- 22 Ağustos 2019
- 265
- 418
- 33
-
- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mı
Ben de bunu demek istiyorum. Evet bir çok muadil ilacın yan maddeleri farklı. Ve bugün iğne oldum ama hiç rahatlamadım. Bu psikolojik değil çünkü o zaman muadil aldığımın farkında değildim. Doktor başka verdi sanıyordum. Ama diğer iğne beni hemen rahatlatırdı. Yani ben bir poşete bile vergi veriyorum, sağlık sigortam var, eczanede devlet hastanesinde olduğum sözde ücretsiz muayenenin parasını ödüyorum. Ne diye istediğim ilacı almayayım. Madem işi pazara döktüler ben de kendi arzımı alabilirim.Etken maddesi ayni diye ilac tamamen ayni anlamina gelmiyor. Yardimci maddeler de onemli. Bazilari daha konfor saglarken bazilarinin yan etkisi daha az olabiliyor. Bu gibi artilar eksiler var. Mesela gaz ilaci metsil de paraben varken ayni etken maddeye sahip infocolic daha az yan etkiye sahip bilesenlere sahip. Simdi ilk aklima bu geldi. Pek ilacta bu farklılıklar var.
Sut dedigin sey de ayni ama istedigin markayi almak hakkin. Sanal alisveris yaptiginda ariyorlar o marka yok yerine şunu gonderelim mi diye.
Sorun zaten rizasi disinda islem olmasi.
Ürtiker hastalığın adıVe şunu da eklemek istiyorum ürtikeri şuan için sadece para ile alabilirsiniz eger diğer ilacı kullanmasaydınız ilacı iade edip reçete düzenlenip ürtikeri alabilirdiniz
Biliyorum ürtiker (kurdeşen) döküyorsunuz yanlış yazmışımÜrtiker hastalığın adı
Eczanede çalışan olarak söylüyorum eşdeğer aynıdır çünkü aynı etken maddeyi kullanırlar söylemeden es değer yapma hakkımizda var ayrıca kötü bisey olsa bunu sorumluluk almayız çünkü konu hasta ve vücuda giren bisey esdeger verince eczacının cebine fazla para girmez ama doktor yazarken illa bunu al diyosa mumessiller para ya da tatil gibi şeyler teklif eder yazsınlar diye kısacası korkmayın bisey olmaz şikayet etsenizde sonuç alamazsınız çünkü değiştirme yapma hakkoımız var reçete belki o an elinde yok aynisi farklisino vermiş bizde oyle yaparız çünkü bazenÜrtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Ilac galiba prednol. Sarı kutulu. Sağlam ilac. Ben hem ignesi hem hapini kullanmistim sanırım. Geçmiş olsun. Surekli kullaniyor musunuz merak ettim. Kortizonlu çünkü. Ürtikerin kesin tedavisi yok mu? Benim yuzum gozum şişmişti sac boyasından o zaman kullanmıştım.Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mı
Ürtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Rica ederim ❤ kesinlikle birebir ayni. Pepsi ve coca colayı düşünün hiç bir farkı yok degil mi?
Öyle düşünmüyorum zaten. Amaç ne olursa olsun habersiz yapmasına kızıyorum.söylese iyi olurmuş ama elinde ilaç varken özellikle muadil satarak kar ediyormuş gibi düşünmenin manası yok.
Ne bileyim benim muadil ilaç durumunun büyüklüğünden hiç haberim yoktu. Bundan sonra tabiiki edeceğim.O kadar hassassam ilacımı alırken takip ederim.
benim de başıma gelmişti . Ertesi gün eczacıyı arayıp söylediğim de muadili demişti. Sonra parayla doktorun asıl yazdığı ilacı satın aldım başka eczaneden. Neticede ikisi de bir işi yaramadı .Ürtiker için kullandığım bir iğne vardı bana gerçekten çok iyi geliyordu. Bugün doktor tekrar iğne yazdı eczaneye gittim aldım. Diğer iğnelerden değildi ve bugün hiç fayda görmedim. Tesadüf reçeteme bakınca farklı isimli olduklarını gördüm. Meğer doktor bana eski iğnemi yazmış ama eczacı başka vermiş. Araştırdım biraz evet etken maddesi aynı falan eczacının da muadil ilaç verme hakkı varmış. Ama bir söylemesi gerekmez mi? İsterse tamamen aynı olsun ben o iğneyle rahatladığımı düşünüyorum. Belki tamamen psikolojik bu ama zaten ürtikerim de psikolojik sıkıntı yüzünden bu halde. Yarın gidip değiştrmelerini söyleyeceğim ama yasal hakları olduğu için değiştirirler mi bilmem. Gece gece çok sinir oldum bi söyle bana yani ağzın mı aşınır. Devlet katkı payı sağladığı için en ucuz muadili verebiliyorlarmış sanki devlet cebinden sağlıyor o payı. Bu ülkede yaşamak kanser edecek beni
Devamlı kullanmıyorum. Daha önce iki kez yaptırdım. İkisinde de çok iyi geldi. Bilmiyorum aslında tanıdık eczane belki değiştirir. Yoksa yazdırmaya yetişemeyeceğim.Ilac galiba prednol. Sarı kutulu. Sağlam ilac. Ben hem ignesi hem hapini kullanmistim sanırım. Geçmiş olsun. Surekli kullaniyor musunuz merak ettim. Kortizonlu çünkü. Ürtikerin kesin tedavisi yok mu? Benim yuzum gozum şişmişti sac boyasından o zaman kullanmıştım.
Ve evet haklısınız etken maddesi ayni olsa da ayni etkiyi vermeyebilir.
Alerjisi olan bir arkadasim allerset degilde bana zyretc daha iyi geliyor demisti mesela. Allersette benim.rinit ime iyi geliyor. Yanlis bilmiyorsam etken maddeleri aynı. Yani haklısınız bu anlamda, ama eczaci art niyetle yapmiyor bunu. Bazen doktorların haberi olmuyor. O ilac piyasadan kalkmış oluyor. Yukarda bir arkadasta bahsetmiş. Yine de sinir bozucu ama poseti açıp her zamanki ilaci görememek. O ilâcı bi daha recete ettirin. Yoksa degisim olmuyor diye biliyorum. 2 iş çıktı sizede. Sağlıklı günler dilerim.