Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

İşte sorunumuz bu tekrar toparlanamamak malesef @cranial yeniden bir topik açacaktı sanırım bugün hiç uğramadı sanırım yoğun

İş istedim buldum; yiyorum. Koca istedim, buldum; yiyorum. Çocuk istedim, buldum; yiyorum. Yani bu bence oral dönemdeki anne bebek iletişimsizliğiyle ilgili bir durum. O ağız yeterince memeyle dolmayınca, anne bebeğin ağlamalarına kayıtsız kalınca sorun bu oluyor. En azından ben kendi bebeme yapmıyorum.

Çözüme gelirsek, ben sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini(en geç saat 16 da) tıka basa, kusacak kadar yiyorum, Sonra da bazen bir bisküvi, bazen bir dilim kek, bol içecek, yağsız ptlamış pirinç-mısır, ara ara azıcık cips ile bu dürtümü bastırıyorum. Az ve sık yemek beni tatmin etmiyor. Gözüm aç. O yüzden çözümü böyle buldum. Akşam öğünü de erkene kaydığı için kilo yapmıyor ne kadar yersen ye. Kilom 58. Ergenken de böyleydi, 34 e geldim, doğum yaptım hala 58 im. Bu taktiği tavsiye ediyorum.

canlarim biraz yogunum ama gelecegim topigimizi acacagiz insan gibi yicez aciktigimiz icin yicez artik duygularimizi tatmin etmek icin degil.
ve kesinlikle diyet yasak lafi duymak istemiyorum artik diyet bizi bu hale getirdi bize her sey serbest olacak..Kuracağimiz grupta da diyetten bahsedilmeyecek biz normal insanlar gibi yasamayi öğreneceğiz

ya resmen beni anlatmışsın..ben de 15 gün önce 5 gün süper diyet yaptım ve kilo da verdim hemen farkediyor.sonra lanet haftasonu geldi.erkek arkadasım ızgara ve rakı yapalım dedi.nolcak ki yaaa ızgara dedim...mezeler rakılar dünyaları yedim..e toparla ne olcak dimi.sonra koptu kayış hala düzelemedim.

bizim gibileribn şunu öğrenmesi gerek.bir öğün haftada yediysek sonra akşam yemeyelim..terapistim çıldırdı diyetisyenimde.artık diyetisyene fln da gitmicem bu arada..
kadınlar şunu diyor.ömür boyu diyet yapamazsınız.kimse yapamaz...ideal kilona inene kadar düzgün beslen ama haftada tek öğün ne istersen ye.sonra dengele...

terapistim de diyor ki;öğlen börek mi yedin mesela akşam yoğurtla geçiştir yat..ben napaıyorum nasılsa yedim diye dünyalaırı yiyorum..

Eşim her derdime deva. Hani Yıldı'ın bir şarkısı var ya '' ben düşerken yükseklerden uçurumlara aşkın tuttu ellerimden ummadığım anda'' Beni hayata döndüren o oldu...
Seni seviyorum herşeyim. Aşkım kabardı bir arayım kocaişimi.

süper canım maşallah.darısı başıma.örnek menünü paylaşır mısın sana zahmet?ben de bugün başladım da..kitabı özet olarak inceledim öğrenmeye çalışıyorum.her hafta 1 kg süpermiş.spor yaptın mı peki?

Bencede diyetisyene gitme Canım ona vereceğin parayı sağlıklı beslenme alırsın işte bizler nasıl olsa yedik diyor devam ediyoruz

Offf ziyade olsun. O değil de rakı, ızgara ne giderdi be. Grbelik ve doğumdan sonra toplamda 11 aydır ağzıma içki sürmüyorum. Ama her haftsonu içen bir çifttik biz de. Çok özledim be. Alkol de çok kilo aldırıyor bu arada. Ben bira içeceğim zaman akşam yemeği yemezdim. Rakı ise maalesef mezesiz olmuyor kilo mutlaka alınıyor.

ben de çok seviyorum..bir de çok geziyoruz.fazla seyahat ediyoruz diyet yapmak iyice zorlaşıyor.sonra pişmanlık ve psikolojinin bozulması..aslında haftaiçi kaçamak yapmadan devam edebilsem diyetisyen 2 bira ya da 2 kadeh istediğin alkolden içebilirsin demişti ödül öğününle..spor yapıyorum zaten diyet yapıyorsam.yine almam da .ben sporu diyet yaparsam yaptığım için.yine ya hep ya hiç...dön dolaş aynı yer.neyse umarım düzelicem.hala umudum var.

amsterdam12 canım dün neler yedin ne yaptın

dün benim çok kötüydü.akşama kadar iyiydi diyete hep uygun..ama akşam yemeği dışında oreolu cornet yedim..sonra kardeşim kandil simidi getirmiş bikaç tane ondan yedim.yedim de yedim yani..ama bugün başlamak istiyorum artık..şeytan dürtüyor şu an da yine hafta sonu geliyo boşver p tesi başla diye..
p tesi de şu olacak biliyorum..perşembe tatile gideceksin tatil dönüşü başla...
sonrasında da 1 hafta burdayım 19 mayıs yine seyahatim var.onu bekle derken yaz bitti.offffffffffffffffffffffffff

Bence bugünden başla

Hadi inşallah canım bugün hep böyle gidersin

akşam menümü paylaşayım canım. evet spor yaptım her gün 1-1,5 saat yürüyorum bir de 31 günlük mekik programı var onu yapıyorum. günün hangi saatinde ne yiyeceğine diyetisyenin karar vermesi ve bi programa uyarak beslenmek seni de sıkıyorsa (beni cok sıkıyor o yüzden doğru düzgün kilo vermeden diyetlerimi hep bozdum) Karatay diyeti tam sana göre kolay gelsin hepimize

Ben Zaten yapıyorum Karatay ara sıra yiyorum meyveyi Canım ben

Ben de öğle öğünlerinde meyve yiyeceğim. Karatay meyveyi sabah ye diyor ama, ben zaten karatay kahvaltısını çok severek yapıyorum, meyve yemesem de olur. Öğle öğünümde meyve yediğim zaman, daha tatmin oluyorum sanki.

İşte sorunumuz bu tekrar toparlanamamak malesef @cranial yeniden bir topik açacaktı sanırım bugün hiç uğramadı sanırım yoğun

Ne yapacağız peki canım, hedefimiz kaçamaksız beslenmek mi? Yoksa kaçamak olsa bile, yolumuza devam edebilmeyi öğrenmek mi? Normal insanlar öyle yapıyor ya, diyelim dışarıda zararlı şeyler yediler, o orada kalıyor, bizim gibi akıllarını ona takıp sapıtmıyorlar. Bana kaçamaksız beslenmek daha kolay geliyor açıkçası. Öbür türlü ipin ucunu tutamıyorum bir türlü.

Benim yeme bozukluğum böyle böyle çıktı ortaya biliyor musun? Akşam bira içeceğim diye, akşam öğününü atlıyordum daha az kalori almak için. Ama alkol açlığa dayanmamı zorlaştırıyordu ve verdiği rahatlıkla "amaaan ye gitsin, dünyaya bir kere daha mı geleceksin?" diye diye nurtopu gibi yeme ataklarım başladı.

Mike Dow, kitabında tuzak gıdalar diye bir kavramdan bahsediyor, bunlar bizim beyin kimyamızı olumsuz etkileyen gıdalar. Alkol de var bunların arasında, atakları atlatmayı güçleştiriyor. Tamamen bırakmak mı lazım bilmiyorum ki .
Yazın denizden çıkınca buz gibi bir bira içmediğim tatilden de ne tat alırım hiç bilmiyorum.

Ben de bugün başladım, geç kalktım o yüzden 2 öğün yapacağım. Güzel bir Karatay kahvaltısı yaptım, elmamı da kahvaltı sonrası hemen yedim, arkasından omega 3 içtim. Akşama enginarım var dolapta, onu yiyeceğim.

İçimde koca bir boşluk ve mutsuzluk var. Bir de ben kursa başladım, nerden çıkardıysam. Pişman oldum ve onun baskısı da var üzerimde, zaten geçen pazar günü gelen ilk atağın sebebi de bu kurs baskısı aslında. Onca para döktüm, hiç verim alamayacakmışım gibi sanki, bırakmaya kalksam ücret iadesi yapacaklarını sanmıyorum. Hem bir tarafım, bırakma belki ilerledikçe iyi ki başlamışım dersin diyor.

yazın havuz başında mojito ya da düşünsenize

şaka bir yana kendimizi toparlamalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…