• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ebru Gündeş canlı yayında ağladı.

Bu kadın artık gözüme o kadar iğrenç geliyor ki!
Ekrana çıkıp kendini alkışlatmak nedir ya, ya alkışlayanlara ne demeli!
Biz asgari ücrele geçinmeye çalışırken kadın yalılarda oturuyor, kaç tane korumayla geziyor... Anneymiş kadınmış beni ilgilendirmez.
Onurlu bir kadın kocasının nasıl para kazandığını sorgular...
Ekranda boğazından haram lokma geçtiği için ağlasaydı keşke!
Diyecek çok şey var da susmak lazım :ssz:

aglasın
bızı aglata aglata kazanıp yedıgı parayı bız aglarken o goruomuydu yoooooooooooo
ben nıe sımdı ona uzulcem tırıvırı fıs fıs salla koy gitsn ya

Yalısının duvarlarına sarılıp evinde ağlasın ... Çokkkkta umurumdu... Zamanında yediğin hurmalar gün gelir işte böyle bir yerlerini tırmalar.

televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...

gazetenin köşesinde bir haber, "konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"

ebru gündeş acun'a "senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.

bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.

acun, ebru gündeş'e "geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek olmuş, acun ile ebru'nun gözleri yaşartan dayanışmasını izliyor.

anne, gece bebeğini emzirmeye kalkmış, çocuğunu hareketsiz görünce de çığlık atmaya başlamış, komşular yetişmiş çığlıklara...
televizyonda şarkılar söylenmeye devam ediyor, tüm hayalleri o yarışmayı kazanıp ebru gündeş gibi bir hayat yaşamak olan insanlar, ebru gündeş'in onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. şarkılar bitince yine alkışlar başlıyor, programın yarısı alkışlarla geçiyor, herkes birbirini alkışlıyor.

komşular diyor ki; "çok fakirlerdi, odun bulabilirlerse yakarlardı" odun bulabilmek ne demek gazete bunu yazmıyor.

ebru gündeş alkışlanırken elini göğsüne koyup "eyvallah" hareketi yapıyor, yani "sizler alkışlarınızla benim kocamın suçsuzluğumu tasdiklediniz, unutmam bu desteğinizi" gibisinden teşekkür ediyor, aslında hepsi de ebru gündeş'in hayatını yaşamak isteyen seyircilere doğru.

kocası askerdeymiş kadının, iki çocukla bırakmış bu virane evde karısını, adam askerde devlete hizmet ederken, devlet bir torba odun verememiş mi bu eve, hani akp kömür dağıtıp oy alıyordu, nerede kömür, hani odun, kırk günlük bebeğin cesedini mi yaksınlar diğer çocukları da ölmesin diye.

o ses türkiye bitiyor. o ses olmak isteyen kişilerden biri eleniyor, veda ederken programa alkışlanıyor, herkeste bir burukluk, sms oyları da kurtarmamış belli. ceplerinden elli kuruş verip bir yarışmacıyı elenmekten kurtaramayan seyirciler çok üzgün ve mağdurlar, ama yine de alkışlıyorlar.

sms'lerle kırk günlük bebeğin kırk yıllık kömür parasını toplayan acun programı kapatıyor, haftaya görüşürüz diyor, herkes alkışlıyor.

konya'da kırk günlük bir bebeğin cenazesi kalkıyor. on bilemediniz on bir kişi cenaze namazını kılıp, küçücük tabutu toprağın en dibine gömüyorlar, kimse alkışlamıyor.

alkışlamayı bırakın ağlamıyor bile....

kaynak:https://eksisozluk.com/entry/39193639

Bu tür yorumları bende gördüm. Yalnız Ebru Gündeş ve eşinin kazançları ile ne hayır işlediklerini bilmemekle beraber ülkenin ekonomik durumunun ve osmanlı döneminden kalma düşük refah seviyesinin bu konuyla ilintilenmesini doğru bulmuyorum. Farkındayım, yazı ilk bakışta oldukça duygusal, doğru ve acı verici noktalara parmak basılmış bir yazı.

Ama iki dakika düşünelim derim arkadaşlar,
Açlıktan kırılan ülkeler var ve biz cebimize geçen parayla alışveriş yaparken, yeni ve ihtiyacımız olmayan kıyafetleri alırken düşünüyor muyuz?
Açık olalım. Hiçbirimizin aklına gelmiyor. Haberlerde görünce ve yardım kampanyası başlatılınca telefonumuzdan 5 tl'lik yardım yapıyoruz. Ki bu aşamada dahi öncelikle haber izleyen, sonra vicdanen rahatsız olan ve sonra da telefonunda kontör yada ay sonunda o faturayı ödeyebilecek kadar parası cebinde paran olması gerekliliği gibi üç faktör var.

Şimdi Reza Zarrab'dan çok daha zengin Türkiye'nin önde gelen isimlerini niye sorgulamıyoruz? Sizce onlar isimleri medyaya yansımadı yolsuzluk olaylarıyla diye mi aklanıyorlar? Böyle bir mantıkla komünizm yandaşı olalım madem. Bana uyar. Peki yükselme ihtimalinden kaç kişi vazgeçebilir bu ülkede? Fakirliğe üzülüp de kendi gelirinden kaç kişi vazgeçecek?
Bu ülkede hiçbir zengin kendi eliyle bağış yapmak zorunda değil, saygı duyulan ve takdir edilen bir davranış örneği bu sadece. Bunu toplum değil devlet sağlamalı. Vicdana bırakılan her beklenti görecelidir. Sokaktaki dilencilere kiminin 10 kuruş, kiminin 5 tl kiminin cebinde olan neyse onu vermesi gibi.

Bakın 850 tl ile geçinen bir aile için doğalgaz bir ihtiyaç, ama aylık 5.000 tl ile geçinen biri için her yere götürmesi gerektiğine inandığı ipad'i, internete girmesini sağlayan son model işlevli telefonu da ihtiyaç. Bu ülkede vergi sistemi adı verilen bir sistem var. Yapılacak olan vergiyi yükseltmek olur ancak. Kazanan adama (Reza Zarrab'ı kastetmiyorum) neden kazanıyorsun diyebilir miyiz?

Birini MEDYA MAYMUNU yapmak oldukça basit. Ama özellikle Ebru Gündeş ile aç kalan birini kıyaslamak yerine o aç kalan insandan, soğuktan donarak ölen insandan devleti sorumlu tutmak, gerekliyse zengin kesimin vergi oranlarında farklılık için bir şeyler yapılmasını talep etmek gerekiyor. Ebru Gündeş'in eşinin yaptıklarından haberi olsa ne olur? bende aç kalan aylık kredisi ayın yarısında biten öğrenciler için hesap sorayım Ebru Gündeş'den?
Afrikada aç yaşayan insanlar da bizden sorsunlar hesap, ısınabiliyorsunuz siz, bizim ekmeğimiz yok oha? desinler.

Burada gerçekleşmesi gereken üst kesimin zenginliğini eleştirmek değil, sosyal devlet ilkesine bağlı olarak devletten alt kesimin refahını yukarı çekmesini beklemek.
Ebru Gündeş bugüne kadar çalışmış, yıllardır da sanatına emek vermiş bir kadın. Ondan önce hesap sorulması gereken, emeksiz kazanç sağlayan birçok kişi var. Ajitasyonla, mantıktan uzak iç dağlayıcı propagandalarla bu maalesef mümkün görünmüyor.

Duygusal bir milleti damarına basarak değil o damara kan vererek canlandırabilirsin. Ajitasyonların sonuç getirmediğini yıllardır yaşadık, gördük.

Son düzenleme:
Millan, konuya yazdığım ilk mesajı okur musun? 5. sayfada... :34: Bu arada cidden doktor musun sen? Tıp öğrencisi misin? Midem ağrıyor kaç gündür bir çare deyiver bana... :60: Böyle bir doktor , avukat bir şey bulunca kendi dertlerini soran insan tipleri vardır ya ben de onun gibi oldum. :60:

:37: Ben BDV 'ye fazla takılmıyorum ya (hiç takılmıyorum da denebilir, SIKILIYORUM uydurmaca geliyor oradaki dertlerin çoğu) ondan anlamamışım. :35::9:

okurum nı dımek:1:
ben kendımın doktoruyum:1:
doktor olsam burda ne işim var benım sabahtan aksama:1:

Çok sinir bozucuydu program.
Dün 10 şehidimiz vardı.
Onlar için değilde, Reza Zarrab için konuşan,ağlayan sızlayan Hadise ve Ebru beni çok rahatsız etti.

Ebru Gündeş ağlar,cemaat lideri ağlar,başbakan ağlar,yardımcıları ağlar.

bu kadar yolsuzluğu,hırsızlığı,arsızlığı yapmasanız da hep beraber gülsek olmaz mı?

ebru gündeş bir ağlarken kocasının sebep oldukları yüzünden memleket bin ağlıyor.

ama bazı insanlarımız geleceğini çalanları şak şak alkışlıyor ya hayretler içerisindeyim,sürü psikolojisi bu olsa gerek.:51:

Dayanamadim izledim internetten videoyu.

Ebru hanim sen cocugum incinmesin derken senin kocanin uzerine yattigi paralar yuzunden belkide yurdumda haddi hesabi olmayan cocuklarimiz ac susuz ciplak acaba bunun farkindamisin?!

Ayrica timsah gozyaslarinin ne demek oldugunu sayende daha iyi anladim!

pardon ama ben de bu mantığı anlamıyorum.

Ebru şöyle mi dedi : "TEK BENİM ÇOCUĞUM ÖNEMLİ , ÖBÜRLERİ ÖLSÜN GEBERSİN." böyle mi dedi?

kendi çocuğu için üzülmesin mi?

Sen ben başımıza bir şey gelse üzülmüyor muyuz?
Yeri geliyor en boktan şeyleri dert ediyoruz.
Demiyoruz ki: Ya millet aç açıkta biz neden dert ediyoruz?
(tamam bazen diyoruz da genel olarak demiyoruz yeri geliyor)

Tamam o bebeciğe de üzüldüm. Allah ailesine yardım etsin.
Fakat bu konuyu bununla bağlantılamak ne derece mantıklı?
Şimdi Ebru gündemde diye Ebru'ya bağlanıyor. Ebru gibi bir sürü zengin insan var, onlara diyor muyuz?
Ya kardeşim siz zenginsiniz ama şurada açlıktan ölen var,
Ya da Ebru'nun ya da o insanların ne hayırlar yaptığını biliyor musun?
Belki öğrenci okutuyorlar, belki yetimlere yardım ediyorlar...

Ya böyle konuşunca Ebru'yu savunmuş gibi görünüyorum ama hayır!
Tabii ki REZA varsa cezası çeksin ya da Ebru savunursa bundan sonra REZA'dan farkı kalmaz.
Ama şu anda Ebru'yu günah keçisi yapmak da nesi?

Dün 10 şehidimiz vardı.
Onlar için değilde, Reza Zarrab için konuşan,ağlayan sızlayan Hadise ve Ebru beni çok rahatsız etti.

aynen hele hadiseye ne demeli reza sanki onun kocasıydı mübarek bir hazırlanmış bir hazırlanmış' biz burdayız' yazılı bir tişört giymiş

ve o bet sesiyle biz burdayız adlı şarkısını seslendirdi :53:

Dün 10 şehidimiz vardı.
Haydi Ebru kocasıdır ağlar falan da bizim 10 şehit varken (tabii ki onlara çok çok üzüldüm :43:) hâlâ burada Ebru'yu konuşuyor olmamız saçma aslında...

Şehitlerimizin ruhu şad olsun. :43: Hak rahmet eylesin.

:46::46::46:

Ben de bunu düşünüyorum arkadaşım. Çok güzel açıklamışsın.

Ebru GÜNDEŞ hiçbir zaman kimseyle polemiğe bile girmeyen, herhangi bir kavga gürültü ya da saçmalığa bulaşmamış, delikanlı bir sanatçı her zaman. Ben EBRU GÜNDEŞ'in para için evlendiğini düşünmüyorum. Çünkü Ebru GÜNDEŞ'in yeri konumu belli. Basit bir manken ya da basit bir oyuncu (manken ya da oyuncuların hepsi basit demiyorum. basit olanları kastediyorum.) değil ki: "Aaa! Zengin bir iş adamı buldum. Kaçırmayayım. Evleneyim." desin... Ebru GÜNDEŞ'in derdi anne olmaktı. Kocasını da sevdi demek ki evlendi.

"Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusuna gelince...
Adam (adam dediysem laf icabı adam dedim yoksa REZA pek de adam değil gözümde... Oldu bitti de hazzetmiyordum. Yakıştıramıyorum falan! Bir de suçluysa şimdi, çeksin cezasını tabii ki!...) iş adamı deniliyordu. Aileden zengin vs. Ebru GÜNDEŞ'in aklına neden gelsin ki bu sorular? Bir de Ebru'nun kendi işi gücü, yoğunluğu var. Neden REZA'nın işlerine burnunu soksun ki? Şirkete gidip muhasebecilerini sorguya mı çeksin? Açın defterleri, siz burada ne haltlar karıştırıyorsunuz mu desin durup dururken?

Ebru yoğun ilgilenmiyorsa bile ev hanımı olup da ilgilenmeyen, anlamayan da var. Kocasının işine karışmayan çok fazla kadın var... Ebru neden bunlardan birisi olmasın?

Kısacası ilk günden beri diyorum:
REZA yapmışsa tabii ki çeksin ama Ebru'ya yüklenmek yanlış.
Ebru evlenirken bunları bilmiyor olabilir, hatta hâlâ birçok şeyi bilmiyor olabilir.

Yalnız şu da var; bundan sonra EBRU'nun tutumu önemli, adam yaptıysa böyle bir şey hâlâ destek olursa işte o zaman biter bence EBRU!

Dipnot: Cessair arkadaşımızın yazdığından sonra yazılanları okumadım. Dönüyorum onları okumaya...
rezada okadar para olmasaydı ebru evlenırmıydı sence?
tmm ebrunun sartları,kendı kazancı zaten yerınde olan bı kadın ama
suan ıcınde bulunduğu hayat onun sanatçılık gelırının yanında devede kulak..

ne bılım benım kocam benden gızlı hıcbıse yapmaz..
kendı ısıyle ılgılı bıle herseyı anlatır..buyuzden tum kocaları böyle dusunmus olabılırım..

madem yenı ögrendı kocasının dolandırıcı olduğunu,bosansın ozaman
çocuğumun böyle karektersız bı babası olamaz deyıp?!

rezada okadar para olmasaydı ebru evlenırmıydı sence?
tmm ebrunun sartları,kendı kazancı zaten yerınde olan bı kadın ama
suan ıcınde bulunduğu hayat onun sanatçılık gelırının yanında devede kulak..

ne bılım benım kocam benden gızlı hıcbıse yapmaz..
kendı ısıyle ılgılı bıle herseyı anlatır..buyuzden tum kocaları böyle dusunmus olabılırım..

madem yenı ögrendı kocasının dolandırıcı olduğunu,bosansın ozaman
çocuğumun böyle karektersız bı babası olamaz deyıp?!
tamam da Ebru Gündeş gibi bir insanın gidip mahalle bakkalıyla evlenmesini beklemiyordunuz herhalde? zaten varlıklı birisi ile evlenecekti. hangisi gidip sıradan birisi ile evleniyor ki? ya da bizler evlenir miyiz? herkes kendinden daha iyi durumda (maddi / manevi) olan bir insan ile evlenmek ister...
Şahsen ben isterim.
:51:

Ebru bence boşanır zaten, bence o kendi içinde muhasebesini yapıyor şu anda...

Zaten her mesajımın sonunda diyorum. Ebru savunursa yapılan pisliği işte o zaman biter zaten. Empati yapılacak bir şey kalmaz. Şu anda arafta o yüzden onun durumundan bakmaya çalışıyoruz biz.
:34:

o ölen bebekten önce çevresi,muhtar ve devlet sorumludur.hükümet istediklerine tonlarca kömür yardımı yaparken asıl mağdurları maalesef görmüyorlar.hiç mi çevresinde bu kadını yönlendiren ,yardım almasını sağlayacak biri yoktu.bu soğukta o camsız evde o aileyi nasıl yatırabiliyorlar:50:

tamam da Ebru Gündeş gibi bir insanın gidip mahalle bakkalıyla evlenmesini beklemiyordunuz herhalde? zaten varlıklı birisi ile evlenecekti. hangisi gidip sıradan birisi ile evleniyor ki? ya da bizler evlenir miyiz? herkes kendinden daha iyi durumda (maddi / manevi) olan bir insan ile evlenmek ister...
Şahsen ben isterim.
:51:

Ebru bence boşanır zaten, bence o kendi içinde muhasebesini yapıyor şu anda...

Zaten her mesajımın sonunda diyorum. Ebru savunursa yapılan pisliği işte o zaman biter zaten. Empati yapılacak bir şey kalmaz. Şu anda arafta o yüzden onun durumundan bakmaya çalışıyoruz biz.
:34:

kız ebru nereye bosancak bırak allah askına..
o adamı orda uzun sure tutmazlar..
suan sadece bı günah kecısı lazımdı,hersey rezaya patladı..
bakan oğullarının olduğu bı davada reza en kucuk halka durumuna dustu yanı
hepsı tek tek çıkacak..sadece en son reza çıkacak..

Herşeyi geçtim de; ekrana çikmak konusunda birileriyle toplanti yapmasini hiç samimi bulmadim :19:
Allah korusun benim kocam hirsizliktan rüşvetten hapse girecek, ben işimi yapma konusunda ona buna mi soracam :20:
Çok üzüldüysen canin yandiysa ekrana çikmazsin evinde oturursun, yok umursamadiysan ekrana çikar işini yaparsin
Bu ne yani devlet mi kurtariyosun iletişim uzmanlariyla acunla toplantilar falan
Felaketi firsata çevirme toplantisi gibi geldi bana, özellikle de acun ilicalinin hesabi..

Evladin için üzülüyosun anladik da, iyi günde kötü günde söz verdim demek, eşimin arkasindayim demektir!
Ebruö kocasindan ne zaman boşanir, samimiyetini o zaman ispatlar bana göre
Evladi hirsiz çocugu durumunda şu an farkindaysa eger

kız ebru nereye bosancak bırak allah askına..
o adamı orda uzun sure tutmazlar..
suan sadece bı günah kecısı lazımdı,hersey rezaya patladı..
bakan oğullarının olduğu bı davada reza en kucuk halka durumuna dustu yanı
hepsı tek tek çıkacak..sadece en son reza çıkacak..
Sen de haklısın. :43::43::43:
Hepsini AKlayacaklar...:43::43::43:Hak hukuk adalet , sen ben gibi fakir halk için var. Zenginlere gelince iş, hak da değişir adalet de... Anayasa da... her şey onlara göre uyarlanır! :14:

o ölen bebekten önce çevresi,muhtar ve devlet sorumludur.hükümet istediklerine tonlarca kömür yardımı yaparken asıl mağdurları maalesef görmüyorlar.hiç mi çevresinde bu kadını yönlendiren ,yardım almasını sağlayacak biri yoktu.bu soğukta o camsız evde o aileyi nasıl yatırabiliyorlar:50:

Ay hiç söyleme sabah sabah epey ağladım o habere. Ne bahtsız yavru.

Önceki ev kombiliydi, bu merkezi sistem. Akşam 23,00-06,00 arası kalorifer kapanıyor. Tek derdim bebeği nasıl ısıtacağım ki evde 3 çeşit elektrikli ısıtıcı var. Baktığın vakit gece bile sıcaklık 20 in altına düşmüyor.

Kendimden nasıl utandım, nasıl utandım anlatamam. Hiçbir şey yakmasam bile üşümez.

Midem kasıldı desem, umarım uyduruyor demezsin. Gerçekten çok acı ve iç sızlatan bir haber. Bebecik zatürre olmuş ve cahilliğe bak kimse farketmemiş.

Son düzenleme:

Ay hiç söyleme sabah sabah epey ağladım o habere. Ne bahtsız yavru.

Önceki ev kombiliydi, bu merkezi sistem. Akşam 23,00-06,00 arası kalorifer kapanıyor. Tek derdim bebeği nasıl ısıtacağım ki evde 3 çeşit elektrikli ısıtıcı var. Baktığın vakit gece bile sıcaklık 20 in altına düşmüyor.

Kendimden nasıl utandım, nasıl utandım anlatamam. Hiçbir şey yakmasam bile üşümez.

Midem kasıldı desem, umarım uyduruyor demezsin. Gerçekten çok acı ve iç sızlatan bir haber. Bebecik zatürre olmuş ve cahilliğe bak kimse farketmemiş.

neden uydurasın canım.her annenin hissettikleri bunlar.ayaz bebecik öldü ama abisine ve annesine artık sahip çıkarlar inşallah:50:

televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...

gazetenin köşesinde bir haber, "konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"

ebru gündeş acun'a "senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.

bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.

acun, ebru gündeş'e "geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek olmuş, acun ile ebru'nun gözleri yaşartan dayanışmasını izliyor.

anne, gece bebeğini emzirmeye kalkmış, çocuğunu hareketsiz görünce de çığlık atmaya başlamış, komşular yetişmiş çığlıklara...
televizyonda şarkılar söylenmeye devam ediyor, tüm hayalleri o yarışmayı kazanıp ebru gündeş gibi bir hayat yaşamak olan insanlar, ebru gündeş'in onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. şarkılar bitince yine alkışlar başlıyor, programın yarısı alkışlarla geçiyor, herkes birbirini alkışlıyor.

komşular diyor ki; "çok fakirlerdi, odun bulabilirlerse yakarlardı" odun bulabilmek ne demek gazete bunu yazmıyor.

ebru gündeş alkışlanırken elini göğsüne koyup "eyvallah" hareketi yapıyor, yani "sizler alkışlarınızla benim kocamın suçsuzluğumu tasdiklediniz, unutmam bu desteğinizi" gibisinden teşekkür ediyor, aslında hepsi de ebru gündeş'in hayatını yaşamak isteyen seyircilere doğru.

kocası askerdeymiş kadının, iki çocukla bırakmış bu virane evde karısını, adam askerde devlete hizmet ederken, devlet bir torba odun verememiş mi bu eve, hani akp kömür dağıtıp oy alıyordu, nerede kömür, hani odun, kırk günlük bebeğin cesedini mi yaksınlar diğer çocukları da ölmesin diye.

o ses türkiye bitiyor. o ses olmak isteyen kişilerden biri eleniyor, veda ederken programa alkışlanıyor, herkeste bir burukluk, sms oyları da kurtarmamış belli. ceplerinden elli kuruş verip bir yarışmacıyı elenmekten kurtaramayan seyirciler çok üzgün ve mağdurlar, ama yine de alkışlıyorlar.

sms'lerle kırk günlük bebeğin kırk yıllık kömür parasını toplayan acun programı kapatıyor, haftaya görüşürüz diyor, herkes alkışlıyor.

konya'da kırk günlük bir bebeğin cenazesi kalkıyor. on bilemediniz on bir kişi cenaze namazını kılıp, küçücük tabutu toprağın en dibine gömüyorlar, kimse alkışlamıyor.

alkışlamayı bırakın ağlamıyor bile....

kaynak:https://eksisozluk.com/entry/39193639

çok çok güzel bir paylaşım kutluyorum:46::46::46::46::46::46::46::46:

Back