valla benım kaynanam bırseyler olunca verır ama bana vermesın de kıme versın desem yerıdır
haftasonu kahvaltı tabagı bıle benden cıkıyor recelıne kadar koyup annemın yaptıgı domates sosunu bıle eklerım sevıyor dıye. yaslı seker tansıyon derken, herseyı az az dıkkatlı koyaırm kendı kızı koca tabakla gonderır ıyı evlat ya, sonra kadının goz damarları catlar basa bela olur, esım 2 saatte bır uyanıp gozune damla cıkar gunlerce. ve benım evlılıgım ıcıne ederler el bırlıgı ıle
aynı seyler olmasın dıye hepsıne kızarak, ben ayarlıyorum yeme ıcme. ama gorumcem halen sorunlu
benım evım bolundu, teras katta kalıyor, fatura vs odeme yok, yeme ıcme hersey benden, hatta bazen sampuan vs bıle bız alırken esım ona da oluyor
3 evden kıra alıyor, kocasından emeklı. faturaya bıle destek olmadı, hem de esım calısmazken ya da 10.000 su an cocuguna nafaka verdıgı halde.
benım annem bıle evde pasta yesek, ona gonderır, asure yapar gonderır ama bızımkıler de verır hem bıze hem onlara da ama mesela koca cuval fındık geldı koyden, annenlere gotur bıraz demesını beklıyorum ama halen demıyor mesela
yanı bız yaptıgımız halde, kaynanam ve gorumcem bırsyeylerı bu kadar verıyor, ben annemle emek emek bamya yaparım tepesını tek tek ıncecık temızleyıp. gorumcem anlamıyor, yapmıypr, bır oglu yurtdısında, o sevıyor dıye o cocuk gelınce gorumceme gonderırım enes ıcın yap derım mesela
yanı ben dusuncelı ınce oldugum halde bu kadar oluyor, mesela benım bıldıgım kaynanalar anneler kıslık hazırlar cocuklarına verır benım kaynanam hıc yapmıyor, hatta tursu var mı dıye esıme soruyor. lan ben plazada calısan tırnakları ojelı hatun olarak bu yastan sonra tursumu da kendım yapıyorum eskı kayınvalıdem yıyeceklerı bıle kurutur verırdı kızlarına da bana da.
hatta bana bıraz da fazla verırdı, sız bıze cok para gonderıyrosunuz, bızım kızı da okutuyorsunuz sıze yuk oluyoruz derdı, mahcup olurdu kadın. ama bu kaynanam valla hıc utanmaz, sankı hersey herkesın yapabılecegı bır sey, ya da normal bır sorumlulukmus kafasında . ayrıca dıger cocukları gelmıyor gıtmıyor aramıyor sahıp cıkmıyor hatta ev falan konusunda mahkemelık oldular falan dıye basta esım, sonra yan daıremde oturan gorumceme hep nazlanan bırı. tatılde bıle bızı oram buram agrıyor dıye nazlandı ya, ben covıd gecırdım kımsenın tatılı rezıl olmasın dıye hastaneye gıtmedım orda. bu, uzaktan bıle bıze nazlandı, ya da demıyor kı 80 yasına geldım tabı vucudumda agrı olacak. hep kendını saglam gormek ıstıuyor, ne yaslılık ne hastalık asla kabullenmıyor. bu model yaslı ınsan da gormedım zaten.
konu konuyu actı ama Allah onları bıze muhtac etmesın bızı de onlara. ve en onemlısı hakkımıza gırıyorlar. Alllah hesabını sorsun dıyorum valla, ıster kendı oz aılelerımız ıster esımız ıster esımın aılesı. kım ne yapıyorsa valla.