bence de bi de vücudumuzu begenmeyip kafayi yemege taktik da taktikBunlar hep arkadaşsızlıktan eski dostluklar arkadaşlıklar yok hepimiz kabuğumuza çekildik.
Bebeğinle yenersin belkiönce sebeplerini düşün.benim mesela babam ilgilenmezdi benle.bende yenemedim bende de çok var kocamdan ilgi istiyorum.o da ilgi isteme konusunda tam adamı yani sürekli kendini dışarı atmaya çalışır evcimen değil.duygusal açlığı olan ben bakalım kurslarla sosyal ortamlara akarak bunu yenecekmiyim.başka bir alternatif varsa bende tavsiye istiyorum.
nasil yapiyorsunBence bunu yenmenin en iyi yolu kendini sevmek kendine ilgi göstermek ben bu aralar çok gidiyorum bu konunu üstüne , iyi geliyor gerçekten
Canım mesela sevdiğin şeyleri yapmak ben mesela yemek yapmayı severim yada gezmeyi severim elinden geldiğince gezmeye çalışırım değişik yerler görmeyi ondan sonra herşeyi yemem ama çok sevdiğim tatlı olur onu alırım kendime sürekli ondan sonra kişisel gelişim kitapları yada sevdiğim dizi için hazırlık yaparım meyve soyarım birlikte yemek için vs. Ama bunları yapmazdım eskiden mesela hep başkaları için bişeyler yapardım bundan sonra kendim için bileylee yapmaya karar verdim böyle daha mutluyum kimseye de ihtiyacım olmaz gönül isterdi ki kendi ayaklarım üzerinde duruyum ama işim yok rabbim hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın ama kimse kimseye yaramıyor bu devirdenasil yapiyorsun
haklisin canimCanım mesela sevdiğin şeyleri yapmak ben mesela yemek yapmayı severim yada gezmeyi severim elinden geldiğince gezmeye çalışırım değişik yerler görmeyi ondan sonra herşeyi yemem ama çok sevdiğim tatlı olur onu alırım kendime sürekli ondan sonra kişisel gelişim kitapları yada sevdiğim dizi için hazırlık yaparım meyve soyarım birlikte yemek için vs. Ama bunları yapmazdım eskiden mesela hep başkaları için bişeyler yapardım bundan sonra kendim için bileylee yapmaya karar verdim böyle daha mutluyum kimseye de ihtiyacım olmaz gönül isterdi ki kendi ayaklarım üzerinde duruyum ama işim yok rabbim hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın ama kimse kimseye yaramıyor bu devirde
İlk iki kitabını okumuş ve beğenmiştim 3. Var mı?Aaaa kendi yazdığımı okurken aklıma geldi. Mustafa ulusoy un Aynalar koridorunda aşk kitabını-ve diğerlerini- okumanızı çok çok çok şiddetle tavsiye ediyorum. Duygusal açlık değersizlik hissi narsizm olum korkusu ve daha nicesi bunları edebiyatla harmanlayıp hem manevi yönden hem bilimsel açıdan irdeleyen çok güzel bir romandır. Zaten insanın temel acıları uclemesinin ilk kitabı ismi de cuk oturuyor hepimizin sorunları bunlar. İlgilenenler için ikinci kitabı ölüm teması etrafında şekilleniyor. Daha dün bir konuşmasını dinledim kaygı bozukluğu depresyon bu tarz rahatsızlıklar kısacası ruhumuzu bunaltan ne varsa kendinizden parçalar bulabilirsiniz. Biraz reklamını yapar gibi oldum ama benim için yeri ayrıdır Mustafa hocanın. İyi bir insan iyi bir psikiyatrist. Öyle işte mutlaka okuyun okutturun faydası olacağına eminim
Ben de senin gibiydim.Duygusal acligimi yemekle gidermeye calistim yillarca,sinirlendim yedim uzuldum yedim canim sikildi yedim ,yedim de yedim.Baktimki 80 lere dayanmisim.Ama hala kendimi cok kilolu gormuyordum.Bi gun bi resmimi cektiler aman Allahim dedim ben bu kadar kilolu duruyor muyum ? Duygusal olrak hala boslukta oldugum halde kendimi siktim 20 kilo verdim.Bazi bosluklar dolmasa da ne kadar sexsi ,ne kadar guzel oldum diye mutlu oldum.İnsanlar iltifat ettikce ozguvenim yukseldi oh be dedim.Artik her seyde yemege saldirmiyorum.Guzel kiyafet giymek ve en onemlisi de ustunde sahane durdugunu gormek inanilmaz guzel bi duygu.Evde bile giyinip arada bakiyorum :)
bir dönem ben de öyleydim gece gündüz yiyordum yürüyüşe başladım o dönem sürekli yürüdüm ,yürüdüm sanıyorum midem de küçüldü ki eskisi gibi yiyemiyorum çünkü direk bulantı oluyor midem almıyor.Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun