Duvar siler misiniz? Siliyosanız neden?

Ben siliyorum, mop kullanıyorum, duvarlarada toz konduğu için her yer sildiğimde olmasada arada siliyorum

Duvar silmek için gelmedik dünyaya diyenler güldürdü beni :) ne için geldiğinizi biliyor musunuz peki ? her an duvar silin diyen yok ayrıca konu sahibi evlenmeden önce ailem duvarları boyardı yada senede bir temizlik olduğunda yıkarlardı yer betondu eskiden. Parke yaptırınca da boyatırlarsa boyatırlar bir baska yok. Evlendim bu memleketin havası pis evde sigara içiliyor vs derken duvarların kirlendiğini farkedince mecburiyetten sildim komple değil ama parça parça... gelen arkadaşlarım görmesin diye yoksa ben barışıktım onlarla :D

Evde çocuklar var
Görme engelli gibi duvarlara tutuna tutuna geziyorlar evde, özellikle koridorlarda. Cifle temizleyince rengi değişiyor, ağarıyor resmen duvarlar.
Senede 2 yeter ama.

Cifi sonra duvardan yeterince temizliyor musunuz? Hani çocuklar sonra tekrar tutununca ellerine bulaşmıyor mu?

Ev işlerinde tembel bir insanımdır ama duvarlar senede 2 bilemedin 1 kere mutlaka silinmelidir. Tozlanmasi degil benim sebebim kararıyor kirden. Kıştan sonra is oluyor. Sürekli boyatamayacagimiza göre temizlenmesi şart.

Senede 1 defa yaz bitiminde sildiriyordum.
Ama bu sene çabuk kirlendi gibime geldi. Kadın falan tutmadım. Günde 1 oda dip bucak temizliyorum 1 haftadır. Duvar,cam,kapı,koltuk,dolaplar vs.. 40 lıyorum heryeri.
Ellerim yara bere içinde kaldı yaw.
Abuk subuk temizlemiş yardıma gelen kadın. Kendim yapınca anladım.
Olsun bakalım, Allah razı olsun yine de.

Silmem, bu başlığı okumasam ömür boyu aklıma bile geleceğini sanmıyorum. Çocukların kirli elleri filan denmiş, belki çocuğum olunca bir düşünürdüm acaba silinir mi diye bilmiyorum. Yani ne bileyim hayat duvar silecek kadar uzun değil ya.

Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..

Eger duvar boyasi silinebilirse sinilinir. Silinemezse ki benimki silinmiyor boyasi kalkiyor silinmez.

Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..
Silmem
Sadece ufak çizikler parmak izleri falan olursa onları ıslak mendille temizlerim

Toz ve is oluyor siliyorum her ay
Her ay silince kirlenmedigi için çok çabuk bitiyor ve yorulmuyorum

Duvarda hangi boya olduğuna göre değişiyor
Mesela yağlı boya siliniyor ama saten boyalar alcilar falan silinmiyor bence silerken iğrenç gıcır gıcır bir his oluşuyor ve duvarda leke kalıyor
Ama dediğim gibi silen var

Yalniz ayda bir cokmus yaw senede iki defa silsrm kendimi temiz sayarım
Anneniz takıntılı olabilir mi

yani tatlım benim anamda canıma çoook okudu milli müsabakalara hazırlanır gibi hazırlanıyorduk temizlik yapmaya. bazıları için takıntı ama bana göre yılda bir kez o da kombi is yapıo duvarlar bi tuhaf oluo. bide her toz aldığımda elektirik düğmelerinin etrafını silerim leke oluo nedense el parmak değmesinden.

Ben ki temiz titiz biri değilim keyfim gelse iş yaparım gelmese yapmam ama ben bile silerim çok kolay mopla bir saat bile sürmüyor bütün ev birde biz evin her yerinde sigara içeriz rengi soluyor resmen

Yeni gelinken kaynanam da bana sildirmisti annemin evinde asla duvar silme bilmezdim hayatimda yaptigim ve yaptima en pisman oldugum eylemdi!

Arkadaşlar herkes mop yazmış
Bu moplar yeri duvari falan kurutmana gerek kalmadan siliyor mu
Öyleyse alayım hemen bir tane

Hayatımda bir kere sildim. O ne eziyetti. Birkaç günümü almıştı. Anladım ki bu, “işsiz” işi:olamaz: Ona harcayacağınız vakitte kitap okuyun. Ruhunuzun duvarları temizlenir:kahve:
Nasil o kadar uzun surdu.cok mu buyuk eviniz.cok zor bi is degil ki aslinda

Arkadaşlar herkes mop yazmış
Bu moplar yeri duvari falan kurutmana gerek kalmadan siliyor mu
Öyleyse alayım hemen bir tane
Canim ben o mopa toz bezini sararak siliyorum.toz bezini ayni yer siler gibi surekli yikiyorum.yere ser bezi ustune koy mopu sar ve oyle sil.cok kolay aslinda.
Kurutmana falan gerek yok.bezin islakligini kendin ayarla.zaten bezi iyice sIkiyosun.

Back
X