Eczacının habersiz muadil ilaç vermesi

Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mı

Rica ederim kesinlikle birebir ayni. Pepsi ve coca colayı düşünün hiç bir farkı yok degil mi?

Ben de bunu demek istiyorum. Evet bir çok muadil ilacın yan maddeleri farklı. Ve bugün iğne oldum ama hiç rahatlamadım. Bu psikolojik değil çünkü o zaman muadil aldığımın farkında değildim. Doktor başka verdi sanıyordum. Ama diğer iğne beni hemen rahatlatırdı. Yani ben bir poşete bile vergi veriyorum, sağlık sigortam var, eczanede devlet hastanesinde olduğum sözde ücretsiz muayenenin parasını ödüyorum. Ne diye istediğim ilacı almayayım. Madem işi pazara döktüler ben de kendi arzımı alabilirim.

Eczanede çalışan olarak söylüyorum eşdeğer aynıdır çünkü aynı etken maddeyi kullanırlar söylemeden es değer yapma hakkımizda var ayrıca kötü bisey olsa bunu sorumluluk almayız çünkü konu hasta ve vücuda giren bisey esdeger verince eczacının cebine fazla para girmez ama doktor yazarken illa bunu al diyosa mumessiller para ya da tatil gibi şeyler teklif eder yazsınlar diye kısacası korkmayın bisey olmaz şikayet etsenizde sonuç alamazsınız çünkü değiştirme yapma hakkoımız var reçete belki o an elinde yok aynisi farklisino vermiş bizde oyle yaparız çünkü bazen

Hamilelikte yaklaşık 5-6 demir ilacı değiştirdim bir tanesi karın ağrısı yapmadı ( karın ağrısı basit gelebilir ama kasılmalara sebep oldu ) ama her eczaneye gittiğimde hep muadil ilaç vermeye çalışan eczacı amca ile münakaşa ettik sağolsun. En sonunda patladim bir daha aynı eczaneye gitmedim.
Muadil aynı işi görür belki ama. Ya sıkıntısı çıkarsa

Teşekkür ederim yorum için. Bu işi yaptığınıza göre hangi iğne olduğunu anlamışsınızdır belki doktor pr..l yazdı eczacı pr..t verdi. Gerçekten bunlar birebir aynı mı
Ilac galiba prednol. Sarı kutulu. Sağlam ilac. Ben hem ignesi hem hapini kullanmistim sanırım. Geçmiş olsun. Surekli kullaniyor musunuz merak ettim. Kortizonlu çünkü. Ürtikerin kesin tedavisi yok mu? Benim yuzum gozum şişmişti sac boyasından o zaman kullanmıştım.
Ve evet haklısınız etken maddesi ayni olsa da ayni etkiyi vermeyebilir.
Alerjisi olan bir arkadasim allerset degilde bana zyretc daha iyi geliyor demisti mesela. Allersette benim.rinit ime iyi geliyor. Yanlis bilmiyorsam etken maddeleri aynı. Yani haklısınız bu anlamda, ama eczaci art niyetle yapmiyor bunu. Bazen doktorların haberi olmuyor. O ilac piyasadan kalkmış oluyor. Yukarda bir arkadasta bahsetmiş. Yine de sinir bozucu ama poseti açıp her zamanki ilaci görememek. O ilâcı bi daha recete ettirin. Yoksa degisim olmuyor diye biliyorum. 2 iş çıktı sizede. Sağlıklı günler dilerim.

Evet, bir kez başıma geldi.
Affedersiniz ama sonuç olarak ishal olmuştum
Doktora gidince ben sana bu ilacı vermedim ki değiştirmişler, bu verdikleri ishal yapar demişti.
Yuh dedim ya.
İnsan bir haber verir.
Kafaya göre tiplere bak.
O gün bugündür Türkiyede ne zaman eczacıya gitsem söylüyorum, aynısını verin diye reçetedekinin.

Devletin ödediği belli ilaçlar var, onun haricinde ekstra fiyat farkı çıkıyor. bu yüzden de eczacılar genelde yazılan ilacın devlet tarafından karşılanan muadilini veriyorlar.
Bilmediğim bir eczaneye gidiyorsam reçeteyle birlikte mutlaka söylüyorum, muadil ilaç olmasın yazılan verilsin diye. Yoksa sormadan muadil ilacı veriyorlar.
Bu arada eşdeğerlik ana etken maddeye göre oluyor yan etken maddeler farklı olabiliyor eşdeğer gözüken ilaçlarda. Bu da kişideki etkisini illa ki farklılaştırıyor.

sadece geçmiş olsun demek istedim kardeşim bu illeti nerdeyse iki sene çekti. şükürler olsun geçti. kaşıntılarınıza ardıç katranlı sabun kullanın iyi geliyor. ve en önemlisi kafanızı bosaltin

Benimde başıma geldi. Poşete koyup elime verdi. Bakmadan ödeme yapmıyorum ben.
Kontrol ettim. Depodan istedim.

Değiştirirler mi bilmem ama söylemesi gerekirdi.

Etkin maddeler aynı olsa bile iki ilaç farklı etki yapabiliyor gerçekten. Yani bende en azından öyle.

Bu arada kanser lafını bu kadar basit almayın ağzınıza , Allah korusun .

benim de başıma gelmişti . Ertesi gün eczacıyı arayıp söylediğim de muadili demişti. Sonra parayla doktorun asıl yazdığı ilacı satın aldım başka eczaneden. Neticede ikisi de bir işi yaramadı .
Sanırım yapılacak bir şey kalmıyor ilacı almışsınız. Bir dahaki sefere dikkat edersiniz.

Devamlı kullanmıyorum. Daha önce iki kez yaptırdım. İkisinde de çok iyi geldi. Bilmiyorum aslında tanıdık eczane belki değiştirir. Yoksa yazdırmaya yetişemeyeceğim.

Benim psikiyatristim ilaçları yazardı eczaneye git al derdi sonra tekrar gel...
Kontrol ederdi.
Muadili verildi ise olmaz benim dediğim olacak derdi.
Bence ilacın kendisi ile muadili arasında fark oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…