DÜŞÜNCESİZ AKRABA DERDİ!

distopyadan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
36
70
3
28
Herkese merhabalar bugünkü konum bir süredir devam eden ve bir türlü çözüm bulamadığım bir konu, cinnet geçirmenin eşiğindeyim. Ne annemden ne babamdan böyle bir şey gördüm ne de bir başkasına bu şekilde davranmadım. Kısaca olay anlatayım uzatmadan

İki tane çocuğum var daha doğrusu bebeğim, biri 1 buçuk yaşında diğeri altı aylık. Eşimin bir teyzesi var, kendisi Çankırı’da oturuyor orada çalışıyor. Biz Ankara merkezde oturuyoruz. Birkaç ay önce teyzenin kızı yani eşimin kuzeni hastaneye yatırıldı psikolojik sebeplerle. Ve orada tedavi görüyor. Teyze hastane ev ve iş arasında mekik dokuyor . Bazen buraya geldiği zamanda da Ankara’da kalıyor. Kendi abisi ve ablası yani kayınvalide onlar da burada oturuyorlar, ikisinin de eşi yok yani tek başına yaşıyorlar(abisi ve ablası). Teyzenin bir tane kızı burada üniversite okuyor ve öğrenci evinde kalıyor. Sorun şu ki bu kadının kalacak bu kadar yer olmasına rağmen ayda en az iki kere bizde kalmak istiyor, ve bunu son dakika arayıp söylüyor önceden planımız var mı yok mu evim müsait mi değil mi ya da ben müsait miyim değil miyim hiç umrunda değil. Akıl mı edemiyor işine mi böyle geliyor bilmiyorum. Hani burada kalacak hiçbir yer olmasa hastane durumu kızı hastanede sonuçta ben bu şekilde düşünsem tamam eşime bunu anlatamıyorum. Sürekli bu şekilde olmasının artık çok rahatsızım. Bugün yine aramış eşimi oraya geleceğim demiş. Çocuklarım ve ben ateşlerle beraber salgın hastalığı yeni atlattık, öyle ki kendi evimde bile kalamadım hasta olduğum için hafta sonu kayınvalidemler deydim. Daha bugün evime geldim ve üstüne bu kadın yatılı geliyor. Eşim neden böyle yapıyor beni neden anlamıyor ben haklıyım biliyorum ve bu durumu nasıl çözebilirim lütfen bana bir fikir verin.

Arayıp müsait değiliz diyebilirsin eşin ne kadar düşüncesiz. O mu uğraşıyor.

Kaynananızda niye kalmıyor bende anlamadım araları mı bozuk?
Belki sen çok iyi ağırlıyorsunuz rahat ediyordur :)
Valla çocukların durumundan pek ağırlayabildiğim söylenemez . Abisiyle de kayınvalidemle de arası iyi hiçbir sıkıntı yok anlayabilmiş değilim

Niye kalmak icin esini arıyorlar. Birinde kalınacaksa evin kadınından izin alınır.
Bunu yapmayıp erkege söyleyen yüzsüzlügünü farkındadır zaten.
Ben kalmayı geçtim misafirliğe gitmek için bile kadının aranması gerektiğini düşünüyorum ama kafam almıyor hangi gezegende yaşıyorlar bilmiyorum

Eşimi arıyor beni arasa söyleyeceğim ama eşim müsaitiz dedikten sonra da benim tekrar aramam saçma olur , uğraşsın uğraşmasın yine de istemiyorum
Eşin çok düşüncesiz neden gel diyor yahu sorun burada. Teyze çocuklar hasta dese 2 kere bi daha teklif etmez. Gelşnce hiçbir şey yapma eşine yaptır git yatağı hazırla et de. Yemek vs özenme. Seni köle görüyorlar arayıp size nasıl sormaz. 2 bebekle misafir derdi mi çekilir

Valla çocukların durumundan pek ağırlayabildiğim söylenemez . Abisiyle de kayınvalidemle de arası iyi hiçbir sıkıntı yok anlayabilmiş değilim
Çünkü gelin dediğin eşek gibi yük taşır bu kafada belli ki hem eşin hem ailesi . Akraba düşüncesizligi değil de eş dusuncesizligi

Ben kalmayı geçtim misafirliğe gitmek için bile kadının aranması gerektiğini düşünüyorum ama kafam almıyor hangi gezegende yaşıyorlar bilmiyorum
Gezegenle alakasi yok canım onlar da biliyor böyle olması gerektigini essek degillerse. Bilerek kocanız- söylüyorlar emrivaki yüzsüzlük yani. Yüzsüzlük oldugunu bil ona göre istedigin tepkiyi ver cekinme. En basiti geri arayıp "ya canım kusura bakma bizim o gün isimiz vardı keske bana sorsaydın sonucta evin düzeniyle ben ilgileniyorum sonucta isimiz varsa ben bilirim ev müsaitse ben bilirim bana sorarsan daha iyi olur diyip bi güzel rest cekebilirsin. Haddini bilir en azından.

Şu an yapacağınız tek şey arayıp planı iptal etmek, eşinize de bir daha bana sormadan asla kimseye müsaitiz demeyeceksin demek. Bunun dışındaki hiçbir şey ise yaramaz. Hiçbir şey yapmayacaksanız da sadece sikayet etmek için geldiyseniz de başta söyleyin lütfen.

Bence acilen eşinle konuşmalısın, söylemezsen senin derdini anlamaz. Müsait olmadığınızı söylemeyi öğrenmeli eşin

Bir yere yatılı ya da yatılı olmasın misafirliğe gitmeden evvel evin hanımının aranacağını ne zaman öğrenecek bizim millet? Size geldiğinde hiç iş yapmayın, ya da bir sonraki sefere geleceğini söylediğinde 'biz evde değiliz o gün falanca yere gidecektik' diyin. Anlar bence bir süre sonra. İki bebekle misafir ağırlamak zorunda değilsiniz ve bunu eşinize de söyleyin. Alternatif olmasa hastalıktır alttan alın biraz daha derdim ama o kadar gideceği insan varken iki küçük bebeği olan sizde kalması mantıksız ve düşüncesizlik.

Eşimi arıyor beni arasa söyleyeceğim ama eşim müsaitiz dedikten sonra da benim tekrar aramam saçma olur , uğraşsın uğraşmasın yine de istemiyorum
Sacma olsun olmasin arayin soyleyin hastayiz musait degiliz bundan sonra musaitligi bana sorarsiniz dersiniz olur biter. Esiniz bencil anlayissiz hödügün teki ona birakirsaniz bu is cozulmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…