Eczacının habersiz muadil ilaç vermesi

Hayır tamamen kar amaçlı hatta bir eczacı arkadaştan duymustum mesela augmentin 10 tl diyelim başka bir antibiyotik de 10 tl ama ilacın geliş fiyatı farklı oluyormuş ve bilerek muadilini veriyorlarmış elimizde kalmadı diyerek. E reçeteler sayesinde de işleri artık daha kolay:)
normalde kar amaçlı değil ki o zaman eczacı arkadaşınız işi ticarete dökmüş

Kızkardeşim ilaç sektöründe kimyager bu konuyu bizde çok konuştuk arzmızda o şey dedi "İlaç muadil olabilir ama çözünme süreleri farklı olabiliyor o yüzden aynı içerikteki ilaçların kimi çok tesirli kimi işe yaramıyormuş gibi geliyor " askında tesir etme süresi uzuyor yada kısalıyormuş tedavi olarak normalde aynı etkiyi sağlar dedi bende mesela parasetamol içeriki onca ilaç var sadece biri ağrımı kesiyor diğerleri hiç bi işe yaramıyor

İlacın bir muadili olması benim "o ilacı almak için o eczaneye girdiğim " gercegini değiştirmiyor.Madem ellerinde o ilaç yok bunu söyleyip mualidini vermeyi teklif edebilirler,belki kabul etmeyip başka bir eczaneye gitme hakkımı kullanmak istiyorum?! ama bunu söylemeden başka bir ilacı posede sokusturmak şark kurnazligindan başka birşey değil.

İlacın bir muadili olması benim "o ilacı almak için o eczaneye girdiğim " gercegini değiştirmiyor.Madem ellerinde o ilaç yok bunu söyleyip mualidini vermeyi teklif edebilirler,belki kabul etmeyip başka bir eczaneye gitme hakkımı kullanmak istiyorum?! ama bunu söylemeden başka bir ilacı posede sokusturmak şark kurnazligindan başka birşey değil.
Kesinlikle söylemeliler benimde istemiyorum deme hakkım olmalı bu konudaki haklarımız neler hiç bilmiyorum bilgisi olup yazan oldu mu tüm mesajları okumadım da ?

İşte söylemek istediğim buydu ☺ İkisi de kola sadece tat farkı war muadil ilaçların da sadece tatlandırıcı madde farkı olabilir eş değer şurupların biri çilekli biri vişneli olabilir başka bir fark olamaz. Ki zaten Bi eczane yanlış ilaç veremez medulla sistemi kabul etmez☺ (bende Pepsi hastasıyım)
Aynen öyle :) konu sahibi anlamadı sanırım.

geçen sene ağır bir sinüzit geçirdim. dr. antibiyotiğimi yazdı eczaneden aldım. ateşten yanıyorum kafam bir milyon eczaneden çıkarken şöyle bir poşete baktım ki bana söylemeden muadilini koymuş poşete. hemen tekrar içeri girdim. bana yazılan ilaç bu değil, niye bunu verdiniz dedim,dr bunu yazmış dediler, mümkün değil bunu yazmış olması hemen şimdi tekrar gidiyorum dr.a düzeltsin dedim. biz buradan değiştirebiliriz isterseniz dediler hemen istediğim ilacı verdiler. oysa ki dr tarafından yazılan reçete eczacı sisteminden değiştirilemiyor diye biliyorum. dr. a gidicem deyince yalanlarının ortaya çıkmasından korkup asıl yazılanı verdiler. dr.un bana yazdığını değil muadilini vermiş bal gibi. daha sonra kendim de e devletten baktım, muadili değil asıl ilaç yazılmış. reçetede ne yazıyorsa o verilmeli, verilemiyorsa da bi zahmet söylenmeli bence.

Öyle bir şey olamaz ki medulla da her ilacın satış fiyatı bellidir parayla satarken bile karekod okutuluyor. Sadece eczane elinde fazla stok varsa o ilacı hem reçete ile hem para ile elden çıkarmak isteyebilir. Hanımlar saglık sistemi sizin düşündüğünüz gibi masum degil hangi firma doktora ve eczacıya yediriyorsa o firmanın ilacı sürekli yazılır o firmanın ilacı hastaya satılır..
Valla bilemiyorum bana bu tarz bişey dedi karımız daha çok diye

Aynen öyle :) konu sahibi anlamadı sanırım.
Ben gayet iyi anladım. Ama Pepsi ya da coca Cola içmek benim tercihimdir. Bakkal bana çıkarıp Pepsi al, Coca-Cola yok diyemez Di mi sonuçta. Tüketici olarak tercih bana aittir. Sizin anlamadığınız bu. Haberdar olmak istiyorum sadece, çünkü eczane bana göre esnaftır ve ben paramla alışveriş yapıyorum. Bu arada Pepsi ve coca Cola hiç aynı değil bence.

Ben gayet iyi anladım. Ama Pepsi ya da coca Cola içmek benim tercihimdir. Bakkal bana çıkarıp Pepsi al, Coca-Cola yok diyemez Di mi sonuçta. Tüketici olarak tercih bana aittir. Sizin anlamadığınız bu. Haberdar olmak istiyorum sadece, çünkü eczane bana göre esnaftır ve ben paramla alışveriş yapıyorum. Bu arada Pepsi ve coca Cola hiç aynı değil bence.
Bende gayet iyi anladım. Tercih size aittir evet. Haklısınız. Demek ki elinde yoktu, onu verdi. Siz değiştirmeye gittiğinizde de asıl ilaç gelmiştir o da aslıyla muadilini değişmiştir. Ama direkt olarak poşete atıpta kontrol etmemek ihmal geliyor bana. Madem muadil ilaç konusunda bu kadar takıntılısınız eczanede kontrol etmeniz lazımdı. Hem nasıl görmediniz anlamadım. Ecza dolabında getiriyorlar masalarında barkodu okutuyorlar, gayet de görebileceğiniz yerdeydi. E devletin e nabız sisteminden size yazılan ilaçları her zaman kontrol edin, tavsiyemdir. Ben eczaneye gitmeden her zaman bakıyorum doktor bana ne yazmış, eczacı neyi vermiş diye. Böylece bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız.
Bende coca Cola ile Pepsi aynı demedim zaten, lütfen yazdıklarımı iyice okuyun. Bana göre coca Cola daha iyidir her zaman.

Olay öyle düşündüğünüz gibi değil işte. Size hangi ilacın verildiği bizim için fark etmiyor ki. Biz sadece sgk ve siz hastalar arasında elçiyiz. Daha önce ki yorumumda da belirttiğim gibi bazı ilaçlar fiyat farkı çıkarıyor (yani hastalardan daha fazla para alınması gerek) ve bu durumu hastalara anlatmak çok zor oluyor. Ben çok sorun yaşadım bu durumda eş değer ilaç verelim fark çıkmasın deyince, siz bizden fazla para almak için fark çıkaran ilacı veriyorsunuz diyorlar🙄 bu tür sorunları yaşamamak için söylememişlerdir.hastalar reçetede yazılanı aynısını istiyorum demeli bu durumda. Yani konu sahibi de suçlu biraz. Sürekli kullandığı ilacı belirtmediği sürece biz daha önce ne ilaç kullandığını bilmiyoruz. Bilmemiz için geçmişine bakmamız lazım ee her gelen hastanında geçmişine bakmıyoruz dogal olarak☺️

Bende gayet iyi anladım. Tercih size aittir evet. Haklısınız. Demek ki elinde yoktu, onu verdi. Siz değiştirmeye gittiğinizde de asıl ilaç gelmiştir o da aslıyla muadilini değişmiştir. Ama direkt olarak poşete atıpta kontrol etmemek ihmal geliyor bana. Madem muadil ilaç konusunda bu kadar takıntılısınız eczanede kontrol etmeniz lazımdı. Hem nasıl görmediniz anlamadım. Ecza dolabında getiriyorlar masalarında barkodu okutuyorlar, gayet de görebileceğiniz yerdeydi. E devletin e nabız sisteminden size yazılan ilaçları her zaman kontrol edin, tavsiyemdir. Ben eczaneye gitmeden her zaman bakıyorum doktor bana ne yazmış, eczacı neyi vermiş diye. Böylece bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız.
Bende coca Cola ile Pepsi aynı demedim zaten, lütfen yazdıklarımı iyice okuyun. Bana göre coca Cola daha iyidir her zaman.
Benim önceden böyle bir takıntım yoktu. Doktorun bana farklı bir ilaç yazdığını düşündüm. Her zaman ki iğneden yazdığını sonradan fark ettim. Muadil olayının bu kadar sık yaşandığını da bilmiyordum. Başıma gelince öğrendim. Bundan sonra tabii ki daha dikkatli olacağım, başıma gelmeden piyasanın nasıl işlediğini bilemezdim. Eczacıyı da kötülemedim şöyle olmuştur böyle olmuştur diye güzellemeye gerek yok. Yönetmeliği okuyunca sistemin böyle işlemesineydi benim sitemim. Bunu da açıkça ifade ettim. Bundan sonra hep takip edeceğim ilaçlarımı tabii. Ben pepsiyi tercih ediyorum, kafeini daha doyurucu geliyor.

Benim önceden böyle bir takıntım yoktu. Doktorun bana farklı bir ilaç yazdığını düşündüm. Her zaman ki iğneden yazdığını sonradan fark ettim. Muadil olayının bu kadar sık yaşandığını da bilmiyordum. Başıma gelince öğrendim. Bundan sonra tabii ki daha dikkatli olacağım, başıma gelmeden piyasanın nasıl işlediğini bilemezdim. Eczacıyı da kötülemedim şöyle olmuştur böyle olmuştur diye güzellemeye gerek yok. Yönetmeliği okuyunca sistemin böyle işlemesineydi benim sitemim. Bunu da açıkça ifade ettim. Bundan sonra hep takip edeceğim ilaçlarımı tabii. Ben pepsiyi tercih ediyorum, kafeini daha doyurucu geliyor.
Ben sizi çok iyi anlıyorum haklısınız ama Bi eczacı olarak neden size söylemediğini ifade etmek istedim bundan sonra ilaçlarınıza siz dikkat etmelisiniz.

Olay öyle düşündüğünüz gibi değil işte. Size hangi ilacın verildiği bizim için fark etmiyor ki. Biz sadece sgk ve siz hastalar arasında elçiyiz. Daha önce ki yorumumda da belirttiğim gibi bazı ilaçlar fiyat farkı çıkarıyor (yani hastalardan daha fazla para alınması gerek) ve bu durumu hastalara anlatmak çok zor oluyor. Ben çok sorun yaşadım bu durumda eş değer ilaç verelim fark çıkmasın deyince, siz bizden fazla para almak için fark çıkaran ilacı veriyorsunuz diyorlar🙄 bu tür sorunları yaşamamak için söylememişlerdir.hastalar reçetede yazılanı aynısını istiyorum demeli bu durumda. Yani konu sahibi de suçlu biraz. Sürekli kullandığı ilacı belirtmediği sürece biz daha önce ne ilaç kullandığını bilmiyoruz. Bilmemiz için geçmişine bakmamız lazım ee her gelen hastanında geçmişine bakmıyoruz dogal olarak☺️
Sanki ilacı satmıyor hibe ediyor gibi yazmışsınız.Kaldi ki reçete ile gelen herkes SGK anlaşmalı bir kurumda muayene olup da gelmiyor ki!! ...bırakın parasını odedigim veya benim adıma parasını devletin ödediği ve doktorun yazdığı bir ilacı , bana yazıldığı şekliyle kullanma hakkım olsun.Oyle diyorlar ,böyle diyorlar ise "siz bilirsiniz" diyip müşterinin başka bir eczaneye gitme hakkına engel olmamak gerekiyor .

Bu örnekleri veren arkadaşlar markete gittiklerinde "muadili zaten" denilerek istedikleri ürünlerin istemedikleri marka seçenekleri ile çantalarına sokusturulup parası talep edildiğinde ne yaparlar acaba ?

Bir kaç ay önce kızıma ilaç almaya eczaneye gittim. Bir ilacın resmını telefondan gösterdim bunu yazmış mı doktor bu ılac hıc acılmadı evde varda dedim kadın hayır bunu yazmamıs dedi (meger tamda o ilacı yazmıs). Sonra önüme 4 ilac koydu 80 küsür bir para istedi ısrarla burada 3 ılac yazıyor 4. İlac neerede yazıyor diyorum oda ısrarla reçeteki teşhis kısmını gösteriyor ve bu ilac özel devlet karsılamaz diyor. Kalsın bunlar dedim cıktım farklı eczaneye girdim. Onlarda önüme 2 ilac koydu digeri sizin evinizde olan ilaç dedi. 4. Yokmu dedi hayır ilac var dediler 20 küsür ödedim cıktım. Ne olur nr olmaz dedim doktora gittim doktor 3 ilac yazdogını aldıklarımın dogru oldugunu söyledi. Eşim o hatalı eczaneyı aradı ellerindem recetekı ılaclar varmıs. Kadın adına özur dilediler. Diledilerde neye yarar.. Kimse bana onların cıkarı yok diyrmez cıkarı yoksa 60 tl lik fiyat farkı neden var. Hadi muadil diyelim 4. Olarak devletın karsılamadıgı ılacı satmak neyın nesi. Bugun instagramdan ögrendıgım yanlıs serum baglanan ve ölen bebekten sonra hangi doktora, hemşireye, eczacıya nasıl güvrnicez bilrmiyorum
Her yerde her sektörde kötü insanlar var maalesef. Siz mesleği çıkara çevirmek insana denk gelmişsiniz ne yazık ki😔

Söylemesi gerekiyor bence. Yazilan ilaç ellerinde olmadiginda bana bunu soyleyip muadil isteyip istemedigimi soran eczaneler oldu gayet.
Ama bir defa biri kafasina gore muadil vermisti aninda geri verdim gittim baska eczaneye. Muadilse muadil sormasi lazim, alirken dikkat ediyorum ben.

X