Duvar siler misiniz? Siliyosanız neden?

Benim annem yilda bir kez silerdi. Ama ben birakin duvari evi bile silmiyorum :)))

Moblarla kolayca siliniyormuş mobum olsa silerdim heralde asıl şu buharlı moblar var en güzeli o ne silinir varya :KK53:
Buharlı temizleyici aldım geçen sene ama duvarlarda hiç denemedim.zaten çoğu yerde duvar kağıdı duvar kağıdını söküyormuş.ama genel temizlik için çok iyi.yerde hiç ıslaklık bırakmıyor.

Bende yardımcı ablaya sildiriyorum yılda 2 kez. Kalorifer isi bir felaket. Boya silmeye uygunsa, silinince harika oluyor. Her yıl bütün evi boyatmak daha külfetli. O is ile de oturulamayacagina göre silmek en mantıklısı. Yardımcı abla cam siler gibi elde siliyor. Ama ben her perde yıkandığında perdenin altında kalan duvarı mop ile siliyorum.

Silinipte parlayan duvar görmedim daha. Aksine duvarlarda dalgalanma şeklinde lekeler oluyor silince, çekilecek iş değil, boyattır daha iyi. Şu instagramda reklamı dönen moplarda hiç sanmam temizlensin. Bastırmadan ovmadan temizlenmez bence.

Geçen yıllarda eşimin temizlik hastası teyzeleri ve kayınvalidemin duvar silme muhabbetine denk geldim. Şöyle parladı, böyle kolay sildim diye anlattılar ballandıra ballandıra.

Hemen eve geldim, yaptım bi kova su başladım silmeye. Odanın bir duvarı bitti baktım silinmeyen yerle aynı duruyor :KK53:

O gün zirvede bıraktım duvar silme işini. Ömrümü duvar silerek tüketemem. Varsın onlarınki pırıl pırıl olsun. Kollarım bana daha uzun yıllar lazım.

Yorumlari yazan arkadaslara vallahi sasirdim kimsenin cocugu yokmu?herkez bekarmi?ben oyle bir ay falanda degil her allahin gunu evin belirli duvarini silerim,coluk cocuk ne kadarda dikkat etsen boyaniyor ellerinin izi cikiyor,olmadi orumcek aglari oluyor,duvar silinmezmi ya,silindigi zaman cidden fena bir kir cikiyor. Heleki bahar ve yaz mevsimlerinde butun evi camasir suyuyla hortumla yikayasim geliyor,cam pencere aciliyor disarinin butun tozu evlerde

Yorumlari yazan arkadaslara vallahi sasirdim kimsenin cocugu yokmu?herkez bekarmi?ben oyle bir ay falanda degil her allahin gunu evin belirli duvarini silerim,coluk cocuk ne kadarda dikkat etsen boyaniyor ellerinin izi cikiyor,olmadi orumcek aglari oluyor,duvar silinmezmi ya,silindigi zaman cidden fena bir kir cikiyor. Heleki bahar ve yaz mevsimlerinde butun evi camasir suyuyla hortumla yikayasim geliyor,cam pencere aciliyor disarinin butun tozu evlerde
Canım konuya girişinden "gidin çocuklarınızla vakit geçirin ,bunlar beyhude işler" diyeceksin sandım.Ne diyeyim ellerine ,kollarına ,parmaklarina saglik

Bu yaşıma kadar bir kez duvar silmişliğim yok,temizlikçi kadın arada fakirin buharlı mopu var onunla siler.
Çok da temiz oluyor.
Kadın olmasaydı duvar silmek aklıma bile gelmezdi.

Senede 2 kere sonbahar ve ilkbaharda duvar mutlaka sildiririm.
Küçük çocuklarım var nasıl öyle kirli kalsın.

Valla suan balkonda oturuyorum elimi duvara sürtüp isik altinda inceledim. Ne bir kararti ne toz..hic..sansliyim sanirim :KK70:

Gerci duvar citelemeye baslasam bende okadar kir cikarirdim. Tuglalari delik desik ede ede boyalari cikartana dek :halay:

Duvarlar kışın kaloriferden is oluyor , kirleniyor haliyle. Çok sıcak bir memlekette yaşadığımdan evlerde zemin hep fayans. Ev 200m2 sil sil bitmez.
Yerdeki eşyaları halıları kaldırıyoruz önce.
Bol köpüklü bir kovaya daldırıyoruz fırçayı badana yapar gibi fırçalıyoruz . Yerlerde aynen devam ediyoruz . Verıyoruz hortumu üstüne , akıyor tüm kir. Kalorifer peteklerini yıkıyoruz. İçeride ki suyu çekpas yapıp çıkıyorız odadan devam ediyoruz öbür odalara. Evin koridorunda yıkama için yapılmış giderler var oradan tahliye oluyor kirli su. Mis gibi oluyor. Burada senede iki kez yapıyorlarda ben senede 1 kez yardımcı tutuyorum beraber yıkıyoruz. Haftaya çarşamba gelecek bahar temizliği yapacağız kısmetse.

Back
X