Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

cok sıkıldıgında yemek yerine su iç. daha faydalı.
ayrıca mumkunse belediyelerin halk eğitim merk. bir sürü kurslar var onlara gitmeyi dene. sosyalleşirsin.

bir ben mi muzdaripmisim bu konudan
Merhabalar, ben de aynı durumun beterinden muzdaribim. Ve bir savaşın İçindeyim. Benim durumumda ne yazık ki yarı bilinçli gece uyur-yeme yeme hastalığında var. Bunun tıpta adı bile varmış. Sürekli spor yapıyorum ama geceleri duygusal açlık sebebiyle yememden kaynaklı kilo verme sürecim çok yavaş ilerliyor.
Yalnız bu durumu ne yazık ki bir defa çözebileceğin bir sorun gibi görmemen lazım. Sürekli kendinle bir çocuk gibi ilgilenmen duygusal açlığını tatmin etmen lazım öteki türlü duygusal açlık bir anda hortlayıp bazen bir kaç gün bazen hafta basende aylarca yeniden sorun olarak ortaya çıkabiliyor. Çeşitli tavsiyelerimden bahsedeyim.
Öncelikle spora daha doğrusu hareket etmeye başlaman şart ki metabolizman herhangi bir kriz bile yaşasan hep çalışır durumda olsun
Spor yapmasan bile durduğun yerde yazarken kalçalarını salla, bacaklarını salla, yatmadan 15 mekik çek. Ben spora 15 dakikalık hafif egzersizlerle başladım. Şimdilerde ise genelde sabah20 akşam 20 egzersiz birde 50 dakika yürüyüş yapıyorum. Sporla hafif kilon bile olsa çok daha sıkı ve fit hissediyorsun ve bu duygusal yeme krizl hissini engellemekte işe yarıyor
İkinci olarak tavsiyem kendine bazı yiyeceklerden soğutmak için yöntemler geliştir. Ben önceden cips, sosis, sucuk vs. Hastasıydım. Bir sürü hazır gıda yapım videosunu tiksinerek izledim ve kendime bunları her gördüğümde ıyykk dedim. Domuzu nasıl tüketemiyorsak artık bende bu gıdaları tüketemiyorum çünkü gerçekten iğrençler yenecek şeyler değiller.
Üçüncü tavsiyem sağlıklı kalorisi az şeyleri çevrene, aklına yerleştirmen ve sevdiğin şekilde çeşitlendirmem. Sağlıklı atıştırmalık ve yemeklerle ilgili bir yığın video var onlara bak derim.
3. Tavsiyem su içme alışkanlığın yoksa acilen edinmen. Ben bunun için sürekli yaptığım şeyleri hatırlatıcı olarak kodlayıp su içmeyle birleştirme metodunu kullandım. Ve her yere su koydum. Mesela sabah makyaj yaparken her bir adımdan sonra su içiyorum gibi.
4. Tavsiyem İngilizcen varsa Binge eating ile ilgili kaynaklara bakman orada çok daha detaylı metodlar bulabileceksin.

Birde bende kısa zamanlı diyet süreçleri her zaman stres faktörü olarak etki etti ve daha fazla kilo almama sebep oldu. Bu nedenle ben bu durumu yaşamsal bir sorun olarak değerlendirme kararı aldım ve kilo vermek için değilde sağlıklı yaşamak için adımlar attığımı kendime telkin ederek ilerledim ve ilerliyorum.

Son düzenleme:
canım benim usenmeden yazmissin allah razi olsun senden.Insallah kurtuluruz bu illetten tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim harikasin

canım benim usenmeden yazmissin allah razi olsun senden.Insallah kurtuluruz bu illetten tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim harikasin
Ne demek canım yazışalım bu konuda aklına takılan şeyler olursa sorabilirsin. Bu konuda Bahadır okuyorum, izliyorum:) ayrıca birbirimize destek olabiliriz, özellikle kriz anlatında:))

Günlük olarak içimizdeki çocuk meditasyonu yap. Ordaki çocukla önce bir barış. Meditasyonu yaptıkça kendini sevmeye başlayacak ve içindeki çocukla barisacaksin. Internetten bir kaç içimizdeki çocuk meditasyonu bulabilirsin. Sana tavsiyem hepsini denemen.
Etkisine inanmayabilirsin sadece bir kez dene. Ve lütfen denedikten sonra bana yaz. Yorum gerektirebilir ve senin için yorum yaptirabilirim.
Biraz açık yazayım da yanlış anlamaya sebebiyet vermeyeyim
Eğer gerçekten meditatif durum ha geçip onunla iletisim kurarsan sana yol gosterecektir. Belki ilk etapta seninle konusmayacaktir. Ya da onu goremeyeceksin. Biiiirr sürü olabilecek ihtimal var ve bunların bir anlamı var. O yüzden böyle yazdım.
Gelelim kendi deneyimime. Ben bu çalışma sonrası kendimi gerçekte sevmediğimi ve egolarimin çok yüksek olduğunu anladım. Bunun üzerine gittim.
Yıllardır içimde büyük bir boşlukla yaşadim. Bende etkili oldu.

isvec diyetine bekleriz :)

Bu ara aynı sorun bendede var yiyip yiyip duruyorum kilo alacağım diye korkuyorum
Doymuyorum hiç
Havalardan bence havalar ısındıkça bir iştah geliyor insana ah şu bahar havaları

Aynı sorun bir süre bende de oluştu hala ara ara yoklar ama kontrol etmeye çalışıyorum. Eğer günlük hayatta herhangi bir sorun yasamiyorsaniz muhtemelen birşeyler bilinçaltıniza yerleşmiştir. Duygusal açlığın en büyük sebebi sevdiklerinizin ilgisizliği yahut kendinizi değersiz görüyor olmanız. Şahsen benim sebebim kendini değersiz görmek ve öz güvenimin son zamanlarda azalmasıdır. Bir kaçış olarak yiyordum sanki yemeklere ceza veriyormuşum gibi aslında ceza verdiğim kendimdim. Size tavsiyem eğer bundan uzun zamandır muzdaropseniz ve belli bir sorununuz yoksa mutsuz olmakale icin- maddi manevi- bir uzmanla görüşüp bilinçaltınizda buna neyin sebep olduğunu tespit etmeniz. Uzmandan önce kendi içinizde kendinizle temas kurmaya çalışmanız da çok doğru olur bence. Zira insan kendinden uzaklaşmaya başladıkça benliğini kaybeder gibi oluyor hiçbir şey tatmin etmiyor ve yemekte arıyor çareyi. Manevi olarak kendinizi guclendirmenizi öneririm bununla birlikte kişisel bakım kendine bir hedef koyma-spor olur hobi olur kendinizi geliştirmek adına herhangi bir sey- bir şeyler basardiginizi gelişme gösterdiğiniz gördükçe eminim daha fazla çaba gösterecek olduğunuz yerde saymamanin verdiği güvenle o açlıkla başa çıkacaksınız. Allah yardımcınız olsun

Aaaa kendi yazdığımı okurken aklıma geldi. Mustafa ulusoy un Aynalar koridorunda aşk kitabını-ve diğerlerini- okumanızı çok çok çok şiddetle tavsiye ediyorum. Duygusal açlık değersizlik hissi narsizm olum korkusu ve daha nicesi bunları edebiyatla harmanlayıp hem manevi yönden hem bilimsel açıdan irdeleyen çok güzel bir romandır. Zaten insanın temel acıları uclemesinin ilk kitabı ismi de cuk oturuyor hepimizin sorunları bunlar. İlgilenenler için ikinci kitabı ölüm teması etrafında şekilleniyor. Daha dün bir konuşmasını dinledim kaygı bozukluğu depresyon bu tarz rahatsızlıklar kısacası ruhumuzu bunaltan ne varsa kendinizden parçalar bulabilirsiniz. Biraz reklamını yapar gibi oldum ama benim için yeri ayrıdır Mustafa hocanın. İyi bir insan iyi bir psikiyatrist. Öyle işte mutlaka okuyun okutturun faydası olacağına eminim

Bende ruhundaki acligi ekmek yiyerek doyurmaya calisiyorum

Sikildikca uzuldukce kendimi yemege veeiyirum yemdk olsunda sevmedigim seylsri bile yiyorum

Ne yapayim yemekten baska tek bi alternatifim bile yok

Bi dizi vardi ya sıdıka diye hayatim onun hayatindan daha monoton

1. Neyin boslugunu gida ile dolduruyorsun?
2. İnstagramda 40kilo nasil verilir isimli hesap var bence o cok motive edici seyler paylasiyor. Onun gecmisten beri paylasimlarini inceleyebilirsin.

3. Ve tabi yaşin, boyun, kilon kaç ki bu durum seni rahatsiz etmeye basladi

+1
Tum kose yazilarini ve kitaplarini okudum kendisini cok severim. Cok iyi gelmisti bana.

Kesinlikle zumba ve bol yürüyüş yap.Ve bol su iç kan dolaşımını hızlanır vücuduna oksijen daha fazla girer ve inan zumba da çok eglenirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…