Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

cranial

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
6.011
4.886
Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun

Spora gidin kendinize sosyal aktivitelere katılın. Başıma hiç gelmedi ancak bol spor yapan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki bu kadar emek harcarken insan vicdanen yiyemiyor zaten. Sağlıklı ürünleri tüketmeye çalışın. Ya da hobi edinin dikkatinizi yemeğe değil hobinize yoğunlaştırın.

Çözüm sorunun belirlenmesiyle ilgilidir sorun ne sizi yemeye iten onu bulun derim direk çözüm olmaz

Ben de senin gibiydim.Duygusal acligimi yemekle gidermeye calistim yillarca,sinirlendim yedim uzuldum yedim canim sikildi yedim ,yedim de yedim.Baktimki 80 lere dayanmisim.Ama hala kendimi cok kilolu gormuyordum.Bi gun bi resmimi cektiler aman Allahim dedim ben bu kadar kilolu duruyor muyum ? Duygusal olrak hala boslukta oldugum halde kendimi siktim 20 kilo verdim.Bazi bosluklar dolmasa da ne kadar sexsi ,ne kadar guzel oldum diye mutlu oldum.İnsanlar iltifat ettikce ozguvenim yukseldi oh be dedim.Artik her seyde yemege saldirmiyorum.Guzel kiyafet giymek ve en onemlisi de ustunde sahane durdugunu gormek inanilmaz guzel bi duygu.Evde bile giyinip arada bakiyorum :)

Bence böyle durumlarda kendinizi izlemek en faydalı olan şey. Bir alışkanlığı değiştirmek istiyorsanız önce kendinizin farkında olacaksınız. Hangi duygusal durumda ne yemek istiyorsunuz onu tespit edin önce. Klasik örneği veriyorum üzgünsünüz ve üzgünken de sürekli çikolata yiyorsunuz. O an üzgün olduğunuz neyse onun çözümüne yönelmeye çalışın veya kafanızı dağıtın, alışverişe çıkmak, spor yapmak gibi (benim önerdiğim spor yapmak). Ya da çok stresli bir işte çalışıyorsanız ve stres altındayken çikolata yiyorsanız yanınızda çikolata bulundurmayın, çikolata almaya gitmeyin. Besinle bağınızı kopartın yani. Ve spor yapmak hep olumsuz ruh halini düzeltmeye yardımcı olur, bunu unutmayın. Yok yine başa çıkamadım, irademe hakim olamadım diyorsanız da psikolojik destek alırsanız faydasını görürsünüz.

gün belirtip şu gün basliycam diyete dedikce daha çok düşüyoruz duygusal açlık pençesine farkında mısın
Ben aylardır erteleyip duruyorum
Ana salı günü kesin başlıyorum.
1 mayısta en az 4 kilo vermiş olmam gerek:/ bildiririm

helal olsun nasil verdiniz 20 kilo?

benim için besin çeşidi farketmiyor yeterki yiyecek bir şey olsun ağzıma tıkıyor ve bastiriyorum duyguları
Ben aylardır erteleyip duruyorum
Ana salı günü kesin başlıyorum.
1 mayısta en az 4 kilo vermiş olmam gerek:/ bildiririm
ben de kesin başlıyorum diye diye bu hale geldim sen umarim basarirsin

Karatay a gelin biz orda her hafta bir kilo veriyoruz.Birbirimizi motive ediyoruz.Diyete mutluyken başlamak iyi değil en ufak huzursuzluk ta hemen diyeti sallıyoruz.Ben bu sefer moralim bozukken başladım.4 haftadır iyi gidiyor.

Karatay a gelin biz orda her hafta bir kilo veriyoruz.Birbirimizi motive ediyoruz.Diyete mutluyken başlamak iyi değil en ufak huzursuzluk ta hemen diyeti sallıyoruz.Ben bu sefer moralim bozukken başladım.4 haftadır iyi gidiyor.
masallah size.. ama diyet ve yasak psikolojisi beni bu hale getirdi o yüzden bir diyetin bana care olabilecegini düşünmüyorum malesef

Her pazartesi diyete basliyordum sozde ama hic baslayamamistim.Sisko bi gelin oldum eski esim hep kilo ver derdi ,ayi gibisin,okuz dedigi bile oldu.Bi gun iste o yandan otururken her yerden et fiskiran resmimi gorunce baslayacagim dedim ama pazartesi degil cuma basladim:) Ben cok sıkiya gelemiyorum her seyden yedim ama aksam altidan sonra yemedim karnim guruldasa da.Arada plates yaptim bazen yuruyus,bazen spor salonu.Sikilgan oldugum icin tek bi spor tek bi liste yapmadim.Cikolata,cips,kebap her seyi yedim ama cok degil.Bi de zayifladikca millet aa cok guzel olmussun diyince gaza geliyorsun .5 ,10,15 diye diye gitti kilolar 1,5 senedir de ayni kilodayim.Simdi de bazen cok yiyirum ertesi gun yemiyorum

yani sadece 6dan sonra yemeyerek zayifladiniz öyle mi? aslinda bu iyi fikir böylece gece yemelerinden kurtulabilirim belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…