- 21 Temmuz 2021
- 740
- 3.005
- 63
- 27
- Konu Sahibi beyazcicek1997
-
Evet ben yıllar böyle hep bekledim saçım kestiricem dur ilk kilo vereyim. Kendimi ben sevemedim aslında. İlaçlardan yüzünden ani kilo aldım ve zaten iştahlıydım hep verip aldım 50 kilolardan 70lere çıktım ve kendimi hep o zayıf halimle hayal ettim hiç bu an a giremedim. Erteledikçe zaman gitti. Benim derdim kendimleydi sanırım. Eşim evet haklı ve o dediğinizde bende korkuyorum. Şuan 7-8 bin var kenarıda. En kötü bu birikim dursun deyip aniden işten çıkmak istiyorum aslında ama nedense hep bir stres.Bence herşey dört dörtlük olsun diye beklerken hayal kırıklığı yasabilirsiniz buna dikkat edin.mesela para biriktirip daha iyi şartlarda çocuk yapayım diyorsunuz ya 1 sene sonra 10 bin liranın olsa bile o zaman da hayat pahalılığı olacak ve istediğiniz standartlar olmayabilir.bence bunlar bahane.
Galiba söz çocuk istemiyorsunuz ve bunları bahane oluyor gibi.
Beğendiğin kıyafeti kilo verince alırım diyorsunuz ama o zamana kadar kilo alabilirsiniz ki öyle olmuş yada kıyafeti bulamazsınız o da olmaz.
Bence herşey zamanında güzel.
Eşiniz de kendince haklı çocuk istiyor 3 sene de evliliğin oturması için fena değil.
Birde hatırlatmak isterim şuan çocuk yapicam deseniz bile belki olmayabilir malum yıllarca uğraşıyoruz olmuyor.
Birde bunları düşünün bence
Eşimde bundan söylendi aslında. Parayı biriktiyorsun ama seneye ne olacak bilmiyoruz biriktirceğin 5 bin ile çocuk odası bile yok artık. Bebek olacak mı hemen onuda bilmiyoruz. Eğer çocuğum olmadan bana birşey olursa üzülme dediBence herşey dört dörtlük olsun diye beklerken hayal kırıklığı yasabilirsiniz buna dikkat edin.mesela para biriktirip daha iyi şartlarda çocuk yapayım diyorsunuz ya 1 sene sonra 10 bin liranın olsa bile o zaman da hayat pahalılığı olacak ve istediğiniz standartlar olmayabilir.bence bunlar bahane.
Galiba söz çocuk istemiyorsunuz ve bunları bahane oluyor gibi.
Beğendiğin kıyafeti kilo verince alırım diyorsunuz ama o zamana kadar kilo alabilirsiniz ki öyle olmuş yada kıyafeti bulamazsınız o da olmaz.
Bence herşey zamanında güzel.
Eşiniz de kendince haklı çocuk istiyor 3 sene de evliliğin oturması için fena değil.
Birde hatırlatmak isterim şuan çocuk yapicam deseniz bile belki olmayabilir malum yıllarca uğraşıyoruz olmuyor.
Birde bunları düşünün bence
Tabii çocuğumuzun geleceğini garanti altına almak,ihtiyaçlarını karşılamak,güzel yetistirmek için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız.Evet ben yıllar böyle hep bekledim saçım kestiricem dur ilk kilo vereyim. Kendimi ben sevemedim aslında. İlaçlardan yüzünden ani kilo aldım ve zaten iştahlıydım hep verip aldım 50 kilolardan 70lere çıktım ve kendimi hep o zayıf halimle hayal ettim hiç bu an a giremedim. Erteledikçe zaman gitti. Benim derdim kendimleydi sanırım. Eşim evet haklı ve o dediğinizde bende korkuyorum. Şuan 7-8 bin var kenarıda. En kötü bu birikim dursun deyip aniden işten çıkmak istiyorum aslında ama nedense hep bir stres.
Çok haklısınız. Bana belli bir ay geçtiği için devam edip etmeyeceğim soruldu iş yerinden devam dedim ama yarın bu karardan vazgeçsem mi bilemedim. Belki işten çıkarım 1-2 ay sonra daha iyi bir iş bulurum o sırada eşimle evde daha çok vakit geçirim.Tabii çocuğumuzun geleceğini garanti altına almak,ihtiyaçlarını karşılamak,güzel yetistirmek için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız.
Ama stres yapmayın bu şekilde isteseniz de huzurlu olamazsınız.
Kendinizi hayata bırakın akış sizi daha çok rahatlatır.
Bakın biz 6 senedir çocuk için uğraşıyoruz ama olmadı.ortada hiç sağlık sorunu olmadığı halde olmadı.eger istiyorsanız ertelemeyin yarın ne olacağı belli olmuyor.
İstediğinizi istediginiz zaman yapın,ertelemeyin.
Sevmediğiniz,istemediğiniz yerde çalışmayın bence ama önce başka bir iş bulup kendinizi garantiye alabilirsin.Çok haklısınız. Bana belli bir ay geçtiği için devam edip etmeyeceğim soruldu iş yerinden devam dedim ama yarın bu karardan vazgeçsem mi bilemedim. Belki işten çıkarım 1-2 ay sonra daha iyi bir iş bulurum o sırada eşimle evde daha çok vakit geçirim.biraz ödememiz var eşime işe girdiğimden beri yardım ediyordum onun kesilceğinden dolayıda üzülüyorum. Allaha şükür eşim tek hallediyordu ama yinede işte
Dediğim gibi bir iş var ama olabilirde olmayabilirde sanırım ondan da bir rahatlık geldi. Mesela ben 3 saat sonra yola çıkacağım. Mağaza 10 bucuk gibi açılıyor ve ben 3 saat önceden mağazaya girip iş yapacağım. Çıkcağım saat belli değil bile. Gerçekten bunaldım. Eşim bana sana madem sordular iş için devam dedin devam et 3-4 ay sonra çık dedi ama bana gelin sorun ki o 3-4 ay yıl gibi büyüyor gözümde.Sevmediğiniz,istemediğiniz yerde çalışmayın bence ama önce başka bir iş bulup kendinizi garantiye alabilirsin.
Şuan herkeste maddi sıkıntı var malum hayat şartları zor.esin de iş konusunda sana destek veriyorsa ortak karar verebilirsin.nasil rahat edersen öyle yap çok ciddiye alarak yaşamak inana zarar verir.kendini rahat bırak.
Borc harç bir şekilde yoluna girer inşallah.
Valla inanın sabretmek istiyorum ama çıkış saatimi iple çekiyorum ama her çıkış saatim süpriz oluyor çünkü sürekli mesai mesai.Bence şu anki işinizde 3-4 ay sabredin sonra işten çıkacaksınız zaten, yeni bir işe girmen mantıklı değil. Çocuk olduktan sonra tekrar başka işe girersiniz ya da o işteyken hamile kalıp doğum izninizi kullanıp öyle çıkın.
Böyle seyler duydukça daha çok korkup üzülüyorum olmayan herkese versin rabbim insallah. Siz bir akıl verin istifamı vereyim miben de 2 buçuk senedir doğru düzgün sorun yokken gebe kalamıyorum. eğer çocuk düşünüyorsanız bence doktora gidip bir kontrole girin derim.. siz işten çıkayım olur, zayıflayayım sonra olur derken bizim elimizde olmadığını bilin diye yazıyorum. biz habire planlar yapıyoruz fakat maalesef planlar tutmuyortabi ki düşünceniz güzel ama eşinizin dediği gibi 3-4 aylık çalışmadan ekstra çok bir birikim yapılmıyor. alım gücü ortada zaten.
eğer kendimi sizin yerinize koyarsam ben yapı olarak sevmediğim bir işe ve ya herhangi bir yere gidebilen biri değilim. ayaklarımın geri geri gittiği bir yerden koşarak uzaklaşırım. eğer işi sevmiyorsam istifa ederdim ama bir kaç ay sonra hiç çalışmamayı düşünüyorsam tekrar işe girmezdim. fakat diğer işi seversem uzun süre çalışırım derseniz o işe girin, o süre zarfında hamile kalırsanız durumunuza göre ya çıkar ya da rahat bir hamilelik olursa doğuma kadar çalışırsınızBöyle seyler duydukça daha çok korkup üzülüyorum olmayan herkese versin rabbim insallah. Siz bir akıl verin istifamı vereyim mi
Diğer iş bu işe göre biraz daha rahat arada arkadaşım olduğu için olma ihtimali var net değil ama. Bebeğide geçtim sanırım tek üzüntüm eşime her ay destek olduğum belli bir miktarı verememek olacak hoş eşim her ay verme desede yatırdım hesaba. Sanırım 4-5 ay ile ne ben zengin olurum ne baskası. Bence çıkıp sıkı bir diyete gireyim. Ve sonra doktora gideyim hem eşim hem ben. Bu hamileliğin yaşla falan alakası yok. Yaşım erken diyordum hep ama belli olmaz. Her gece böyle işe gitmeden strese girip sabahında gidip işe alısıp çıkıp ertesi akşam yine o stresi yaşıyorum.eğer kendimi sizin yerinize koyarsam ben yapı olarak sevmediğim bir işe ve ya herhangi bir yere gidebilen biri değilim. ayaklarımın geri geri gittiği bir yerden koşarak uzaklaşırım. eğer işi sevmiyorsam istifa ederdim ama bir kaç ay sonra hiç çalışmamayı düşünüyorsam tekrar işe girmezdim. fakat diğer işi seversem uzun süre çalışırım derseniz o işe girin, o süre zarfında hamile kalırsanız durumunuza göre ya çıkar ya da rahat bir hamilelik olursa doğuma kadar çalışırsınız
Ama eşim bunada çok isteyerek girdin neler oldu diğerinden memnun kalcağın ne malum diyorDiğer iş bu işe göre biraz daha rahat arada arkadaşım olduğu için olma ihtimali var net değil ama. Bebeğide geçtim sanırım tek üzüntüm eşime her ay destek olduğum belli bir miktarı verememek olacak hoş eşim her ay verme desede yatırdım hesaba. Sanırım 4-5 ay ile ne ben zengin olurum ne baskası. Bence çıkıp sıkı bir diyete gireyim. Ve sonra doktora gideyim hem eşim hem ben. Bu hamileliğin yaşla falan alakası yok. Yaşım erken diyordum hep ama belli olmaz. Her gece böyle işe gitmeden strese girip sabahında gidip işe alısıp çıkıp ertesi akşam yine o stresi yaşıyorum.
zaten iş stresi yaşıyorsunuz, eve getirdiğiniz para bu strese değmiyorsa çıkın. sağlıklı beslenin, kontrollerinizi olun. belki Allah hemen nasip eder bilemeyiz. hakkınızda hayırlısı olsunDiğer iş bu işe göre biraz daha rahat arada arkadaşım olduğu için olma ihtimali var net değil ama. Bebeğide geçtim sanırım tek üzüntüm eşime her ay destek olduğum belli bir miktarı verememek olacak hoş eşim her ay verme desede yatırdım hesaba. Sanırım 4-5 ay ile ne ben zengin olurum ne baskası. Bence çıkıp sıkı bir diyete gireyim. Ve sonra doktora gideyim hem eşim hem ben. Bu hamileliğin yaşla falan alakası yok. Yaşım erken diyordum hep ama belli olmaz. Her gece böyle işe gitmeden strese girip sabahında gidip işe alısıp çıkıp ertesi akşam yine o stresi yaşıyorum.
Valla asgari ücret alıyorum işte. Sürekli diyorum belki baya artar asgari ücret bekleyim diyorum ama yok can bu ya istemiyor. Sonrada keske calıssaydın diyeceksiniz diyorum. Yani ben ne yapacağımı bilmiyorum.zaten iş stresi yaşıyorsunuz, eve getirdiğiniz para bu strese değmiyorsa çıkın. sağlıklı beslenin, kontrollerinizi olun. belki Allah hemen nasip eder bilemeyiz. hakkınızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?