• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ebede rahmi yukarı çektiren var mı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kalincada baska seylerle ugrasiyorsun.
Saglikla doğmasi ilerlemesi onemli.insallah hic dusuk yapmadan saglikla ilerleyen bi hamileligin olur.
İnşAllah hayırlısı bakalım rahimden dolayı düşük ve erken doğum ihtimalim de çokmuş zaten

Ya ben kendilerine kotü birsey hissetmiyorum severim ama bu eski kafaliliği kaldiramiyorum. Benm kayinpederlerde beklentide.. ben tup bebekle iki düsük yaptim.
Olurmu olmazmi blmiyorum ama istemiyorum zamani gelincede diyecegim.
Biz bizim gelinden istemedik koyma gerek yok daha guzel isim koy dedik o zorla koydu :KK70:
Ama hicbirine oyle birsey talep etmedik.
Vallahi sevmesine severim ama bazen bise oluyo kızıyorum bi de eski isimler ikisininki de bi manası yok , biz de de şöyle bi inanış var adına alan kişinin huyunu da alır diye benim adım da babamın halasının adı ve inadım aynı ona cekmiş kocasına bile kafa tutarmış o yuzden en iyisi yeni bi isim vermek

Vallahi sevmesine severim ama bazen bise oluyo kızıyorum bi de eski isimler ikisininki de bi manası yok , biz de de şöyle bi inanış var adına alan kişinin huyunu da alır diye benim adım da babamın halasının adı ve inadım aynı ona cekmiş kocasına bile kafa tutarmış o yuzden en iyisi yeni bi isim vermek
Benm kayinpeder iyidir huyu..
Ama geneede bu geleneģi surdurmek istemem. Eltim karşi cikti guzel bi isim koydu..
Heleki bukadar skntı cekiyorum kendi insiyatfimizde olmali.. benm cektiğim kadar kim cektiki. Onlar uzulurler ama benmkinin yaninda ney yani..

O inanç bizde de var bence de yeni isim en iyisi 😁

Ama geneede bu geleneģi surdurmek istemem. Eltim karşi cikti guzel bi isim koydu..
Heleki bukadar skntı cekiyorum kendi insiyatfimizde olmali.. benm cektiğim kadar kim cektiki. Onlar uzulurler ama benmkinin yaninda ney yani..
Ya çocuğumuzun üstünde söz hakkımız olmayacak mı yani ismini bile seçemeyecek miyiz? Ben karşı geldikçe olaylar çıkıyor zaten sürekli

Sigortan olmasına sevindim canım şartlar oyle demekki olsun kaynananla bütün gün evde oturma da çalış daha iyi
O da isten çıkıp evde oturmamı istiyor. Bütün gün hizmet ettirecek ya. Ben çocuk olduktan sonra bakıcı düşünüyordum baktım ki kaynanam bakıcıları kaçırır çocuğumun da ilk kelimesi küfür olacak işten çıkmaya karar verdim 😂

• Beğen
Reactions: H M
Ayrı eve çıkmadan neden çocuk yapmaya çalışıyorsunuz ki. Kayınvalideniz cahilin önde gideni. Hamile kalınca rahatlamayacaksınız. Kucağınıza emmeden emmeye verir bu kadın. Hiç bir geliriniz de yok. Onların eline bakıyorsunuz.
Bu kargaşaya çocuk yapmak büyük cesaret doğrusu.
Anneniz de istememek de haklıymış doğrusu

Ya çocuğumuzun üstünde söz hakkımız olmayacak mı yani ismini bile seçemeyecek miyiz? Ben karşı geldikçe olaylar çıkıyor zaten sürekli
Canim degismesi lazm bazi seylerin.
Bu yuzden evliligini bitiren erkekler var.
Ben esimle hemfikirim kalbini kirmadan soyleyip bu sekilde yapacagmi soylerim.
Ama bu sacma seyler yuzunden evlilik bitiyor
Bu alginin degismesi lazm. Sirf bunun icin koymam
Bakalim olursa insallah kucagima almak nasip olursa yeri ve zamani geldiginde hicbirine sormadan kimligine ismini koyariz.
Sende herseye karistirma kesinlikle basim cok agrir.

Kalincada baska seylerle ugrasiyorsun.
Saglikla doğmasi ilerlemesi onemli.insallah hic dusuk yapmadan saglikla ilerleyen bi hamileligin olur.
İnşallah bende aşılamadan sonra düşük yaptım canım acısı tarif edilemez o kadar hayal kurup emek verip kaybetmek

Sonuna kadar haklısın canım insallah tez zamanda dolar kucagın

İnşAllah hayırlısı bakalım rahimden dolayı düşük ve erken doğum ihtimalim de çokmuş zaten
Bu arada kaynanamın annesinin 3 sene olmamıs kasık cekdirmiş kalmış kaynanamında 2 sene olmamıs ve cekdirmis kalmıs bana da dediler ben yeterki cocugum olsun diye kabul ettim tedavi oluyodum kalamıyodum cünkü ve cekdiler bende işe yaramadı bu yöntem

Ayrı eve çıkmadan neden çocuk yapmaya çalışıyorsunuz ki. Kayınvalideniz cahilin önde gideni. Hamile kalınca rahatlamayacaksınız. Kucağınıza emmeden emmeye verir bu kadın. Hiç bir geliriniz de yok. Onların eline bakıyorsunuz.
Annem tanımıyordu ki hiç ne eşimi ne ailesini. Hiç görmeden istemedi. Sıkıntı şu Bi kaç gebeliğimde düşük olursa beklendiği gibi ameliyat olmam gerekecek. Yaşım zaten 25 26.fazla beklemek istemiyorum

Seni cok iyi anliyorum bizim burada da bir ebe var kaynanam evlendigimiz aydan hep dedi ona gidelim komsular hep dedi git Kim gittiyse hamile kaldi Sen gitmedin o yuzden olmuyor 2yil direndim gitmedim sonra biktim artik dedim tamam gidelim bakalım cocugu nasil koyacakmis karnima gittim birsuru şey yapti 15 gün yinede olmadı tabi dedim hani elleriyle koyuyordu bebegi noldu

Bu arada kaynanamın annesinin 3 sene olmamıs kasık cekdirmiş kalmış kaynanamında 2 sene olmamıs ve cekdirmis kalmıs bana da dediler ben yeterki cocugum olsun diye kabul ettim tedavi oluyodum kalamıyodum cünkü ve cekdiler bende işe yaramadı bu yöntem
Bizde denicez işte bakalım 🤷🏻‍♀️

Seni cok iyi anliyorum bizim burada da bir ebe var kaynanam evlendigimiz aydan hep dedi ona gidelim komsular hep dedi git Kim gittiyse hamile kaldi Sen gitmedin o yuzden olmuyor 2yil direndim gitmedim sonra biktim artik dedim tamam gidelim bakalım cocugu nasil koyacakmis karnima gittim birsuru şey yapti 15 gün yinede olmadı tabi dedim hani elleriyle koyuyordu bebegi noldu
Olmazsa bende aynı şeyleri yüzlerine söylicem ztten hayırlısı bakalım

Emmeye de verirse ne mutlu kimi kaynanalar onu da yapmyor 😏

Çocuk olunca kavgamız eksik olmayacak zaten 😁
Allah yardımcınız olsun.. MaşaALLAH.yine de çok neşeli görünüyorsunuz inşaAllah istediklerinize ulaşır huzuru bulursunuz ayrıca anne ve babanıza diyecek birşey bulamıyorum onlarda arkanzda olmayarak çok cahillik yapmşlar yazk..

Back