Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

Bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşündüm, yıllardır kilo sorunum var. Her yattığımda kilo verdiğim o günü hayal ediyorum. Bilmiyorum kaç kilosun? Ben kendi kendime yenmeye başladım bu durumu. Hayatta karşılaştığım her zorlukta yemeğe sarıldım sonuç 100 kilo ve hiçbir zaman istediğim gibi giyinmemek. Tarzım olan kıyafetleri bulamamak. Sırf içine görebildiğim kıyafetleri almak. Kilo verdikçe bu duyguyu yendim sadece 2 haftada 1 serbest gün ilan ettim kendime. Çok uğraştım çünkü 2 yıl kendimi kandırdım yarın yarın diye o yarın 2 yıl sonra geldi. Zaman çok çabuk geçiyor.
Tek başıma uğraştım olmadı, Diyetisyene gidiyorum sevdiğim yemeklerle diyet yapıyorum. Mesela köri soslu tavuk kremasız da çok güzelmiş, yumurtalı patates, patatesin kızarmış olması gerekmiyormuş, fırında 20 dk da ev yağ kokmadan aynı lezzeti sağlıklı şekilde yakalayabiliyormuşsun. Sağlıksız yedikçe insan daha da acıkıyor, özellikle tatlı. 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yeterli oyalanmak için arada daha fazlasına gerek yok.
Ama dediğim gibi kendini ikna etmen gerek.
Çok kiloluysan kısa hedefler koy 5 kilo 5 kilo gibi. Benim hedefim şu an 83 83 e kim sevinir normalde. Sonraki ise 79.

canim azmin icin tebrik ediyorum seni gercekten.Ama ben kurtulamiyorum mutlu olmak icin yemek yeme hissinden kafayi yicem gercekten

benim de hayatim.monoton,kendimi mutlu hissetmiyorum hissedemiyorum

SEvgili bulun en iyi çözüm

canim azmin icin tebrik ediyorum seni gercekten.Ama ben kurtulamiyorum mutlu olmak icin yemek yeme hissinden kafayi yicem gercekten
Çok zor seni çok iyi anlıyorum... Hala kendi içimde savaşıyorum. Kaç yaşındasın? Kaç kilosun? Bu kadar mutsuz olmanın sebebi ne? Mesela kendimden örnek vereyim, Benim iş hayatı ağırlıktaydı can sıkmada bi de insanlar canımı sıkınca cevap verebilen bi insan değildim mesela. Şimdi lafımı sakınmıyorum işten de ayrıldım. İşten ayrılınca ve kilo vermeye başlayınca eşimle olan problemlerim çözülmüş oldu. Yüzmeyi ve dans etmeyi çok seviyorum zumbaya gidiyorum o beni mutlu ediyor gibi motivasyonlarım var. Evde bile youtube dan açıp yapabilirsin. Evde iş yaparken kulaklıkları takıp hızlı sevdiğim müzikleri dinlerim. Enerjim yükseliyor. Senin de hoşlandığın şeylere göre enerjini yükseltmemiz gerek. Biraz kendinden bahsetsen belki daha çok yardımcı olabiliriz...

Spor yapin.

yardimci olmaya calismaniz o kadar güzel ki cok tesekkur ederim.24 yasindayim 65 kiloyum. Bazen enerjim cekilmis gibi hissediyorum.Konusmayi sevmiyorum,cekingenim ve ozguvenim oldukça düşük. Her sikintida üzüntüde yalnizlikta sıkıntımı yiyeceklerle bastirdim.Şimdiyse kurtulamiyorum.Yillardir sevgilim de yok olacağına da inanmiyorum.Ben kendi icimde mutsuzken baskasini nasil mutlu ediyim.Spor da yapiyorum yapmiyorum degil.Beslenme konusuna kafayi taktikca daha cok yer oldum fiziğimi begenmedigim için dikkat ediyim dedim daha cok yedim. Sonuc duygusal aclik.Okuyan varsa dikkat etsin fit olayim derken kafayi yemesin. Off off yaşam enerjim cekilmis sanki

Başlamak için doğru zamanı beklersen asla baßlayamazsın. O yüzden şimdi başla. Öncelikle önyargı denilen o amansız hastalığı at üzerinden. Hint filmi izle. Roamn oku. Spor yap. El işi yap. İstersen sana çok güzel kitaolar ve filmler önerebilirim.

onerir misin?

Hint filmlerinden bi kac adet :
Talaash
Rab ne bana di jodi
Fanaa
Drishyam
My names khan
Bubları izleyince zaten genel olarak hint filmleri hakkında bi fikrin oluşur. Kimlerin filmlerini izleyeceğinizi oģrenirsiniz.
roman :
Reşat Nuri Güntekin _ akşam güneşi, caliskusu

Margaret Mitchell _ rüzgar gibi geçti

Boleyn kızı

Buket uzuner _ kumral ada mavi tuna..

Önerebilecegim çok şey var aslında. Ama kısaca bunlardan başlayabilirsiniz.

sen bana ne kadar çok benziyosun ya..bende aynı stresli üzüntülü hatta mutlu olduğumda yerim..aslında tatlı çikolata türü şeyleri çok seviyorum ve vazgeçemiyorum..yemek beni yatıştırıyor onu anladım..
diyetisyenede gittim ben doğum yaptktan 1 sene sonra ..hani ölçüyorlar ya ne kadar yağ ne kadar kas oranı olduğuna bakıyorlar , benim metabolizma hızım çok yüksek çıkmıştı..aslında biraz dikkat etsem rahat kilo gidebilir ama bırakamıyorum..bana en uygun olan akşam 6dan sonra yemek yememek bence çünkü ben sevdiğim şeyleri tamamen hayatımdan çıkaramam ..mutsuz olamam ..akşama kadar makul ölçüde yiyip 6dan sonra hiçbirşey yemeyip yürüyüş yapmak

çok teşekkür ederim :)

6dan sonra yememek iyi fikir bunu ben de denemeye basliycam

Cok kilolu değilim ama bende sürekli yiyorum bu duygusal acliktanmiymis inanın çok şaşırdım.olabilirde gerçekten.mesela ev işlerim çok birikti diyelim okadar iş varken kendime güzel yemek hazırlarım nasıl cikacam bu işin içinden der yer dururum:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…