- 23 Temmuz 2019
- 251
- 387
- 30
-
- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
bu ulkede yasadıgınız ıcın kanser olmazsınız merak etmeyın deÜrtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Teşekkür ederim. Öyledir belki ama bilmeye hakkım yok mu? Sonuçta bi ücret ödüyorum ve o ilacı kullanmak daha iyi hissettirecek onu kullanmak istiyorum. Belki cahillik bu ama psikolojik olarak o ilaç güven veriyor bana.Öncelikle gecmiş olsun, hemsireyim ilaçlar farklı isimle aynı etken maddesiyle piyasaya sürülüyor verdiği ilaç kullandığınız ilaçla aynıdır fakat farklı bir isimdir değişen birsey olmaz ki
Estağfurullah cahillik felan degil tabiki hakkınız :)Teşekkür ederim. Öyledir belki ama bilmeye hakkım yok mu? Sonuçta bi ücret ödüyorum ve o ilacı kullanmak daha iyi hissettirecek onu kullanmak istiyorum. Belki cahillik bu ama psikolojik olarak o ilaç güven veriyor bana.
hayır kar etmıyorlar cebe para falan ındıremezler oyle bırsey yok o ılacı sısteme gırıyorlar bırkere usulsuz bırsey olsa bırdaha ıs yapamazlar mumkun degıl yanı bu dedıgınız sey :)Malesef hep karşılaşıyoruz. Aldıgimiz ilacin bire biri kolay kolay vermiyor eczaneler. Sanirim daha ucuz fakat aynı isi giren ilac muadiller. Kâr ediyorlar ki bunu yapıyorlar. Ama etkisi aynıdır bence size öyle geliyo.
Aynen, katılıyorum. Etken maddesi aynı aynı etkiyi sağlıyor değişen bir şey olmaz. Doktora da gidip söyleseniz bu durumu doktor da size farklı ilaç vermiş demez. SiZ psikolojik olarak kendinizi şartlandırmışsınız sanırımÖncelikle gecmiş olsun, hemsireyim ilaçlar farklı isimle aynı etken maddesiyle piyasaya sürülüyor verdiği ilaç kullandığınız ilaçla aynıdır fakat farklı bir isimdir değişen birsey olmaz ki
Ben hiçbir meslek grubuyla ilgili atıp tutmak istemem. Eczacı da zehir vermiyor tabii hakkıdır, hukukdur. Onlara normal gelen bir şey bize gelmiyor işte. Bir nevi tüketici mantığı oluyor ister istemez. Bu yüzden etik olarak söylemesi lazım. O etken maddelere bakıyor ama ben de psikolojik olarak etkisi daha farklı ilacın. Bilmiyorum genel bir sinir harbi yaşadım. Hakim olmadığım bir konu hakkında fazla atmak istemem.bu ulkede yasadıgınız ıcın kanser olmazsınız merak etmeyın de
eczacılar ıcın genel bır yanlıs dusunce var sankı cıkar ılıskısı varmıs gıbı hastaya ılac kakalarmıs gıbı halbukı oyle degıl emın olun onlar yanlıs ılac vermeye korkar alerjıden korkar hepsınden endıselenır buyuk yaptırımları var cunku
muadıl ılac verme hakları var aslında sıze soylemek sormak zorunda degıller dıye bılıyorum emın degılım ama bızım aılede eczacı cok yanlarında cok durdum nobetlerınde az cok hakımım konuya eczacı arkadaslar varsa yardımcı olurlar bu bılgı hakkında
sız gıdıp degıstırmek ıstersenız konusun belkı depodan getırtırler urtıker hemen rahatlanması gereken bır mesele oldugundan muadılı de aynısı oldugundan vakıt kaybetmenızı ıstememıs olabılırler bırde soyle bır sıstem sıkıntısı var ılac fırması kapanıyor veya o ılac degısıyor doktorların haberı olmayabılıyor o ılacı yazıyorlar eczacı da o ılac bu ılac dıye daha hakım bu konuya oyle bırseyde olmus olabılır
Yok canım karı eczaneler yapmıyor. Devlet yapıyormuş yönetmeliği okudum. Sanki cebinden veriyor bu devlet bana. Devlet hastanesine ücretsiz gidip eczanede muayene ücreti ödemiyorum sanki benMalesef hep karşılaşıyoruz. Aldıgimiz ilacin bire biri kolay kolay vermiyor eczaneler. Sanirim daha ucuz fakat aynı isi giren ilac muadiller. Kâr ediyorlar ki bunu yapıyorlar. Ama etkisi aynıdır bence size öyle geliyo.
etık olarak ılac neyse onu vermesı lazım sıze ılacın ıcerıgını tanıtma zorunlulugu yok kı :) sız hep alısık oldugunuz ılacı bekledıgınden oyle sıkıntı yasamıssınız halbukı gercekten sorun yok emın olun eczacı yanlıs yapmıs olsa derız kı sıkayet edın ınanın ne kar elde ettıklerı bır durum var ne ozellıkle kakalamaya calıstıkları durumBen hiçbir meslek grubuyla ilgili atıp tutmak istemem. Eczacı da zehir vermiyor tabii hakkıdır, hukukdur. Onlara normal gelen bir şey bize gelmiyor işte. Bir nevi tüketici mantığı oluyor ister istemez. Bu yüzden etik olarak söylemesi lazım. O etken maddelere bakıyor ama ben de psikolojik olarak etkisi daha farklı ilacın. Bilmiyorum genel bir sinir harbi yaşadım. Hakim olmadığım bir konu hakkında fazla atmak istemem.
Evet biliyorum ama öyle de olsa benim hakkım diye düşünüyorum. Bana o iyi hissettirecekse ben niye muadil alayım üstelik kuruş kuruşa aynı fiyat? Psikolojim de benim sağlığımı etkilemiyor mu zatenAynen, katılıyorum. Etken maddesi aynı aynı etkiyi sağlıyor değişen bir şey olmaz. Doktora da gidip söyleseniz bu durumu doktor da size farklı ilaç vermiş demez. SiZ psikolojik olarak kendinizi şartlandırmışsınız sanırım
Hayir kar ediyorlar elbetteki. Depolar belli donem kampanya gibi birsey yapiyor. Atiyorum x ilaci yuzde bilmem kac indirimle veriyor. Haliyle once onu satmak istiyorlar.hayır kar etmıyorlar cebe para falan ındıremezler oyle bırsey yok o ılacı sısteme gırıyorlar bırkere usulsuz bırsey olsa bırdaha ıs yapamazlar mumkun degıl yanı bu dedıgınız sey :)
Aynen, katılıyorum. Etken maddesi aynı aynı etkiyi sağlıyor değişen bir şey olmaz. Doktora da gidip söyleseniz bu durumu doktor da size farklı ilaç vermiş demez. SiZ psikolojik olarak kendinizi şartlandırmışsınız sanırım
Öncelikle çok geçmiş olsun ben eczacı teknisyeniyim ewet ham maddesi birebir aynı olan sadece firma farkı olan ilaçtır muadil ilaç. Etkileri yan etkilerinin hiçbir farkı yoktur fakat şu an sgk bir çok ilaca fark çıkarıp Bi çok ilacı ödemeden çıkardığı için muadil ilacı wermiş olabilir. ilacın adının farklı olması sizde eksik veya farklı Bi etki göstermez ama psikolojik olarak kendinizi eski ilacın yaradığına inandırıp yeni ilacın yararını görmediğinizi düşğnmemeniz için söylememiştir muhtemelen. Mesela doktorun yazdıgı ilaç fiyat farkı çıkardığı zamanlarda hastalarla çok sorun yaşanıyor bu yüzden hiç o tartışmaya girmemek için de eczacı muadil ilaç vermiş olabilir.Ürtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Ve şunu da eklemek istiyorum ürtikeri şuan için sadece para ile alabilirsiniz eger diğer ilacı kullanmasaydınız ilacı iade edip reçete düzenlenip ürtikeri alabilirdinizÜrtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mıÖncelikle çok geçmiş olsun ben eczacı teknisyeniyim ewet ham maddesi birebir aynı olan sadece firma farkı olan ilaçtır muadil ilaç. Etkileri yan etkilerinin hiçbir farkı yoktur fakat şu an sgk bir çok ilaca fark çıkarıp Bi çok ilacı ödemeden çıkardığı için muadil ilacı wermiş olabilir. ilacın adının farklı olması sizde eksik veya farklı Bi etki göstermez ama psikolojik olarak kendinizi eski ilacın yaradığına inandırıp yeni ilacın yararını görmediğinizi düşğnmemeniz için söylememiştir muhtemelen. Mesela doktorun yazdıgı ilaç fiyat farkı çıkardığı zamanlarda hastalarla çok sorun yaşanıyor bu yüzden hiç o tartışmaya girmemek için de eczacı muadil ilaç vermiş olabilir.