Merhabalar, sevgiler benden.
İkilemde kaldığım bir konuyu sizlere danışmak istiyorum, benim kafamı kurcalamaya başladı çünkü ve kendimi biraz tanıyorsam yeni kadın aramam yakındır gibi.
Yardımcımızla ilgili canımı sıkan demeyelim de aklıma takılan şeyler var. Önceden belirteyim temizim ama Masumlar Apartmanı Safiye gibi çamaşır suyu manyağı tarzı bir temizlik değil bu. Zaten iş yapan kadının tepesinde durmam, işine karışmam. Bir şey gözünden kaçmış olabilir insanlık halidir başka zaman uyarırım. Ama sanki benim evim öylesine temizleniyor gibi bir hisse kapılmaya başladım.
Şimdi önce yardımcımın çalışma saatlerinden bahsedeyim. Kışın 09:00-09:30 ve 15:30 arası tam gün çalışmak zorunda çünkü sigortasının yattığı ve sözleşmeli olduğu ve haftasonu da dahil bir iş var, bunu kabul ederek anlaştım ve 15 günde bir alıyorum. Zaten ben gün aşırı ev süpürüyorum çünkü kedilerimiz var biraz da mecburuz buna. Yazın çalışma saati daha doğrusu işi bitirme saati esnek çünkü o iş yazın olmuyor.
09:00-09:30 arası gelir, çayını sigarasını içer, kahvaltısını eder işe başlar. Sonra iki oda yapar bir kahve, sigara içer, öğlen de bir yemek molası derken 15:30 gibi gider, yazın da 16:30 gibi. Açıkçası bu molalar, bende kahvaltı falan biraz fazla olmaya başladı. Evet evimi temizliyor, derz aralarına kadar siler cifler hatta ama çok eksik şeyler kalıyor. Örneğin banyo duvarlarını arada sırada da olsa silme, çamaşır makinesi çekme, banyodaki duşakabinin içini silme, aynı şekilde mutfaktaki beyaz eşyayı çekme falan bunlar yok. Ben söylemeden yapmıyor yani. Ve fark ettim ki mutfak kapıma bir şey olmuş leş gibi, yüzeysel sildiği o kadar belli ki.
Belirtmek isterim ki ben mutfakta dolap indir, ütü yap, çamalır yıka vs. şeyler istemiyorum. Hatta çoğu zaman nevresimlerimi o gelmeden değişiyorum, detaylı dolap içi temizliğimi yapıyorum. Ama bu yukarıda saydıklarımı ayda bir de olsa yapması gerekmez mi?
300-350 bazen fazla veriyorum, aşırı sıklıkla kızına hediye alıyorum ve sanırım ben işveren değiş arkadaş oldum fark etmeden
Yani en azından kahvaltı edip gelse, ayda bir detaylı temizlik yapsa? Çok mu beklentim var?
Anneme bir yardımcı bulduk, kadın otuz senedir kimsenin ellemediği ve içi kir yuvası olmuş kalorifer peteklerini açmış süpürmüş biz şok
Ne ben ne de annem görmedik bu şekil bir şey. Yani keşke bana da gelse ama 60 km. uzağım onlara.
Haftaya geldiğinde detaylıca yapmasını isteyeceğim bakalım ne kadar sürecek temizlik.
Şimdi aklıma geldi mutfağımda ikea’nın büyük büfelerinden var, epey de hantal bir şey ama bir kere çekilmedi o tadilattan beri
Arkası leş gibi baktım da. Yani bilmiyorum ben mi detaycıyım hanımlar? Nankör müyüm? Kedilerimizi de çok seviyor bu ablamız çünkü. Bu devirde kadın bulmak imkansız gibi biliyorum ama evim de sanki hep yalapşap temizleniyor.
Ne yapayım?