Eczacının habersiz muadil ilaç vermesi

Rapunzel Kibrit Satar

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
251
387
30
Ürtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni

GÜNCELLEME: Eczaneye gidip değiştirmelerini talep ettim. Değiştirdiler Bi sıkıntı çıkmadı. Ama yine de bu sistemi hatalı buluyorum. Önceden uyarılmam gerekirdi. Önemli olan ilaç değil etken maddesyse, doktor reçeteye ilaç adı değil etken madde yazsın o zaman. Hastalığımızın yanında bunlarla uğraşmak zorunda değiliz.

Son düzenleme:
bu ulkede yasadıgınız ıcın kanser olmazsınız merak etmeyın de
eczacılar ıcın genel bır yanlıs dusunce var sankı cıkar ılıskısı varmıs gıbı hastaya ılac kakalarmıs gıbı halbukı oyle degıl emın olun onlar yanlıs ılac vermeye korkar alerjıden korkar hepsınden endıselenır buyuk yaptırımları var cunku

muadıl ılac verme hakları var aslında sıze soylemek sormak zorunda degıller dıye bılıyorum emın degılım ama bızım aılede eczacı cok yanlarında cok durdum nobetlerınde az cok hakımım konuya eczacı arkadaslar varsa yardımcı olurlar bu bılgı hakkında

sız gıdıp degıstırmek ıstersenız konusun belkı depodan getırtırler urtıker hemen rahatlanması gereken bır mesele oldugundan muadılı de aynısı oldugundan vakıt kaybetmenızı ıstememıs olabılırler bırde soyle bır sıstem sıkıntısı var ılac fırması kapanıyor veya o ılac degısıyor doktorların haberı olmayabılıyor o ılacı yazıyorlar eczacı da o ılac bu ılac dıye daha hakım bu konuya oyle bırseyde olmus olabılır

Malesef hep karşılaşıyoruz. Aldıgimiz ilacin bire biri kolay kolay vermiyor eczaneler. Sanirim daha ucuz fakat aynı isi giren ilac muadiller. Kâr ediyorlar ki bunu yapıyorlar. Ama etkisi aynıdır bence size öyle geliyo.

Öncelikle gecmiş olsun, hemsireyim ilaçlar farklı isimle aynı etken maddesiyle piyasaya sürülüyor verdiği ilaç kullandığınız ilaçla aynıdır fakat farklı bir isimdir değişen birsey olmaz ki
Teşekkür ederim. Öyledir belki ama bilmeye hakkım yok mu? Sonuçta bi ücret ödüyorum ve o ilacı kullanmak daha iyi hissettirecek onu kullanmak istiyorum. Belki cahillik bu ama psikolojik olarak o ilaç güven veriyor bana.

Estağfurullah cahillik felan degil tabiki hakkınız :)

hayır kar etmıyorlar cebe para falan ındıremezler oyle bırsey yok o ılacı sısteme gırıyorlar bırkere usulsuz bırsey olsa bırdaha ıs yapamazlar mumkun degıl yanı bu dedıgınız sey :)

Öncelikle gecmiş olsun, hemsireyim ilaçlar farklı isimle aynı etken maddesiyle piyasaya sürülüyor verdiği ilaç kullandığınız ilaçla aynıdır fakat farklı bir isimdir değişen birsey olmaz ki
Aynen, katılıyorum. Etken maddesi aynı aynı etkiyi sağlıyor değişen bir şey olmaz. Doktora da gidip söyleseniz bu durumu doktor da size farklı ilaç vermiş demez. SiZ psikolojik olarak kendinizi şartlandırmışsınız sanırım

Ben hiçbir meslek grubuyla ilgili atıp tutmak istemem. Eczacı da zehir vermiyor tabii hakkıdır, hukukdur. Onlara normal gelen bir şey bize gelmiyor işte. Bir nevi tüketici mantığı oluyor ister istemez. Bu yüzden etik olarak söylemesi lazım. O etken maddelere bakıyor ama ben de psikolojik olarak etkisi daha farklı ilacın. Bilmiyorum genel bir sinir harbi yaşadım. Hakim olmadığım bir konu hakkında fazla atmak istemem.

Bende geçen ay aynı olayla karsilastim ilacı posete koydu elime verdi baktım aynı ilaç değil

Sordum neden diye elimizde yok içeriği aynı dedi umursamaz bi ses tonuyla
Baştan söylese belki almazdim acelemde vardı ama bi daha o eczaneye gitmedim

Önce bi belirtin sorun yok çok biliyorlar ya en son diş dr yazdığım ilacı al muadili fln olmasin demişti

Yok canım karı eczaneler yapmıyor. Devlet yapıyormuş yönetmeliği okudum. Sanki cebinden veriyor bu devlet bana. Devlet hastanesine ücretsiz gidip eczanede muayene ücreti ödemiyorum sanki ben

etık olarak ılac neyse onu vermesı lazım sıze ılacın ıcerıgını tanıtma zorunlulugu yok kı :) sız hep alısık oldugunuz ılacı bekledıgınden oyle sıkıntı yasamıssınız halbukı gercekten sorun yok emın olun eczacı yanlıs yapmıs olsa derız kı sıkayet edın ınanın ne kar elde ettıklerı bır durum var ne ozellıkle kakalamaya calıstıkları durum
bızzat emın oldugum bırsey cogu doktor ılac fırmasının kapandıgını veya degıstıgını ya da ısmının degıstıgını bıle bılmıyor sıstemden o ılacı yazıyor ama eczacıların ısı bu onlar ılaca hakim doktorun ne ıstedıgını bıldıgınden aynısını verıyor sadece fırma farklı eczacı ıcın onemlı olan dogru ılacı vermıs olması yanı doktorun tedavı ıcın ıstedıgı ılacı bunlar oyle sıstemle calısıyorlar kı yanlıs ılac veremez cebe para ındıremez kuzenım nobetdeyken yanında durdum eczanenın acılısından ısleyısınde hep yanında olduk ve tum sıstemını esım yazılım muhendısı esım kurdu programını kurduk kalfaya yardım ettım emınım eczası arkadaslara sorabılırsınız ya da eczaneye sorabılırsınız benım dedıgımın bırebır aynısını dıyecek sıze

onemlı olan ılacın ıcerıgı hep aldıgınız ılac fırması kapanmıs olsa napacaksınız :) kendınızı sartlandırmayın sabah eczaneye sorun depoları ararlar varsa getırtır degıstırırler

Evet biliyorum ama öyle de olsa benim hakkım diye düşünüyorum. Bana o iyi hissettirecekse ben niye muadil alayım üstelik kuruş kuruşa aynı fiyat? Psikolojim de benim sağlığımı etkilemiyor mu zaten

hayır kar etmıyorlar cebe para falan ındıremezler oyle bırsey yok o ılacı sısteme gırıyorlar bırkere usulsuz bırsey olsa bırdaha ıs yapamazlar mumkun degıl yanı bu dedıgınız sey :)
Hayir kar ediyorlar elbetteki. Depolar belli donem kampanya gibi birsey yapiyor. Atiyorum x ilaci yuzde bilmem kac indirimle veriyor. Haliyle once onu satmak istiyorlar.

Aynisi basimiza geldi. Ustelik esimin diyalog kurdugu ve guvendigi icin surekli ordan alisveris yaptığımız bir eczaneydi. E nabizdan tesaduf eseri bir gordum ki tamamen tum recetelerimizi farkli vermis. Bir tane ayni ilac yok.

Esdeger de olsa ben istemiyorum. Bana mesela parol daha iyi geliyor. Veya oglum calpolu daha rahat iciyor. Ana maddeler esdeger olsa da bazi yardimci maddelerde farklilik var.

Zaten ev de ilac doluyor her verileni alırsam. Artik e nabizdan bakip esime şunu sunu al sadece diyorum.
Her seferinde ateş düşürücü almiyorum ornegin.

Ha bu arada o sokla ben de araştırmıştım be yapilabilir diye. Bir sey yapilamiyormus maalesef. Habersiz verdigi ve guvendigimiz eczane oldugu icin hayal kirikligina ugramistim. Artik ordan almiyoruz.

Etken maddesi ayni diye ilac tamamen ayni anlamina gelmiyor. Yardimci maddeler de onemli. Bazilari daha konfor saglarken bazilarinin yan etkisi daha az olabiliyor. Bu gibi artilar eksiler var. Mesela gaz ilaci metsil de paraben varken ayni etken maddeye sahip infocolic daha az yan etkiye sahip bilesenlere sahip. Simdi ilk aklima bu geldi. Pek ilacta bu farklılıklar var.

Sut dedigin sey de ayni ama istedigin markayi almak hakkin. Sanal alisveris yaptiginda ariyorlar o marka yok yerine şunu gonderelim mi diye.

Sorun zaten rizasi disinda islem olmasi.

Öncelikle çok geçmiş olsun ben eczacı teknisyeniyim ewet ham maddesi birebir aynı olan sadece firma farkı olan ilaçtır muadil ilaç. Etkileri yan etkilerinin hiçbir farkı yoktur fakat şu an sgk bir çok ilaca fark çıkarıp Bi çok ilacı ödemeden çıkardığı için muadil ilacı wermiş olabilir. ilacın adının farklı olması sizde eksik veya farklı Bi etki göstermez ama psikolojik olarak kendinizi eski ilacın yaradığına inandırıp yeni ilacın yararını görmediğinizi düşğnmemeniz için söylememiştir muhtemelen. Mesela doktorun yazdıgı ilaç fiyat farkı çıkardığı zamanlarda hastalarla çok sorun yaşanıyor bu yüzden hiç o tartışmaya girmemek için de eczacı muadil ilaç vermiş olabilir.

Ve şunu da eklemek istiyorum ürtikeri şuan için sadece para ile alabilirsiniz eger diğer ilacı kullanmasaydınız ilacı iade edip reçete düzenlenip ürtikeri alabilirdiniz

Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…