Bunlar normal işler mi yoksa ekstra mı? / Yardımcı konusu.

Haklısınız. Ama nevresim değiştirme gibi işlerden başlayabilir, ya da 08:30’da gelsin kahvaltı edelim işe bir nebze erkan başlasın 🥹

Sabah 8 de süpürge açan insan var ; o yüzden yazdım. Evlerin fiziksel yapısına göre hareket etmek daha sağlıklı.

Mutfak ve yatak odaları havalandırma boşluğuna bakıyorsa ; en erken 9 dan sonra iş yapmaya başlamak daha uygun oluyor mesela.

Ablanın iş benimkinden rahat .

Bulamam demeyin bırakırsa bile böyle işin talibi cok olur. Bir de görgülü ve aşmış (o ne demekse) bir insan değilse karşınızdaki ve az cok bir alt üst ilişkisi varsa bu yaptıklarınız taviz vermek gibi algılanır. Sürekli hediye almak, fazla müsamaha göstermek, talimat verememek, alttan almak gibi.

Yani arada abla bugün burayı yapalım, şurayı unutmayalım, bugün erken mi başlasak gibi gibi...demek lazım

Bilmiyorum anlatabildim mi.:110:

Güvenilecek birini bulmak zor o yüzden hemen başkasını aramaya başlamayın. Netlikte huzur vardır; net olarak söyleyin şunların arkası kirli kalmış şurası şöyle olmuş filan. Ya da her geldiğinde genel temizlikten dışında iki odayı çekmeli itmeli ayrıntılı temizlemesini söyleyin. Net olarak belirttiğiniz şeyleri de yapmıyorsa böyle gitmeyeceğini söylersiniz. Sonuçta biz de çalışırken yöneticimizden patrondan uyarı alıyor işimizin tehlikede olduğu sinyali yiyoruz. Siz de çalışanıza aynı şekilde davranın

Merhabalar, sevgiler benden.

İkilemde kaldığım bir konuyu sizlere danışmak istiyorum, benim kafamı kurcalamaya başladı çünkü ve kendimi biraz tanıyorsam yeni kadın aramam yakındır gibi.

Yardımcımızla ilgili canımı sıkan demeyelim de aklıma takılan şeyler var. Önceden belirteyim temizim ama Masumlar Apartmanı Safiye gibi çamaşır suyu manyağı tarzı bir temizlik değil bu. Zaten iş yapan kadının tepesinde durmam, işine karışmam. Bir şey gözünden kaçmış olabilir insanlık halidir başka zaman uyarırım. Ama sanki benim evim öylesine temizleniyor gibi bir hisse kapılmaya başladım.

Şimdi önce yardımcımın çalışma saatlerinden bahsedeyim. Kışın 09:00-09:30 ve 15:30 arası tam gün çalışmak zorunda çünkü sigortasının yattığı ve sözleşmeli olduğu ve haftasonu da dahil bir iş var, bunu kabul ederek anlaştım ve 15 günde bir alıyorum. Zaten ben gün aşırı ev süpürüyorum çünkü kedilerimiz var biraz da mecburuz buna. Yazın çalışma saati daha doğrusu işi bitirme saati esnek çünkü o iş yazın olmuyor.

09:00-09:30 arası gelir, çayını sigarasını içer, kahvaltısını eder işe başlar. Sonra iki oda yapar bir kahve, sigara içer, öğlen de bir yemek molası derken 15:30 gibi gider, yazın da 16:30 gibi. Açıkçası bu molalar, bende kahvaltı falan biraz fazla olmaya başladı. Evet evimi temizliyor, derz aralarına kadar siler cifler hatta ama çok eksik şeyler kalıyor. Örneğin banyo duvarlarını arada sırada da olsa silme, çamaşır makinesi çekme, banyodaki duşakabinin içini silme, aynı şekilde mutfaktaki beyaz eşyayı çekme falan bunlar yok. Ben söylemeden yapmıyor yani. Ve fark ettim ki mutfak kapıma bir şey olmuş leş gibi, yüzeysel sildiği o kadar belli ki.

Belirtmek isterim ki ben mutfakta dolap indir, ütü yap, çamalır yıka vs. şeyler istemiyorum. Hatta çoğu zaman nevresimlerimi o gelmeden değişiyorum, detaylı dolap içi temizliğimi yapıyorum. Ama bu yukarıda saydıklarımı ayda bir de olsa yapması gerekmez mi?

300-350 bazen fazla veriyorum, aşırı sıklıkla kızına hediye alıyorum ve sanırım ben işveren değiş arkadaş oldum fark etmeden🤦🏻‍♀️

Yani en azından kahvaltı edip gelse, ayda bir detaylı temizlik yapsa? Çok mu beklentim var?

Anneme bir yardımcı bulduk, kadın otuz senedir kimsenin ellemediği ve içi kir yuvası olmuş kalorifer peteklerini açmış süpürmüş biz şok 😨 Ne ben ne de annem görmedik bu şekil bir şey. Yani keşke bana da gelse ama 60 km. uzağım onlara.

Haftaya geldiğinde detaylıca yapmasını isteyeceğim bakalım ne kadar sürecek temizlik.

Şimdi aklıma geldi mutfağımda ikea’nın büyük büfelerinden var, epey de hantal bir şey ama bir kere çekilmedi o tadilattan beri 🤦🏻‍♀️ Arkası leş gibi baktım da. Yani bilmiyorum ben mi detaycıyım hanımlar? Nankör müyüm? Kedilerimizi de çok seviyor bu ablamız çünkü. Bu devirde kadın bulmak imkansız gibi biliyorum ama evim de sanki hep yalapşap temizleniyor.

Ne yapayım?
Rahatsızlıklarımdan ötürü o kadar çok hanımla çalıştım ki ...İnanın hiçbiri kendi evi gibi benimsemiyor.Alacağı paraya bakıyor.Vazgeçtim almıyorum artık.Evi olabildiğince sadeleştirdim boşalttım.bile diyebilirim.Ve kolaylaştırack aparatlar robot süpürge aldım.En önemlisi takılmaktan vazgeçtim.Çünkü öbür türlü hem para verdim hem enayi yerine konuldum yıllarca...Elim ayagım.tutmaz hale gelirse o zaman düşünürüm.

İkilemde kaldığım bir konuyu sizlere danışmak istiyorum, benim kafamı kurcalamaya başladı çünkü ve kendimi biraz tanıyorsam yeni kadın aramam yakındır gibi.

Yardımcımızla ilgili canımı sıkan demeyelim de aklıma takılan şeyler var. Önceden belirteyim temizim ama Masumlar Apartmanı Safiye gibi çamaşır suyu manyağı tarzı bir temizlik değil bu. Zaten iş yapan kadının tepesinde durmam, işine karışmam. Bir şey gözünden kaçmış olabilir insanlık halidir başka zaman uyarırım. Ama sanki benim evim öylesine temizleniyor gibi bir hisse kapılmaya başladım.

Şimdi önce yardımcımın çalışma saatlerinden bahsedeyim. Kışın 09:00-09:30 ve 15:30 arası tam gün çalışmak zorunda çünkü sigortasının yattığı ve sözleşmeli olduğu ve haftasonu da dahil bir iş var, bunu kabul ederek anlaştım ve 15 günde bir alıyorum. Zaten ben gün aşırı ev süpürüyorum çünkü kedilerimiz var biraz da mecburuz buna. Yazın çalışma saati daha doğrusu işi bitirme saati esnek çünkü o iş yazın olmuyor.

09:00-09:30 arası gelir, çayını sigarasını içer, kahvaltısını eder işe başlar. Sonra iki oda yapar bir kahve, sigara içer, öğlen de bir yemek molası derken 15:30 gibi gider, yazın da 16:30 gibi. Açıkçası bu molalar, bende kahvaltı falan biraz fazla olmaya başladı. Evet evimi temizliyor, derz aralarına kadar siler cifler hatta ama çok eksik şeyler kalıyor. Örneğin banyo duvarlarını arada sırada da olsa silme, çamaşır makinesi çekme, banyodaki duşakabinin içini silme, aynı şekilde mutfaktaki beyaz eşyayı çekme falan bunlar yok. Ben söylemeden yapmıyor yani. Ve fark ettim ki mutfak kapıma bir şey olmuş leş gibi, yüzeysel sildiği o kadar belli ki.

Belirtmek isterim ki ben mutfakta dolap indir, ütü yap, çamalır yıka vs. şeyler istemiyorum. Hatta çoğu zaman nevresimlerimi o gelmeden değişiyorum, detaylı dolap içi temizliğimi yapıyorum. Ama bu yukarıda saydıklarımı ayda bir de olsa yapması gerekmez mi?

300-350 bazen fazla veriyorum, aşırı sıklıkla kızına hediye alıyorum ve sanırım ben işveren değiş arkadaş oldum fark etmeden🤦🏻‍♀️

Yani en azından kahvaltı edip gelse, ayda bir detaylı temizlik yapsa? Çok mu beklentim var?

Anneme bir yardımcı bulduk, kadın otuz senedir kimsenin ellemediği ve içi kir yuvası olmuş kalorifer peteklerini açmış süpürmüş biz şok 😨 Ne ben ne de annem görmedik bu şekil bir şey. Yani keşke bana da gelse ama 60 km. uzağım onlara.

Haftaya geldiğinde detaylıca yapmasını isteyeceğim bakalım ne kadar sürecek temizlik.

Şimdi aklıma geldi mutfağımda ikea’nın büyük büfelerinden var, epey de hantal bir şey ama bir kere çekilmedi o tadilattan beri 🤦🏻‍♀️ Arkası leş gibi baktım da. Yani bilmiyorum ben mi detaycıyım hanımlar? Nankör müyüm? Kedilerimizi de çok seviyor bu ablamız çünkü. Bu devirde kadın bulmak imkansız gibi biliyorum ama evim de sanki hep yalapşap temizleniyor.

Ne yapayım?
Yemek muhabbetini kesin

Temizlikçi grubu yüz verdikçe tepeye çıkıyor maalesef direkt cümlem bu

Çünkü öyle

Haklısınız. Ama nevresim değiştirme gibi işlerden başlayabilir, ya da 08:30’da gelsin kahvaltı edelim işe bir nebze erkan başlasın 🥹

Yanlış anlamayın ama nevresim değiştirmek aklımın ucundan bile geçmez düzenli de aldim 2 3 ayda bir yarım günde aldim yapayım dese ben istemem.
Ancak mevsim geçişlerinde yatağı kaldıracaksam belki olabilir ama benim için çok ayrıntı demek

Benim için en ayrıntı iş tül çıkarıp asmasi
Mutfak dolaplarına sokmam
Sil süpür balkon wc banyo cam kapı tül yıkayıp asma . Bunlar ancak yetişiyor bir camim dışarıdan silinebiliyor- balkonun birinde musluk yok ve aşırı büyük
Birde depomsu bir odam var orayı doldur boşalt oluyor
Çamaşır makinesini çeker ama dondurucu ve buzdolabını çalışırken çektirmem bir kez bozuldu tövbe ettik diğerleri ztn ankastre

Evime aliskindir yıllardır gelir anneme ve kardeşime de gelir.
Kardeşim şu an her hafta alıyor
Onda daha farklı evini topluyor ütü bunlar ağırlıkta. Sil süpür toz al wc banyo hallediyor. Yarim gün ama bitirmeden çıkmaz. Birsey desek kırılmaz çıkmadan sorar
Aklınıza takılanları sorun birde gözlemleyin evinize göre değişir gerçekten hiç boş durmuyor mu yoksa oyalaniyor mu?

Başka bir tanıdığım yine düzgün iş yapıyor ama çok laklak eder kötünün iyisi diyeyim zorda kalırsak alıyoruz söyleyince itiraz etmez yapar işi düzgün diye idare ediyoruz rahat bıraksak temizliği unutturur:KK70:

Yemek muhabbetini kesin

Temizlikçi grubu yüz verdikçe tepeye çıkıyor maalesef
direkt cümlem bu

Çünkü öyle
Üslubunuz kırıcı. Buradaki üyelerin mesleğini bilmeden böyle konuşmak hoş değil. Bu işten hakkıyla ekmek kazanıp çocuklarını kimseye muhtaç etmeden büyüten kadınlar var. Yaşadığınız kötü deneyimleri, tümüne mâl etmeyin.

Bir yere gidince bırakıyorum ona güvenip mesela bu çok önemli benim için. Ama ben de amnemin yardımcısı ile kıyaslayınca dediğiniz gibi farkı görüyorum.

Evet, bu büyük bir artıymış. Ben sizin yerinizde olsam şuraları da yapalım, şurayı da halledelim gibi kibarca yönlendiririm biraz sanırım. Aslında işveren-çalışan ilişkisi temelde bu yüzden yönlendirmekten çekinmemek lazım.

Daha geçen hafta bı abla geldi bize dip kose süpürdü sildi, camlari sildi, mutfak dolapları ve kapıları da sildi. Banyo tuvalet güzelce yikandi sabah 9 akşam 5 geldi 350 lira. Eğer beğenirseniz her gelmemde aynısını yaparım dedi. Bı öğle yemeği için mola verdi onun dışında ısrar etsekte vermedi. Bilemiyorum sizinki biraz baştan savma ve rahat geldi bana.

Sabah 8 de süpürge açan insan var ; o yüzden yazdım. Evlerin fiziksel yapısına göre hareket etmek daha sağlıklı.

Mutfak ve yatak odaları havalandırma boşluğuna bakıyorsa ; en erken 9 dan sonra iş yapmaya başlamak daha uygun oluyor mesela.

Bizim apartmanda gece yarısı temizlik yapan var mesela. Çok güzel sövüyorum kendilerine 😅

Daha geçen hafta bı abla geldi bize dip kose süpürdü sildi, camlari sildi, mutfak dolapları ve kapıları da sildi. Banyo tuvalet güzelce yikandi sabah 9 akşam 5 geldi 350 lira. Eğer beğenirseniz her gelmemde aynısını yaparım dedi. Bı öğle yemeği için mola verdi onun dışında ısrar etsekte vermedi. Bilemiyorum sizinki biraz baştan savma ve rahat geldi bana.

Rahat evet benden ötürü o da. Ben asla işveren gibi davranamıyorum.

Yemek muhabbetini kesin

Temizlikçi grubu yüz verdikçe tepeye çıkıyor maalesef direkt cümlem bu

Çünkü öyle

120 m2 evi temizleyecek ve aç aç yapacak öyle mi? Herşeyden önce vicdanıma sığmaz, köle mi çalıştırıyoruz yapmayın.

Ne yapayım?
Farklı anlam yüklemeyin. Siz işverensiniz o çalışan. İşi bittikten sonra abla diyebilirsiniz aslında sorun burda başlıyor o sizin kedinizin ablasıda değil çalışanınız. Evimizin alanından biz sorumluyuz ister yardımcımız olsun ister organizasyon yapalım yönlendirmemiz gerekiyor aksi takdirde canınız sıkılır. Karşınıza alıp konuşun bunların bitmesini istiyorum neler yapıldı bakalım kontrol ederseniz zaten rahat davranamayacaktır.

Benzeri de bende vardı ayırdım yolları.
İlk zamanlar iyiydi sonrasında biraz salladı yani çoğu yeri görmem sanıp yapmadan çıkıyordu ve bana yalan söylüyordu yaptım kiii diye , ben erken bitirince erken çık diyordum çünkü erken çıkmak için işte. Bide ben öğle yemeği dışında verilmesini gereksiz buluyorum, evden çıkarken ekmek arası yapsın evde zaman kaybetmesin biraz da evden malzeme gitmesin ordan yiyeyim diyordur muhtemelen. Neyse ben yolları ayırdım önümüzdeki aydan sonra yenisiyle başlıcam

Bana gelen kadın 9 gibi gelir kahvaltı hazırlarm o iş yaparken kahvaltısını yapar işe başlar. Evim çok küçük. Supurur tüm eşyaları çeker mobilyaları siler banyoyu temizler. Yaklaşık 4 saatte biter işi 200 lira veriyorum. Mutfak dolabı ve cam silinecekse iki kişi geliyorlar 400. Ama dolap içleri halı koltuk duvar vs. Yapmıyorlar. Ekstra istersem saatlik ücret yazıyorlar 🤭 ama şöyle birsey var benim yüzüm yumuşak iş isteyemiyorum. Aynı kadın arkadaşıma gidiyor onun evi baya büyük aynı ücreti alıyor ve yeni öğreniyorum ki onun koltuklarınida siliyormus her geldiğinde. Yani birazda kime ne tutturursa yapıyorlar. Ama ben memnunum en azından evi bırakıp gidebilecek kadar güvenilir birisi bu zamanda böyle birini bulmak zor o yüzden çok ince düşünmemeye çalışıyorum :)

İşini ahlakıyla yapan insanlar o kadar azalmış ki. Bi kere aldığın parayı helaliyle kazanman gerekir. Atıyorum bi öğretmen i, mühendis ne bilim bi bankacı akşama kadar kafa patlatıyor su işi de yapmiyim demiyor. Aynı konu temizlik icin de geçerli olmalı. Sectıgın meslek temizlik ise o gün o evi çiçek gibi yapıp emegının karşılığı parayı alıp çıkman gerekir.

sorun tamamen korunamayan mesafeden kaynaklı bence. çok şahit oluyorum, eve gelen yardımcı hanıma asla bişey söyleyemeyen insan profilini. ama şöyle düşün benim patronum çatır çatır iş buyurur. söyler. üstlerim aynı şekilde. hatamı da söylerler kırmadan. ben alınıyor muyum hayır sonuçta adamlar bana her ay belli bir para ödüyor. ben de işimi ona göre düzgün yapmalıyım, eksik yapmamalıyım. patronunla, yöneticinle aranda nasıl bir mesafe varsa eve gelen yardımcı hanımla da aynı mesafe olmalı. mesafenin olmadığı yerde bi gevşeme oluyor ister istemez. temizlikçi evime gelip sadece sil süpür toz al yapacaksa ben almam o kadar para vermeme gerek kalmaz yani. büyük işler de yapacak ki parasını verdiğime değsin, asıl beni yoran işleri o yapmalı yani.

İşini ahlakıyla yapan insanlar o kadar azalmış ki. Bi kere aldığın parayı helaliyle kazanman gerekir. Atıyorum bi öğretmen i, mühendis ne bilim bi bankacı akşama kadar kafa patlatıyor su işi de yapmiyim demiyor. Aynı konu temizlik icin de geçerli olmalı. Sectıgın meslek temizlik ise o gün o evi çiçek gibi yapıp emegının karşılığı parayı alıp çıkman gerekir.

Kötü yapmıyor Allah var hakkını yiyemem. Derzleri cifliyor mesela kendiliğinden ama çok kör göze parmak şeyleri yapmıyor ya da üstten yapıyor. Bir de dediğim gibi nerdeyse 1,5 saat mola yapıyor o da fazla geliyor bana.

X