Duygusal yeme problemi

Bana da birkaç kez oldu. Çok kötü oluyor. İyi olmanıza çok sevindim. Amin.

Binge atakları da duygusal yemenin bir çeşidi sanırım. Umarım çözersiniz. Çözmeye uğraşırsanız, neler yaptınız, sonuçları neler oldu yazın lütfen.

Binge atakları da duygusal yemenin bir çeşidi sanırım. Umarım çözersiniz. Çözmeye uğraşırsanız, neler yaptınız, sonuçları neler oldu yazın lütfen.

Ben ne yazık ki bu konu sebebiyle daha hiç doktora gitmedim. Zaten sadece en yakınlarımın yanında böyle yiyebiliyorum. Diğer arkadaslarımın benim böyle pisboğaz oldugumu dusunmelerini istemiyorum sanırım. O yuzden doktora da bunu anlatamam gibime geliyor. Yani henuz bir cözümüm yok.
Ama bir arkadasım bulimia hastası. Doktoru tarafından verilen, günlük kullandıgı ilaçları var. Ne ilacı bilmiyorum. Ama yine de 2 gun iyiyse 3.gun atak geciriyor bir tencere makarna yiyor mesela. Kilosu bazen 45e dusuyor bazen 60'a cıkıyor.
Bilmiyorum ki çözümü nedir, doktor ya da terapi çare olsa ona olurdu aslında. Gerçi o kusuyor belki o yuzden tedavi edilememiştir daha.

Ben de görüntü olarak değil de zihnen anoreksia belirtilerini taşıdığımı düşünüyorum. 1-1.5 haftada bir tatlı yeme isteğim depreşiyor, mesela bir kase puding, azıcık helva, birkaç parça çikolata falan yediğim oluyor. Hepsinden azar azar olmak suretiyle böyle şekerli şeyleri bir anda katledesim geliyor. Kudurmuş gibi tıkıyorum ağzıma. Tamam bir bulumik gibi değil, yani o kadar fazla yiyemem, midem almıyor ama normalde şekerli hiçbir şey yemem. İşte bazen aralıklarla bir anda canavarlaştığım oluyor. Sonra da kendimi cezalandırıyorum, aç bırakarak, az yiyerek, spor yaparak. Çok büyük kabahatmişçesine...
hatta bir kere 1 haftaya yakın gün de 2 kase yopurtlu yulaf ezmesi ile beslenmiştim. başka bir şey yemeden Sebep de 2 kilo almış olmamdı Sonra 1 haftanın sonunda normal öğünlerime döndüm yavaş yavaş ama sürekli normal yemenin bile benim için uygun olmadığını düşünüyordum, fazla geliyordu. Oysaki günde 2 öğün yerim, sabah 9-10 arası kahvaltı, akşam 6 gibi de akşam yemeği yerim, bir daha da bir şey almam ağzıma. Kendimle deney yapar gibi oynayıp duruyorum, acaba 1 hafta minimum düzeyde yesem ne olur, sadece sebze yesem ne olur türünde şeyleri uyguluyorum falan... Üff ben de tam psikologluk oldum...

Ayda 2 sefer filan oluyo sadece aslında doğru.Buda çok sık sayılmaz diye düşünüyorum.Kilomu etkilemiyor ama zayıf biri olmamı engelliyor sadece.İnce bir kız olamadım bu keyfe keder yeme huylarım yüzünden.Kısmet değilmiş. :))

Bende yedim yedim sıkıntı dedim oldum 90 kg.
Sonra bir diyet bir çaba şu an oldum 55. Ailem artık biraz kg al diye dayatıyor

IRADE!

Sizin adınıza sevindim. Yok, her şeye üzülmüyorum zaten, üzülsem bile yemiyorum, onu öğrendim. Büyük dertlerde yeme alışkanlıklarının değişmesi sorun.

Tebrikler, hamilelikte iştah artışı normal diye biliyorum. Ben de yalnız olunca daha çok yiyiyorum. Yürüyüş yapabilirsiniz serin, güneşin olmadığı saatlerde. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum.

:) Sizin adımıza sevindim.

Aynen katılıyorum.

Umarım siz de çözersiniz. Arkadaşınıza üzüldüm. Her doktor ve terapisi de iyi olmuyor maalesef. Bir de onun durumu çok zor tabii.

Yeme bozuklukları uzmanlık alanına giren doktorlar var, olmaz olur mu? Başka konularda psikiyatrist araştırırken özgeçmişinde uzmanlık alanı olarak yeme bozukluğu gördüğüm doktor çok oldu. Hepsinin özgeçmişlerini okuyordum deli gibi.
Uzman yardımı almadan çözmek zor, ya da hayatındaki stresleri sorunları çözücen, o daha zor.

Gerçekten çok az yiyiyormuşsunuz. Bayağı az. Bir de yulaf herkese iyi gelmeyebiliyor. Bir diyetisyene gitseniz şu an yediğinizden daha çok yemek verebilir size ve yine de kilo verebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıracak şekilde hazırlıyorlar listeleri.

Olsun normal kiloda olmak ne güzel. Hem zayıflık sağlıksız diyorlar :)

Bende yedim yedim sıkıntı dedim oldum 90 kg.
Sonra bir diyet bir çaba şu an oldum 55. Ailem artık biraz kg al diye dayatıyor

IRADE!

Tebrikler. Benim sizden daha zayıf olduğum oldu. Bana da kilo al diyorlardı. Ama anlattığım gibi bu konu iradeyle ilgili değil. Duygusal yeme problemi olan birçok insan inanılmaz kilolar verebiliyorlar. Ben de zayıfladığımda bu konuyu hallettim sanmıştım. Mutlu günler dilerim.

Yeme yeme zayıf olmak daha iyi daha avantaj. Ben daha fazla istesem de inemem yapım da müsait değil kürdan kol gibi gezerim yoksa, boyum da müsait değil daha fazla zayıflamaya. Safinaz olurum.. Ben de duygusal çöküntü sonucu zayıfladım bana da ters tepti, tabi ondan sonra kendim indim. Çok kiloluydum yahu 90 ne demek? Kendime etmişim zamanında keyfe keder. Bir daha Allah korusun, Rabbim şifa versin hepimize. Mutlu günler.

Bendede var yememeye ıkı uc gun dayanıyorum. Mesela her acıktıgında su ıc. Okul baslayınca sureklı kendımı yemege vuruyorum.

Vardır mutlaka. Ben ilaçlık bir durum olmadığı için psikiyatrist değil psikologlara bakmıştım. Psikolog da psikiyatriste yönlendirmemişti. Onun da uzmanlık alanlarından biri yeme bozukluklarıydı. Ama yurtdışında olduğu gibi sadece bu konuda çalışan kimseyi duymadım, bunu demiştim.

Hıı anladım, bi yorumunda geçmişteki sıkıntılarınla alakalı terapi aldığını okudum, o zaman terapi alırken yeme olayını karıştırmadan sadece sıkıntılarınla alakalı terapi aldın şeklinde çıkarım yapmıştım, ondan öyle dedim. O zaman bahsettiysen ve yine depsikiyatriste yönlendirmediyse doktor, o dönem uygun görmemiştir. Ama dediğim gibi, bu işe bakan psikiyatristler gördüm, ilaçlık bi mesele olup olmaması konusunda çok keskin yorum yapamıyorum. Bence de olmamalı, ama hayatındaki sıkıntılar şu an için çözemeyeceğin ve beklemeye aldığın sıkıntılarsa ilaç tedavisi gerçekten yardımcı oluyor. Yabana atmamak, öyle kaçarak uzaklaşmamak gerek. Bana kalırsa araştırıp tekrar terapiye veya psikiyatriste başvurman daha sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…