• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duvar siler misiniz? Siliyosanız neden?

Hiç silmedim. Aile apartmanındayım kayınvalidem ve eltim siliyorlar. Hoş onlar buldukları her şeyi mütemadiyen siliyorlar. En son evin dışındaki su borularını silerken gördüm valideyi. O manzaranın üstüne "anne sana söz veriyorum benden önce ölürsen musalla taşını cifle ovalamadan namazını kıldırmam" dedim diye küstü. İyi bir şey demiştim halbuki. Kendisi rahmetli eşinin mezar taşını cifle kazırken iyi, ben deyince tripler küsmeler.

Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..

Canıma kastım olmadığı için aklıma bile gelmez
Annemler silerdi çünkü sobalı evde oturuyorduk is oluyordu

Her ay abartı ama yaklaşık altı ayda bir silerim. Sigara içilmez bizim evde ama kalorifer isi falan var.

Elim yanmayacak sıcaklıkta suya bulaşık makinesi deterjanı koyarım erir biraz çamaşır suyu koyarım onunla silerim durulamam. Her oda için değiştiririm suyu.

Hiç silmedim. Aile apartmanındayım kayınvalidem ve eltim siliyorlar. Hoş onlar buldukları her şeyi mütemadiyen siliyorlar. En son evin dışındaki su borularını silerken gördüm valideyi. O manzaranın üstüne "anne sana söz veriyorum benden önce ölürsen musalla taşını cifle ovalamadan namazını kıldırmam" dedim diye küstü. İyi bir şey demiştim halbuki. Kendisi rahmetli eşinin mezar taşını cifle kazırken iyi, ben deyince tripler küsmeler.
Ciddimisiniz yapmışmı

Silinebilen boyaysa ve kirli duruyosa senede bi sefer silerim bi kere silmişliğim varda eski evimde.hem temiz oluyo hemde ev mis gibi kokuyo ayda bir felan hiç ugrasamam canıma yazık değilmi

Evde çocuklar var
Görme engelli gibi duvarlara tutuna tutuna geziyorlar evde, özellikle koridorlarda. Cifle temizleyince rengi değişiyor, ağarıyor resmen duvarlar.
Senede 2 yeter ama.

Mezar taşı temizliği mi :) evet yapmış, hala yapıyor ruh hastası. Toz oluyormuş. Cif ailemizin bir üyesi zaten. Onu da götürüyor mezar ziyaretine.
O acısında onu nasıl düşünmüş pes gözümün önüne hani tabuttan uzaklaştırmaya calışırlarya onuda mussalla taşından uzaklastırırken bi görüntü geldi.hiçmi milletten cekinmedi ya:olamaz:

Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..
ben evimde silmiyorum ama annem yardımcı alarak 6 ayda bir sildirir. saten boya duvarları. sigara ve kalorifer isi için sildirir. bir kez silim anına denk gelmişliğim var, hakkaten inanılmaz derecede is çıktığını gördüm.

O acısında onu nasıl düşünmüş pes gözümün önüne hani tabuttan uzaklaştırmaya calışırlarya onuda mussalla taşından uzaklastırırken bi görüntü geldi.hiçmi milletten cekinmedi ya:olamaz:

Pederi pek sevmezmiş kendisi. Cif seviyor o. Hani dünyada cif markası artık üretilmese, pedere üzüldüğünden daha çok üzülür muhtemelen.

Duvar silinir, silinmemesi abes. Senede 2-3 defa silerim ben. Ve özellikle kıştan sonra, kaloriferlerin filan isiyle, acayip kirlenmiş oluyor, kir akıyor. Bu bahar temizliğinin bir parçası.

Herkes silmez takintisi olanlar fln yapar bence o isi ama bazi bazi banada geliyor o heves ama korkuyorum kitli suya batircaz cikarcaz sonucta mopu leke yaparmiki diye yapmiyorum :D

Her ay abartı ama yaklaşık altı ayda bir silerim. Sigara içilmez bizim evde ama kalorifer isi falan var.

Elim yanmayacak sıcaklıkta suya bulaşık makinesi deterjanı koyarım erir biraz çamaşır suyu koyarım onunla silerim durulamam. Her oda için değiştiririm suyu.
bezlemi yukseklere merdivenmi dayiyorsunuz yani? Tavan peki? Ay cok merak ediyrm nasil oluyor:)

Duvarları silenler var. Bir kere teyzemin duvarlar silindi. Siliniş o siliniş bezin izleri çıktı bazı kirlerde çıkmadı. Çok işkence oluyor. Silmek yerine en azından senede 1 boyatmak daha iyi.

Back
X