• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bugun neler yaptım
Eşime kahvaltı hazırladım gerı yattım🙈
Uyandıktan sonra Yatakları toplayıp makınaya camasir attım
Cocuklara kahvaltı hazırladım
Bulasık makınası bosaltılıp kirlileri yerlestırdım
1 makına camasir astım
Yastık kılıflarıhı cıkartıp makınaya attım
Sonra Cocukları dısarı cikardim 1 saat kadar
Geldim yastık kılıflarını astım
Oglen yemeklerini verdım
Cocukların montlarını giydikleri kıyafetleri makınaya attım
Yaklasık 1.5 saatlık bir yuruyuse cıktım
Geldim Bulasıkları makınaya yerlestırdım
Yastık kılıflarını topladım
Makınadakılerı astım
Aksam yemegı isine gırıstım
Balkondaki meyveleri hallettım
Aynaları sıldım(5 ayna)
Aksam yemegının Bulasıkları ni makınaya dizdim elde yıkanacakları yıkadım
Mutfak dolaplarının yuzlerını sıldın
Aspırator ocak tezgah ve fayansı sıldım
Yastık kılıflarını gecırdım
Butun odalardakı dagınıklıkları toparladım
Cay ve meyve faslının Bulasıklarını hallettım
Sabah ilk astıgım camasırlari topladım
Simdi katlayıp yerlestırıcem ınsallah

Bana da dün bundan hediye geldi ayıptır söylemesi :KK16: Bonus Bonus pawlover pawlover
Difenbahya,zehirli sakın elinizi sürmeyin dedim çocuklara.İlk gelince yaprağını sevmişler,zehirlendik diye ağladılar😅
Cok guzel annemde de vardı bundan kucukken elemeye korkardık
cok tatlı 💜

Ben yaptiklarimi yazmayi unuttum iyi mi:D

Eveeet malum 4 gunluk yasak basliyor , koca evde kalacak ve benim 4 gun agiz tadi ile temizlik yapamayacagim bi gercek.
O nedenle evi 4 gun idare edebilecek detayli bi temizlige giristim bugun.

🎀sabah oglan canli derste iken camasir attim, kuruyanlari topladim.
🎀o ara kahvaltiya krep yaptim yendi toparlandi.
🎀bulasik makinesini bosalttim.
🎀tuvalet banyo camasir suyu dokup beklettim.
🎀Mutfagi komple salona kattim, halisinu silkeledim(hafif hali, makine ile cekilmiyor yapisiyor makineye)
🎀buzdolabi, bulasik makinesi, firinli ocak cekilerek yani yoresi ustu alti kompe supurulup silindi.
🎀sonra mutfagim komple yerlerini supurup sildim
🎀masa ustu , ayaklari, sandalyeler silindi
🎀tezgah silindi
🎀sonra herseyi yerlestirip, salona gectim.
🎀kus kafesi temizlendi.
🎀yerler supurulup silindi
🎀koltuk ortuleri silkelenip havalandirildi
🎀yastik kirlent carsaf vs tekrar makine acildi
🎀tv unitesi silindi tozu vs alindi
🎀sonra salon da yerlestirilip hole gecildi
🎀hol ve yatak odasi temizlendi silindi.
🎀cocuk odasi zaten temizdi o yuzden ellemedim.
🎀genel bi toparlamadan sonra markete gidildi aksam ve 4 gunluk yasak icin ekmek vs abur cubur alindi.

Hoh hepsi bukadar💐🥳
Masallah eline sağlık

Amcam atlattı çok şükür canım🤲 doktor akrabamız vardı genç ti oda covidden öldü 😔
Basiniz sagolsun canim amcana cok sevindim

Anca girebildim koşturmaktan. Ev işi yemek bide benim kızım çok cimcime iş yapışımı görseniz acırsınız halime 😊 Neyse yaptıklarımı yazayım.
Evi süpürdüm, sildim
Toz aldım
Tuvaleti, banyoyu yıkadım
Fırını temizledim, buzdolabını temizledim
Yemek yaptım
Mutfak tezgahını çamaşır suyuyla sildim
Bulaşıkları makinaya dizdim
Şimdide çay keyfi yapıyorum kızımı uyuttum 😊😊

eğer tarifiniz göz kararı değilse yazabilir misiniz. Net den aldığım tarifleri tutturamiyorum iclu köfte çiğ börek yaptım çok kötü oldu. Birde Bu mantı hamuru fazla gelirse mesele kalanı ile pışi falan olur mu ki
Tarifim göz kararı ama 5 bardak una 1 yumurta 2 yemek kaşığı tuz azar azar da su ilave edin kulak memesi den biraz daha sert bi hamur yapın. 1 2 saat dinlensin daha güzel açılır ama böyle sakız gibi olana kadar da yoğurun. Yufka kadar ince olmayacak açılınca gerisini bilirsiniz kesin katlayın. Kalan hamur olursa ince yufka açın börek yapın pışi olmaz zannedersem çünkü hamurdan kabartma tozu yoğurt yok.

Sari yi kız diye aldık maviyi erkek diye beyaz yavruydu o ne bilmiyorum. Ams çiftleşme yok acaba dedim hepsi kız mı yada erkek mi. Cunku kuscular yanlış veriyor bazen
Gagası mavi olunca erkek oluyor. Diğerleri dişi. Maviden benimde var erkek 💙🐦

eğer tarifiniz göz kararı değilse yazabilir misiniz. Net den aldığım tarifleri tutturamiyorum iclu köfte çiğ börek yaptım çok kötü oldu. Birde Bu mantı hamuru fazla gelirse mesele kalanı ile pışi falan olur mu ki
Mantı hamuru mayalı olmadıgı için pişi olmuyor. Biz erişte keseriz kalırsa 😊 Bide çok cıvık olmaması lazım mantı hamuru biraz sert oluyor. Yumurta,un,su,tuz baska bişey yok ama ilk defa açıp keseceksen biraz zor olabilir netten izle yine de kesimini falan istersen.

Bu zamana kadar hep kapatmasini yapmıştım. bi cesaret deneyeceğim inşallah olur.oglumun en sevdiği yemek. Birde arkadaşım biraz büyük kesip yaptığını oldukça pratik olduğunu söylemişti. Biraz büyük yapacagim
Mantı hamuru mayalı olmadıgı için pişi olmuyor. Biz erişte keseriz kalırsa 😊 Bide çok cıvık olmaması lazım mantı hamuru biraz sert oluyor. Yumurta,un,su,tuz baska bişey yok ama ilk defa açıp keseceksen biraz zor olabilir netten izle yine de kesimini falan istersen.

Bu zamana kadar hep kapatmasini yapmıştım. bi cesaret deneyeceğim inşallah olur.oglumun en sevdiği yemek. Birde arkadaşım biraz büyük kesip yaptığını oldukça pratik olduğunu söylemişti. Biraz büyük yapacagim
Aynen ben kayseride yaşıyorum burda çok kücük yapıyolar ama bende biraz büyük yapıyorum hem kolay oluyor hem de daha etli oluyor lezzetli oluyor 😊

Hayırlı cumalar sağlıklı huzurlu yıllar herkese 🎉
Kahvaltı bulaşık Faslı tamam
Renklikeri attım yıkanıyor mutfak antre süpürdum
Birazdan yatak odasına gircem detaylı inşallah

buradaki herkesten Allah razı olsun. Eski alışkanlık mi mukemmelliyetcilik mi denir. Tüm evi bir günde temizlemem gerekir dusuncemden dolayi çoğu zaman harekete gecemiyordum. düşünürken ağırlık cokuyordu. yapabildigim zamanda sonrasında günlerce ağrı. esimde hep temizliğe gidenler bir günde nasıl bitiriyor lafı beni etkilemiş galiba. Buradan sonra her gün bir yeri temizlemeye çalışıyorum bu beni çok mutlu etti. Temizlik yaparken de güzel videolar izliyorum. yada dinliyorum bu da işi nasıl yaptığımı farketmememi sağlıyor galiba iş yaparken sıkılmiyordum.

birde kendime günlük temizlik görevi belirlediğim gibi oğluma da belirleyeceğim. Kendi başına kaldığında yada evlendiğinde birine muhtaç hissiyati olmasın ve de kimseye yük olmasın. bende her işi yapabiliyorum bilinci olussun istiyorum. Bunun hem psikolojik olarak da iyi geleceğini düşünüyorum. Özellikle şu dönemde çocuklar boşluktan çok sıkılıyor ve vakitleri boşa geçirmeyi ogreniyorlar. odevinin olmadığı yada dersinin az olduğu gün. odasını supursun, bir gün birlikte yemek yapalım gibi. Birde ilk yaptigunda cok iyi olmayacaktir ama ben is yapmayi sevmesi icin onun eksiklerini gormeyip taktir edecegim.Hem birlikte paylaşım olur diye düşündüm. Çoğu kişi bunları ve fazlasını yapıyordur. kendim buradan çok faydalandigim için bende bu fikrimi paylaşmak istedim.

Back
X