İşte sorunumuz bu tekrar toparlanamamak malesef @cranial yeniden bir topik açacaktı sanırım bugün hiç uğramadı sanırım yoğunİşte o tek öğün kaçamak sonrası toparlayamıyorum ben. Dedim ya pazardan önceki 20 gün harika beslendim, tek bir kaçamağım yoktu. Pazar günü öğleden sonra, bira-cips yapayım, hem vücut şaşırsın dedim (kendimi kandırmak için bahane bulmakta hiç zorlanmam). Şaşıran yine psikolojim oldu, bugün 5. gün hala toparlanamadım, sizle yazışırken bile bir şeyler yiyorum.
İş istedim buldum; yiyorum. Koca istedim, buldum; yiyorum. Çocuk istedim, buldum; yiyorum. Yani bu bence oral dönemdeki anne bebek iletişimsizliğiyle ilgili bir durum. O ağız yeterince memeyle dolmayınca, anne bebeğin ağlamalarına kayıtsız kalınca sorun bu oluyor. En azından ben kendi bebeme yapmıyorum.Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun
İşte o tek öğün kaçamak sonrası toparlayamıyorum ben. Dedim ya pazardan önceki 20 gün harika beslendim, tek bir kaçamağım yoktu. Pazar günü öğleden sonra, bira-cips yapayım, hem vücut şaşırsın dedim (kendimi kandırmak için bahane bulmakta hiç zorlanmam). Şaşıran yine psikolojim oldu, bugün 5. gün hala toparlanamadım, sizle yazışırken bile bir şeyler yiyorum.
ilk sayfa ile son sayfa birbirinden çok bağımsız olmuş. son sayfaya göre yorum yapayım ben de
yaklaşık 5 haftadır Karatay diyeti yapıyorum 5 kg verdim. hedefime daha çok var ama burada sessizce diyet topiklerini takip edip kendimi motive ediyorum
Bencede diyetisyene gitme Canım ona vereceğin parayı sağlıklı beslenme alırsın işte bizler nasıl olsa yedik diyor devam ediyoruzya resmen beni anlatmışsın..ben de 15 gün önce 5 gün süper diyet yaptım ve kilo da verdim hemen farkediyor.sonra lanet haftasonu geldi.erkek arkadasım ızgara ve rakı yapalım dedi.nolcak ki yaaa ızgara dedim...mezeler rakılar dünyaları yedim..e toparla ne olcak dimi.sonra koptu kayış hala düzelemedim.
bizim gibileribn şunu öğrenmesi gerek.bir öğün haftada yediysek sonra akşam yemeyelim..terapistim çıldırdı diyetisyenimde.artık diyetisyene fln da gitmicem bu arada..
kadınlar şunu diyor.ömür boyu diyet yapamazsınız.kimse yapamaz...ideal kilona inene kadar düzgün beslen ama haftada tek öğün ne istersen ye.sonra dengele...
terapistim de diyor ki;öğlen börek mi yedin mesela akşam yoğurtla geçiştir yat..ben napaıyorum nasılsa yedim diye dünyalaırı yiyorum..
Offf ziyade olsun. O değil de rakı, ızgara ne giderdi be. Grbelik ve doğumdan sonra toplamda 11 aydır ağzıma içki sürmüyorum. Ama her haftsonu içen bir çifttik biz de. Çok özledim be. Alkol de çok kilo aldırıyor bu arada. Ben bira içeceğim zaman akşam yemeği yemezdim. Rakı ise maalesef mezesiz olmuyor kilo mutlaka alınıyor.ya resmen beni anlatmışsın..ben de 15 gün önce 5 gün süper diyet yaptım ve kilo da verdim hemen farkediyor.sonra lanet haftasonu geldi.erkek arkadasım ızgara ve rakı yapalım dedi.nolcak ki yaaa ızgara dedim...mezeler rakılar dünyaları yedim..e toparla ne olcak dimi.sonra koptu kayış hala düzelemedim.
bizim gibileribn şunu öğrenmesi gerek.bir öğün haftada yediysek sonra akşam yemeyelim..terapistim çıldırdı diyetisyenimde.artık diyetisyene fln da gitmicem bu arada..
kadınlar şunu diyor.ömür boyu diyet yapamazsınız.kimse yapamaz...ideal kilona inene kadar düzgün beslen ama haftada tek öğün ne istersen ye.sonra dengele...
terapistim de diyor ki;öğlen börek mi yedin mesela akşam yoğurtla geçiştir yat..ben napaıyorum nasılsa yedim diye dünyalaırı yiyorum..
Offf ziyade olsun. O değil de rakı, ızgara ne giderdi be. Grbelik ve doğumdan sonra toplamda 11 aydır ağzıma içki sürmüyorum. Ama her haftsonu içen bir çifttik biz de. Çok özledim be. Alkol de çok kilo aldırıyor bu arada. Ben bira içeceğim zaman akşam yemeği yemezdim. Rakı ise maalesef mezesiz olmuyor kilo mutlaka alınıyor.
amsterdam12 canım dün neler yedin ne yaptın
Bence bugünden başladün benim çok kötüydü.akşama kadar iyiydi diyete hep uygun..ama akşam yemeği dışında oreolu cornet yedim..sonra kardeşim kandil simidi getirmiş bikaç tane ondan yedim.yedim de yedim yani..ama bugün başlamak istiyorum artık..şeytan dürtüyor şu an da yine hafta sonu geliyo boşver p tesi başla diye..
p tesi de şu olacak biliyorum..perşembe tatile gideceksin tatil dönüşü başla...
sonrasında da 1 hafta burdayım 19 mayıs yine seyahatim var.onu bekle derken yaz bitti.offffffffffffffffffffffffff
Bence bugünden başla
spor da yapiyorum yapmıyorum değil ama mutlu hissetmek için yeme durtusunden kurtulamiyorum
Hadi inşallah canım bugün hep böyle gidersinevet başladım..inş bozmam..böyle süper enerjiyle güne başlıyorum..sonra bi bakıyorum bişeyler yiyorum.aç falan da değilim.sadece beynim obez.yemezsem sanki bidaha o yiyeceğe ulaşamıcam.çok saçma dimi.rahatsız hissediyorum yemediğim zaman kendimi.
akşam menümü paylaşayım canım. evet spor yaptım her gün 1-1,5 saat yürüyorum bir de 31 günlük mekik programı var onu yapıyorum. günün hangi saatinde ne yiyeceğine diyetisyenin karar vermesi ve bi programa uyarak beslenmek seni de sıkıyorsa (beni cok sıkıyor o yüzden doğru düzgün kilo vermeden diyetlerimi hep bozdum) Karatay diyeti tam sana göre kolay gelsin hepimizesüper canım maşallah.darısı başıma.örnek menünü paylaşır mısın sana zahmet?ben de bugün başladım da..kitabı özet olarak inceledim öğrenmeye çalışıyorum.her hafta 1 kg süpermiş.spor yaptın mı peki?
Ben Zaten yapıyorum Karatay ara sıra yiyorum meyveyi Canım ben
sorunuzu üstüme alınıyorum
yiyorum canım daha çok kuru meyveler yiyorum. çikolata bağımlısı olan ben çikolatanın tadını unuttum. eşim diyete başlamadan önceki gün çikolata almış inat ettim yemedim dolabı her açtığımda bana el sallıyor ama yemiyorum canım bile istemiyor artık
İşte sorunumuz bu tekrar toparlanamamak malesef @cranial yeniden bir topik açacaktı sanırım bugün hiç uğramadı sanırım yoğun
Offf ziyade olsun. O değil de rakı, ızgara ne giderdi be. Grbelik ve doğumdan sonra toplamda 11 aydır ağzıma içki sürmüyorum. Ama her haftsonu içen bir çifttik biz de. Çok özledim be. Alkol de çok kilo aldırıyor bu arada. Ben bira içeceğim zaman akşam yemeği yemezdim. Rakı ise maalesef mezesiz olmuyor kilo mutlaka alınıyor.
Ben de öğle öğünlerinde meyve yiyeceğim. Karatay meyveyi sabah ye diyor ama, ben zaten karatay kahvaltısını çok severek yapıyorum, meyve yemesem de olur. Öğle öğünümde meyve yediğim zaman, daha tatmin oluyorum sanki.
Ne yapacağız peki canım, hedefimiz kaçamaksız beslenmek mi? Yoksa kaçamak olsa bile, yolumuza devam edebilmeyi öğrenmek mi? Normal insanlar öyle yapıyor ya, diyelim dışarıda zararlı şeyler yediler, o orada kalıyor, bizim gibi akıllarını ona takıp sapıtmıyorlar. Bana kaçamaksız beslenmek daha kolay geliyor açıkçası. Öbür türlü ipin ucunu tutamıyorum bir türlü.
Benim yeme bozukluğum böyle böyle çıktı ortaya biliyor musun? Akşam bira içeceğim diye, akşam öğününü atlıyordum daha az kalori almak için. Ama alkol açlığa dayanmamı zorlaştırıyordu ve verdiği rahatlıkla "amaaan ye gitsin, dünyaya bir kere daha mı geleceksin?" diye diye nurtopu gibi yeme ataklarım başladı.
Mike Dow, kitabında tuzak gıdalar diye bir kavramdan bahsediyor, bunlar bizim beyin kimyamızı olumsuz etkileyen gıdalar. Alkol de var bunların arasında, atakları atlatmayı güçleştiriyor. Tamamen bırakmak mı lazım bilmiyorum ki.
Yazın denizden çıkınca buz gibi bir bira içmediğim tatilden de ne tat alırım hiç bilmiyorum.