Düzenli Evimiz & Hayatımız

🕸Depresyona giriyorum galiba.

Neyse çabalayım biraz dedim.
Uyanınca..
Odaları havalandırdım.
Oturma odasının koltuklarını süpürdüm.
Yatağı süpürdüm.
Mutfak, oturma odası, çocuk odası ve antreyi süpürdüm.
Bulaşık makinasını boşalttım.
Yeni bulaşıkları yerleştirdim. .
Kurutmadaki çamaşırları yatağın üzerğne koydum, filtreyi yıkadım.
Kızıma kahvaltı hazırrladım o sırada annem geldi bize de kahve yaptım içtik.
Abdest alcam namaza hazırlanalım. ..

sana denediğim bir yöntem söyleyeyim depresyonun için günü planla bunu sürekli yap
Gece yatmadan sadece düşün sabah kalkınca şunu yapacağım ilk bunu yapacağım bu şey değil ağır ev işlerden bahsetmiyorum en basiti ilk su içeçeğim yüzümü yıkayacağım bakım yapacağım kitap okumak gibi önce kendine değer vererek başla kendin için bir şey yap ondan sonra günlük rütine geç Bunları sıraya koyup yapınca sırada ne var demeye başlıyorsun böyle olunca olmusuz düşünceye dalmıyorsun

B
Kurutmadaki çamaşırları yatağın üzerine koymuş ve bunu yazmış baksana.
Ablasından öğrendi
Aynen öyle Ssero bu şekil planlı olacaksın bacım.
Depresyon yok.
Silkelenip kendimize gelelim.
Cuman mübarek olsun

Deneyim efser teşekkürler.

Bende çok tembel bişey oldum
Eşim evde ya iş yapasım gelmiyo
Bugun sofra ortada yataklar toplanacak ben gittim meteyi yıkadım sonra kendim yıkandım. Cıktım bi maske yaptım yüzüme.
Peeling yaptım.
Sonra banyoyu temizledim yatakları topladım.
En son mutfagı topladım
Evi süpürdüm
Tozları aldım
Makineye çamaşır attım
Bi kahve yapıp iccem

Tüm evi havalandırdım
Yatağımızı topladım
Wc leri yıkadım
Yatak odası, mutfak, antre, banyolar ve oturma odasını süpürdüm
Mutfağı biraz karıştırdım tezgah üstünü bi ayarlamak istiyorum elektronik şeyleri falan bi iki denedim olmadı. Oturup bakcam bi
Kahvaltı hazırladım, mutfağı topladım

Selamlar herkese hayırlı cumalar

Ben dün tatlı yapamadım
Direk uyudum oğlumu uyıtunca
Bu sabah kahvaltı hazırladım eşim evdeydi
Kahvaltı sofrasını topladım
Sonra oğlumla hazırlandık çıktık
Öğlen geldim
Tatlıyı yaptım soğumaya bıraktım şimdi
Bulaşık m. Doldurdum çalıştırdım
Şimdi evi bi toplayıp hazırlanıcam

sperm durumu benım ıcın hıc soz konusu olmadı, cunku ılk esımde de, sımdıkı esımde de sorun yok . ben erken menopoz ve yumurta sorunu yasayan bırı oldum , en basından berı. yani evlendım ve 7 ay sonra, 26 yasında hortlayan erken menopoz diyeyim.

kimse için buyuk laf etmemeyi öğrendim çok acı tecrübeler ile. hayatta korkmam ya da vazgeçmem dediğim annelikten bile vazgeçtim, ha şimdi pat diye olsa tabi ki deliririm ve dayanırım her korkusuna. ama vazgeçme sebeplerim arasında dindar olmasam da, dini sorularım, en çok sınanmaktan korkuyor oluşum diyebilirim. yani çocuk sahibi olmak için başkasının spermini ister miydim, ya da eşlerim ister miydi sorularına kendim için net cevap veremem ama iki eşim de benden daha dindar oldukları için ve erkek olmanın da verdiği daha duygusallıktan uzak olma durumundan dolayı, çok net hayır derlerdii. ama ben ister yumurta nakli ister sperm... net cevabım yok, dürüst olmam gerekirse.

ama sınanmaktan çok korktum, çünkü anne olmak adına çıktığım bu evlılıkte cok seyler yasadım , gördüm , evlat sahibi olan eşim, annesi, başka insanlar derken... evlat sahibi olmak, evladı nasıl yetiştirmek, zehirli bir sarmaşık gibi yetişen evlatların sonra zehirli orman gibi yetişkin olup, benim gibi filizlenen herşeyi yok edecek kadar zehirli olabileceğini derken... günahım yokken, alakam yokken, payıma düşen şeylerden sonra dedim ki, evlat evlat derken evlatla sınanan bu yeni hayatımdaki insanlar ile evlat konusunda başka bir sınavımız daha olursa hadi dedim... ee tabi eşimin huyları, annesinin varlığı, iş hayatım, yaşım derken ... bunları da ekleyip, kıbrıstan bu sene başında vazgeçtim.

kimseye günah demem, niye yaptı demem, niye yapmadı da. çünkü birşeye sahip olamamak, hem de herkesin doğal döngüde yaşadığı bir mutluluktan yoksun kalmış gibi olmak, insanı çok farklı duygulara itiyor, benimki üstelik bir de erken menopoz ile birleşince beni çok derin etikeledi. o yüzden herkese kalbinde, aklında, hayatında, evliliğinde, bedeninde, öteki yaşamda, bu yaşamda... hayırlı, mutlu, doğru,.... bunları bulabildiği ve hep de bulacağı bir seçim ve kader diyebilirim, ancak ben.

selam hanımlar, hayırlı cumalar

bu hafta işten dolayı cok yorucu bır hafta gecırdım ama dun aldıgım kucuk ıkramıye, bana ıyı geldı. ısler de bıraz daha duzene gırdı ama aralık ayı tepemden gectı resmen, koasun ıcıne dusmek garıp oluyor. sadece yogun degıl karısık da oluyorsun ama bıraz daha sıstem oturuyor gıbı. fakat ocak ve subat.... full asırı yogunum, eskısı gıbı ızın rahatlıgım , erken cıkmalarım falan zor gorunuyor

neyse saglık olsun, guzel ısler olsun, hayırlı ve bereketlı kazanclar olsun da gerısı bır sekılde halloluyor

ben sabah erkenden duş
kuaför

akşam arkadasımla yemek ya da kahve
yogun mesai
sosyal medyadan hukumete laf sokma

inanılmaz soguk bır gun, tam kar kışı

eve gidince camasır asarım,
kedının kumu, maması
erken uyumaya calısırım, esım cok erken gıder sılıvrıdeki arazıye enıstesı ıle.

yarın tul falan yıkacaktım ama azıcık cam sılıyım desem ıcerden temız dısarda pıs olmaz, camları acsam zaturre olurum, tul yıkama sanırım kalacak gibi. normal temızlık yaparım, derın yapmam bu haftasonu, cok az utu var bu hafta, onu hallederım her zaman fazla cıkıyordu, hava cok soguk olmazsa, 3 arac olsa da babama gıderım belkı hem yemek bırakıp hem temızlık.

pazar oglen gelır esım, o geldıkten sonra da anneme gıderız zaten yemek ve dogum gunu ıcın. esım evde olmayınca, yemek falan da olmaz cumartesı pazar ugrasmamıs olurum. dınlenmelı, kıtap okumalı, fılm ızlemelı kendı kendımle romantık anlar yasarım :)))

herkese sımdıden guzel bır haftasonu dılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…