- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
Hayır tamamen kar amaçlı hatta bir eczacı arkadaştan duymustum mesela augmentin 10 tl diyelim başka bir antibiyotik de 10 tl ama ilacın geliş fiyatı farklı oluyormuş ve bilerek muadilini veriyorlarmış elimizde kalmadı diyerek. E reçeteler sayesinde de işleri artık daha kolay:)hayır kar etmıyorlar cebe para falan ındıremezler oyle bırsey yok o ılacı sısteme gırıyorlar bırkere usulsuz bırsey olsa bırdaha ıs yapamazlar mumkun degıl yanı bu dedıgınız sey :)
burda eczanede calısan ıkı arkadasda boyle bırsey olmadıgını soyledı amaHayır tamamen kar amaçlı hatta bir eczacı arkadaştan duymustum mesela augementin 10 tl diyelim başka bir antibiyotik de 10 tl ama ilacın geliş fiyatı farklı oluyormuş ve bilerek muadilini veriyorlarmış elimizde kalmadı diyerek. E reçeteler sayesinde de işleri artık daha kolay:)
Ben birebir eczacı arkadastan duydum samimiyetten söyledi muhtemelen, diğerleri kendilerini korumak için dememiştir belki bilemiyorumburda eczanede calısan ıkı arkadasda boyle bırsey olmadıgını soyledı ama
bende ılk kez burda sızle bırlıkte 3 kısıden duydum sasırdım
Ben daha geçen hafta kendi ilacımı almıştım. Bu sefer farklı eczanede böyle bir sorun yaşadım. Piyasada olmama sorunu yoktur bence. Sitemim eczacıya da değil direkt sisteme. Ne olursa olsun bu iğne bana iyi gelmedi. Bunu zaten hissettim bu da psikolojik değil. Çünkü muadil olduğunu anlamadan önce fark ettim iğnenin iyi gelmediğini. Ne olursa olsun ben bir ücret ödüyorum. En azından kendime iyi gelecek ilacı seçme hakkım var. Şimdi ilaç sanayi de bir pazarsa sağlık işini ticarete döküyorlarsa ben de tüketici olarak seçme hakkına sahibim bence. Bir yumurtanın bile tonla markası var gidip yumurta işte diye almıyoruz. İlacı neden böyle alalım?ilaç firmasında bizzat fabrikada çalışıyorum:
1. ilaç firmalarında üretimin sağlıklı yürümesi adına dönem dönem duruşlar olur ve bakımlar yapılır. bu dönemde üretim olmaz. öncesinde genellikle stoklama yapılır ancak ilaç çok satılan bir ilaçsa veya öngörülemeyen nedenlerle hedeflenen üretim yapılamamışsa stokta yeterli ilaç çıkmayabilir. bunun nedeni zam gelmesi değildir. veya ilaç üretilmiş ancak belli kalite kontrollerinde sorunlar görülmüşse serbesti verilmez bekletilebilir. bu da hasta sağlığı içindir.
2. muadil ilaç aynı etken maddede ve etkidedir. tedavinizi geciktirmez. sadece bazı hastalarda farklı ilaç ismi psikolojik olarak iyileşmeyeceğim hissi yaratır.
3. fabrikadan çıkan ve dağıtılan ilaçlar karekod sistemi ile takip edilir. bu valide bir sistemdir. kimse kolay kolay cebe para indirmek için böyle birşey yapamaz.
Bence eczacılar esnaf psikolojisine giremiyor. Hakkı olsa da muadil verirken uyarsa, onun iyiliğine olurdu. Sonuçta ben şimdi bir daha o eczaneye gitmem, tanıdığımı da göndermem. Ki yıllardır gittiğimiz eczane. Kâr mı etti zarar mı etti kendi bilir. Ben eczanelerin habersiz yağmasını, kanuni olarak uygun olsa da etik bulmuyorum.Ben birebir eczacı arkadastan duydum samimiyetten söyledi muhtemelen, diğerleri kendilerini korumak için dememiştir belki bilemiyorum
Sizinkinin muadille de alakası yok size Dekstroz yani şekerli su vermiş. Muhtemelen dikkatsizlik tamamenAslında hemen o an bakmak lazım
Ben kışın kızım için serum fizyolojik almaya gttim.normal serum seklinde alıp,sırıngayla burnuna püskürtüyorum
Neyse eve geldim,normalde tuzlu oldugu için kızımın burnuna püskürttügümde yüzünü ekşitir.bu sefer baktım burnundan akan fazla suları bi güzel diliyle yalıyor
Serumun üstünü okuyup google yazdıgımda sekerli su oldugunu ögrendim
Eczaneye hemen gittim,aradan bir saat gecmemişti.bana diyoki bu kullanılmış biz bunu alamayız
Durumu anlattıgım halde ısrarla alamayız diyor,sonra baska bi çalışan vardı,aklı selim.o sagılsun degiştirdi
Kesinlikle katılıyorum böyle insan kandırılıyormuş gibi hissediyor.Bence eczacılar esnaf psikolojisine giremiyor. Hakkı olsa da muadil verirken uyarsa, onun iyiliğine olurdu. Sonuçta ben şimdi bir daha o eczaneye gitmem, tanıdığımı da göndermem. Ki yıllardır gittiğimiz eczane. Kâr mı etti zarar mı etti kendi bilir. Ben eczanelerin habersiz yağmasını, kanuni olarak uygun olsa da etik bulmuyorum.
Bence bu işin detayını bildikleri için onlar objektif olarak bakıyor. Aynı şey işte deyip geçebiliyorlar. Ama biz hastalar için öyle olmuyor. Bir de ne yalan söyleyeyim doktorun yazdığı varken, eczanenin verdiği güven vermiyor bana. Psikolojikse psikolojik. Önemli olan benim sağlığım. Zaten ürtikeri de psikolojik sıkıntıdan döktüm bir de eczacı sıkıntısı mı çekecemAslında hemen o an bakmak lazım
Ben kışın kızım için serum fizyolojik almaya gttim.normal serum seklinde alıp,sırıngayla burnuna püskürtüyorum
Neyse eve geldim,normalde tuzlu oldugu için kızımın burnuna püskürttügümde yüzünü ekşitir.bu sefer baktım burnundan akan fazla suları bi güzel diliyle yalıyor
Serumun üstünü okuyup google yazdıgımda sekerli su oldugunu ögrendim
Eczaneye hemen gittim,aradan bir saat gecmemişti.bana diyoki bu kullanılmış biz bunu alamayız
Durumu anlattıgım halde ısrarla alamayız diyor,sonra baska bi çalışan vardı,aklı selim.o sagılsun degiştirdi
Ben daha geçen hafta kendi ilacımı almıştım. Bu sefer farklı eczanede böyle bir sorun yaşadım. Piyasada olmama sorunu yoktur bence. Sitemim eczacıya da değil direkt sisteme. Ne olursa olsun bu iğne bana iyi gelmedi. Bunu zaten hissettim bu da psikolojik değil. Çünkü muadil olduğunu anlamadan önce fark ettim iğnenin iyi gelmediğini. Ne olursa olsun ben bir ücret ödüyorum. En azından kendime iyi gelecek ilacı seçme hakkım var. Şimdi ilaç sanayi de bir pazarsa sağlık işini ticarete döküyorlarsa ben de tüketici olarak seçme hakkına sahibim bence. Bir yumurtanın bile tonla markası var gidip yumurta işte diye almıyoruz. İlacı neden böyle alalım?
Yok hayır ben para için demedim. Direkt eczacıyı da suçlamadım. Genel olarak sistemden rahatsız oldum. O zaman doktor reçeteye ilaç yerine etken madde yazsın, eczacı da ona göre ilaç versin. Ben her şeyin perde arkasını bilemem ki. Ben tüketiciyim bu şekilde eczacıya güvenimin azalması normal.kullandığınız ilaç prednoldü sanırım. bizim ilacımız ve şu an üreten alanı yeniden devreye almak için bizzat ben kendimi parçalıyorum :)
tabiki ilacınızı seçebilirsiniz. ben neden muadil verdiğine dair farklı bir bakış açısı getirdim. mevzu her zaman para değil, ki çoğu yerin öyle düşündüğünü sanmıyorum. inanın hastaya en kaliteli ilacı ulaştırmak adına gece gündüz çalışan hatta evine gidemeyen kocaman bir ekip var. ve bazen bazı nedenlerle o ilaç piyasada kalamayabiliyor. eczacıya oku yönlendirmeden önce mutfakta neler olduğunu anlatmak istedim.
kendi ilacımız, tamamen kapattığımız bir üretim alanımızın ilacıydı. ve annem hastayken türkiyenin en ücra köşesinde zar zor bulabildim doktor illa onu istediği için.
gibi gibi mevzular var.
hemen para için diye insanları hedef yapmamak lazım.
Yok zaten muadille alakalı diye anlatmadım başıma geleni:)) yani demem o ki hemen o an bakıp kontrol etmeliyiz eczacının verdigiyle doktorun yazdıgı aynı mı diyeSizinkinin muadille de alakası yok size Dekstroz yani şekerli su vermiş. Muhtemelen dikkatsizlik tamamen
Yaaa hayır bence ikisinin tadı aynı değil :) Coca Cola her zaman daha güzel :)Rica ederim ❤ kesinlikle birebir ayni. Pepsi ve coca colayı düşünün hiç bir farkı yok degil mi?
Yok hayır ben para için demedim. Direkt eczacıyı da suçlamadım. Genel olarak sistemden rahatsız oldum. O zaman doktor reçeteye ilaç yerine etken madde yazsın, eczacı da ona göre ilaç versin. Ben her şeyin perde arkasını bilemem ki. Ben tüketiciyim bu şekilde eczacıya güvenimin azalması normal.
Ben eczacının para kazandığını iddia etmedim. Devlet katılım payı ödediği için eczaneden böyle bir şey talep ediyormuş. Kazandığını iddia edenler de var. Ona da inanırım çünkü ilaç pazarı çok geniş. Bugün değiştirmek için gittiğimde çıkarıp doktorun yazdığını verdi. Elinde vardı yani ilaç. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım bundan sonra tabiiki dikkat edeceğim.Muadil ilaç, içindeki etken madde aynısı sadece ismi ve firması farklı. Eczacı size başka ilaç verince para kazanmıyor ya da sizden fazla para almıyor. Eğer çok dikkat ediyorsanız eczaneden çıkmadan ilaçlarını kontrol edin, ben öyle yapıyorum.
Belki yeni gelmiştir, çünkü diyelim dün yoksa bugün depodan getirtmiş olabilir. Bunu da düşünmek lazım.Ben eczacının para kazandığını iddia etmedim. Devlet katılım payı ödediği için eczaneden böyle bir şey talep ediyormuş. Kazandığını iddia edenler de var. Ona da inanırım çünkü ilaç pazarı çok geniş. Bugün değiştirmek için gittiğimde çıkarıp doktorun yazdığını verdi. Elinde vardı yani ilaç. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım bundan sonra tabiiki dikkat edeceğim.
İçerik aynı olup ,firma adı farklı olan bir çok ilaç var, ikisinde aynı ilaç sadece firma adları farklıÜrtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
GÜNCELLEME: Eczaneye gidip değiştirmelerini talep ettim. Değiştirdiler Bi sıkıntı çıkmadı. Ama yine de bu sistemi hatalı buluyorum. Önceden uyarılmam gerekirdi. Önemli olan ilaç değil etken maddesyse, doktor reçeteye ilaç adı değil etken madde yazsın o zaman. Hastalığımızın yanında bunlarla uğraşmak zorunda değiliz.