenebilir hatta bu evlilik altında aldatmalar çok çok terbiyesizce ekstra kötü durumlar çıkabilir herkes senin ahının çıktığını anlayabilir üstelik onların rezilliği sürüp devam edebilir. iyi ama sen kazancaksın ki? en sonunda bunları kafaya takmaktan gene kederli olan sen olacaksın. namık kemalin bir sözü var: "canımı verdim de zor kurtuldum şu dünyadan." hayat böyle bişey canını vermeden kurtulamazsın hiçbir dertten. buna rağmen yaşamayı öğrenmek zorundasın/zorundayız. zor ama boşvermelisin...Merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?