Merhaba aynı sorun bende de var. Hayatımın en sıkıntılı dönemleri olan şu dönemlerde (aslında aman aman bir sıkıntım yok ama kendi hayatımın en sıkıntılı dönemi
) 20 kilo alarak daha önce hiç ulaşmadığım 84 kiloya çıktım. Mesela bir gün kafayı yiyip toplam 3 saat gibi bir zaman içinde taze fasülye + menemen + ayran + tost + dondurma + bisküvi + kumru + ayran bunları ard arda yedim ve ancak doydum. Sanki içimden bir canavar çıkıyor ve ne bulsa deli gibi yemek istiyor.
Valla ben de pek baş edemiyorum ama ne yaptığımı söyleyeyim. İşe yarıyor mu bunlar derseniz 2 seferden 1inde yarıyor gibi eh yani işte ama bunları yapınca daha iyi oluyor, tabi sık sık bozuluyor her zaman da yapamıyorum ama belki de öncelikle "ya hep ya hiç"çi mantığı bırakmalıyız.
-Öncelikle sağlıklı yemek listeleri hazırlıyorum kendime, "bugün buna uyayım, başka bir şey yemeyeyim" diyorum, bazen uyuyorum, bazen battı balık yan gider oluyor salıyorum ama dediğim gibi bazen ona uyduğum için kriz hali gelse bile yemediğim oluyor gidip çay içtiğim oluyor.
- Çay-kahve-suya abanma.
- Yürüyüş yapıyorum bazen hava serin olduğunda uzun uzun. Hiç istemezken başta sonra cidden moralim aşırı düzeliyor hayata aniden taze bir ruhla bakıyorum gibi.
- Günlük tutunca kendimi daha iyi hissediyorum, sanki bir şeyleri kontrol altına alıyormuşum gibi.
- Vakit bulursam kitap okuyorum, kağıda basılı bir şeyler okuyunca daha iyi oluyor benim için. Yeni şarkılar dinliyorum.
- İşlerimi ertelemediğim zaman daha az yiyorum.
Ama dediğim gibi artık "ya hep ya hiç"çi yaklaşımı biraz bıraktım, en iyisi o oldu. Her gün, her saat, bozmuş olsam bile kendimde ufak bir güç bulur bulmaz yeniden başlıyorum.