• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düzensiz adet görüp hamile kalanlar

Ben de sizler gibi bazen 31, bazen 32, bazen 33 günder bir regl oluyorum.
Bildiğim kadarıyla bu adet düzensizliği değil. Adet düzensizliği 1,5 aydan fazla regl olamama ya da senede birkaç kez adet görme durumlarına deniyor.
Benim senede 1 veya 2 kez 36-37 güne çıkıyor.
Ocak ayında ise ben hamile kaldım ama biyokimyasal gebelikmiş, düşük yaptım.
O aydan sonra bende gecikmeler arttı. Düşükten sonra ilk adet döngüm 36 gün, ikincisi 37 gün sürdü. İkinci döngüde de hamile olduğumu zannettim ama, belirtilerim vardı çünkü, ama yine regl oldum.
Bugün de 32 günüm. Regl olacak gibi belim ağrıyor, karnımda hafif ağrı var ama henüz gelen giden yok.
Hormon tahlillerim yapıldı sorun çıkmadı.
Ama kafama çok takıyorum o yüzden doktoruma tekrar gideceğim yarın sabah randevumu aldım.
Bakalım ne diyecek.

canım çok geçmiş olsun. ne kadar gecikmişti de biyokimyasal oldun?? idrarda görüp te kan tahlilimi yaptırmıştın?? inşalla bu sefer gebesindir. bu adet düzeni bizim gb dağınık olana daha da zor bu iş ne yumurtlamamız belli ne gecikip gecikmediği

blau dediğin doğru aslında.düzensiz değil adetlerimiz.35 günü geçen adetler düzensiz sayılıyormuş.ama yinede bizim 35 günde olanlarımız yumuertlama zamanımızı kestiremiyoruz.doktorun sorun yok dediyse bence kafana takma.herşey kafada bitiyor.bende çok kafaya takıyorum.doktor bişi yok dese bile sanki inanmıyorum.illa bişi arıyorum.ama senin olayın farklı tabi.belkide düşükten dolayı öyle olmuştur.bakalım işşlh kontrolunde bir sorun çıkmaz

canım çok geçmiş olsun. ne kadar gecikmişti de biyokimyasal oldun?? idrarda görüp te kan tahlilimi yaptırmıştın?? inşalla bu sefer gebesindir. bu adet düzeni bizim gb dağınık olana daha da zor bu iş ne yumurtlamamız belli ne gecikip gecikmediği

Canım çok sağol. Şöyle oldu kimyasal benim. 21. gün yumurtlama gerçekleşti. Bundan eminim çünkü uzayan akıntı biraz kanamayla birlikte geldi. Çok şiddetli de kasık ağrım oldu.
Adetimi 32 gün olarak hesaplıyorum ortalama. Adet gecikti, ama idrar testlerinde birşey çıkmadı.
Belirtilerim başladı sonra bulantı, halsizlik, göğüs uçlarında kaşınma gibi.
35. gündü yanılmıyorsam kanda gebelik baktırdım, 5,76 çıktı bhcg. Gecikmeye göre düşük tabi.
Eğer katlamazsa tutunamaz dediler.Ama kesin biyokimyasal da diyemiyorlardı çünkü geç yumurtlama ve geç döllenme tabi...
48 saatte bir bhcg ölçtürdüm. Önce katladı ve sonra düşüşe geçti. 40. gün de kanamam başladı.

blau dediğin doğru aslında.düzensiz değil adetlerimiz.35 günü geçen adetler düzensiz sayılıyormuş.ama yinede bizim 35 günde olanlarımız yumuertlama zamanımızı kestiremiyoruz.doktorun sorun yok dediyse bence kafana takma.herşey kafada bitiyor.bende çok kafaya takıyorum.doktor bişi yok dese bile sanki inanmıyorum.illa bişi arıyorum.ama senin olayın farklı tabi.belkide düşükten dolayı öyle olmuştur.bakalım işşlh kontrolunde bir sorun çıkmaz

Aynen ben de doktor sorun yok dese de inanamıyorum. Çok da kafama takıyorum.
Sürekli stres yapıyorum kendime, hele de düşükten sonra.
Düşükten sonra doğru dürüst yumurtlama akıntısı da gelmedi, yumurtlayamadım mı nedir artık.
Hormon testlerimi yaptırdım düşükten 1 ay sonra, daha sonra da eşimin sperm analizini yaptırdım. Smear verdim, sorun yok hiç birinde.Ama benim çok pimpirikli bir yapım var, özellikle sağlık söz konusu oldu mu, psikolojik olarak baskılıyorum sanırım kendimi.
Bakalım yarın ne diyecek.

geçmiş olsun kimyasal gebelik ne oluyor acaba gerçekte gebelik oluşuyor mu.?aslında hep duyuyorum okuyorum ama tam olarak anlayamadığım bişey var.yani döllenme herşey normaldaki gibi oluyorda bebek mi tutunamıyor

geçmiş olsun kimyasal gebelik ne oluyor acaba gerçekte gebelik oluşuyor mu.?aslında hep duyuyorum okuyorum ama tam olarak anlayamadığım bişey var.yani döllenme herşey normaldaki gibi oluyorda bebek mi tutunamıyor

şöyleki gebelik başlangıcı düşün ama devamı gelmiyo. eşim dediki bana aslında kadınların yüzde 50 si bu sık yaşıyor ama çoğu farkında değil çünkü adet dönemi bu kayboluyor. o yüzden şimdi gecikti diye göndermiyo beni çünkü bu psikolojik olarak yıkım oluyormuş. kulağa düşük gbgelsede dr lar buna düşük olara bakmıyor bile

anladım canım saol.zor bişi allh kimseye göstermesin.neyse üzülmek yok.olumlu düşünelim olumlu olsun.bakalım.işllah hamiş kalıanımız olursa aramızdan bize umut olur.işllh güzel haberler veririz birbirimize..mutlaka paylaşalım lütfen arkadaşlar.:29:

Teşekkür ederim. Biyokimyasal gebelik gerçek bir gebelik evet. Döllenme gerçekleşiyor, ama gebelik materyali rahme tutunamadan düşük geçekleşiyor. Kese oluşmuyor, bhcg hormonu tutarsız artıyor ve bir süre sonra da düşüşe geçiyor.
Buna sessiz düşük de deniyor ve kadınların %50si bunu yaşıyor, kiminin adet dönemi gecikmeden düşük gerçekleştiği için regl sanıyor bunu farkına bile varmıyor.
Doğal bir seleksiyon yani.
Bazılarının regli 1-2 gün gecikiyor. Bendeyse gecikme uzun oldu hem geç döllenme oldu, hem de bhcg bir türlü düşmedi.
Dış gebelik riski de var demişti doktorum, beni korkutan o olmuştu.
Şükür değilmiş.
Biyokimyasal gebelik geçirmek,hamile kalınabildiğinin bir kanıtı diyor doktorlar. Kadında ve erkekte sorun olmadığının göstergesi. Ama içi rahat etmiyor yine de insanın işte.

anladım canım saol.zor bişi allh kimseye göstermesin.neyse üzülmek yok.olumlu düşünelim olumlu olsun.bakalım.işllah hamiş kalıanımız olursa aramızdan bize umut olur.işllh güzel haberler veririz birbirimize..mutlaka paylaşalım lütfen arkadaşlar.:29:

İnşallah canım. Ben de yarın doktorumun söylediklerini paylaşırım sizlerle...Yol gösterici olur...

evet kızlar haberdar olalım birbirimizden. inşalaah yarın dr dan güzel haberlerle gelirsin. aama ilginç doğrusu ben bu konuda çok yoğunluk olur diye düşünmüştüm. ne yani herkes takır takır her ay aynı gün mü adet görüyo :) ne şanslılar

evet kızlar haberdar olalım birbirimizden. inşalaah yarın dr dan güzel haberlerle gelirsin. aama ilginç doğrusu ben bu konuda çok yoğunluk olur diye düşünmüştüm. ne yani herkes takır takır her ay aynı gün mü adet görüyo :) ne şanslılar

:37: Aslında pko'lular çok var ama bir sürü pko konuları var herhalde oralardalar :34:

Son düzenleme:
Kızlar bu arada bişey soracağım sizlere.
Fazla kilonuz var mı ve kilo aldıktan sonra mı düzensizleştiniz?
Evlendikten sonra öne geldimi adetleriniz?

Ben bekarken 36 gün filandı evlenince 31-32'lere düştü...
Kilom da var,kendimi bildim bileli ama daha önceleri kilo verdikçe erken adet olurdum.Bu ay da biraz kilo verdim ama 32. günümdeyim hala gelmedi.
Gebelikten hiç umudum yok ama, hamilemiyim yoksa ya...

okuyan oluyor çoğu zamn ama yazmıyorlar.neyse ben yazarım her zaman gelişmeleri.canıma minnet zaten sıkıntımı burada atıyorum insan çevresine de her zaman anlatamıyor derdini.hemen çocuğu olm uyor dedikoduları dönmeye başalr.öyle bi milletiz ya:47: benim kilom 53 canım evlendikten sonrada pek bi değişiklik olmadı.yada fark etmedim.ama adetlerim acaip sancılıdır her ay bir ağrı kesici iğne vurunur ve ağrı kesicilerle ayakta kalırım.hatta ilk günü yataklara düşerim.istifra ederim vs çok berbat bir adet dönemim var.her ay ya kaç senelerdir delik deşik kevgire döndü popom

okuyan oluyor çoğu zamn ama yazmıyorlar.neyse ben yazarım her zaman gelişmeleri.canıma minnet zaten sıkıntımı burada atıyorum insan çevresine de her zaman anlatamıyor derdini.hemen çocuğu olm uyor dedikoduları dönmeye başalr.öyle bi milletiz ya:47: benim kilom 53 canım evlendikten sonrada pek bi değişiklik olmadı.yada fark etmedim.ama adetlerim acaip sancılıdır her ay bir ağrı kesici iğne vurunur ve ağrı kesicilerle ayakta kalırım.hatta ilk günü yataklara düşerim.istifra ederim vs çok berbat bir adet dönemim var.her ay ya kaç senelerdir delik deşik kevgire döndü popom

Benim de ağrılı olur.Ama öyle iğne filan olmadım, istifra etmedim hiç.
Ama ağrı yumurta oluştuğunun da bir kanıtıdır diye okumuştum.

Son düzenleme:
haa tamam pko kısaltma görünce anlayamadım. hiç olmadığım ay olmadı şimdiye kadar valla.
kilo dessen ben bu ay kilo aldım son 2 haftada 3 kilo birden aldım valla acap ondan mı ki gecikme.. yoksa hamileyimde iştahım mı arttı ??? yumurtamı civcivden civciv mi yumurtadan gb oldu :))))

bilmiorum ama ben zaman zaman kilo alıp veren biri olarak hep aynı düzenim 30 34 arası işte değişmiyo

bbalau işşlah hamilesindir arkadaşım yaa.zaten çoğu kişi gebeliği beklerken kalmıyor tam tersi hiç umudu yokken kalıyor.okuyozruz hep burdan

evet doktorum öyle dedi bana aman neymiş sen çok şanslı gör kendini diyor.ben kadınlara anlatamadım diyor ağrılı olunca yumurta oluşuyormu demekmiş hemde kaliteli yumurtlama nın kanıtıymış sözde ama.geçen ay progesteron tahlili yaptı doktor 8.38ng/ml 26.82nmol/L yazıo yumurtlamışım çatlamış hem öle dedi ama anlamıorum tabi ben bu değerlerin ne olması gerektiğini

Back