Duvar siler misiniz? Siliyosanız neden?

Hiç silmedim. Aile apartmanındayım kayınvalidem ve eltim siliyorlar. Hoş onlar buldukları her şeyi mütemadiyen siliyorlar. En son evin dışındaki su borularını silerken gördüm valideyi. O manzaranın üstüne "anne sana söz veriyorum benden önce ölürsen musalla taşını cifle ovalamadan namazını kıldırmam" dedim diye küstü. İyi bir şey demiştim halbuki. Kendisi rahmetli eşinin mezar taşını cifle kazırken iyi, ben deyince tripler küsmeler.
:KK70::KK70::KK70::KK70:
okuyunca komik geldi ama sanki ağır mı olmuş biraz?

bezlemi yukseklere merdivenmi dayiyorsunuz yani? Tavan peki? Ay cok merak ediyrm nasil oluyor:)
Evet büyük bezlerle annem yıkayıp verir bende merdiven kullanıp siliyorum :) tavanı silmek kolay değil gelişi güzel yapıyorum tavanı . Bezi fırçaya sarıp öyle siliyorum :)

Mezar taşı temizliği mi :) evet yapmış, hala yapıyor ruh hastası. Toz oluyormuş. Cif ailemizin bir üyesi zaten. Onu da götürüyor mezar ziyaretine.

İçi temizlensin diye çamaşır suyu içmediği sürece kendi haline bıraktık. Silmek onun yaşamının bir parçası. Siliyorum öyleyse varım diyor kadın.

Pederi pek sevmezmiş kendisi. Cif seviyor o. Hani dünyada cif markası artık üretilmese, pedere üzüldüğünden daha çok üzülür muhtemelen.
bugün en çok güldüğüm şey diyebilirim..
:KK70::KK70::KK70:

Hayatımda bir kere sildim. O ne eziyetti. Birkaç günümü almıştı. Anladım ki bu, “işsiz” işi:olamaz: Ona harcayacağınız vakitte kitap okuyun. Ruhunuzun duvarları temizlenir:kahve:
:KK9::KK9::KK9:

Valla ya ben çok abartıyorum ya da bi kısım çok hafife alıyo. Küçükken bayramda köyde nenemlerin evini yıkardık leğene su yaparlardı yengemler kavaklar falan olur ya hani tavanda onlarla birlikte tüm duvarları fırçalayıp hortum çekip yıkardık.
Mümkün olsa öyle yıkardım şimdi de :))

Bekarım annemle yaşıyorum beş senedir aynı evdeyiz ama başka bi eve taşınsak duvarları silmeden yerleşmem mümkün değil.

Gösteriş için yapmam kimse yapamaz öyle duvar silmeyi falan.

Ben merdiveni çekip çıkarım annem bezi yıkayıp verir bir saatimizi almaz camlarla beraber silip çıkmamız.

Bi temizlik konusuna bu kadar uzun yazacağım aklıma gelmezdi :)))

Sevmesem de siliyorum.
Çikolata yiyen minik duvarı parmaklayabiliyor.
Ya da yazı yazmayı,resim yapmayı öğrenirken,duvar müthiş bir malzeme onlara göre.Tabii bence de:dondurma:
2-3 ay aralıkla silinebilir.

Surada uc bes gunluk omrumuz var, onu da duvar silmek gibi antin kuntin islerle harcamayalim.
:KK70:

Duvara yağ sıçrar, bebe kalemle çizer vs sadece o alanı silerim. Koskoca afedersin eşek kadar duvarı silmem silemem. Oldu olacak tavanları da silelim. Hatta çıkalım çatıya tuğlaları silelim, binayı yıkayalım. Atmosfere porçöz dökelim :KK53: Abarttım mı bilmiyorum hayatımda duvar muvar silmedim hiç.

Ayda 1 se sıkıntı, fakat bahar temizliğinde silinir güzel de olur. Senede silinse 3-4 senede 1 de boyansa mis

Evet bende merak ediyorum konuyu takipteyim bide nasıl siliyorsunuz bi pratigi bişeyi yokmu elinize bez alıp cam siler gibi mi???? Bizim köşelerde ağ oluşturuyor böcekler :KK43:(((((((
Ben bi donem mob la siliyordum cok kolay oluyor .. camasir suyunu dikdortgen mob a sikiyorum biraz siliyorum iki hamlede bi duvar bitiyor ..pratik :KK66:

Şu an evimin duvarları silmeye pek müsait değil. Müteahhit sağolsun berbat bir boya kullanmış dokunmaya gelmiyor. Herhalde silsem berbat olur ortalık. Ama annemin evindeki boya kaliteli silinebilir bir boya. Silince tertemiz oluyor sanki badana yapmış gibi. Annem de senede bir iki defa siler an fazla. Her sene badana yapmaya gerek duymuyor ama yine de kaloriferlerden duvarlar is oluyor o yüzden silmek iyi. Yani demem o ki bana göre silinir ama her ay değil :)

silerim valla. özellikle kışın kaloriferden is oluyor. sildiğinde sende çıkan kiri görünce anlayacaksın zaten.

:KK70:

Duvara yağ sıçrar, bebe kalemle çizer vs sadece o alanı silerim. Koskoca afedersin eşek kadar duvarı silmem silemem. Oldu olacak tavanları da silelim. Hatta çıkalım çatıya tuğlaları silelim, binayı yıkayalım. Atmosfere porçöz dökelim :KK53: Abarttım mı bilmiyorum hayatımda duvar muvar silmedim hiç.

Konunun kendisi abartiyken siz abartmissiniz cok mu? :dondurma:

Yahu duvar silinir mi hic? Bir kere silindikce solar. Ne anladim ben bu isten. Olsa olsa birkac senede bir boyatilir. Dediginiz alanlara bir bez gezdirilebilir ama tum evin duvarlarini silmek normal bir davranis degil. Zaman bollugu nedeniyle ev hanimlarimizin icat ettigi bir temizlik sekli. Pek de luzumsuz.

Moblarla kolayca siliniyormuş mobum olsa silerdim heralde asıl şu buharlı moblar var en güzeli o ne silinir varya :27:

Bizde cocuklar var o yuzden sorunuz bana normal geldi kalemle boyuyorlar elleri yagliyken ve ya suluyken duvarlara sürüyorlar o yuzden silmek zorunda kalıyorum malesef sihirli sungere el dezenfektani dokup boy hizasina kadsr salon mutfak koridor gerekirse butun evin odalarini siliyorum.
Ama annemlerin evinde kistan yaza geciste duvarlsr boyanirdi bizde silmek yerine

Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..
Duvar kirlenirse boya yapılır bahar temizliginde bence ama benmi istisna küçük cocuklarim var ondan ben kirlenen yerleri elimde bezlee siliyorum

Kışın 15-20 günde bir bütün duvarları kapıları silerim perdeleri mı de yıkarım çünkü kalorifer isi mahf ediyo ve sildiğim de sim siyah bir su çıkıyor kalorifer kazanı benim dairem in alt katın da belki bu yüzden çok kirleniyor. Ama yazın o kadar silmem temiz kalır belki yaz bitene kadar 2 defa silerim.

Silince evin havası bahar havası gibi oluyor mis gibi tertemiz bence üzme yin annenizi

Back
X