DÜZENLİ BİR YAŞAM, TEMİZ BİR EV...

Merhaba hanimlar bi suredir bildirim yapamiyorum malum annemin evinde keyif yapiyorum :KK76:yarin 1 hafta olacak esim evde ve evin halini cok merak ediyorum eve donunce beni maratonlar bile paklamaz bence :KK17::-)

Canım yeşillikleri yıkıyorum, kurutuyorum, doğrayıp koyuyorum... Salata yapacağım zaman azar azar alıp karıştırıyorum... Her seferinde yıka doğra derdi olmuyor... Her kapta olur mu bilmiyorum ben t ile başlayan kaplarda koyuyorum.. Reklam olmasın şimdi :KK70:

Teşekkür ederim.

Biz cumartesi günü yaptık onu heyecan dorukta ile... Yatağa bol karbonat ve nişasta serptik beklettik. Sonra güzelce süpürdük... Sonra fısfıslı şişede karbonat ve sirke karıştırdık üzerine su ekledik... Yatağın her yerine fıslattık... Sonra üzerine çarşaf serip oklavayla dövdük yatağı... Sonra çarşafı makineye attık yıkandı... Yatağı da 1-2 saat açık bıraktık camı da açtık havalandı..ç mis gibi oldu.. Uyuması bile değişti yatakta sabahları daha dinç kalkıyorum 2 gündür...

Harikasınız, ellerinize sağlık...

Biz cumartesi günü yaptık onu heyecan dorukta ile... Yatağa bol karbonat ve nişasta serptik beklettik. Sonra güzelce süpürdük... Sonra fısfıslı şişede karbonat ve sirke karıştırdık üzerine su ekledik... Yatağın her yerine fıslattık... Sonra üzerine çarşaf serip oklavayla dövdük yatağı... Sonra çarşafı makineye attık yıkandı... Yatağı da 1-2 saat açık bıraktık camı da açtık havalandı..ç mis gibi oldu.. Uyuması bile değişti yatakta sabahları daha dinç kalkıyorum 2 gündür...
bunu bende deneyeyim canim bide bisey soracam benim yatakta bi kac leke vardi tasinirken olmusdu ve bi iki defe benim kiz bisey dokti neyse sildim ama iz kald nasil cikar leke izi degil silme izi acaba tumden mi silsem bilemedim

heyecandorukta heyecandorukta canim aklima bisey takildi hani bu her hafta bir aliskanlik ekliyoruz ya bütün listedekiler bitince ne olacak 30 tane falan aliskanligi nasil yapicaz:KK53::KK8:

heyecandorukta heyecandorukta canım acaba tam 4 hafta olup 4 aliskanlik gelince bir tur daha mı dönsek

İki ay ayni aliskanliklar olsa yani pekisse sonra yeni 4lu gelse

Ne dersin ?

6 nisan 5i bi yerdeler

1 bulasik makinası boşaltmak
2. Nevresim degistirmek
3. Yemek yapmak
4 hiç istemiyorum ama balkon yıkamak
5 ortalık toplamak

Ben bi maraton yapayim sonrada seminere gideyim 30 dk'lik maraton gelince islere devam ederim insallah
1.ortalik toplanacak
2.bulasik yikanacak,bulasik makinesi bosalacak
3.camasir atilacak banyo yikanacak
4.balkonlar yikanacak
5.dünden yarim kalan camlarim silinecek:)

Bugün ün 5 lisi
- ortalik toplanacak
- bulaşık lar yikanip yerlestirecek
- yerler silinecek , toz alınacak
- makineye çamaşır atilip asilip katlanacak
- yerler silinecek toz alınacak
Haydi Bismillah :)

alışkanlıklar hergün yapılacak şeylerde olmaya bilir bence. mesela haftada bir çaydanlıkları sirke ile kaynatmak . bazılarımız yapıyor olabilir ama ben mesela annem gelmese aklıma gelmez. ama alışkanlık olursa o zaman haftada bir elden geçer. yada haftada birgün bakliyat dolabını gözden geçirip eksik listesi yapmak. bu tarz alışkanlıklarda olabilir.

haftasonu ben yatak odasına başladım biraz. kışlık kazaklarımı kaldırdım. ben normalde hurcakoyar öyle baza altına koyardım.kardeşimin eşi çöp poşetine koy vakumla o zaman daha az yer kaplıyor dedi. gerçekten de 2 hurçluk kıyafeti tek hurca rahat rahat sığdırdım. kalım büzgülü çöp poşetine güzelce yerleştirip süpürge ile vakumluyorsunuz havasını kaçırmadanda bi güzel bağlarsanız o zaman çok güzel oluyor.

belki yapmak isteyen olur diye yazmak istedim

haftasonu ben yatak odasına başladım biraz. kışlık kazaklarımı kaldırdım. ben normalde hurcakoyar öyle baza altına koyardım.kardeşimin eşi çöp poşetine koy vakumla o zaman daha az yer kaplıyor dedi. gerçekten de 2 hurçluk kıyafeti tek hurca rahat rahat sığdırdım. kalım büzgülü çöp poşetine güzelce yerleştirip süpürge ile vakumluyorsunuz havasını kaçırmadanda bi güzel bağlarsanız o zaman çok güzel oluyor.

belki yapmak isteyen olur diye yazmak istedim

aaa süper fikir yorganlara yapmalı bunu :)

alışkanlıklar hergün yapılacak şeylerde olmaya bilir bence. mesela haftada bir çaydanlıkları sirke ile kaynatmak . bazılarımız yapıyor olabilir ama ben mesela annem gelmese aklıma gelmez. ama alışkanlık olursa o zaman haftada bir elden geçer. yada haftada birgün bakliyat dolabını gözden geçirip eksik listesi yapmak. bu tarz alışkanlıklarda olabilir.

bakliyat dolabını elden geçirmek çok iyi bir alışkanlık olur... bu uçuşan kelebeklere çözümünüz varmı...

.ben de katilayim gittigi yere kadar

1- ev toplanacak
2- kuryan camasir katlayip yerlesecek
3-makineye yeni camasir atilacak
4-ev supur
5-aksam yemegi

X