Yani sira Haftalik ve aylik hedeflerimde var.
Ocak Ayi icin haftalik
Misafir agirlamak veya misafirlige gitmek istiyorum. Bu Zorlu sürecte odlukca ice kapandi herkes dogal olarak ve insanlarin psikolojisi iyice bozuldu. Hem kendim icin hem cocugum icin hemde dostluklari akrabaliklari sürdürmek icin böyle bir hedef koydum kendime. Bu cagin insanlari olarakta gözlemledigim sey , insanlar misafir agirlamaktan kacar oldu. Halbuki evlerimiz öyle bereketleniyor ki, nasibiyle geliyor misafir :) Ve Her gittigim eve mutlaka ufak bi hediye götürmek istiyorum. Maksat elim bos olmasin ve ev sahibini gülümseteyim. Bu satin alinmis bir hediyede olabilir, el emegide veya evde yaptigim bir güzel kek, kurabiye veya bir demet cicek. Büyüklügü kücüklügü dedigim gibi önemli degil. Önemli olan düsünmek.
Bir diger haftalim hedef te ailece yapacagimiz bir etkinlik. Bu beraber pasta yapmakta olabilir, bir geziye gitmekte, bahcede cay keyfi de oalbilir... Yine hedefledigim sey güzel anilar biriktirmek. Oglum büyüyünce " Bi ailemle her hafta güzel etkilinkler yapardi. Cay saatimiz olurdu, beraber sohbet eder oynardik gezderdik..." diyebilsin. Her animizi , saniyemizi, günümüzü degerlendirmek amacim.
Aylik olarakda bu ay icin iki hedef belirledim.
Biri her ay görmedigim bir sehir, yer, lokanta, cafe.vb bi yer kesfetmek.
Digeride "date night" esimle:)
Buna en cok seviniyorum. Anne baba olunca birbirimize ayirdigimiz basbasa oldugumuz anlar kisitlandi dogal olarak. Bu yüzden ayda en az 1 kez bir "Date" a cikmak istiyoruz. Esimlede konustuk bunu. Oda cok mutlu oldu. Bu böyle hadi gidelim diye spontan degil de önceden planlanmis özel bir gün olacak her ay. Böylelikle es olmayi da unutmamis olacagiz ve birbirimize olan Sevgi saygi ask dahada cogalicak.
Karsindaki insana deger vermek aslinda okadar kolay ki...yeterki icten yürekten gelsin. Yilbasi icin esimle hediyelestik. Ve bu bile iliskimize cokca güzellik katti. " Seni düsünüyorum, deger veriyorum, mutlu olman icin cabaliyorum" dee´mektir böyle kücük jestler. Illa maddi birsey olmali degil. Bir iki güzel söz, mektup, el emegi.... hepsi sevgiye dair.
Benim hedeflerim bu Ay icin bukadar. Yeni fikirler, tavsiyeler icin acigim. :)